Megnézem azt is, nem egy mai csőről van szó...maximum veszek akkor abból is újat, ha már látszik rajta....Ami a szivattyúba csatlakozik menet, azt érdemes lenne tömítő szalaggal is megerősíteni?
Ami a képön látható, az az egyik legjobb típus, persze volt már olyan hogy hiányzott a gumigyűrű belőle, de könnyű pótolni egy másikból. Persze elég az is, ha csak mögnyálazod a csővégét, mert volt kollégáim szerint, az ökörnyál mindönre jó ! 😀😁😂
Amikor a csőre felfűzöd az elemeket elsőnek az anya ,majd a szorító elem és a fekete karika műanyag végén a gumi gyűrű és ezt az egészet belekell nyomni a fekete házba ,vagy berakod a fekete házba és akkor a csövet tuszakolod bele , kb 2 cm kell bele eómennie a csőnek a fekete elembe . A gumigyűrűt fogja összenyomni a fehér elmetszett elem meg a csövet szorítja meg hogy a nyomás ne tudja kidobni . Egy kis mosogatóval meg kenheted attól csúszik majd a cső . Vagy a gumi karikát és a fekete műanyag karikát berakod a fekete elembe ,többféleképpen is össze lehet rakni de kell némi erőszak hogy egybe menjen a dolog .
kaptunk a rokonoktól egy Lidl-s ParkSide PHGA 1000 A1....szeretném lassan beüzemelni, viszont a kimenő ágon ami be van rakva 32"-1" kpe toldón nagy sok vízet kinyom....maga a toldó lehet a szar vagy még be kellene szigetelnem plusszban? Bocsánat a hülye kérdésért, nem vagyok egy ezermester típus... :S
ez van most berakva és a fekete és kék idom találkozásánál ereszt....illetve az lenne a kérdésem ezt ki lehet esetleg váltani olyannal ami nem műanyag, hátha az kicsit "stabilabb" lenne.
Az 1100W-os Leo 50m-es 3/4-es slag (mert csak ez van) végén még vígan elpisil 4-5 méterre. Colos slaggal szerintem rendesen vinné a Tisza 2 szórófejet is...
Mondjuk én ha rendesen akarok locsolni, akkor felrakom a trakira a 3 colos szivattyút és hagy szóljon a vízágyú. A vakondokot is azzal a szivattyúval szoktam földkörüli pályára lőni, mert ha a túrásra teszem a tűzoltócső végét, nem tudja olyan gyorsan eltorlaszolni a járatát, hogy valahol ki ne lője a víz... :-))))
Hány méterig tudja tartani ezt ? Ha egyszer a kámáim meghalnak tudni szeretném van -e olyan szivattyú amivel 60-70 méterről is tudok majd öntözni slagvégről ,de jó volna ha tudná kezelni a Tisza II szórófejez 4-5 fúvókával 1darabot legalább
Értem. Bár nagyon nem vagyok naprakész szivattyú árakban, de nekem gyanúsan olcsónak tűnik ez az ár. A valódi 70 literes Pedrollot manapság olyan 50 ezer körül tippelem...
Attól, hogy Ukrajnából jött vissza az EU-ba még nem biztos, hogy hamis.
Nézz szét a Pedrollo honlapján mert például azonos típusnál a motortáblákon szereplő adatokban lehetnek eltérések, vagy ott van az a kör alakú dombornyomás a motoron az adattábla előtt, akár az is árulkodhat a valódiságáról.
Ne szalassz el egy jónak tűnő üzletet egyből, de ha csak 1-2 ezres a különbség akkor viszont ne kockáztass és ne vesztegesd a drága időd az utánajárással...