sziasztok, került hozzám nemrég egy 80-as Audi ,kasztnira elég jó állapotban, de azért van pár dolog a motorral. [2.0 benzin,ABT motorkód, 90LE, 1994]Hidegen rángat, valamint az előzőekben ette kicsit az olajat meg a vizet is..mivel érdemes kezdeni? köszi!
Nagyon jó a guattro, nekem is volt 12( !) evésen vett 4 motion Passatom szinten jó allapotban volt vételkor. 3 évig hajtottam, rengeteg gond volt vele. Mindig vmi.....mindig...jol gondold meg...23 éves autó.
Köszönöm, így képekről tetszetős. Quattro, 1.9,sedan, elég ritka is. Egy picivel van az ára a fájadolm küszöb felett, gondoltam hátha valaki látta már. Amugy persze, nem csodát várok. Inkább japán vonalon mozgolodom, b5 quattrokat néha figyelem a piacon de Audiban nem vagyok otthon.
Ha lelek egy ilyet holnap a bontóban, és szét tudom kapni - és jó a membrán - akkor megoldódik a probléma... Ha meg nem, akkor legfeljebb lefényképezem, hogy tudjam mit keresek.
Itt annyira nem ritka, csak vigyáznak rájuk és keveset bontanak
Van még egy problémám, hátha esetleg ebben is tudsz segíteni.
Távirányítóról nem megy a központi zár. Nem elem (cserélve, párosítva). Kulcssal zárom. Kicsit összetettebb: a vezetői oldalon nem megy az ablakemelő (másikkal kipróbálva), nem megy az elektromos tükörállítás.
Ugyanakkor a másik három ablakot tudom vezérelni. A gomb sem világít. A riasztó visszajelző lámpája viszont igen, ha zárom az ajtót.
Leírások szerint vagy ccm vagy bcm modul a hibás...
A problémát megállapították: PCV szelep membrán szakadt, ki kellene cserélni.
Sehol sem találok egy ábrát, hogy hogyan tudnám ezt megtenni... Elvileg az egész szelepfedelet kellene cserélni, de hát abba is belerakták valahogy a membránt... Az ideg vág szét, mert mindenhol csak TFSI-hez látok leírásokat, ott meg csak egy kupakot kell lepattintani, de az FSI-n olyan, mintha egybe lenne az egész...
sziasztok segitség kellene audi a3 8l központi zár 8lo 862 257 B volt benne és vettem egy 8lo 862 257 E és szeretném hogy a távirányito is nyisson zárjon az alappal nem tudom tanitani pl:gyujtás egy kulcs a másik külsöleg zárás nyitás gomb megnyomásával na ezt nem érzékeli miért lehet?
az oké, de annak a középső csatijában csak a két középső pin van benne!
Innen indult a kolléga problémája is, azzal a különbséggel, hogy Neki előre volt kábelezve a hátsó hangszóró, de -ha jól emléxem- erősítős rádiója volt! :-)
Szia,ha szabad kérdezni hogy oldódót meg a probléma?
Nekem is hasonló a problémám csak a6 4f en.
Leírom azért az en hibámat is hátha tud valaki segíteni.
Az auto egy 2005 decemberi audi a6 4f5 c6 avant quattro, 3.0 tdi motoral,automatta, bmk motorkod,224ps,
Hiba:esp ikon világít a műszerfalon,a konzolon levő esp gomb nem reagál,
Abs működik,
A hibát az után dobta hogy az autó ateset egy nagy szervizen,
A nagyszerviz tartalma:első őszes lengőkar csere,kormanyoszekotö axiál csuklóval együt, csonkálvány,kerékcsapágy, féktárcsa és fékbetét,lengéscsillapító szervo olaj,motor olaj és az őszes szűrő, generátor, aksi,őszes szíj és görgő elől, vizpumpa,hűtőfolyadék, izzitogyertya,egr,pucolva a szívódót és cserélve a két műanyag valami amibe vannak a kis pillangó szelepek,
Nagyon kevés tuningcég veszi a fáradságot, hogy szakcikkekkel , esettanulmányokkal, mérésekkel, technikai infókkalsegítsen,stabil adatokat adjon. Mi a Rigotech chiptuningnál írásainkkal, videóinkkal, teljesítményméréseinkkel segítünk tisztán látni ebben a marketing zajban!
Ha az autód 'felhúzásán' gondolkozol, 2021-ben több mint 200 helyről kapsz itthon tuning ajánlatot. Ahhoz nem kell diploma, hogy valaki tudja, hogy a 70 ezer kevesebb mint a 90. Az, hogy az adott ár milyen technológiát, minőséget tartalmaz, többnyire csak utólag derül ki, ha esetleg valami probléma lesz az autóval, vagy jobb esetben realizálódik, hogy bizony a tuningnak nincs semmi eredménye, kidobott pénz volt.
Részlet az új Rigotech cikkből:
"
Chiptuning kedvenc! Egyik leggyakoribb (régi) 1.6 CR motor EUR5 környezetvédelmi besorolással, amelyet 2007-2016 közt szereltek az Audi, Volkswagen, Seat, Skoda 38-féle modelljébe. Ezekben Siemens / Continental PCR2.1 motorvezérlő elektronika üzemel, amelyre az első években semmilyen chiptuning megoldás nem létezett, majd kb. 2009-10 körül kiszerelés és megbontás után lehetőség lett a programozására, de ma már a felszereltebb tuningműhelyek mint a miénk is már megbontás nélkül OBD-n keresztül tudják biztonságosan kezelni.
Ezek a motorkódok jöttek ezzel a rendszerrel: CAYB, CAYC, CCSA, CLNA, CAYA, CAYE, CAYD. Ennek az 1.6 CR motornak ... " FOLYTATÁS ITT.
Szívesen válaszolok kérdéseidre. Legjobb, ha ajánlatot kérsz az autódra, így látom a rendszerben és telefonon is tudunk egyeztetni. Kérdezhetsz a rigotech.hu oldalunkon a cikkeink alatt a 'Hozzászólások' részben is, gyorsan fogok válaszolni. Itt a fórumon is igyekszem, de nem garantálom, mert itt ritkán nézem.
2003-as A8 D3 4.2-es kocsim van. Mólt héten önindítót kellett benne cserélni, ezért trélerrel kellett elvinni szervizbe. A szerelés után megjelent rajta a légrugó rendszer sárga figyelmeztető fénye. A kompresszor kb. egy-másfél éves, rendben van, dolgozik, lift állásba is felemeli az autót. Indításkor egy rövid időre világít a légrugók zöld állása, de ez egy fél perc alatt eltűnik. Olyan, mintha a kompresszor folyamatosan dolgozna, nem szeretném, ha leégne. Mi lehet a gond? A relé ment tönkre? Ki kellene töröltetni a hibakódot? Tudtok tanácsot adni?
Köszi az infót, ötleted esetleg van, hogy honnan tudnám megszerezni hozzá a gyári fejegységét, mert amiket eddig láttam, mindegyiknek ilyen volt a kimenete, én pedig szeretnék bele gyári rádiót.
ha megnézed a rádión a középső csatit (hangszóró) csak a két középső pár PIN van benne, ezek az elsők, az erősítőt és a vonalkimenetet a mini ISO megfelelő lábán (ha minden igaz akkor sárga csati) a 6pólusú szélsőn vezérli.
De láthatóan a Tiedben nincs erősítő és előre van kábelezve a hátsó hangszóró is!
Javaslom egy "kommersz" vagy a gyári fejegység visszaépítését, mert ha ezt a fejegységet szeretnéd, akkor az nem lesz olcsó mutatvány!
Szeretnék segítséget kérni, hogy 1999 A4 b5- höz milyen gyári rádió való, ami 4 hangszórót tud, vagy hogyan lehet megoldani. A jelenlegi gyári rádiójával csak az első ajtóban lévő hangszórók működnek, a kalaptartóban lévők nem.
A softver a korményszög jeladót adta ki, de már egy jeladót kicsréltünk, aminek működnie kellett volna és nem javult a dolog. Így aztán visszatettük az eredeti jeladót. Vannak időszakok, amikor a műszerfalon nem jönnek a hibajelzések (ESP és követő reflektor) Ez lehet, hogy egy két óráig tart és ismét jönnek a jelek, de lehet, hogy még napok múlva sem jön hiba. Vagy hetekig folyamatosan ott a hibaüzenet. Azt hallottam, hogy a qutroban van valahol egy hosszanti stabilizátor jeladó is, ami az első és hátsó kerekeket figyeli. Lehet hogy ott a hiba, de nem tudjuk, hogy hol van ez a jeladó. A szervizben azonnal kiakarták cserélni az ESP -t, de annak nincs baja. (potom 300e) Itt sokminden függ össze és hat egymásra. Ha ezek közül bármelyik meghibásodik, akkor az feldobja a hibajelet a másikra is. pl. ha a kormányszög jeladó lenne a hibás, akkor kijelez az ESP is, de senki nem tudja, hogy valójában hol a hiba. Vagy ez vagy az. De ez egy elég költséges mutatvány, ha csak próbálkozunk kitalálni (kicsrélni), hogy mi is lehet az.
Ha valaki tudja, kérem, hogy ossza meg velem a titkot, hogy hol találhatók egy Audi A4 quatroban (2005 150 LE) érzékelők amelyek az ESP működésének hibáját okozhatják. Egy van a rádió alatt a hamutartó mögött. Ez biztos, de állítólag a quatróban van még máshol is.
Világit az ESP és a követő (adaptív) reflektor hibáját jelző lámpa a műszerfalon. Az ESP -t már kicseréltem. Most várom a kormányszög jeladót, amit szintén ki fogok cserélni, de van még valami, ami ezt okozhatja, ha az említett két dolog elvileg jól működik?
Sikerült kicsit haladni a problémákkal, megnézték Nyíregyen a rádió tunert és klíma elektronikát is, mind kettő kuka lett(zárlatosak lettek). Vettem bontott rádiótunert a kocsiba sorozatszám alapján, amit azóta beraktam és végre működik a rádió és a hangfalak, de most meg az a probléma áll fent, hogy 3-5 másodpercenként megszakad/megakad. Esetleg ti találkoztattok ilyesmivel?
Rendben köszönöm, majd beszélek vele. Szerinted ez a 2014-es Audi A5 sportback részegység védett? Ha igen akkor, ha rádió tunert kellene cserélni akkor hogy lehetne megoldani, hogy felismerje ?
Tanácsra lenne szükségem, adott egy Audi a4 B7 2.0 pd tdi (170Le) világít a check engine és a dpf lámpa és olyan hibakódot hoz hogy, "légáram alacony a regenerálás során". Légtömegmérőt cseréltem de nem segített a dolgon, valami tapasztalat tanács hogy merre induljak el jól jönne!
