Keresés

Részletes keresés

Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -1 2 6906

Konkrétan kit válogatnál be Tomori helyett vagy Háfra helyett?

Előzmény: Igazság80 (6905)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -3 8 6905

Korábban én is őket válogattam volna be, de az korábban volt.  Most annyiból már nagy előnyben vagyunk, hogy túl vagyunk a Rasmussen korszak meccsein, plusz az első Elek-Danyi tornán is.  És most már ezek tudatában már másokat válogatnék  be a következő meccsekre, mert elegem van bizonyos játékosok rossz meccs-jó meccs arányából és abból, hogy van olyan, akin még a lelkesedést se látni, ami bizony nincs benne a statban, de ránézésre látszik.

 

Az sincs benne a statban csak látom én is és sokan, hogy pl. Tomori mennyire lassú és körülményes támadásban. Az sincs a statban, de látom a meccsen a temérdek eladott labdán kívül Kovacsics és Háfra azon labdáit is, ami statisztikailag még épp nem lesz eladott labda, de mondjuk majd bokán dobják a szélsőt, aki valahogy össze tudja még kaparni, vagy amikor Mártonnak szó szerint a sarokból kell megmentenie a ziccer passzot, amit így már nem tud bevinni és hasonlók.

 

És az sincs a statban tudom, amikor ezen papíron húzóembereink kezében úgy dadog a labda sokszor, hogy az ember néha már azt gondolja, hogy valami cirkuszi előadás közepén van...

Előzmény: Tonio 2.0 (6900)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 0 8 6904

Ha valaki azt mondja, hogy Klivinyi, Pálos-Bognár, Kazai, Kovács Anna, Kisfaludy ötös jobb játékospotenciállal rendelkezik, mint a Zácsik, Lakatos, Márton, Klujber, Tóvízi az magát csapja be.

 

Ezt speciel senki sem mondta szerintem.

Előzmény: Trombozis4 (6903)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -10 1 6903

Sokan úgy gondolnak a 2018-as világversenyre, mint valami etalonra, de nüanszokon múlott, hogy egyáltalán a 7. helyen végeztünk. Ha Háfra lövése a kapufáról kifelé pattan, nem befelé, akkor nem kerültünk volna 8-ba, most nem beszélnénk olimpiai selejtezőről. Az egy javuló tendenciát mutató sorozat volt, de a végső cél nem a 7. hely, hanem egy stabil top6-os szereplés a világversenyeken. Ha valaki azt mondja, hogy Klivinyi, Pálos-Bognár, Kazai, Kovács Anna, Kisfaludy ötös jobb játékospotenciállal rendelkezik, mint a Zácsik, Lakatos, Márton, Klujber, Tóvízi az magát csapja be.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 0 0 6902

előtt labda = ellőtt labda :)

Előzmény: Tonio 2.0 (6900)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -6 0 6901

Igen, nézek meccseket is, de a statok is kellenek, mert nem hogy évekre visszamenőleg nehéz visszaemlékezni egy-egy meccsre, hanem egy 2 hónappal ezelőttire sem fogsz megbízhatóan emlékezni, még ha épp 2x is megnézted akkoriban sem valószínű.  

 

Planéta esetében elsősorban a védekezése miatt mondtam amit, de azért voltak meccsek, ahol támadásban is játszott és egészen kiválóan.  Németek ellen is jól tolta, a spanyolok ellen meg a 8/8 nem hiszem, hogy különösen magyarázatra szorul, az olyan hibátlannak tűnik nekem.  Tudom, még arra is képes volt, hogy az összes hetesét bedobja a meccsen, vagy ezt az érdemét inkább vegyük el tőle a biztonság kedvéért?...

A 2018-as beálló dologra később visszatérek...

 

 

Előzmény: hatosfalat (6899)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -6 3 6900

Rasmussennél is gondolom csak a neve alapján volt Kovacsics a csk, meg a meghatározó irányító, meg KR várta vissza Tomorit a védelembe mint a Messiást (szerintem Szekit is várta volna), na most vagy dilettáns minden szöv kap, vagy megfelelési kényszerből válogatja be ezeket a játékosokat, vagy te vagy az, aki vakon van.

Mindenki eldöntheti, melyik a valószínűbb...

