Keresés

Részletes keresés

Stevender Creative Commons License 2025.03.30 0 3 1853

Sajna messzire már nem úgy látok mint régen, így először azt hittem rosszul látom meccs közben, hogy ő integet meg gesztikulál a legjobban a túloldalon a kb 5 fős aktivan szurkoló debreceniek közül.

A hab a tortán az volt amikor a meccs után lement a pályára, aztán onnan kezdett el veszekedni a hazai szurkolókkal. A Fradi szakosztály vezetője próbálta nyugtatni, de nem sok sikerrel.

Elképesztő, hogy ez az Ábrók egy ekkora klubot irányíthat. Sztem nagy áttörésre nem kell számítani Debrecenben amíg ő vezeti a klubot.

Előzmény: Tonio 2.0 (1842)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1852

Persze, meg korábban visszatért Helembai, hazahozták Háfrát. OK, most ne szidjuk, NB1 szintjén azért tud nekik valamennyit segíteni.

Herbert nehéz helyzetben volt, mert kevesen voltak, és az irányítójukat visszahívta a Debrecen (hogy aztán ott beleszürküljön a mezőnybe...)

Herbert egy jó szándékú embernek tűnik, de ő is beszállt ebbe az edzőkeringőbe, amikor jönnek a kényszerdöntések.

Nyilván nem a top csapatok fogják hívni, így nehéz helyzetből kerül nehéz helyzetbe.

Korábban Horváth Roland is ebben volt, meg Bakó Botond, meg mások.

Nehéz ebből kitörni.

Előzmény: hatosfalat (1851)
hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 -1 2 1851

A Vác amúgy most jelentősen erősödött, Such Nelli visszatért és nem is akárhogyan! A leggyengébb posztjuk volt eddig, nagyot lökhet rajtuk Nelli.

Előzmény: Tonio 2.0 (1848)
hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 -1 2 1850

Megőrülök ettől!

Honnan veszed, hogy Faragó mennyire jó kettes védő? Húsz éves, idei szezonban csak hármasban védekezik, nem is láthattad. 

És milyen jó kettes védőink vannak? Vámos és Simon. Mindenki más nemzetközi szinten közepes vagy gyenge. És ne gyere azzal, hogy ifiben ki védekezett jól, mert azzal semmit nem érünk. Faragó Lucának is EL-ben voltak gyengébb meccsei védekezésben, összességében jó ha közepes volt. És az EL nagyon messze van egy bl vagy válogatott top tíz szinttől.

Előzmény: Trombozis4 (1847)
Stevender Creative Commons License 2025.03.30 -1 0 1849

Szerintem nem szerencsés összahasonlítani egy irányító/lövő játékos terhelését egy beállóéval. Jelentős különbség van, és nem a beálló javára.

Előzmény: Trombozis4 (1837)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.30 0 2 1848

Hogy ne csak Szilágyit szidjuk, mondjunk valami jót is: a Vácnál úgy tűnik, bejött az edzőcsere.

Békéscsabán viszont eddig úgy tűnik, hogy nem jött be.

Trombozis4 Creative Commons License 2025.03.30 -1 0 1847

Jó, most összemosod az egyéni és a csapatvédekezést Luca esetében. Faragó Luca szntem (és Lea szerint is mint a válogatott nso-s interjúból kiderült) jobb védő Leánál. Egyikük sem hármasvédő, hanem kettes. Kettesben Luca nálam kiváló, Lea pedig közepes, nemzetközi szinten gyenge közepes. Válogatott szinten nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy a beállók ne védekezzenek hármast, így Luca komoly lépéshátrányban van. Lea pedig azért van lépéshátrányban, mert válogatott szinten azért vannak jó kettes védőink és támadásban is vannak Lea posztján olyanok, akik szélesebb repertoárból muzsikálnak. 

Előzmény: hatosfalat (1841)
hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1846

Pedig hányszor hallottam Rostától, az mégis elírom…

Előzmény: Tonio 2.0 (1845)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1845

Szacsa.

Szasza az Töpfner. Bár ő is megbukott Debrecenben. Legalábbis a szélen. A heteseket jól lövi.

Előzmény: hatosfalat (1843)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.03.30 -13 0 1844

Innovatívan veszi elő a 7 a 6-ot -10-nél...

Innovatív katyvasz vagy mások szolgai másolása, kidolgozás nélkül?

Rendszerint totál bukta, de egy mesteredző nem adja fel, mint az angol nyelvet?