Abba a kábelkötegbe adtam a 8V-t amit bele kell kötni a rádiónak a tunerébe, persze ezt egyesével és akkor külön-külön sikerült megszólaltatni a hangszórókat.
A rádió nem szól hangerőt sehogy se lehet állitani az MMI-ban, telefon hivásnál sincs semmi visszajelzés csörgésre, ha felveszik akkor se ad hangot. De parkolásnál adja a sipoló hangot és azt ugyanúgy betudom állitani MMI-on belül. Rádió tuner-t megnéztem, hogy mit reagál ha kap 8 volt áramot és akkor szóltak a hangszórók(vagyis inkább jelét adták annak, hogy nem döglöttek be :D ).
Számitógépes diagnosztikával néztük a kocsit, de semmi releváns hibát nem adott vissza rá. Egyedül egy ilyen hibát: DTCs: 00927 -Végpont 30 -Nyitott áramkör -Állandó
Van egy Audi A5 2014-es faceliftes autóm alap Audi Music interfésszel. Az a problém jelenleg, hogy sehogy se tudok rádiót hallgatni, próbáltam kormányon lévő hangerő szabályzóval illetve konzolon is, de nem reagál rá. Menüben próbáltam állitani fader-t és balance-t is, de arra nem adott vissza semmiféle reakciót az MMI azok teljesen levannak véve. Az MMI rádió tuner kap áramot, szerintetek mivel lehetne megoldani, hogy valami hangot csikarjak ki a rádióból? Park radarnál add vissza hangjelzést és annak a hangerejét tudom állitani.
Adott egy 1,9 pdtdi. Már +5 fok alatt az önindító nehezen teker az első próbálkozásnál, de ha levsszem a gyújtást és újra indítok, akkor úgy teker mint meleg motornál és rögtön be is indul. Új akksival is ugyanez. +5 fok felett semmi gond.
Szerintem erre gondolsz, engedélyezni kell, hogy elő lehessen hívni, szervizek ezt általában letiltják, hogy ne kotorásszon benne a tulaj - nekem is ez volt mikor megvettem a gépet.
Ebből a modellből még a legfiatalabb is már 20 éves, ki tudja hány tulaj, és milyen lelkiismeretességgel karbantartotta az autót, és persze kérdésed tárgyát magát a váltót.
Maga a váltó tartós, megbízható darab, persze a megfelelő karbantartással ( 60 ezrenként olaj, szűrő csere amit szinte senki soha be nem tartott), de ennyi idős autónál már talán volt váltójavítás, felújítás vagy ki tudja még mi.
20-24 éves automata váltós autóba belevágni merészség, de a te döntésed.
Sziasztok! Érdeklődnék adott lenne egy A4 B5 AFN motorkódú autó engem a Tiptronic váltó felőli tapasztalatok és esetleges hibák felől érdeklődnék meg mire is kell figyelni ennél a vàltónál?! Válszokat előre is köszönöm
Kidobni nem szeretném, gondolom egy márkarajongónak még érték, de nyerészkedni sem fogok rajta. Két tábla Milka ellenében szívesen odaadom annak, aki eljön érte személyesen (BP, XII. ker). Ha érdekel, kérlek írj az attila[pont]kocsis[kukac]hotmail[pont]com-ra.
Szia. Nem forr fel. Viszont vannak új fejlemények. A ventillátor sikerült működésre bírni, viszont rossz hőjelet kap. Vcds mérése max 84C volt, ami nem elég ahoz, hogy kapcsolja a ventit. Illetve 2 fokozatú van benne, 83C-90C között 1 fokozat,91C felett 2. 84C-ig felment, azán 81C-re vissza, de a mutató viszont rendes értéket mutatott.
Nekem ECT hibám van, több mint valószínű. Vezerlő egységet nèztem én is, kb 35-40ezer pénz az ára.
Az hogy forr a víz azt okozhatja a kiegyenlítő tartály hibás szelepe is ha nem tartja meg a nyomást.
Szia az érdekelne a víz fel for közben mert nekem is ez volt a probléma ugyan úgy A6 c6 4f2 enyém 2.7 tdi nekem a szerelő meg csinálta a vezérlőt úgy hogy a klimara kötötte át és akkor megy a hutto is amikor a klíma. Én legalább is mindig használom a klímát télen nyáron. Azért ez a lépés lett mert azt mondja piszkos drága a vezérlő ami ezt vezérli nekem semmi probléma azóta vele a víz azóta sose for fel.
Sziasztok. Csak egy gyors kérdésem lenne. Adott egy A6 C6 4f2 (2008).A motorhűtő ventillátorom megállt, de a klímaventillátor működik. A ventillátort nem tudtam tesztelni, mivel egy vezérlőn keresztül kapja az áramot. Bármi ötlet hogy tudnám kideríteni mi okozza a problémát? A venti, a vezèrlő, vagy esteleg relé, biztosíték. Esetleg van e valakinek bizotosíték tábla kiosztástól ábra?
Sziasztok! Ki.tud segíteni! Adott egy A4 b6 2.0 benzines autó. A vízhőfok mérő 90-100 fokot mutat és nem forr a víz csak kéz meleg huzamosabb használat esetén megveszik jobban a víz. Állítólag lett cserélve hőgomba, és víz pumpa. Mi lehet a baj? Reggel első indításnál még lent van a mutató de hamar felmegy de a víz nem forr.
A Bosch CP4 pumpa hibájára gondolsz? Annak van valami előzménye vagy csak akkor lehet észrevenni ha már megáll a motor? Mennyire gyakori? Esetleg meg lehet előzni? (rendes üzemanyaggal pl?) Láttam amerikai fórumokon (USA-ban talán rosszabb a gázolaj minősége), hogy kitaláltak hozzá ilyen áthidaló készletet ami a fémdarabkás gázolajat a tank felé vezeti vissza. Én azért nem mernék így belenyúlni.
Néhány hete helyreállították az Audi b7 kormányoszlopát a szervokormány folyadékszintjének csökkenése és a kormánykerék elfordításakor bekövetkezett ordítás miatt. A szervokormány folyadék átfutott az oszlop gumiján. A szervokormány folyadékja fokozatosan csökken. Úgy tűnik azonban, hogy a kormány kissé nehezebben fordul. A kormány elfordításakor csendes ordítás maradt. Ha a szervokormány folyadék maximálisan feltöltődik, úgy tűnik, hogy a kormány könnyebben forog, de amikor a folyadék leesik, a kijelző kissé nehezebben fordul. Mi lehet az?
Én is pont most ismerkedem vele (CAPA motorkódú, 2008-as A4 B8 sedan), 1 hónap után még mindig imádom a nyomatékot amit lead! A quattro hajtással meg még nem sikerült az ESP-t felvillantani :D A 2.0 pd TDI-ről váltva azért meglepett, h ebbe 2x annyi olaj kell, kb 2,5 literrel eszik többet illetve felkészültem, hogy ha csörögni kezdene a vezérműlánc akkor az is az autó jelenlegi árának a negyede-ötöde lesz kb. :/ De ha van pénz majomra... :D
Sziasztok Kuplung témába szeretnék segítséget kérni. ('98 Audi A4 b5 2.4 sedan) Annyi a tünete a kocsinak, hogy nagyon fent fog a kuplung de olvastam, hogy ez normális is lehet egyes típusoknál. Rendesen gyorsul nem nehéz váltani nem kemény a kuplung semmi... más amit észre vettem volna. Csak! Amiért arra gyanakszom az ez: Olvastam, hogy esélyes a kuplung csere ha: "induláskor nagyon büdös van a gépkocsiban!"
Ezt az egyet tapasztalom egy ideje én is amikor már ugye kuplung es a gyújtást rá adom akkor lehet érezni. De ez másra is utalhat? Lehet csak a gumitömítés vagy nem tudom... Köszi előre is!
Xenon fényszóróból csak a teljes, gyári átépítés jön szóba számomra, nem érdekel ha a fél autót le kell bontani hozzá, legalább megtanulom, hogy működik! :D Az ajtó zárszerkezet bütykölésével is jól elvoltam, de ehhez azért majd biztosan kérek segítséget. Bajusz József urat hol lehet elérni? Eléggé megrémített ez az "alles deutsche Hauptseiete" amit linkeltél, egyáltalán itthon tevékenykedik a szaki? :)
Már úton van a bontott bluetooth kihangosító szett, az MMI-t biztos nem fogom forszírozni, jó nekem a concert lejátszó, az SD kártya támogatás már így is előrelépés a CD-khez képest.
Ha projektoros a fényszóró, akkor szokták gyárinak nézni a xenont.
Nekem sem volt az A6 (4B)-vel sose gondom közúti ellenörzésekkor. Müaszakira kellett két évente kiszedni a HID-szettet, különben a kutya nem foglalkozott vele hogy nem gyári. A kéken világító szaroknál nincs rosszabb a világon. Semmit nem lehet vele látni. Nem véletlen, hogy a gyári fejek 4500K körüli szinhömérsékletüek. Úgy tudom, hogy az EU-ban közúti forgalomban 6000K-nél magasabb színhömérsékletü xenonon fej nem is használható.
15 év alatt sosem kérdezték, pedig elég sokat igazoltattak éjjel. (Mármint régebbi autóimnál, ahol gyári cucc volt utólag betéve de a sallangok nélkül)
Gondolom fel sem merült bennük, hogy egy "német prémium" nagykocsi xenonja utólagos.
Ha tuning Góf II-be vagy miautónk Swiftbe rakja a jóember, ráadásul minél kékebbet, akkor szedjék csak ki.
Biztos engem is szivathattak volna, ha köcsög vagyok a rendőrökkel, és valamivel meg akartak volna fogni, de mindig is, fiatalon is tisztelettudó voltam, és úgy is néztem ki :)
Értem én, hogy jogilag "bűnös" vagyok, de ha nincs se büntetés, se áldozat, akkor különösebben nem érdekel.
Millió autó járkál utólagosan beszerelt xenonnal, amihez nincs se szintszabályozás, se mosó.
Tudom, törvénytelen.
Ennél fontosabb, hogy ne toljunk ki szembejövőkkel, aminek érdekében két dolgot kell csinálni:
1. a fényszórót rendszeresen mosni (pl. benzinkútnál). A gyári fényszóró mosók amúgy sem sokat segítenek azzal, hogy kb ráhugyoznak elölről a fényszóróra.
2. Ha hátsó csomagtérben van valami nehezebb cucc, akkor a manuális magasság állítót lejjebb tekered.
Nagyobb bűnt ne követne el senki, mint hogy egy gyári (vagy azzal megegyező minőségű utángyártott) szettet betesz.
Persze, de eleve nem racionális okból vettem meg az autót! :D Mérlegelve annyival nem jobb a xenon és biztosan nem most rohanok a bontókba xenon komponenseket keresni (elvileg egy donor autóból jöhetne minden egyben, nem?) de teljesen nem vetem el ezt őrült ötletem.