 

Kácsor keveset játszott, de ezalatt is lehetett látni, hogy teljesen elveszett. Nem mondom, hogy ez csak az ő hibája, de az ő beválogatása és bevetése kritikus helyzetben (holland meccs végjátéka) egyelőre hatalmas lutri, ez a kevés pályán töltött időből is látszott. Amúgy maga Borsos is azt mondta valamelyik Kézi vezérlésben, hogy "Kácsor úgy nézett ki... Mint egy kislány a nagylányok között...", persze nyilván Borsos sem ért hozzá, csak te látod jól.

 

Háfra jóval több akciógólt lőtt a '18-as Eb-n, mint most Keti, védekezésben is jobb volt, egyszerűen jobban játszott. Az a baj, hogy a meccseket nézni (és látni...) is kéne, nem csak mindig mindent - kissé életidegen módon - a statisztikákból levezetni.

Pl azon a tornán Háfrának rengeteg kényszerből, passzívnál előtt labdája volt, ez nyilván nem tett jót a lövőszázalékának.

 

 

 

 

Előzmény: Igazság80 (6880)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 0 8 6899

Te néha nézel is meccseket, vagy csak statot? Planéta kevés hibával elől? Alig játszott támadásban, összesen volt négy mezőnygólja, még jó, hogy kevés hibája volt ennyi játékidővel.

Egyébként meg 2018-ban az ellenfeleinknek több helyzete volt beálló pozícióból, mint 2020-ban. Most akkor ki nem tudja a beállókat levédekezni? 

Előzmény: Igazság80 (6898)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -2 11 6898

2018 Kovács az egyik legjobbunk volt, ezt még a korábbi bejegyzésre.

 

"Kovacsics a legjobb irányítónk"  " Tomi meg a legjobb védőnk"  

 

És ezeket úgy mire alapozod?  Bemondásra?  Mert a pályán nyújtott teljesítmény ezt nem támasztja alá. Több rossz meccsük van, mint jó, és csak azért is ők a legjobbak?  Nálam a legjobb játékosok arról ismerszenek fel, hogy a jó meccsek vannak többségben, és nem a rosszak, vagy középszerű.

 

2018-ban még jól tolta Anikó, de azt mondani, hogy magasan ő volt a legjobb belső ember, na az a dilettanizmus, ha már vagdalkozunk a szóval. Egyrészt Kovács még jobb volt, gólpasszokban is hozta amit Anikó, csak ő nem adott el annyi labdát plusz van egy halom kiharcolt hetese is.  De támadást és védekezést is figyelembe véve még náluk is egy szinttel jobban tolta ott Planéta, elöl is kevés hibával, minőségi lövőstattal, szóval az a magasan legjobb teljesítmény maximum a 3. legjobb lehet.

 

"Általában az irányítók adják el a legtöbb labdát"   

 

Na ne mondd, sose gondoltam volna.  Csak Anikó köztük is a legtöbbet, ezt szemérmesen elhallgattad.))

Meg a jó irányítók is adnak el labdákat, a játék része, viszont sokkal több a gólpasszuk cserébe. Anikó mínuszban végzett. Pena, aki a másik labdaeladó bajnok legalább elmondhatja magáról, hogy a gólpasszaival összevetve +8-ra jött ki, azaz ott kompenzál. Tomi nem tehet a beálló gólokról, azt mindjárt gondoltam))  Akkor ki,a Mikulás?.

 

"Januriknak nagyobb a műsora, mint a tudása"   

Kapott lehetőséget?  akkor ez mire fel? Eddig ő csak bizonyított, klubjában is biztos azért véd sokkal jobban hogy kritizálhasd a tudását.

 

Kácsornál semmi sem látszott, mert 22 perc jutott neki 3 részletben.  Az a csaj 8/5 akcióból az ETO, 7/5 az első Fradi meccsén, saját szintjükön rangadón 5/4 az Óvár ellen, és nem tudom miféle kockázatról beszélsz, jóval több jó meccse van, mint nem jó. A meccs szó alatt legalább 40-50 perces eseménysorozatokat értek, nem részletekre bontott 22 perceket.  Ha az FTC ellen jól tud játszani, akkor szinten van. A Fradi magyar és német válogatott játékosokból áll, illetve holland válogatottakból is, tavaly is volt és idén is van.

