Rákerestem a francia keretre. Chema tökösebb volt, mint Guillaume Gille, az egyértelműnek tűnik. Karabatić gondolom, utazni is fog, mert jobbkezes lövő összvissz három maradt. Ez egyrészt szerkezeti problémákat jelenthet, másrészt meg némi (?) politikáról árulkodik.
Hétfőn jelenti be, kik lesznek a tartalékok. Egy kapus és egy vagy két beálló így tippre, mert máshonnan nem igazán lehet húzni. Félelmetesen másodosztályúnak néznek ki kapuban a mezőnyhöz képest (nyilatkozat: évek óta nem látttam Gérard-t játszani).
===
A 17-es keret:
Kapusok : Samir Bellahcene, Rémi Desbonnet, Vincent Gérard
Jobbátlövők : Dika Mem, Melvyn Richardson
Jobbszélsők : Yanis Lenne, Valentin Porte
Balátlövők : Nikola Karabatic, Elohim Prandi
Balszélsők : Hugo Descat, Dylan Nahi
Irányítók : Aymeric Minne, Nedim Remili
Beállósok : Ludovic Fabregas, Luka Karabatic, Karl Konan, Nicolas Tournat
A magyar férfi válogatott egy minőségi játékosokból álló csapat a nemzetközi mezőnyben is. A beállók és a védekezés extrák, de minden poszton vannak jó játékosok. Fazekas és Imre pedig berobbantak a világelitbe, ráadásul a válogatottat nézve hiányposztokra. Jó az edző, jó a csapategység - ez a válogatott bárkit elkaphat. A női válogatottunk ennél gyengébb szintet képvisel a mezőnyben.
Le a kalappal Chema előtt. Kb. már az ő személye és a viselkedése magyarázza, mennyivel szerethetőbb jelenleg a férfi válogatott a nőinél, tokkal-vonóval.
Egyetértek, ez egy korrekt és elfogultság nélküli keret, ellentétben Golovinnal.
Sajnos így is nagyon nehéz a dolgunk, a továbbjutás is nagy bravúr lesz, de mégis inkább bennük bízom, mint a könnyebb helyzetben levő női keretben.
Mikler a szezonban, különösen a szezon második felében nem volt kiemelkedő formában, illetve azt is figyelembe kell venni, hogy Roli 40 éves. Ki lehet tolni a pályafutást, de aki azt gondolja, hogy a 40 éves Mikler nem kopott a korábbi önmagához képest állóképességben és gyorsaságban az magát ámítja. Ez egy természetes folyamat, mindenkivel megtörténik. Mikler a magyar válogatott emblematikus alakja, de nem szabad, de a múltja elvakítsa a megítélését. Szerencsére Chema nagyon reálisan látja ezt. Hozzáteszem az olimpia után Lékaival kapcsolatban is hasonló kérdések merülnek majd fel. De hogy ne csak magyar példát hozzunk fel Nikola Karabatic is komolyan visszaesett teljesítményben ahhoz a szinthez képest amit képviselt korábban.
Mikler mikor volt extra az elmúlt szezonban? Mert már hosszú évek óta nem olyan kapus, akitől az ellenfél összecsinálja magát.
Le a kalappal Chema előtt. Kb. már az ő személye és a viselkedése magyarázza, mennyivel szerethetőbb jelenleg a férfi válogatott a nőinél, tokkal-vonóval.
Szerintem a keret korrekt, sokkal több koncepciót látok a kialakításban, mint a női vonalon. Ugye kezdve azzal, hogy Pedro itt nevezve lett tartalékba, míg Faluvégi a nőknél nem. Mikler ugyan nem védett az EB-n, az olimpiai selejtezőn pedig nem volt jó, így azt is megértem, hogy Palasics beelőzte őt a rangsorban. Az olimpia nem életműdíj, hanem az aktuálisan legjobb játékosoknak jár. Roli azért ott lesz tartalékban, és Chema szerintem be is fogja cserélni a torna alatt. Azt is jó látni, hogy Chema nincs az életkor varázsában, az említett Palasics mellett Imre megelőzte Pedrot, Fazekas pedig Hanuszt. Nem azért mert fiatalok, hanem mert jobbak. Az olimpiai szűk keretben négy játékos van a tavalyi junior ezüstérmes válogatottból.
Nyilván 0 db La Rioja meccset láttam idén, de ez így nekem elég meredek. Reméljük bejön, extra kapus nélkül kb. az összes meccsen esélytelenek vagyunk.
Na ezen meglepődtem, bevallom, hogy anno ezt a lehetőséget kizártam, amikor Peppo (vagy más, már nem tudom) beírta anno, hogy szerinte Mikler csak tartalék lesz.
Annyira nem nehéz szűkíteni. Siposról Melsungenben kiderült, hogy tud támadni is, így Szöllősi és egy jobbszélső a 3-ból itthon marad (valószínűleg Krakovszki). Utána már csak 1 embert kell kihagyni az utazóból. Tippem szerint a másik Krakovszkit, és így 1-1 szélső lesz a 14-ben. Mivel a rövid oldali szélen mindig az irányító védekezik így a szélsők kb. 45 percet játszanak meccsenként, az bírható. Bóka esetleges kiesése esetén pedig Hanusz megy vészszélsőnek.
Ez az egyik megoldás, de szerintem egy jobbszélső még kell tartalékba. Bókát szükség esetén Szita vagy valamelyik irányító tudja helyettesíteni. Vagy Szőlőnek vagy Hanusznak ki kell maradnia, vagy amit írtál...