Ha Kudornak átadná a lantot, egyből jobbak lennének és eltűnne a sok blöff és halandzsa.

Előzmény: Tonio 2.0 (1842)
hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1843

Mit írjak erről? A mi Szaszánk megbukott Debrecenben. Hogy mennyire Vámos vitte korábban a csapatot vagy mennyire Szilágyinak nem való sok külföldi a csapatában (valószínűleg mindkettő igaz), az mindegy.

Marhára kínos válogatott szempontból, Danyi után a második ilyen, hogy valaki a klubjában bukik, míg a válogatottban edző. 

Előzmény: Bamberg58 (1838)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1842

Szilágyi... Innovatívan veszi elő a 7 a 6-ot -10-nél...

Hozzáteszem, nincs könnyű dolga, mert fontos játékosok távoztak, mások meg alulteljesítenek.

Bár ha sokan alulteljesítenek, az felveti a vezetőedző felelősségét.

Ha meg nem elég jókat igazoltak, akkor a vezetőségét... (Aki a hozzá hű drukkerekkel lelkesen ugrál a nézőtéren - ez valami paródia akar lenni?..)

Egyébként azokban a klubokban, ahová sorra érkeznek a külföldiek, általában előbb-utóbb az edző is külföldi lesz, legalábbis eddig ez volt a tendencia.

hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1841

Nem hármasvédő sztem sem (ahogy a válogatottban nem is ott védekezett), de kényszerből most az az Esztergomban és ez sokkal jobban eszi az erőnlétet, mintha kettesben lenne, mint a tesója. És amúgy a fontos meccseken jóval többet játszik. Lucáék meg úgy omlottak össze védekezésben és támadásban a második félidőkben, hogy azt rossz volt nézni.

Előzmény: Trombozis4 (1837)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.03.30 -12 0 1840

Jav: lelépett

Előzmény: Bamberg58 (1838)
Trombozis4 Creative Commons License 2025.03.30 0 2 1839

Pődör túl sokat vállal, ebben a csapatban megteheti, mert belső posztokon gyenge a merítés. Viszont jövőre már érkeznek olyanok, akik szintén tudnak és szeretnek kapura lőni. Ha a csapat eredményességét sikerül jövőre Pődör gólkirályi címe elé helyezni, akkor Szombathely ott lehet a közvetlen élmezőny után. Gyurka szerintem elmagyarázza ezt Rebekának.

Előzmény: hatosfalat (1836)
Bamberg58 Creative Commons License 2025.03.30 -12 0 1838

Írhatnál egy hosszabb elemzést is a leginnovatívabb Kókler idei remek meccseiről vagy ámokfutásáról?;-)

Pl mennyit fejlődtek nála a magyar játékosok, már az az egy, aki kisebb gázsiért,

de inkább lelépet!;-)

Ehhez képest címhalmozó, mesteredző,junior kapitány, válogatott edző, lassan már sport államtitkár?

Előzmény: hatosfalat (1836)
Trombozis4 Creative Commons License 2025.03.30 -1 1 1837

Faragó Luca nem hármasvédő, alkatából adódóan nem azért mert állóképességbeli gondjai vannak. A NEKA-ban és a junior válogatottban egyébként hármasvédő volt nagyrészt, de felnőtt szinten nem 175cm-es játékosokat keresnek a védelem közepére. Én Lucát elfáradni még nem láttam. Biztos fordult már elő vele, de nem úgy mint Leánál, aki nagyon látványosan elfogy a meccsek végére. Nyílván az erőnléti adataikat nem ismerem, onnan ez egyértelműen kiderülne.

Előzmény: hatosfalat (1835)
hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 0 0 1836

Pődör tegnap lőtt hat mezőnygólt, de ezt 13 lövésből. Volt néhány jó passza, de hivatalos stat szerint négy, sztem hét technikai hibája. Volt amikor egymás után háromszor elvesztette a labdát, igaz abból a jegyzőkönyv vezető kettőt nem húzott be. És tényleg nagyon jól lőtte a heteseket, amit a többiek kiharcoltak. A lőtt gólok alapján ismét egy nagyon jó meccse volt, de nekem egyelőre nem bizonyította, hogy nem kisvárosi sztár. Amúgy érdekes, mert ahányszor láttam, mindig balátlövőt játszott és nem irányítót.