 

Háfra és Klujber gyakorlatilag azonost nyújtott a két tornán, így akkor Klujbernek is add meg a közepest., vagy add mindkettőt rosszra. Én inkább úgy mondanám, hogy Klujbernél legalább láthattunk fejlődést, míg Háfránál továbbra is masszív lejtmenet...

Előzmény: objektív3 (6888)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -2 9 6897

Így van. Lehet kritizálni a válogatottat, de nincsenek helyettük klasszisok a 26-32 éves korosztályban. Pont ezért félre kéne tenni ezt a rosszindulatú mentalitást, hogy 'ezek se érnek semmit' és meg kéne találni a probléma gyökerét, ami miatt nem tudtunk eddig előrelépni. Abban azt hiszem, hogy egyetértünk, hogy Zácsikot kivéve talán egyik játékos sem játszott élete formájában, többen a saját átlaguknál is gyengébbek voltak. Pont ezért én úgy gondolom, h van remény a potenciális előrelépésre. Többen kritizálnak ezen a fórumon megoldási javaslat nélkül. Ez a fajta negatív mentalitás nem visz előre, és igazságtalan is a játékosokkal szemben. A magyar szurkolók tipikusan szélsőségekben gondolkodnak, vagy túl- vagy alulértékelnek. Egyesek pedig kifejezetten élvezik, ha szidhatnak.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6896)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -4 5 6896

'Összességében ez a korosztály nem (sem) fejlődött olyan ütemben, mint bíztam benne, de azért nem is reménytelen a helyzet. A következő 1-2 év meghatározó lesz.'

 

Ez vitathatatlan,jó magam is bízok bennük de láthatóan többen is gondokkal küzdenek(ezekből sokat fel soroltál)és ebben nekik is szerepük van,ha másra nem volt jó ez az EB,arra talán igen hogy be lássák hogy semmi sem jön magától,egy Junior VB cím még a világon semmire nem elég,arra volt ez jó hogy adjon egy alapot egy lökést amivel a felnőttek közt is bizonyíthatnak.

Nincsenek olyan játékosok akikre kilehetne őket cserélni,belőlük lesz a következő sikeres válogatottunk....ez komoly teher de ők sem gyerekek már.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 0 1 6895

Erre csak annyit tudok hozzátenni, hogy most vak vezetett világtalant. :)

Előzmény: objektív3 (6893)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -5 5 6894

Ezért is írtam hogy a legjobb forma az akár relatív is lehet,hiszen ahogy te is írod ez még semmire sem garancia és egyébként sem biztos hogy ez a válogatás legfontosabb indoka,ha mindig csak azokat válogatnák be egy egy csapatba,akkor jó eséllyel minden évben egy totálisan  más kerettel mennék neki egy EB-nek VB-nek....és ennek sok értelme nem lenne.

A mai keret lényegét tekintve rendben van komoly változásokra nincs szükség...lehet hiányolni Annát(egy jó Anna aranyat érne)esetleg egy Gabit(Görbe utódnak volt kikiáltva,én hittem is ebben,de sajnos ettől nagyon messzi van)de az az igazság hogy egyikük sem váltotta valóra a reményeket....én mondjuk egyiket sem felejteném el végleg de nem biztos hogy tavasszal ott lesznek a selejtezős keretben.

Előzmény: Trombozis4 (6868)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -6 0 6893

Csak annyit tudok hozzátenni, hogy vakok közt a félszemű a király...

Előzmény: hatosfalat (6891)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2020.12.27 -4 5 6892

'Írd le 88-adszor is, hogy nem akarod Szucsánszkit a válogatottban látni, de megindokolni értelmes indokkal nem tudod.'

 

Akkor olvass figyelmesebben mert megindokoltam.

Előzmény: van_Persil (6882)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -3 8 6891

Azért annyit tegyél hozzá, hogy Tomori sajnos ezen az eb-n nem bizonyította, hogy a legjobb védőnk lenne. Kifejezetten gyenge meccsei is voltak. És ahogy te szoktad mondani, a fáradt szerbek és a hiányzók miatt gyenge románok elleni teljesítményét meg nem szabad túlbecsülni. 