Az MMI hardver frissítésre visszatérve, az azért gondolom mégsem annyira komplikált mint a xenon beszerelés. Azt nem tudom, hogy számomra lenne e értelme. Mit tud még az MMI 3G+ (a navigáción kívül persze) amivel jobb mint az alap concert rádió?
Kedves márkatársak! Egy igen jól extrázott 2.0 A4 B7-esem sikerült hirtelen felindulásból egy 2 évvel fiatalabb 100 lóerővel erősebb 3.0-ás B8-asra cserélnem. Az ajtónyitó motor működésével azóta már sikerült közelebbről megismerkednem, már meg is oldottam a hibáját, azonban hiányoznak a B7-es (korábban alapfelszereltségnek gondolt) extrái. Bluetooth modult tudok bele venni, meg neten is találok róla videót hogy párosítsam össze VCDS-sel, azonban motoszkál a fejemben, hogy gyári xenon fényszórókkal lássam el a kis bestiát. Szerintetek van rá ésszerű lehetőség ezt megoldani vagy inkább felejtsem el? Arra gondoltam, hogy kicseréltem az első lökhárítót, benne a fényszórómosókat is valahogy rácsatlakoztatom a mosórendszerre, illetve még a hátsó keréknél levő szintszabályozót kellene bekötni a rendszerbe. Ez utóbbinak megvan vajon a kábel rendszere az alap autóban vagy ez több méternyi vezeték áthúzását is jelentené? Valaki látott már olyat aki hallott olyan alakiről aki ezt megcsinálta? :D
Másik kérdés: MMI navigációs rendszernek a navigáción meg az esztétikán kívül van egyéb előnye? Jelenleg a sima Audi concert van a kocsiban a klíma feletti csavarógombbal. Annyi pluszt láttam még hogy az MMI verziókban elérhető ez a rejtett zöld, fejlesztői menü. Navigációra úgy is inkább telefont meg Waze-t használok.
én úgy tudom, hogy a motorcserének, abban az esetben ha tök ugyanaz a motorkódú motor megy vissza az eredeti helyére, akkor nem kell bejegyeztetni, mert a forgalmiban mintha már csak a motorkód lenne bejegyezve.
Nagyon köszönöm a választ ! Amennyiben még is cserélni kellene a motort is , ahhoz milyen okmányok kellenek , illetve mi ennek a menete ? Hengerfej jelenleg nincs hozzá , viszont komplett AVJ motorkódú 1.8T 150LE-s motor lepróbált az van .
Sziasztok ! Audi A4 B6 2002 -es 1.8T 150LE AVJ -hez keresek hengerfejet . Felhívtam több hirdetést , de a motorkód nem volt elég , kértek hozzá cikkszámot is . Motorkódon belül is vannak eltérések ? Honnan tudhatom milyen cikkszámú a jó ? Előre is köszönöm !
Sziasztok! Vásárolni szeretnék egy 2.3-as 92'-es Audi 100-at. A probléma vele annyi, hogy benzinnel nem üzemel az autó, a tulaj sok mindent kicserélt az autóban, sokat foglalkozott a motorral viszont elmondása alapján már nincs rá ideje, és autót is váltott. A hibáról ennyit írt: "Sajnos nem, mert megakadt a torlótárcsa. A fej rendben van, működött is szépen, csak az alsó része bajos valamiért. Sok időt és pénzt tettem bele, hogy menjen, aztán a nyáron ez történt." A kérdésem mindössze annyi, hogy szerintetek mennyibe fájna ezt felújíttatni? Még egy figura nevét is leírta, aki gondolom K-Jetekkel foglalkozik. Az irányára 325e. Amiből szinte biztos hogy legalább egy keveset lehet még alkudni, mert az első jobb sárvédőnél van rozsda.
valami ilyesmire gondoltam én is... a vicces az, hogy ma délután több alkalommal is hibátlanul üzemelt a kilincs, pedig nem sütötte a nap vagy hasonló
merre van ez a kapacitiv szenzor? magában a kilincsben vagy a fogadó részben? meg kellene mozgassam a csatlakozókat, és a vezetékeket, hátha javit valamit.
Az ajtófogantyúkban van egy "betét": ez egy kapacitív szenzor, az érzékeli hogy hozzáértél. Ez nem antenna.
Az antenna az teljesen külön van ettől, nem a kilincsnél van.
Nekem B8-as A4-nél a bal hátsó ajtóban (is) van.
Itt most az antennával lehet a gond a hibakód alapján:
00179 - Access/Start Authorization Antenna; Drivers Side (R134): Open Circuit
azaz szakadást érzékel, nem érzi hogy rá lenne kötve. Szóval vagy kontakthiba, vagy kábelszakadás, vagy kuka az antenna. Ez lenne az első kör, amit le kéne futni..
Megvan az összes antenna összes beépitési helye, meg az összes központi számitógép helye is, viszont az a baj, hogy "bal" oldali érzékelő az igy nincsen. Arra tudok esetleg tippelni, hogy valami oknál fogva egyszerre ment tönkre a két baloldali kilincs antennája. Azért gondolok a kilincs hibájára, mert ugye ugy jut be az ember, hogy közel kell állni a kilincshez az érzékeli a kulcsot, és úgy enged be... most ez nem működik, a másik oldalon viszont hibátlan, és az autó is indul kulcs nélkül.
Egy keyless-go rendszerben több helyen van antenna beépítve, amelyeket azonosításnál (kulccsal való kommunikáció során) használ.
Ha tippelnem kéne (és a hibakód is erre utal) a balos antennával lehet valami, ezért a komplett baloldal "érzéketlen", de A8-at nem ismerem, így pontos helyet nem
tudok mondani, meg az is változott hogy adott típusba hány helyen volt egyátalán..
Szóval ahogy előttem írták, kelleni fog egy autóvillamossági, +gyári leírás (elsa) gondolom írja a beépítési helyeket, meg talán diag,/hibaszűrési lehetőségeket is hozzá..
Szerintem vidd el hozzáértö szerelöhöz. Ezen a szinten a tippelgetés nem sokat segít már. Teljesen más a te hibakódod mint az enyém volt, és nálam csak a bal elsö ajtó nem müködött. Az is csak hideg idöben, meleg hatására a jobb kontakt miatt megjavult. Immo hibám egyáltalán nem volt.
00179 immobilizer hibakód: Bal felhasználó hozzáférés antenna, felső szabályzó küszöbérték felett
00384 : optikai adatbusz nyitott, szakadt
a kilincseben levő nyomógombot már a bal illetve a jobb első ajtóban kis kezemmel kicseréltem, az azóta is tökéletesen működik! anno ez a nyomogomb hiba nem adott be hibakódot (nem küldött jelet, nem volt mire hibakódot irnia).
amit irtál a mikrokapcsolókkal a zárban azért elgondolkodtató, mert ebben az esetben csak 1 ajtó nem menne, de az azonos oldalon levő hátsó ajtónak például üzemelnie kellene, de nem teszi, nem tudom miért... a teljes oldal nem megy. a csomagtartó is működik, és a másik oldal is!
Zárcsere, illetve mikrokapcsoló csere a zárban valószinüleg megoldja problémát. Volt hozzá szerencsém, tipikus A8 4E hiba. A másik tipikus hiba a kilincsen lévö gomb mikrokapcsoló hibája, de elöbb ki kell deríteni mi romlott el.
A hibakód "valószinütlen jel". (Persze hogy valószinütlen, mert a kapcsoló hiba miatt három ajtó nyitott jelet küld, a negyedik meg zárt jelet. Ezért a negyedik zárat deaktiválja a rendszer.
Van valaki aki házhoz is megy, és helyben megjavítja a zárat, kontaktom nincs, csak a fórumon olvastam róla. Én annak idején kicseréltem a komplett zárat a baloldali ajtóban, nem akartam szerencsétlenkedni a mikrokapcsolókkal (több db van benne).
sajnos a bal oldalon nem működik a kulcs nélküli bejutás, meg zárás (jobb oldalon minden jol megy, és indul kulcs nélkül is az autó), valamint hibakódot ir ki a bal oldali szenzorra. Tudja esetleg valaki, hogy hol van a pontos helye ennek a szenzornak?
Nem, a 100.000 az csak az elsö olajcserére vonatkozik. Az 100.000km, a többi 60.000km-es intervallum. Azért nem is írtam a 100.000-est, mert gondolom egy C6 már jóval túlvan az elsö százezren. Ez az info nekem a Protruck-tól van, ott nézte meg a szerelö a gyári karbantartási utasításban. A ZF 6HP19 Tiptronic váltóra ez vonatkozik.
A ZF gyári elöírása az 60.000km. Öblítéses technológiával, és szürö csere is. A teljes feltöltési mennyiség az 9 liter, de az öblítés során olyan 12-14 liter olaj szokott kelleni.
Magyar menüre találtam megfelelő embert igaz még nem végeztettem elmert közben adódott egy probléma, de köszi mindenkinek!
A gondom az lenne hogy a Setup gomb a váltónál (Audi A6 2008) beragadt.
Nagy erővel kellett megnyomni már befelé is, maga a gomb érzékelt, de most hogy beragadt meg sem moccanik se jobbra-balra előre-hátra fel-le mintha feszülne..
Hogyan mivel tudnám kiszabadítani? Érdemes valami folyadékot csepegtetni bele?
Contact spray és mellé nyúlni valami vékony kés félével?
Érdekes hogy ez az egy így nem hiszem hogy belefolyt volna valami..
Sziasztok lenne egy 2000 évjáratú a6om nem m<kődik a fűtomotor. Lett cserélve vezérlő egység előtét ellenállás fűtomotor direktáramon műkődik. Valakinek őtlet előre is köszönöm
Szakmai segítséget, ill. ötleteket szeretnék kérni. Az autónak (A6 3.0 BiTDI, 90.000 km, 2016.) valószínűleg ki lesz szedve a motorja. Ha már ki van szedve, szerintetek mit lenne célszerű cserélni benne (még ha nem is lenne szükséges a jelenlegi állapota miatt), hogy megússzak 50-100e km múlva egy újabb motorkivételt aranyáron?