Védekezésben érdekes módon többször hármasban védekezett, aztán kettesben, majd próbálták cserélni. Első félidőben Kármán Lucával nem igazán bírt, de amúgy nem lógott ki hátul.

hatosfalat Creative Commons License 2025.03.30 -2 1 1835

Azt amúgy honnan veszed, hogy a tesójának jobb az erőnléte? Az Óvárban örül ha félidőket játszik, általában nem is hármas védőként, ráadásul az MKC idén EL-ben folyamatosan összeomlott a második félidőkben. 

Amúgy tegnap az utolsó öt percben Faragó éppen két gólt szerzett. Egyébként Csíkosnak jobb az erőnléte? Nem egyszer láttam Vácban teljesen elkészülni az erejével, pedig ő ritkábban játszik hármasban. És védekezésben is Csíkos igen nagy betlikre képes (igaz máskor meg éppen jól védekezik, de nagyon nem stabil). Tegnap pld. az első félidőben akár kettesként, majd később zavaróként nem nagyon volt ott a szeren, egy MTK ellen.

Előzmény: Trombozis4 (1830)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.30 0 3 1834

Igen, az Esztergom azért beárazza az 1-2. utáni bajnoki mezőnyt, meg az ott folyó szakmai munkát.

Igaz, volt 1-2 szűk győzelmük, ahol talán a szerencsével sem álltak hadilábon, de jó csapatnak van szerencséje. :)

Akik alulteljesítenek:

- Debrecen: az egyik legfőbb alulteljesítő, legalábbis ha az EL selejtezős kiesést és az MK negyeddöntős kiesést - a Móvár B csapata ellen - beleszámítjuk, és ezen az sem változtat, ha az Esztergom megbotlik

- Móvár: káosz, amin valószínű volt, hogy egy 'rookie' vezetőedző nem tud úrrá lenni

- Budaörs: de ők talán kiegyenesednek a végére, illetve egy MK bronz azért összejött nekik

- Vác: ősszel, de azóta Horváth Roland 'gatyába rázta' őket

Akik felül:

- Esztergom: egyelőre ragyogó szereplés

- Szombathely: ősszel

A többiek szerintem nagyjából a helyükön vannak.

Taliga007 Creative Commons License 2025.03.30 0 2 1833

"A meccs egyik tanulsága: jobb védők kellenek középre mint Kisfaludy és Faragó Lea. Legalábbis a ki-ki meccsek utolsó húsz percére..."

Fontosabb tanulság, hogy két ilyen védővel és egy "futottak még" kategóriájú első sorral is oda lehet érni a bajnoki bronzra :). És Isten ments, h vmi gyökér majd kitalálja, h az Egomnak "jobb" (értsd külföldiekkel teleb@szott csapattá) kelljen vállnia... Jó ez így...

Előzmény: RnD (1808)
RnD Creative Commons License 2025.03.30 -5 6 1832

Kuczora előrelépésének szerintem inkább mentális és motivációs okai vannak. Tudta h külföldön oda kell tennie magát - meglepő módon kint a Bundesligában ab start sokkal jobban védekezett mint előtte itthon - és aztán a válogatott sikerek tovább spannolták és lelkesítették. Ez jól is van így.

RnD Creative Commons License 2025.03.30 -8 8 1831

Azért tegyük hozzá: Kuczora sem olyan tehetséges mint amilyen a híre errefelé. Támadásban az utóbbi egy évben javult, védekezésben továbbra is gyenge. Józanul nézve a felnőtt válogatottban meccsenként húsz-huszonöt percet kaphatna, szigorúan csak elöl. Persze Vovánál ő hetven percig pályán lesz mindig.

Leánál némileg meglepő h védekezésben problémái vannak. A NEKA játékosa volt tizenévesen és ott a védekezésre mindig óriási hangsúlyt helyeztek. Lea nem tudom h maradt ki ebből.

A lövőrepertoárja is elég limitált, talpról irdatlan bombákat tud a kapu felé küldeni de ez azért nem elég. (Minél feljebb jut az elitben, annál kevésbé...)

Nekem úgy tűnik - lehet h nem így van - h Leát a NEKÁ-ban nem tartották igazán jó játékosnak. Három évig szóba nem került a neve a korosztályos up-válogatottban. Márpedig a NEKA legjobb játékosai mind válogatottak voltak (néha a nem annyira jók is lásd Varga Emília utolsó éveit a válban). Ezért aztán Leával nem foglalkoztak annyit.