Ettől még márciusban neki szerintem is ott kell lennie a védekezésben legalább, mert nem nagyon lehet felépíteni helyette már mást. És reménykedjünk abban, hogy hajlandó majd edzeni meg küzdeni Siófokon. És ősztől meg remélem végleg elfelejtik és elkezdenek felépíteni új hármas védőket.

Előzmény: objektív3 (6888)
Gojira Creative Commons License 2020.12.27 -2 3 6890

És ő annyit léphet, amennyit akar.

Előzmény: objektív3 (6887)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -1 3 6889

Ha ez így menne, hogy találnak majd egy extra klasszis irányítót...

Én annak is örülnék, ha lenne két olyan, aki jó meccsek mellett stabilan hoz mindig egy átlagot legalább. A horvátok, hollandok, németek egyikénél sem volt jó irányító (dánoknál sincs igazán klasszis). Ha Misi hozza magát ellenük, meg van egy szintén stabil csere irányítónk, akkor jóval előrébb végzünk.

Előzmény: Trombozis4 (6886)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -10 1 6888

Kovacsics a legjobb irányítónk, és az egyetlen használható irányítónk, 2018-ban magasan a legjobb belső emberünk volt. Most kb. 30 percre volt hitelesítve, addig tudott elfogadható teljesítményt nyújtani. Általában az irányítók adják el a legtöbb labdát, ez a poszt sajátossága, nagy nevek is szoktak a listán lenni, ők próbálják legtöbbször megjátszani a beállóst, és ők próbálkoznak legtöbbet kockázatos dolgokkal.

Tomi meg a legjobb védőnk, a beálló gólokról nem csak ő tehet, az is kell hozzá, hogy az ellenfeleknek vannak BEÁLLÓIK.
Nagy dilettantizmus, hogy pont őket pécézted ki.

 

Pásztornak szerintem is el kell igazolnia, mert a Fradiban nem is ÉRDEMEL több lehetőséget.

 

Januriknak nagyobb a műsora, mint a tudása, de lehet 2. számú.

 

Kácsornál annyi azért jól látszott, hogy kockázatos a mélyvízbe dobni.

 

Háfra legalább egyszer elérte a közepest, Klujber még nem, ennyi a különbség, na meg a védekezés.

Előzmény: Igazság80 (6880)
objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -10 0 6887

Ofi jó példa, ő most sem olyan zseni, mint az említettek, csak 23 éves korára kimaxolta az atletikus képességeit, meg megtanulta, amit meg lehet, ennyi a titka.

Előzmény: Tonio 2.0 (6877)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -7 6 6886

Egyébként a válogatottban ugrásszerűen jobb lesz Hafra es Klujber teljesítménye, ha a szövetségi kapitányok találnak egy olyan irányítót, aki hatékony az egy az egy elleni játékban. Kovacsics jelenleg az első számú a poszton, de meg lehet számolni hány olyan passza volt Anikónak az átlövők felé az utóbbi két világversenyen, amivel közvetlen gólhelyzetet teremtett. Sok labdát Háfráék félhelyzetetből, kényszerből lőtték el. Én úgy gondolom, hogy ha irányítójátékban előrelépünk, akkor átlövőben és beállóban is eredményesek leszünk. De ehhez az irányítónak kiemelten hatékonynak kell lennie az egy az egy elleni játékban. Érdemes Oftedalt, Penát vagy Polmant nézni - úgy kezdődnek a támadások, hogy ők tipikusan magukra rántanak 2 védőt, amiből továbbpasszolnak tiszta gólhelyzetet teremtve az átlövőknek vagy a szélsőknek. Nálunk ez a játékelem nagyon hiányzik.

objektív3 Creative Commons License 2020.12.27 -11 0 6885

Az az igazság, hogy Háfra 2018-ban sem volt jó, max közepes, mint Kovács, semmivel nem volt jobb. A többivel egyetértek.

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.27 -4 8 6884

Jólvan Bamberg58, most eljutottál addig látom, hogy Háfra nem nb1-es szint. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy pont az EB előtt Háfra kb. 8 gólt lőtt a Krimnek a Fradi-Krim második félidejében. Korábban volt junior világbajnok, 2018-as EB all-star, BL legjobb fiatal (és úgy emlékszem legtöbb akciógólt szerző) játékosa. A fenti eredmények azt mutatják, hogy Háfrában megvannak az alapképességek. Még nem elég érett mentálisan ez tény, meg kell tanulnia egyenletes teljesítményt hozni és arányos kockázatokat vállalni. A rutin ebben segíteni fog, kíváncsi vagyok, hogyan alakul a győri karrierje.