Sziasztok szeretném megkérdezni hogy van egy 99 audim és a kiljelző nem mutat semmi. Csak azt ha nyitva van az ajtó meg a teszt is megy de hogy mennyi km mehetek vagy a hőmérséklet nem mutatja menet közben tök sötét
Sziasztok! Van egy Audi Q5 3.0 TFSI autóm(2013)(Saját magam hoztam németországi márkakereskedőtől, 1 gazdás, sérülésmentes autó). 118e km van benne, és valószínűleg, a hidegindításkor rövid kb.1 sec-ig tartó zörgő hang vezérműlánc problémára utalhat!! Vagyis ami rengeteg külföldi videóban szerepel a Youtube-on, nem is igazán láncnyúlásról van szó, hanem a felső feszítők elgyengülése a valószínűsíthető ok!?? Kérdésem! Elég lehet -e a feszítők cseréje felül ez esetben,( melegen és menet közben semmi zaj, tökéletesen, hibakódmentesen működik minden), vagy komplett vezérléscsere ajánlott ilyenkor, amivel az a problémám csak, hogy a full motort ki kell venni hozzá, és azután milyen "minőségben" fog az visszakerülni, persze az anyagiak is számítanak, de ha egy ekkor munkát elvégeztetek, és kifizetek egy rakat pénzt, használható lesz -e az autó, vagy csak hibakódgyár lesz a későbbiekben?? Rengeteg modellben van ue. a motor, a felső láncfeszítők cseréjéhez sok esetben nem ajánlanak motorkivételt, mert ha nem is könnyen, de megoldható a feszítőcsere, főleg, hogy a Q5 motortere sokkal "szellősebb" mint pl. egy S4 Audié...A motort nem tartják rossz konstrukciónak, de nagyon érzékeny az olaj-és üzemanyag minőségre. Várom szakértő véleményeteket. Köszönöm
Sziasztok szeretném megkérdezni hogy van egy 99 audim és a kiljelző nem mutat semmi. Csak azt ha nyitva van az ajtó meg a teszt is megy de hogy mennyi km mehetek vagy a hőmérséklet nem mutatja menet közben tök sötét.
Tudnátok abban segíteni, hogy melyik a G110-es szenzor? Próbáltam neten keresgélni, de nem igazán találtam meg hogy hol kellene keresnem a motortérben.. Több hőmérséklet szenzort is látok a víz ágban. VAG szerint hibás a szenzor és valószínű emiatt megy folyamatosan a klíma hűtő ventim ha gyújtást adok rá (A4 B5 1996 1.9 TDi).
Sziasztok! Talán tud valaki segíteni az alábbi hibában: Audi A7, hátramenetbe kapcsolás után kijelző nem vált át parkolási képernyőre, szenzorok nem működnek, műszerfalon a ki-be kapcsoló gombja ennek a funkciónak villog, ha rányomok hangosan sípol, de nem történik semmi...😕 eddig semmi baja nem volt.
Radarfejek egyesevel ellenorizve ujj alatt vibralnak, rezegnek.
Sziasztok! Infora volna szükségem. A verda A6 B4 C5 Sedan 2000-es évjárat 2.4 V6 benzin 30 szelep,fronthajtás,manuális váltó. Ez az első Audim,imádom! Soha többé más márka! Viszont meg kell ismerkednem vele! Ami szokatlan számomra a következő. Hidegen kb. fél percig hallani valami turbulencia hangot. Olyasmi hang mint amikor a porszívó csövét teljesen befogjuk. Az 1-es hengersor felől jön a hang alulról vagy középtájról. Nem tudom megállapítani honnan jön a hang pontosan. Egy fél per után abbahagyja,teljesen elcsendesedik,aztán néha menet közben is hallom 5-10 másodpercekre.Mi lehet ez? Segítséget kérek! Köszönöm előre is!
Audi A6 3.0 benzin tiptronic quattro, 2003.12. havi, mo.-i garantált 185e km. Navin és muktikormányom kívül full. Egy barátom apukájától vettem és azóta is végig a feleségem használta. A bőr olyan mintha nem is ültek volna benne. Az autón évekig fólia volt, így a fényezése olyan mintha új lenne....
Audi A4 B5. A merev hátsó híd és a híd stabilizátor rúdját összeköti egy műanyag, gyorskötözőre emlékeztető dolog. Az mi célt szolgálhat? Elöregedett és elszakadt, de gondolom azért nem árt pótolni valamivel. :)
Köszi a választ! Korrekció értékek jelentenek valamit vagy attól még nem lehet kizárni hogy pd elem hiba? Igen emiatt aggódom énis hogy szétmegy a kettőstömegű is. Valaki itt tud komolyabb diagnosztikát vagy ajánlani valakit?
Lehet akár PD-elem is, de találgatni felesleges. Kell egy rendes diagnosztika. Minden esetre ne halogasd sokáig, mert a remegö motornak hamarosan újra kettöstömegü csere lehet a következménye.
Adott egy BRE motorkódos 2.0 pdtdi Audi A6. Alapjárati remegés, egyenletlenség mitől lehet? Olyan mintha picit megrázná a kasztnit is. Kettőstömegű nemrég volt cserélve. Valamelyik pd elem miatt lehet? Vagy még valahol főtengely jeladót találtam hibának.
Valakinek volt mar hasonló ahol meglett a hiba oka? Előre is köszönöm!
Valaki tudja, hogy a BRB és a BKE motorkód között mi a különbség? Úgy tudom a BKE motorkódot érdemes kerülni, BRB 1.9 PD TDI- A4-et vettem, kérdés jól döntöttem-e.
Elszállt a turbóvezérlőm (2005-ös A6, BMK motorkód)
Esetleg a közelemben (Fejér megye, Mór) van valaki akinek van VAS 6359A műszere, és bevállalna egy turbóvezérlő beállítást?
Sajna a helyi Bosch szerviz is arra jutott amire én, hogy a vezérlő halott, cserélni tudják, de beállítani nem.
Végigolvastam a beállítási menetét, de műszer nélkül nem megyek sokra, olvastam egy-két helyen, hogy az nélkül is be lehet állítgatni de nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, nem szeretném tönkretenni.
A4-es audit szeretnék venni és nagyon gondolkozom az automatán. Olvasgattam a multitronic és az s-tronic váltóról. Hol ezt hol azt szidják. Számomra használatban az s-tronic a szimpatikusabb az én vezetési stílusomhoz. De az elvben megbízhatóbbat szeretném.
Megijedt. Az Audiknak lelkük van. 😂 Nekem a jelvevős óra csinálza ezt. Megrendeltem az antennát hozzá, és amikor nekifogtam volna szétszedni, látom hogy működik. Azóta semmi baja. Előtte meg hetekig az istennek nem akart működni.
Van egy aidi a3 8p, benne egy gyari concert magno. Egyszer lemerult az akksi, es azota m8nden gyujtas levetel utan kéri a SAFE kódot. Beutom, elfogadja, de mindig kéri. Elotte nem volt ilyen.
A második hiba, ami a nyomáskapcsolóval kapcsolatos, az valószínűleg az alacsony gáznyomás miatt van.
B5-nél az első 1-2 évben nem volt külön alacsony nyomású érzékelő, hanem egy "kombiszenzor" volt a klímahűtő oldalán, ami itt magasnyomású
néven fut.. (túl alacsony nyomásnál ugyanúgy letiltja a klímát mint túl nagy nyomásnál, ezért látod, hogy egy pillanatra felvillan a hópihe, de rögtön elalszik..)
emiatt nem megy a klímád. ettől független dolog lehet a ventis téma, de az összetettebb, ahhoz méregetni kéne, kapcsolási rajz esetleg, meg adott
esetben hőfokjeladó csere, amiből szerintem 2 is van nálad: hengerfej mellett, meg mögötte a tűzfal felé.. kérdés melyikre gondol.
egy vcds kiolvasás lehet pontosabban behatárolná ezt a szenzort..
Na egy kicsit próbáltam utána menni a dolgoknak, hátha így mégis tudna valaki segíteni :D
Az alábbiak közül az első 2 relét kibányásztam a helyéről és leteszteltem, azok hibátlanul működnek. A 3-ast is kiszedtem de annak túl sok lába volt így azzal nem foglalkoztam :D Az 1-est visszarakva már indult is a ventilátor ha ráadtam a gyújtást. Azt tudjátok esetleg, hogy mi húzza ezt a relét?
1 Engine coolant blower motor run-on relay (if fitted)
Audi A4 B5 1.9TDI ('96) ma kezdte produkálni, hogy folyamatosan megy a hűtő ventilátor... Felnyitottam a motorháztetőt és azt láttam, hogy a fő venti nem megy, hanem csak a másodlagos (a klíma felőli kisebbik). Ha a motor hideg ( már amennyire hideg lehet ebben a melegben ) akkor is folyamatosan megy, ahogy ráadom a gyújtást azonnal indul. Nem engedi használni a klímát sem, ahogy bekapcsolnám csak felvillan a hópehely majd el is tűnik. Próbáltam külföldi fórumokon utána olvasni, amit sikerült nagyjából összeszednem, hogy lehet hogy egy relé hibásodott meg és rövidre van zárva folyamatosan, vagy a hőmérséklet jeladó ami a víz hőmérsékletét méri, vagy pedig a ventilátor kapcsoló ( ami gondolom igazából szintén egy hőmérséklet jeladó). Jól gondolom, hogy a fő ventilátorom is rossz, mivel önmagában a kicsinek nem kéne menni? Mi lehet szerintetek a probléma?
Van egy 2009-es Audi A6 4f c6-osom 2.0tfsi motorral.
Elkezdett az autó remegni mint mikor nincs kicentírozva a kerék. A kerekeket megnézettem teljesen jok gumik újak kb 5000km van bennük. Kerekeket megmozgatva nem érezni hogy mozogna vagy logna mint mikor a kerékagycsapágynak baja van bár bslra kanyarodva mintha búgna. Az egyetlen dolog ami fura hogyha megforgatom padon a jobb első kereket el kezd ciripelni. Féktárcsák újak kb 10km van bennük.
Azt szeretném megkérdezni hogy valaki találkozott e mar hasonló jelenséggel?
Nekem is lehetnenek olyan kerdesek, amire nem tudnal valaszolni. Tedd fel nyugodtan, amire tudok valaszolok, amire nem, az akar akpp is lehet, hogy nem vettem szamitasba :)
De mint irtam, hobbi szinten szerelgetek, nem vagyok szerelo.
Angliaban lakom, itt vettem eleg olcson, 400£. Hengefej hibas volt, szet akartak barmolni, igy igy m egy eselyt neki es es magam is.
Nem volt meg hasonlo projectem, de gondoltam miert ne.
Hengerfejtomites, sikolas, vezerles, lanc rengeteg cso stb ki lett rajta cserelve.
Osszerakas utan kb ket napig minden oke volt. Aztan elkezdet szorakozni az LMM. Ha a csati rajta van, fullad es es all az auto. Ha lehuzom, akkor jar jar szepen a motor, viszont ugye fustol.
Vettem uj LMM et, ugyan az a jelenseg. Ma kiolvasta egy szerelo srac azt irta a gep, hogy az LMM jo. A srac azt mondta, nezzem at a vezerlest, nem e ugrott meg a szij. Nem tudom, mivel meg nem csinaltam ilyet, ez mennyire lehetseges. Mivel szepen indul az auto.
Koszonom aki erdemben tud segiteni tapasztalattal, otlettel.
Nem vagyok szerelo, hobbibol csinalok dolgokat es egy eselyt adni ennek a remekmunek.