Trombozis4 Creative Commons License 2025.03.30 -2 1 1830

Faragó Lea nagy tehetség, az alkata és a játékstílusa hasonlít Kuczorára. Mindkettejüknek bivaly erős lövésük van. Ez az nb1-ben ez elég is, de a nemzetközi szint ennél többet követel. Kuczora akkor kezdett feljebb lépni, mikor változtatott a táplálkozásán és az állóképességét elkezdte javítani. Kifizetődő volt a munka, Csenge elég szembetűnőén lépett előre, ha az előző EB-t és az azt megelőző vb teljesítményét összehasonlítjuk. Faragó Lea előtt is egy hasonló út állhat, ha a felnőtt válogatottba vágyik. Egyébként tanulhatna a nővérétől, Luca állóképessége kiváló.

Előzmény: RnD (1810)
Trombozis4 Creative Commons License 2025.03.30 -2 0 1829

Szerintem a Lokiban a vezéregyéniség szerepre leginkább Tóvizi alkalmas, de kellene egy irányító is akivel ezt megosztja. Idén a Debrecen és a Vác is megmutatja, hogy milyen nehézségekkel jár, ha nincs minőségi irányító a csapatban, aki megcsinálja az előnyöket és abból leosztja a labdákat. Ezt a szerepet az átlövők nem tudják maradéktalanul betölteni.

Előzmény: RnD (1819)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.29 0 2 1828

A tavaszi Debrecen közelebb van az Esztergom, Szombathely, Vác szintjéhez, mint hozzánk, meg a Győrhöz.

Ősszel azért szereztek ellenünk egy pontot, meg a Győrtől is csak 1 góllal kaptak ki, ezt ne vegyük el tőlük, de mostanra teljesen szétcsúsztak.

Bamberg58 Creative Commons License 2025.03.29 -12 2 1827

Még egy kis Loki Facebook szösszenet:

“Remélem még hangoztatjuk egy pár hétig, hogy a "Győr ellen jó volt az első 35 perc".

Azóta nem kevesebb, mint 64!!! gólt kaptunk másfél meccs alatt.

Szégyen, ilyen különbséggekel nem megbántva senkit, de így a középcsapatok szoktak kikapni, nem az aki éremért megy.

El kéne gondolkozni a "mesteredző" szakmai képességein.

Az idei szezon épp elég bizonyítékot ad, a két kupakieséssel, és a bajnoki vereségekkel. Remélem a két órás hazaút nem üres ücsörgés lesz, van idő megfogalmazni a felmondást!

Elég volt, Szilágyi takarodj!”

Előzmény: Bamberg58 (1816)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2025.03.29 0 10 1826

Bocs, de Vámos előkészített is, gólpasszok, előnyszerzések, hetesek kiharcolása + a legjobb kettes védő volt a csapatban.

Planéta is védekezett is (változó, de volt, amikor hasznosan), elöl is meg tudta játszani pl a beállót, 7 a 6-ban meg ő futott be.

És nem minden a matek, nem mindent mutatnak meg a számok, pl a mentalitást - ránézel erre a Debrecenre, egész más jön le róluk, mint tavaly.

Illetve tavaly tényleg kettős terhelés volt nekik, a BL-ben helyt álltak, közel volt a bravúr, 1 gólnyira a 8 közé jutás.

Idén semmilyen kettős terhelésük nem volt, mert kiestek az EL selejtezőben, és még az MK 4-es döntőjébe sem tudtak bejutni, így akkor is pihenhettek.

A tavalyi Móvár erősebb volt, mint az idei Esztergom (tavalyi, illetve idei rivális a bronzért), hogy mást ne mondjak, a Móvár akkor legyőzte ősszel a Győrt, az Esztergom meg 23 góllal kapott ki tőlük...

Előzmény: Azosztigen12 (1823)
Darhon Creative Commons License 2025.03.29 -1 1 1825

Sok baja van a Debrecennek, de azt végképp nem értettem hogy kb. -8/9-nél kitalálja az edző hogy 7 a 6 elleni játék hátha meglesz a gödör alja.

RnD Creative Commons License 2025.03.29 -2 4 1824

Mint ebből a listából is kiderül, nem a góllövés volt Vámos Petra elsődleges feladata a Lokiban tavaly.

Ha kivetted volna a csapatból, nemcsak két-három gól tűnt volna el meccsenként...

Előzmény: Azosztigen12 (1823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!