Előzmény: Bamberg58 (6881)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.27 -6 2 6883

Klujbernél (is) szerintem a vírus miatti kihagyás benne volt a teljesítményében, nem volt meg a labdabiztonsága. Mert amúgy játékban szerintem a klubjában fejlődik, például egyre több átlövés gólt szerez, látszanak tudatos figurák is erre. A lövőereje is szerintem jobb, mint két év. Talán még a labdával egy-egyezés ahol léphetne előre.

Amiben nem látom nála a fejlődést, az a védekezés. Sajnos az eb-n is számos gólt kaptunk róla, nem véletlen, hogy a minket legjobban ismerő (köszi Danick) hollandok gyakorlatilag mínusz háromról ott fordították a meccset meg, hogy minden támadásukat Klujber oldalára játszották ki. Pedig vannak rá példák, hogy alacsony játékosok is jó védők. De 21 éves, 2-3 év alatt ebben is nagyot léphet előre.

Előzmény: Tonio 2.0 (6879)
van_Persil Creative Commons License 2020.12.27 -7 4 6882

Írd le 88-adszor is, hogy nem akarod Szucsánszkit a válogatottban látni, de megindokolni értelmes indokkal nem tudod.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (6867)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.27 -9 4 6881

Egyébként 98-99es korosztályra nagy teher zuhan hirtelen, évente lépnek olyan lépcsőfokokat, amelyeket idősebb társaik soha nem értek el. Nekik kell átvenni egyből a vezérszerepet és ez nehéz. De az alapképességeik (Háfra, Klujber, Márton, Faluvégi, Tóvízi) esetében megvannak,

 

 

 

Gondolom megártott karácsonyi bejgli! Milyen szintet ért el Háfra amit idősebb társaik eddig soha ? A nullát? Az utolsó két világversenyen az volt, még a rossz Zácsiknak sem volt a közelében sem, de sajnos Klujber sem volt sokkal jobb. Milyen vezér szerep? Egyszer legyenek már legalább átlagosak és nem vezérek. Háfrának talán ez egyszer összejött , de azóta is folyamatosan épül le, nála már a válogatott szint is kérdéses, sőt amit legutóbb mutatottt az már nem is NB1-es szint.
Ennyi sok zagyvaságot. Jelenleg inkább Zácsik meg Szucsánszki nem csöppent egy nyerő csapatba. Ezek fiatalok a felnőtt mezőnyben, mint a példa is mutatja, sokkal könnyebben összeomlanak mint az elődeik. Márton, Faluvégi vagy Tóvizi is csak reménységek semmi több, de pl a Tóvizi jelenleg inkább hátra felé lépi a lépcsőfokokat és a Szamoránszky szintjétől is messze van.

Előzmény: Trombozis4 (6876)
Igazság80 Creative Commons License 2020.12.27 -2 7 6880

Szerintem a türelem ne életkornak a függvénye legyen, hanem a leadott teljesítménynek és időarányosan. 

 

Mert tudom Kovacsics annyira rutinos, meg össze van szokva mindenkivel, hogy labdaeladó rekorder lett az EB során, Nerea Penával együtt. Csak az utóbbi spanyol kolléga a gólpasszaival szemben állítva így is erős pluszban végzett, míg Anikó mínuszban, ez a hangyányi különbség pusztán csak kettejük közt, nem éppen mindegy. Gondolom itt a türelem nálad örökös, hiszen egyeseknek előjogaik és privilégiumaik vannak ugye jól mondom?

De csak szólj, ha tévednék, de nem hiszem, Tomori is a legjobb védő, csak 37 beálló gólt kapunk, ott nem merül fel a türelem kérdése?... Persze ez is csak véletlen.