Értem. Mivel úgy gondolom hogy akkora veréb nem vagyok hogy megvegyem 57000/literért az olajat ezért nem is lesz lecserélve. A műszaki része (ehhez amint észre vettétek nem értek) viszont meg is magyarázza hogy miért csak hátsó difibe való helyettesítő olaj létezik.
rendes quattronál (szóval nem haldex) szerintem a difikben nem szükséges a csere. (ez csak saját vélemény..) főleg elöl, ott szerintem nincs is leeresztő csavarja (első és középdifferenciál), ezek egybeépítve szoktak lenni az automataváltóval, és úgy tudnád csak cserélni az olajat ha kiépíted és szétszeded. hátsó difiknek van leeresztője.
Szia! ZF 8-as olajat vettem végül ZF szűrővel a Protruck-tól. Egyedül az első difibe nem vettem (még) meg az olajat. Egyszerűen azért nem,mert nem értem egyenlőre a számot. Csak gyári van és 57000/liter. ( cikkszám: G055145A2 ) Szükséses mennyiség 0,5 liter. Természetesen nincs 0,5 literes kiszerelés... 😂 Erre még aludnom kell egy párat, vitatkozik az elveimmel, ez egyszerűen arról szól hogy: Audid van?! Audit akarsz?? Akkor jól lehúzunk paraszt!!! Azon kívűl minden van, a hátsó difihez létezik nem gyári olaj...
Köszönöm a válaszod! Hogyha nem szettben sikerűlne megvennem akkor a MANN FILTER szűrőre gondoltam hozzá. Esetleg mi a véleményed illetve véleményetek pl. a Mobil ATF LT 71141-es olajról vagy akármelyik más "hétköznapi" gyártó olajáról? Van-e annyi különbség valójában az olajok között mint amennyi az áruknan, vagy csak drága a ZF felirat? :-O
Én is ZF olajra gondoltam,mivel úgy vélem hogy az lehet a legjobb. Mindössze abban vagyok csak bizonytalan hogy melyik kell is bele pontosan a ZF olajok közül. Nyílvánvalónak tűnik a 6-os de a szervíztáblázat alapján már nem annyira. Ott ha jól látom a gyártó javaslata a LifeGuard8-as...
Valamint még azt szeretném kérdezni hogy a BMK motorba melyik (hanyas számú) VW specifikáció a megfelelő szerinted/szerintetek?
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrégiben vettem egy 2005-ös A6 3.0tdi triptonic tipusú autót. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy ki milyen motor illetve váltó olajat használ,mik ezekkel kapcsolatosan a tapasztalatok. Elvileg egy ZF6hp19-es váltóm van, és egy BMK motorkódú motorom.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat,illetve a segítségeteket!
Nekem nincs okom egyelőre eladni, igaz már nincs sok hátra neki sem, de még marad a háznál.
400 ezernél jár már, és csak több lesz benne nem kevesebb, úgyhogy marad. Már régóta nem volt komolyabb gond vele.
A héten volt szereldébe, vasárnap rámhozta a szivbajt......gazadasra búgott, a kozepkonzolnal belül meg vmi. zörgés hallatszott.
Gondoltam mindenre csak arra nem ami volt.
Könyöklő tájékan alul kipuff bilincs szétrohadt, ott fújt ki, ez volt a búgó hang oka. Hatezer parszaz Ft volt a bilincs+ munkadij, 10- est fizettem össz. érte.
Én meg Audiból Toyotába :D ... ég és föld a kettő... a toyota javára (nyugodt reggelek, nyugodt szerviz költségek és ugyanott szállok ki :D ) ja és nem 30 milliós land cruiserbe ültem hanem egy 98-as rav4-be :O
Sziasztok! Mitől lehet a következő hibajelenség: autópálya tempón egyszercsak megtorpan egy pillanatra az autó, utána megy tovàbb. Izzítás és motorhiba jelző lámpa felvillan a hibajelenség alatt. A6 2010 2.0tdi CAHA Köszönöm a segítséget
Tudna valaki segíteni nekem abban hogy hogyan tudnám behozni a központi számitógép menüt? Mellesleg az lenne a problémám hogy se a fogyasztást se a km/h-t sem írja mi lehet a probléma? Alany egy audi a4 b6 2003(az ablaktörlő kapcsolón a részét gömbhal nem történik semmi)
Nem neked való. Nagyon más a két tipus. (egyébként pont azért van a garanciális időszak az autónál, hogy az ilyen problémák meg legyenek oldva)
A Toyota egy egyszerű, vacak ergonómiájú, régimódi és nagyon tartós jármű. (új Celicát nem tudsz venni, csak BMW alapú Suprát. Lehet hogy az kellett volna?)
Toyotából ültem audiba. 10 évig volt Celicám ég és föld a 2 autó és nem az audi javára.Amióta nálam van az autó minden nap azt nézem/hallgatom benne, hogy ez mitől prémium.
Szándékozom is bemenni újra elmondani a látottakat, hogy vizsgálják meg újra és rákérdezek, hogy ilyenkor mik a lehetőségeim.Bár kétlem, hogy foglalkozni fognak velem.Már bánom, hogy audit vettem.Azt hinné az ember, hogy mekkor minőség meg prémium ez már beázott, szoftvert frissítettek rajta azóta a D (autómata váltós) szinte használhatatlan márkaszervíz válasza (hát ez ilyen) a műanyagok recsegnek ha eső és hó hullik rá az ajtót kinyitva minden befolyik a fülkébe és még lehetne sorolni.
Sajnos nem mert tavaly vásároltam egy időssebbbb úriembertől aki megvette a szalonból 3 év alatt amíg nála volt beletett 700 km-t.Garancia lejárt és gyors eladta.Én pedig minden nap használom így másfél év alatt beleszaladt 18.000 km.A probléma már az első hónapokban jelentkezett de ez évtől lett egyre érezhetőbb.
Kérdezném mindenkitől aki már szerelt vagy tudja, hogy mekkor játéka van egy épp féltengelynek?Értem itt a kotyogást a tengelyt tekervén előre vagy hátra.Problémám a következő Audi A5 állandó vibráció az első tengely felöl érezni a kormányban és az üllésben is.Sok szerelőnél jártam már és senki sem talált semmit.Gumi felni OK. Az autóban 19.000 kilóméter van.
Most pénteken végre személyessen is alánézhettem és számomra rendellenesnek tünt, hogy az elűlsö féltengelyek a hátsókhoz képest kicsit bár te kotyoknak az autót beindítva pedig szemmel láthatóan kovályog.
Szerintetek lehet a probléma forrása ezen jelenség?Létezhet,hogy gyári hibás jobb és bal oldalt is de csal elől.
https://tornau-motoren.de/public/10010992_06b103741e_2241_800x800.jpg SzIasztok˘!Az autóm a4b6 2.0 20v ALT.Ezt a szelepet valószínű kellene cserélni ,szakaszos ciripelés hallatszik,be csapos lehet mert ott a lánc is ,ezért sokan azt gondolják az lehet a hibás.A kérdésem az hogy csak a szelep fedél le vételével lehet csak?
Van egy B2-esem, 1.8-as benzines GTE. Keresek hozzá komplett KE-Jetronikot. Nem tudom, mi történt vele, de a karosszéria felújítás után azzal fogadtak a szerelők, hogy kigyulladt, láttam is a megfüstösödött légtömegmérő tányért. Az egész KE-Jetronikot cserélni kell, nincs mese, mert a kis nyomású része javíthatatlan. A Bosch cikkszáma: 0438101005 - ha van valakinek működőképes eladó példánya, megvenném. Látok ilyeneket az e-bay-en is, de jó lenne kapni itt az országban is. Köszönöm!
a4 b5 97 évj. kerestem de nem igazán találok relétáblázathoz útbaigazítót, amit találtam az mind angol vagy....Kapott egy facelift középkonzolt amin a csatik már eltérnek a gyáritól, ugy mint hátsó szélvédőfűtés tükör újra kell kötnöm.
Illetve első ködlámpa ami nem volt gyári tartozéka, nem tudom pontosan hova köthetem.
Szeretnék egy családi autót, amit én is élvezek. A6 vagy A4 b7. 3.2 fsi-ben gondolkozom. Mi a véleményetek róla? Az A6 miért olcsóbb sokkal, mint az A4?
3.2 fsi motor mennyire kényes? Ha jól tudom láncos motor, a vezérlés csere kB fel millió. Milyen időközönként kell cserélni?
AUDI A4 2.0 PDTDI 140 Le BPW motorkód. A probléma úgy indult, hogy 6 hónap alatt kb. 4-5 alkalommal elment az erő a motorból, és villogni kezdett az izzítás visszajelző. Gyújtás le, majd vissza, és minden rendben. Ez a probléma kizárólag 8-10 perc alapjárat, vagy alapjárat közeli fordulaton történő lassú pötyögés, araszolás után jelentkezett. Ezt úgy vettem észre, hogy néhány száz méter földúton történő araszolás után, rámentem az aszfaltos útra, és az első gyorsításnál, a motor nem nagyon akart kipörögni, elkezdett fulladni, aztán villogni kezdett az izzítás. Utána volt gyújtás le-fel, és tökéletesen ment mint a bolond, füst nélkül. Amúgy az autó tökéletesen megy, és gyorsul. A hibakód P0234. Van egy gyenge olajfogyasztás, de amint kiderült egy rossz szelepfedél tömítés miatt , és egy remekül záró alsó motortérburkolat miatt, csak későn vettem észre, hogy vastagon rá volt sülve a blokk oldalára a folyamatosan kicsorgó olaj. Valamint ami még fontos, hogy alapjáraton szemmel látható, minimálisan ugyan de megnövekedett kipufogó füst (a színe nem igazán látszik, inkább a szaga jellegzetes, egy kicsit talán szúrós szagú). A többlet füstöt úgy értsétek, hogy egy laikus nem biztos ,hogy észrevenné, de mivel én 4 éve használom, látom a különbséget. Emelkedő fordulaton, és a turbó kapcsolásakor, abszolút nincs füst, csak alapjáraton, vagy alacsony fordulaton, mondjuk városi forgalomban. Első nekifutásra azt mondták, hogy a turbo geometria néha leragad, ki kell takarítani. Leszedtem, szétszedtem, a turbo abszolút nem volt megkopva, nem lóg a közepe, és tökéletesen tiszta, és korom mentes volt. Egyúttal az EGR szelepet is kitakarítottam, ami ugyan vastagon kormos volt, de tökéletesen dolgozott. A részecskeszűrő is dolgozik elméletileg, mert eddig semmilyen hibát nem tárolt el ezzel kapcsolatban.
A turbo tiszta, az EGR szint úgy, az olajfogyás (szivárgás) megszüntetve. Ezektől függetlenül, a motor ugyanúgy egy kicsit jobban füstöl alacsony fordulaton mint kellene!!!
A fogyasztása hibátlan, 4,5-6,5 között, természetesen vérmérséklettől függően.
A diagnosztika szerint a befecskendezési mennyiségek jók, pontosabban jó a hengerek közti korrekciós érték is.
Nincs a hengerek közt számottevő különbség.
Viszont mi van ha a többlet füstöt a rossz minőségű befecskendezés okozza???
Vásárolt már valaki használt befecskendező szelepet, vagy felejtsem el?
Ha valakinek van bármilyen ötlete, akkor szívesen veszem ha megosztja.
Szia, nekem is 1.8t quattrom van de 97-es, audi szakszerviz tanácsa az volt h mivel a turbo, olaj-viz hütéses érdemes odafigyelni az olaj minőségére és a rendszeres cserére.
Illetve még ami megnöveli a turbó élettartamát ha nagyobb megtehelés után leállítás előtt hagyod 1 percet ketyegni alapjáraton hadd hűtse vissza magát.
Audi a4 1.8 T (2002) hányas oktánszámú üzemanyag az ideális , illetve kell-e valami adalékanyag a turbó miatt ? Amennyiben nem szükséges akkor időnként kaphat prémium üzemanyagot ?
Nyári gumi vásárlása előtt állok és találtam egy viszonylag jó árú új dunlop szettet, amely (Dunlop SP Sport Maxx GT 235/55 R19 101W) lenne. Az autó max. ösztömege 2450KG.
Tudja valaki, hogy kb. milyen lehet az autó súlyelosztása? elől-hátul:60:40 ???
Vajon elég lehet-e rá a 101-es súlyindexű gumi? (825kg/kerék)
Megnézték így biztos az a hiba és amikor jobbra kanyar van és nagyobb gáz akkor kopog.
Ha óvatosan kanyarodok akkor semmi így nagyon nagy baj még nem lehet. Júniusba megyek csak haza akkor tudnám megcsináltatni addig heti 1-2x van használatban a kocsi 200km-es távra.
2013-as Q7-ben levő 3G plus-os navigációmban itthon nem működik a TMC, sem az online traffic, pedig utóbbit aktiváltattam márkaszervízben, és a licensze érvényes. Nem tudjátok esetleg, hogy ha frissítek térképet, akkor fog-e működni itthon a TMC, online traffic? Külföldön (Nyugat-Európa) gond nélkül megy.
Szerintetek egy benzines Audi A4 2.4 165LE autónak mennyi az ideális fordulatszám?
Most már azért pár hete megvan, és én olyan 2000-3000 között szoktam fel váltani és 1500 körül vissza. 70-80km/h-nal szoktam 5 be lenni.
Városba 50km/h az általában 3-4 be vagyok attól függ, hogy mennyire nagy a forgalom piros lámpa stb. De van olyan város ahol 4 be szépen lehet haladni nem kell fél percenként fékezni.
Ezzel úgy érzem nem terhelem a motort.
Előzésnél szoktam maximum vissza váltani és kihúzatni jobban, de ez minden kocsinál így van gondolom.
December közepén vettem egy Audi A4 B7 1.6 ALZ 2007 autót. Múlt hét vasárnap óta háromszor jött elő az Engine Check jelzés, ami mindhárom alkalommal, pontosan a kigyulladástól számítva az ötödik indítás után eltűnik. A következő alkalommal elviszem szervizbe kiolvasni, de érdekelne, mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban. 108000 km van benne, MOL-nál tankolom a prémiumot az újév óta, valamint kis fordulatszámon szeretek vezetni (ötödikben 1500-2000).
Sziasztok, még 1 kérdésem lenne: ugyanez az audi q5 2015-ös-ben hogyan tudnám reset-elni a kijelzőn lévő 20 nap van még hátra a service-ig? (pár dolog amit próbáltam már: a saját menüjéből nem lehet, VCDS progival sem tudtam)
Lehet, hogy ez vmi 5éves inspekciós dolog lenne, megnéztem már pár videót a youtobe-on, de egyikkel sem lett jó!
Jelenleg azt írja, hogy 15.000km vagy 20nap van vissza a szervíz-ig, eredetileg 23600km és 20 nap volt kiírva.
A régebbi S-tronik nem volt jó, az újabbaknál sok dolgot javítottak. Ezzel együtt nem olyan tökéletes konstrukciósan. Multi sem bombabiztos. A választás ezek után teljesen szabad :-)
Nyugodt közlekedéshez a multi jobban megy szerintem.
Ha a minőséget nézzük, akkor azért tartja bőven az átlagot. A német prémiumok között még nem rossz, egy Merci sem olyan ám, mint valaha. Japán meg esetleg megbízhatóbb, de nem tud annyit, mint a németek.
elég nehéz megmondani, hogy melyik a jobb melyik a rosszabb. Szerelők - valszeg nem mindegyik véleménye ez - de azt mondják, hogy a multi egy bolhafa@al jobb, viszont javítani drágább.
az a kérdés, hogy a kiszemelt autóban pl a válóolajcsere, esetleg tisztítás/átmosás volt-e (max 60eKM-kénti olajcsere), ha ezek megvoltak, akkor még mindig ott a "lutri" faktor, hogy milyet fogsz ki.
van olyan akinek elmegy a multi 400ezret (lásd Saválló kollégája), és van akinek 150 környékén már javítani kell vagy esetleg kuka!
ahogy szoktam mondani az Audi már csak az árában prémium, a minőségben már régen nem!
Audi a4 vásárlásán gondolkozom. És most először automatát szeretnék 2016-os évjárat. Leginkább a s-tronikot látom amiről túl jókat nem olvasok. Van ebből multitronik is? Miért ilyen rosszak az s-tronikok?
A költségvetést úgy raktam össze, hogy összeadtak kb az összes szóba jöhető nagy költségvetésű negatív eseménysort (injektorok, turbó, nagynyomású, dpf, vezérlés csere, autváltó felújítás vagy kettőstömegű+ kuplung, stb. stb), és ennek - az amúgy horror összegnek - veszem az 50%-át, mondván, hogy egy megkímélt autónál vagy igen vagy nem :)
És ezt az 50%-ot adom a vételárhoz....
hát ezért van még C6-om :)
A jó hír viszont az ebben, hogy ahogy az autók öregednek, úgy ez a ráköltési faktor nem növekszik, mert kb tök mindegy, hogy 300e vagy 400e km-t futott autót veszek... (vennék)
Én sem vitázni akartam, de az azért nem jellemző A6-oseknal , hogy 200 ezer után mindent cserélni kell.
Van multitronikos kollégám aki mar boven 400 ezer folott jar.de meg nem volt gondja a váltóval , pedig mindenki szidja. Igaz 210 ezerrel vette azóta hajtja.
nem vitatkozni szeretnék, csak leírtam, hogy miért van/lehet annyi 200+ezres autó a piacon...
nem azt írtam, hogy 100% kell cserélni, csak, hogy lehet rá számítani "bármikor rá kell/tudsz költeni".
az, hogy Neked elment 400-at annak örülj! De gondolom hallottál már olyanról, hogy korábban kellett cserélni a felsorolt alkatrészeket?
pl a méltán "híres" K03-as turbó (tudom régi 1.8T), a gyárilag hibás láncfeszítők, a DPF-et az emberek 98%-ka azért "íratja ki", mert meghibásodik (130-160ekm-nél), stb, persze mind más motornál!
ezért is írtam, hogy ha megadja pl a motorkódot, vagy azt, hogy benzin vagy diesel, manuál vagy automata, front vagy quattro hajtás - nem csak annyit, hogy "A6 -ost, 2012 utánit venni", akkor könyebben tudunk hasznos tanácsot adni!
Vezérléscseréről láncos meghajtásnál már szóltak előttem.
"..az kétségtelen, hogy 200eKm után jönnek a nagy szervizek, pl vezérléscsere ami egy v6-os 3literes diesel esetén még maszeknál is 4-500eHUF, porlasztók is igencsak ebben az árban (6-700eHUF) mozognak, aztán a kuplung, kettőstömegű, esetleg turbó, csapágyak, stb."
Majd 400 ezernél még nem volt porlasztók, kuplung, kettőstömegű, DPF, sem pedig turbocsere.
1 db. J.E. kerékcsapágy volt cserélve az általad említettek közül.
ami ugye a fő darabokra (motor, váltó) vonatkozik. Nem kopó alkatrészekre!!! de azért erre ne alapozz!
tudni kellene, hogy hány km van az autóban, milyen motorral (esetleg motorkód), évjárat, stb.
ha ezt megadod, akkor tudunk segíteni abban, hogy milyen költségekkel kell számolj!
az kétségtelen, hogy 200eKm után jönnek a nagy szervizek, pl vezérléscsere ami egy v6-os 3literes diesel esetén még maszeknál is 4-500eHUF, porlasztók is igencsak ebben az árban (6-700eHUF) mozognak, aztán a kuplung, kettőstömegű, esetleg turbó, csapágyak, stb. mielőtt "beleugrasz" érdemes egy audihoz értő szerelővel elmenni a szalonba és megkérdezni, hogy mi, mikor volt vagy nem volt cserélve!
minden esetre, egy ilyen autónál kalkulálj egy kb 1,5-2millás összeggel, amit bármikor rá kell/tudsz költeni.
viszont ha ez megvan, akkor újabb 200-250eKm-ig nem lesz vele - remélhetőleg - komoly baj!
Aki ilyen autót vásárol magának az feltételezhetően használja is, az általad említett évjárat ugye 2012- utáni tehát már 7-8 évesek.
Ha csak 30 ezres évi futásteljesítményt nézünk már 200 ezer fölött járunk, de őszintén ilyen autóval csak hétvégén szoktak járni?
Tehát egy 200 ezer km körüli futásteljesítményű autó reális km állású lehet feltéve ha ezt igazolni is tudja az eladó.
Persze az is fontos, hogy a tulajdonos hogyan állt a karbantartáshoz, mindenen spórolt vagy megadta szó nélkül azt ami járt az autónak.
Audiéknál a karbantartás, szervízelés nem olcsó mulatság, és nem csak márkaszervízben. $
Én anno 4.5 évesen 181 ezerrel vettem az enyémet, most 395 ezernél járok még mindig nem akarom eladni....
Ergo a sok km még nem azt jelenti, hogy annak aztán vége mehet a bontóba, ha vigyáztak rá, böcsülettel karban volt tartva akkor még sok km lehet előtte.
Persze nem murvás, fabódés "kereskedésben" lehet kifogni ilyen autókat.
Hát, igen ez biztos , hogy nem mindegy már a turbó és a partikelfilter miatt sem, az általam megnézett autóknál mindnél más volt a "felhasználás". Szóval jó alaposan meg kell nézni mit veszek, ez egyértelmű, de nem kell megijedni a sok km-től, már, ha jól konstatálom a választ.