 

Az, hogy Tóvízi megrekedt volna, kissé korai kijelenteni úgy gondolom, legalább legyen már 3 rossz versenye))

 

Pásztornak szerintem is valószínűleg el kéne igazolnia, én komálom nem azért, csak látom mi folyik a mi kis kedvenc csapatunknál. Bízhatsz benne, hogy Elek majd hipp-hopp most fogja elkezdeni játszatni, mikor már 1 helyett 2 rivális a posztján.  Tuti most fogja játszatni majd: a Békéscsaba ellen.. Tóth Niki is követhetné, mert ott nem osztanak lapot neki, és én sajnálnám, ha emiatt elveszne, Pál Tamara is váltott, egyből látszik a fejlődés nála mióta bizalmat kap, ennyit számít ha Vova bízik, feljavulnak itt a sportolók.Még Janurikot is próbálja elnyomni a sztáredző, csak a hülye nem veszi észre, pedig még eddig Bírót is levédi a Fradiban, ami azért nem semmi mutatvány, EB nem merte elővenni Kingát, még a végén túl jól védett volna, az meg veszélyes lehet ))  Mondom úgy, hogy Bíró amúgy a válogatottban a jobb, ritka kivétel ez nálunk a klubhoz képest.

 

"A többieket nehéz megítélni, mert kevés lehetőséget kaptak"   

 

Ez oké, egyet is értenék vele, ha 4 mondattal később meg épp Kácsorról állítod, hogy "még nem az a szint, hiába dobálja a gólokat az NB1-ben, ez más kávéház" 

 

Hoppá, sikerült elképesztő 22 percnyi játékidő alapján (ami 3 részre volt osztva) gyakorlatilag elítélni egy játékost, aki most volt először válogatott, és még feleannyi ideje sem volt a pályán, mint egy átlagos bármelyik Vác meccsen.  Gratulálok hozzá, bezzeg Háfrának nem 3x7 perce volt, hanem legalább 3 tisztességes játékperces világverseny jutott úgy 19 meccsel és azóta is várom a szintet hogy hol van.  Hatalmas a kettős mérce és a szubjektivitás, az egyenlő elbírálásnak még csak a szikráját sem venni észre, ez a baj amúgy részben a válogatottal is, valaki 20 perc és kuka, míg mások esetleg évekig bitorolhatják a nemzeti mezt egy rossz, vagy legfeljebb középszerű teljesítmény után is, épp elég ha ezt mások is észreveszik, így ez odabasz a morálnak is a csapaton belül, mi meg csak lesünk, vajon mi nem jó újra és újra, ez megy évről évre.

 

Meg a kettős mérce:  Azt mondod Háfra a 2018 EB jól teljesített (közepes megadható legfeljebb)

És azt is mondod, hogy Klujber meg most is csak egy semmi.  Jó, oké, akkor most szépen össze fogom hasonlítani a szerinted jót a szerinted semmivel, mert lehet hogy baromira nem nagyon lesz itt különbség sok.

 

Éljen az objektivitás!   2018 EB Noémi:  27 gólt lőtt, ez a legjobb része az ügynek, viszont csak 47 % dobott, azaz nem elég hatékonyan lőtt. 6 meccs alatt 18 eladott labdával is büszkélkedhet 16 gólpassz mellett. 

 

Klujber 2020 EB: Klujber meg 30 gólt lőtt, 16 gólt akcióból és 14 találat 7 méteresből. Akcióit nagyjából ugyanúgy lőtte százalékra szinte pont, hát ő sem volt elég hatékony akcióból. A heteseit viszont kiválóan értékesítette és a jó heteslövés az nem valami furcsa fogyatékosság, hanem épp ellenkezőleg, az egy erény amivel segíted a csapatodat, gólok születnek abból is. Viszont nem adott el 18 labdát, beérte mindössze 15 ilyennel (szinte káprázatos ugye), és a gólpasszainak száma 12 ugyanakkor.  

 

Elég hasonló teljesítmények. Vagy mindketten "semmik" vagy mindketten jók, de ilyen különbség aligha tehető közéjük.  Mondjuk leginkább azt mondanám, hogy mindkettő egy elég jóindulatú közepes az érintett tornákon legfeljebb...

 

Előzmény: Tonio 2.0 (6869)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -6 3 6879

Háfra és Keti meg most épp hullámvölgyben vannak

 

Háfra kb másfél éve hullámvölgyben van, ez a probléma. Voltak persze kiemelkedő meccsei azóta is, csak ritkán.