Oké, ez egyértelmű ezek szerint a megtett km egyáltalán nem számít? Minden autómárkánál megvan az a névleges megtett km mennyiség ameddig problémamentesen működik az autó. Ez nem hivatalos adat, inkább szájhagyomány, de az Audinál nem tudom mennyi.Szalonból venném az autót, mert ugye ott elvileg át van vizsgálva, nem tudom ott mennyire tudják őket úgymond "kikozmetikázni".
Én új vagyok itt, és a témában is. Viszont autóvásárlás előtt állok. Szeretnék egy A6 -ost, 2012 utánit venni, viszont amiket eddig láttam, mindben 200000km vagy annál több lett már belehajtva. A kérdésem az lenne , hogy mi az a tűréshatár (egyáltalán van e ilyen) amikor még meg szabad venni, és mennyitől felejtős? Előre is köszi minden segítséget.
" Viszont ha nem szeretnék sárvedo vágás tehát '98 Audi A4 B5 2.4 szedan kiadásba milyen normálisabb lámpa van a gyári helyett szerinted ami h7 izzóval van már?
Linkel ha tudsz ajánlani, azt megkoszonom! "
Ehhez a témához nem tudok hozzászólni, sosem barkácsoltam, a gyári nekem mindig megfelelt.
Legutóbb párásodó gyári xenon helyett vettem kitűnő állapotú bontott xenon pár lámpát.
A tulaj "cool" kínai gyagyit rakott a gyáriak helyére.:(
Olaj.....kinek a pap kinek a papné......mindenki másra esküszik.
Én Castrolt használok amit mindeki fikáz, nekem megfelel, immáron a 14 éves 1.4 PDTDI-m olajcserétől olajcseréig egy csepp olajat sem fogyaszt, de maradjuknk az Audinál a 4f-em sem eszik olajat 15 ezer km-es csereintervallum alatt.
A Castrolt divat fikázni, a többit meg mindenki maga eldöntheti.
Annó mikor megvettem, először Castrolt tettem bele, azzal nem egészen 5ekm alatt evett meg 1 litert, majd jött az Eneos, azzal elment 5800km-t, most Motul van benne 4500km után még kb 3dl hiányzik belőle!
No... Nem lesz Angel Eyes ma néztem egyett élőbe... Igazad volt elég gáz...
Ma viszont körbe csörögtem, hogy egy 99 utáni facelift teszek be.A karosszérias aki levágja a sárvedot aztán megoldja, hogy ne rozsdasodjon az 2,5 hét múlva van hely, aztán autoszerelő ahol van a elektronika ember az plusz egy hét utána 😂
Hát ennyit tuti nem várok.
Viszont ha nem szeretnék sárvedo vágás tehát '98 Audi A4 B5 2.4 szedan kiadásba milyen normálisabb lámpa van a gyári helyett szerinted ami h7 izzóval van már?
Ha éjjellátó képességű szemed van akkor édesmindegy milyen a fényszóród, ha nem akkor érdemes odafigyelni mit veszel.
Nekem minden fény kevés, az öreg gyári xenon is éppen a határon van, kivéve a 4f bi-xenonja, akit mindenki szíd, csak az enyém világít még mindi k.rva jól, mondom én ezt akinek szinte minden fény kevés.
Sziasztok, remelem tud valaki segiteni, hallott vagy esetleg tapasztalt mar hasonlot. Van egy 2008 audi a6 3.2 ami elindulaskor akar reggel akar piros lampa utan hidegen/melegen (rendszert nem talaltam benne) elkezd rangatni par masodperc es abbamarad es utana az auto tokeletesen megy. ki lett mar cserelve benne oxygen sensor, uzemenyagszuro, levegoszuro, gyertyak, gyujtotekercsek, meg mar nem is tudom meg mi, volt gepre kotve ami nem talalt hibat. Premium uzemanyagot hasznalnok hogy minden okes legyen erre tessek.. ha valakinek van barmifele otlete megkoszonom.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni adott egy Audi a6c4 2.5tdi sor5 1996 évjárat a problémám az hogy az első szélvédő elektromos fűtés nem működik hol lehet a reléje vagy biztosítéka egyáltalán melyik írányba induljak hol keressem a problémát. Segítséget előre is köszönöm.
Köszi az ötleteket, regenerálást nem kellene vminek jelezni a műszerfalon? Amúgy igen a 30km (csak országút) után egyenesen beálltam a garázsba. Amúgy én még nem tudom, hogy pontosan hogyan zajlik a regenerálás... azzal jár, hogy max. fordulaton megy a hűtőventi?
Az is lehet, hogy a katalizátor+részecskeszűrő nagyon felmelegedd és azt hűti.
Új Passat B8-as 2literest hoztam el 2018-ban a szalonból egy barátomnak és 8 km városi vezetés után megálltam egy parkolóba és elindult a venti. Felnyitottam a motorháztetőt és bal oldan a turbó alatt valami olyan meleg volt, hogy sütőtt.
A OFF Touareg is néha bekapcsolja a ventit amiután beállok a garázsba. Pedig sokat vezetek vele városon kivül és biztos regenerál.
Köszi az ötletet, szerintem biztos nem. Garázsba beálláskor indult el, ami pár másodperc volt csak, a nűszerfalon semmilyen visszajelző sem világított, elég hangos volt, egyértelmű a elektromos venti ment ezerrel, olyan mint amikor 38C fokban megállsz vmelyik balaton melletti strandnál, miután már elég sokáig kerested a parkoló helyet. Azt nem írtam, de úgy állt meg hogy többszöri megnézés után úgy döntöttem, hogy elindítom újra, ekkor állt meg és azóta se csinálta, pedig ma is volt már elindítva.
Gondoltam hátha.... van egy 18.9-es vag-com kábelem, azzal lekérdezve nincs eltárolt hibakód. Youtube-os videón volt egy hasonló jelenség ott a külső hőmérséklet jeladó hibásodott meg magas külső hőmérsékletet mutatva.
Ennyi infó után jobb a helyzet, mert a Zsiguliról tudok nyilatkozni: a termosztát lehet hogy jó volt, de a motor már nagygenerálozást várta ennyi km-rel :-)
Az Audi esetén kár tippelni látatlanban, valójában nem mennél vele sokra.
Audi Q5 2015 2.0TDI-ről van szó, egyik népíteletes emberke ezt írta:
"120e Km-nél elkezdett melegedni a motor! folyamatosan ment a ventilátor, hogy hűtse (December volt!) kiderül a termosztát adta meg magát! A TERMOSZTÁT!!! Hát szerintem a Zsiguliban is többet bírt a termosztát mint ebben!"
Az enyémben 116e körül van... hát nem tudom hogy ehhez lehet-t köze a termosztátnak, mert elvileg nem mozdult 90fok-ról a motor hőmérséklet bár tudom,h "csillapítva van, h ne ingadozzon össze-vissza....
Van bárkinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy kb. 30km normál országúti használat után megállva 2C fokban az autót leállítva még 20perccel később is max. fordulaton ment a hűtőventi?
" Tudom számít az év és nem orokeletuek de egy 5-6 évet még megy tuti ha vigyázok rá :) "
Persze a korától függetlenül akár még lehet sokáig jó autó, igaz én ebben nem hiszek az idő, és a használat nem múlik el nyom nélkül.
" Volt aki szidta volt aki dicséri. Vagy ez megint használat függő és ember típus kinek mi jön be.."
Népítélet?
Én azt szoktam olvasgatni ha olyan autót nézegetek amiről nincs saját tapasztalatom, van sok sületlenség főleg ha olyan "tulajok" írnak akik nem mentek még 1000 km-t sem az adott autóval...rízsrakétaégigmagasztalóeffektus...
De azért a lényeget vagyis azt amire kíváncsi vagyok meg lehet tudni.
Mivel többen mondták, hogy az Audi A4 B5 1.6 lomha így találtam egy másik jelöltet tetszik is árba is megfelelő de mint kocsi motor stb szeretnék kérni véleményt.
A jelölt egy 1998 audi a4 b5 2.4 sedan benzines
Az hogy a fogyasztása több az okés erősebb motor is ezzel nincs gondom ezt elfogadom.
Sziasztok. Valaki segítsen. 2000 tfsi kombi nem működik a tolató lámpa. Találtam 1 csatit bal oldalon a váltó közelében de nem találom a helyétől lehet. Köszönöm Imre
Azért ha van rendszám akkor megnézem, mivel eleve már ingyenes, és ha már van ilyen lehetőség akkor miért ne.
Ha meg nincs rendszám, és nem is akarja megadni előre akkor nyaljon sőt, ott már sumákolás van.
Szerintem ha legalább 2012-től növekszik a feljegyzett km-óra állás akkor az csak ad vmi támpontot, persze sumákolni mindig is lehetett, és ezekután is fognak.
Az egy dolog, hogy tekerték a km-órát, de legalább 2012-től mi újság?
Persze ez sem törvémyszerű,mert példám igazolja saját autón, hogy a "hivatalos" adatok messze nem felelnek meg a valóságnak, még a műszaki vizsgán fényképen látható, és a feljegyzett km adatok SEM egyeznek, nem beszélve a többiről. Egyik napról a másikra + 150 ezer km-el lett több a km-óra állás, majd ez később megint elűnt az adatbázisból.
Ennyit a hivatalos adatbázisról, ez olyan banánisztánoshivatalos....
" Aztán vagy igaz vagy nem de amúgy 2001-es és 320 van ebben..."
Vagyis amit én tudok az amit le lehet kérni rendszám alapján. De az is ki tudja van egy diagram az kb pontosság lehet. De ha pl 1 évet garázsba volt akkor már nem életszerű annyira.
Egy motor élettartamát előre nehez megjósolni, a rendszeres karbantartás feltételezhetően ezt meghosszabbítja. Hány km van az autóban, ezt valahogy lehet igazolni vagy csak ennyi van az órában?
Ezt csak írtam, hogy nem az számít hogy uhh de megy a vas :)
Nem vettem még meg csak megnéztem és fixáltam, hogy kell.
Január elején veszem meg.
Akkor lett volna "próba kör" de annyian mondták, hogy mivel az nagyobb kocsi és így az a 102L-vel kb ugyan ott leszek erő és sebességbe.
Én pedig ehhez nem értek őszintén így úgy gondoltam amikor írtál pozitívan, hogy "puding próbája az evés" az a biztos amit én tapasztalok saját elvárásomnak 😊
Nyilvánvaló neked az Seat 50L-jéhez az 1.6-os 102 LE-je hatalmas ugrás, tul. képpen dupla "teljesítmény".
" Lényeg annyian mondták, hogy lomha lesz nem tudom kinek mi a lomha és persze mihez képest. "
Én is ezt mondom hiszen 5 évig megvolt, és minden volt csak nem lóerőgyár.
Persze ki mihez van szokva, én régóta dieseles vagyok, hozzászokva az erős, nyomatékos motorokhoz. és a nem magas fogyasztáshoz attól függetlenül, hogy taposva vannak.
" Ha meg 20 éves lennék lehet szeretném azt a 150 lóerő is de így 40 évesen nem sietek annyira már ...😊 "
Neb.ssz.....40 éves...az kor?
Ha már most "öregnek" érzed magad mi lesz később?:-))
Lóerőből sosem elég, na jó nálam is lesz változás majd ha nyugdíjas leszek akkor már "én sem fogok sehová sem sietni", de addig.:)
Biztosra mentem nem bírtam így elmentem kipróbáltam 3h-as út volt oda így vasárnap nem volt tervben de... :)
Lényeg annyian mondták, hogy lomha lesz nem tudom kinek mi a lomha és persze mihez képest. Mindig van jobb és erősebb de én a seathoz mérem és nem rallyzni szeretnék. De nekem a seat 50L után közel nem mondom, hogy lomha őszintén 😊 Az hogy mennyit eszik nem tudom gyári adatokat néztem persze. Mondjuk én betartom az 50/90 nálunk max 130al lehet menni autópályán is de teljesen elég ez nekem úgy gondolom. Ha meg 20 éves lennék lehet szeretném azt a 150 lóerő is de így 40 évesen nem sietek annyira már ...😊
A Seat 50LE-je után ez mindenképpen "fürgébb" lesz, mint írtam megy az csak pörgetni kell, ahhoz meg a hang is párosul, de ez inkább városon kívülre jelllemző magasabb tempónál.
Van akit nem zavar, de az én dieseles alacsony fordulatszámhoz szokott fülemnek zavaró volt.
Az enyém csak városban bizony megette a 13-14 litert, de még mielőtt megijednél ez azért nem mindig minden 1.6-os (VW- konszern) benzinesre jellemző.
Olajat viszont fogyasztotta szépen, ez viszont nem egyedi eset, de ez sem törvényszerű.
Jó lesz az nyugi, a fogyasztást majd méred, és a többi is majd jön idővel.
Anno régebben volt egy Volvo v50 néztem ugyan ez a súly volt és 1.6 az 9-10et fogyasztót városba.
S azzal jól tudtam menni megfelelő volt.
Nem nagy utakra kell őszintén. Ami engem zavar a Seatba az az előzéskor nagyon lassú volt.
Nem tartom biztonságosnak annyira. Kettő kocsi az max akkor ha nem jön semmi az úton szembe egy napig 😂
Autópálya is max 130-140 ha szépen lehet haladni az jó már.
Városba meg ugye amúgy se lehet úgy nyomni.
Meg az emelkedőknél volt nagyon gyenge a seat.
Pl Pécs ha tudod fel a tévé torony-allatkert sok emelkedő..., hát az valami szenvedés van, hogy kettőbe erőlködött a motor és féltem eljutok e oda ha már 3an ültünk benne.
Tehát tényleg ez a városon kívül dolgok amik úgy zavartak.
Nemrég volt erről szó, az 1.6-os 74kw-s nem egy erőgép, A-B-be eljutni azonban elégséges.
Ne várjál tőle fürgeséget, erőt mert ahhoz, hogy tudjál vele haladni pörgetni kell, az meg hangos, nagyon hangos már 110-nél is, autópályáról ne is beszéljünk.
Én sosem tudtam megszokni mindig följebb akartam váltani, de már 5.-ben volt.
Nyugodt autózáshoz elégséges, semmi több.
Nálam országúton ca. 7 litert evett 100-110-es tempónál, városban majd a dupláját, és ette az olajat ami az 1.6-os motorra épp jellemző, de nem törvényszerű.
Végülis ami érdekel hogy erőben érezhető különbség lesz?
Mert néztem és olvastam cikket hogy már akkor is ez az alap volt és a motor nem erőmű, de nem is arra kell, hogy rallyzak de azért a seat előzés közbe őszintén elég lassú még ha vissza is pakolom a sebességet. Autópályán se dőltem el tőle...
Az Audi nagyobb de tömegbe nem nagy különbség van így a 1.6 a seathoz képest azért vállalható és érezhető lesz?
2000es év Audi a4 b5 1.6 avant (benzines) Vélemény?
Most egy 2001 1.0 50L Seat-om van és azt szeretném kicsit erősebbre cserélni. Nagyobbat is szerettem volna mert van egy kislányom és azért nyaralni stb jobb egy kombival. De az erő az utakon az előzés miatt vagy komolyabb emelkedő miatt.
Tudom az 1.9 jobb lenne de ezt tudom olyan személytől venni aki megbízható, nem széthajtott vas.
Akinek ilyen van vagy hajtott már az kérem írjon mint fogyasztás sebesség megbízhatóság stb.
Először is, szeretném Imre 77-nek megköszönni a választ. Az lenne a lényeg, hogy sima, vagy prémium üzemanyagot tankoljak-e, valamint ehhez a motorhoz kell-e a magasabb oktánszám. Valamint melyik kutat javasoljátok a tapasztalatok alapján. Szeretném ünnepek előtt teletankolni az autót, mert sokfelé kell mennünk, és hogy mit is rakjak bele. Audi A4 2007 B7 8E szedán, 1.6
Audi A4 B5. Hello. Segítséget kérnék új rádio bekötéshez. Vettem hozzá 3 csatlakozós kábelt is,be a rádión a sárgarészbe 6 kábelt mutat és itt csak 4 van és nem szol a 3 hátsó hangszóró. Tudna valaki tippet adni h mit is kéne csinálnom? Köszönöm a segítséget.
15 éve van a családban, 8 éve használom én.. soha semmi komoly gond nem volt vele, egyszer sem hagyott az út szélén...egy katalizátor csere, egy főventilátor csere, ezek voltak a legkomolyabbak
Idén nyáron viszont egyszer csak rángatással motorleállás, nehéz újraindítás, nagy nehezen a szervízig elment: AC pumpa csere, hiba megszűnt!
Majd 2 hónap múlva újra teljesítménycsökkenés, rángatások, motorleállás, majd pöccre újraindít. Szervízbe be, hiba nulla! Hetekig jártak vele, 1-2x tapasztalták a hibát, de se hibaüzenet, se szervízben reprodukált hiba..
Sajnos azóta van hogy hetente, van hogy 2 hónap tünetmentesség után újra előjön ez a hiba, a szervíz szerint semmilyen hibaüzenet nem rögzül a diagnosztika során, s a kocsi kompjuterében sincs letárolva.
Már mindent megnéztek, cseréltek - motorvezérlő elektronikát, AC pumpát, a hiba előtt most tavasszal a benzinvezeték rendszert, mert elüregetett a gumiburkolat, szűrőket, csak az AC pumpa relé maradt még...az következik a jövő héten, mert ma megint leállt, majd pöccre újraindult 3 hét hibamentesség után. Ha ez sem segítene, még van egy tipp, hogy valahol a kábelezés sérült s zárlat jelentkezik, de ami látszik, az épp.
- van-e ötlete valakinek mi lehet még a gond?
- tudtok-e ajánlani olyan szervízt, ahova elvigyem, ha a relé csere után is bajban lennénk?
Igen, tudom, hogy a kocsi nem mai gyerek, s már nem ér sokat, már nézegetjük is az utódot, de szeretném rendbe rakni, egy fiatal srácnak lenne az első kocsija pár évig még, arra még tuti lenne...
Ez egy jó kérdés, én is jártam hasonlóan jónéhányszor.
Miértjére nem volt magyarázat többszöri próbálkozásra a szerelőnek végül sikerült.
Néhány éve nem márka, de szakszervízben javították volna az autómat, de nem tudták sehogy sem a hibatárolót kiolvasni.....érdekes dolog volt mert előtte ők csináltak folytószelep cserét + kényszerregenerációt stb..stb....akkor működött a diag.
Van (volt...) itt is 3.2 tulaj (köztük én), és valóban vegyes a tapasztalat.
Nekem speciel nagynyomású szivattyút, trafókat és összes injektort cserélni kellett - miután az előző tulaj már a vezérlést kicserélte. Meg szívósort, meg az egyik szívótorokot (szívótorkot?) - akkor utóbbit nyilván párban.
Amikor jó, akkor nagyon jó..., de még egyszer nem vennék. Minden FSI kokszolódik és bonyolult, gyakorlatilag a sokkal szebb hang és járáskultúra szól a benzines mellett -cserében magasabb fogyasztással kell számolni.
Szerintem be megyek az Audihoz es veszek majd ott bele valot
BDG MOTORKODOS 2.5tdi V6 163le
2005evj.sajnos valto kodot nem tudok nem reg kerult hozzam az auto
Tanácsot szeretnék kérni,kinéztem egy A4 b7 Quattro 3,2 fsi 2006-os S-Line (200.000km) autómata kocsit,ami 2017 ben,nagy szervizt kapott Németországban komplett vezérlés,összes olaj stb.Tényleg karban volt tartva nagyon úgy néz ki,szervizkönyv,+sérülésmentes...
Azt szeretném kérdezni,halott ügy a motor konstrukciós hibái miatt,mert olvasni lehet ilyeneket is,de olyat is,akinél hosszan gond nélkül üzemelt ez a motor.A youtobe-on,elrettentő videót is találni,már bontott,vagy csak már hangosan kereplő (mint egy rossz diesel)
példányokról,de arról ott sem beszélnek,hogy ezeket a hibákat mik váltották ki..Ezen felül a folyamatosan visszatérő, és különböző hibajelenségeket okozó kokszosodás is igaz erre a motorra?
Vagy esetleg érdemes vásárolni hozzá komplett új vezérlés szettet,ami már nem silány minőségű,és azzal használni,ha van ilyen.
Esetleg ha itt fórumon van valaki akinek van tapasztalata ezzel a motorral,akár szerelő,vagy tulaj,szeretném kérni a tanácsát.
Koszonom a valaszokat.csak kulfoldon vagyok es azert nem tudom milyet vegyek bele. A valtom rendesen valt pontosan viszont mikkor manualisan akarok valtani 1 esbe marad nem valt fel.lehet hogy a valto kuka?viszont a valtom is pirosba vilog de D S R be szepen dolgozik. Szoval nem tudom hogy csereltesem e le a valto olajat egy vagyonert vagy inkabb vegyek egy masik valtot bele?
Sziasztok
Vàlto olajat cserelek b7 2.5tdi multitronicba.melyik a legjobb olaj amit ajanlanatok?mert a szerelo azt mondra nem erdemes olcso olajat be tenni.
igen azt olvastam ill probáltam utána járni , hogy kb mennyi a javitása olyan 500 ezer kb . de találtam alkatrészeket is akkor olcsóbb , ugy néztem én is meg tudom csinálni , igaz ilyet még nem szereltem , de motorokat más váltokat igen