Szerintem mentális és fizikai gondjai is vannak.

Az ETO neki dupla vagy semmi, most még az is benne van, hogy megújul, beépül, és húzóember lesz a világ legjobb csapatában, de az is, hogy teljesen marginalizálódik.

Aztán valószínűleg a kettő között lesz valahol az igazság.

 

Keti mindig a válogatott tornákon, meg nem egyszer a fontos meccsek alatt van hullámvölgyben.

Ez eléggé feltűnő, mert amúgy többnyire jól (nem egyszer kiemelkedően) teljesít.

Nem tudom, min kéne átbillennie, hogy az igazán fontos, kiélezett helyzetekben is hozza magát, de talán érdemes lenne szakember segítségét igénybe vennie (nem csak telefonon a másodállású pszichológusét), vagy valamit kitalálnia, mert amúgy a Fradiban többnyire hozni szokta magát, sőt a válogatottban is ficánkol, amikor nincs nagy tét, csak hát ezzel ki vagyunk segítve...

 

A többieket meglátjuk, csodát nem várok, csak azért láttam Reistadot, Foppát, korábban Mihajlicsenkót játszani, és hát... Nyilván erősebb csapatokban, amikbe könnyebb becsatlakozni, de azért komoly volt, amit nyújtottak.

Előzmény: Süni2 (6873)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -6 2 6878

Faluvégire, Mártonra, Fodorra szerintem szavunk nem lehet.

 

Igen, ők szépen fejlődnek, bár előbbi kettő most nem volt olyan meggyőző az Eb-n (utóbbi meg még válogatott sem volt, pechje van, ez egy erős poszt), de valójában kevés lehetőségük volt, így nehéz megítélni.

Tehetséges szélsők, de eddig a klubjukban sem ők voltak az első számú játékosok a posztjukon.

Annyit hozzátennék, hogy tök jó, hogy vannak jó szélsőink, de a meccsek általában nem itt dőlnek el.

Előzmény: Süni2 (6873)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.12.27 -7 1 6877

Azt írtam, hogy meghatározó lesz a következő 1-2 év a fiataljainknál, meg hogy érzékelnünk kell az előrelépést (különben baj van), nem azt írtam, hogy 1-2 év múlva már a csúcson lesznek, meg hogy vb címet várok el (ez nevetséges lenne), de jobb, kiegyensúlyozottabb játékot viszont remélek tőlük (tőlük is).

 

Például Oftedal nem egy korán érő típus, nem volt 20 évesen világklasszis, mint a Görbicz, Neagu, Vjahireva-féle zsenik, sőt emlékszem a 2010-es Eb-re, néztem, mit akarnak egyáltalán Oftedaltól, egy nullának nézett ki abban a norvég csapatban. Csak passzolt, de semmi extra.

Aztán a 2014-es Eb-n már klasszis volt. 19-23 év között irtó sokat fejlődött. Ezt remélem a mieinktől is, hogyha nem is lesz belőlük feltétlenül Oftedal, de az erényeket akkor már látni kell, nagy nyomás mellett, nagy tornákon, kiélezett helyzetekben is. Ha ezt valakinél nem látni kb 23-24 éves korban (női mezőnyben), abból már komoly klasszis ritkán lesz (nyilván lehet egy-két ellenpéldát mondani, ha valaki későn érő típus, szült fiatalon, sérült volt, stb, de ez ritka).

 

Itt Trombózis írta Szucsánszkit, mint későn érő típust, hát, mihez képest, de ő a 2010-es Eb-n például már klasszisként játszott, akkor volt 23. Bár lenne közel ilyen teljesítmény a mai fiataljainknál egy Eb-n/vb-n! (Persze még van erre 1-2 évük, de ennek sok jelét most nem láttam, sajnos.)

Az ő helyzete azért volt speciális, mert ott volt Görbe, mint zseni, és mellette talán nem tudott olyan szinten kibontakozni a válogatottban, mint amire amúgy képes volt, ha viszont Görbe nem volt ott (pl 2010-ben), vagy kicsit rosszabb formában volt, akkor hirtelen kiderült, hogy Zizi a válogatottban is tud frontember lenni.

 

 

Előzmény: Süni2 (6873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!