Keresés

Részletes keresés

Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -3 4 638

Tudod, miben volt legmarkánsabb a különbség kettejük között?

 

Abban, hogy Vámos - komoly felelősséget vállalva - végig hajtott a győzlemért, míg T.G. konkrétan berezelt a meccs végén. 

 

Előzmény: RnD (636)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -5 8 637

"....nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene menni..."

 

Igen, de ez nem ilyen egyszerű. Azt h kiből lesz 20 éves korban kiváló kézilabdázó nem lehet előre tudni. A mennyiségből lesz a minőség. Elkezdi az akadémia (mondjuk) harminc tehetséges tizennégy évessel, és négy év alatt kiderül nagyjából h hányan vannak köztük akik az igazi minőséget jelentik. Ezt a négy éves szelekciós folyamatot nem lehet lerövidíteni, vagy legalábbis nem célszerű. És az igazi minőséghez nemcsak tehetség kell hanem jellem, szorgalom, mentális erő, alázat és még sorolhatnám.

 

Ezért mindig jóval többen fogják ezeket az akadémiákat tizenévesen elkezdeni mint ahányan később nemzetközi szinten bizonyítanak majd. A lényeg az h azért mindig legyenek közöttük ilyen kézilabdázók is.

 

 

 

 

Előzmény: Trombozis4 (618)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -6 8 636

"......Amúgy a T.G. versus V.P. kérdésben elég konkrét választ kaptunk ma....."

 

....a Misi vs. VP kérdésben is konkrét választ kaptunk, nem? És a Zizi vs. VP kérdésben...?

 

Miért nem ezt írod...? Tóth Gabi sérült volt, több hónap után tegnap játszott először bajnokit, nem vele kellene Vámos Petra játékát összehasonlítani.

Előzmény: Süni2 (581)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.31 -4 2 635

Az 3 ember ugyan mennyibe került? Fejenként egy milliárdba? Igen hatékonynak látszik.:)Figyelmedbe ajánlom, hogy a miniszterelnök, /a jelenlegi/ is beszél az akadémiák, köztük kézilabdát is említve, a számonkéréséről.

 

Nem kis tétet helyezve a női kézilabda- és vízilabda-válogatottra. A lányok tehát igen jól tennék, ha kijutnának Tokióba?
– Mindenki jól tenné, mert az élsportolókat Magyarországon nem tudjuk máshogyan megítélni, csakis a nemzetközi teljesítmény alapján. A teljesítményben pedig első helyen az olimpia áll, másodikon a világbajnokság, harmadikon az Európa-bajnokság”

 “A sokak által korlátlannak nevezett források mellett egyre többen mondják, hogy a számonkérés is időszerű lenne. Akkor tehát az olimpia után esedékes ez?
– Igen, de a szakmai számonkérést nem vállalhatja át a kormány. Ez a szakszövetségek feladata. Egyetlen területen látom szükségesnek, hogy valamilyen minőségbiztosítást a kormány vállaljon, ez pedig az államilag akkreditált akadémiák rendszere. Ez most három sportágra terjed ki: a labdarúgásra, a kézilabdára és a kosárlabdára,”

Szóval a számonkérés már nem csak szerintem, de a kedves vezető szerint is időszerű , s ha nem jutunk ki az olimpiára az komoly forrásvesztéssel járhat és ehhez még új kormány sem kell.

 

 

 

Előzmény: Süni2 (619)
ZLajos Creative Commons License 2020.12.31 -2 0 634

"Semmi gond nem volt Kácsorral. Most osztogatott, és jól."

 

Ezt írtam a váci oldalon:

 

"Mostanra sikerült megnéznem a meccs videóját, és hát az eredmény ismeretében megszépült több dolog, így pl Kácsor összteljesítménye is. Igaz, tőle mindenek előtt a gólgyártást várjuk, és ha ez nem történik meg, hajlamosak vagyunk elmarasztalóan kezelni a teljesítményét. Gréti valóban belehibázott több lövésébe is, aztán fukarkodott a további kapura lövésekkel, de amit a gólpasszaival produkált, az nem mindennapi. Szerencsére volt kinek labdákat tálalni (Hámori, Lakatos) na és Radoszavljevicsnek az a kínai, igazán szuperre sikeredett. Koni nagyot alakított és persze Lakat is beindította a gólgyártást, amikor leginkább kellett, valamint a hajrára felpörgött a kapuban Triffa is."

 

Ami még a teljességhez hozzátartozik: az Érd játéka meglepően jól összerakott és összeérett. Nagy megelégedésre a 3 ex-váci (pontosabban 2, mert Sára csak kölcsönbe került, jövőre remélhetően hozzuk vissza) nagyon hasznosan játszik.

Előzmény: Süni2 (616)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -5 6 633

"...Nekem már tököm kezd tele lenni ezzel, egy Vác Lakatossal, Helembaival, Kácsorral, Szabóval ne kapjon 30 gólt egy kiesés ellen küzdő Érd ellen ellen...."

 

Láttál te már Érd meccset idén...?

 

Nagyon jól össze lett rakva a csapat - most már a védekezés is - a támadójátékuk meg mindig is nagyon látványos és kreatív volt. (Ez mondjuk Horváth Rolandnak köszönhető, aki a fiatal edzők közül mesze a legjobb az NBI-ben.)

 

Mindehhez tegyük hozzá h Érden mindenki übermotivált, az első perctől az utolsóig hajtanak ezerrel, ha lenne még két-három tapasztaltabb játékosuk komoly meglepetésekre is képesek lennének szerintem. De így persze az utolsó negyedórára mindig elfogynak...:(

 

Szóval korántsem olyan meglepő h a Váccal szoros meccset játszottak. És tegyük hozzá: a Vác védekezése sosem volt jól összerakva, nem a védekezésükért dicsértük őket az utóbbi években.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hatosfalat (621)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 6 632

"MTK meglepően könnyedén nyert Szombathelyen, rég volt olyan MTK meccs, amin egy percig nem izgultam, és még csak jól sem játszottunk..."

 

??????

 

Zácsik, Marincsák Niki és Pál Tami is nagyon jó formában voltak, a szélek szintén - Sallai Niki négyból négyszer is betalált, Pelczéder háromból háromszor, Juhász Eszter meg lőtt egy olyan gólt felkanyarodás után amihez már bevetődésnél a háta mögé nyúlva kellett átvenni a labdát...

 

Ráadásul az MTK szinte tökéletesen játszotta Vova preferált támadójátékát: gyors középkezdésből/labdafelhozatalból sorra lőtték a gólokat. A Szombathely fél percig szenvedett amíg végre betalált, örülni sem volt idejük, mert tíz másodperccel utána máris jött az MTK-gól. És ez így egymás után sorban.....

 

Aki szereti a norvég kézilabdát annak tuti tetszett ez a meccs. A MTK volt a norvég csapat, a Szombathely meg a közép-európai ellenfele....(mondjuk így).

 

Az utsó tizenöt percben végig hat-hét gól volt a különbség, a szombathelyiek csak a legvégén jöttek fel mínusz háromra (két perc alatt, akkor az MTK könnyelműen játszott, de ez már persze nem számított). Ezt leszámítva Vova elégedett lehetett a csapata játékával, az egész meccs úgy alakult ahogy ő akarta.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: sosavp (605)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 4 631

Rebi nem COVID-os.

Előzmény: hatosfalat (620)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -4 6 630

"Paróczy tökéletes lenne jövőre az Mtk-ba..."

 

Még jobb lenne Bardi Fruzsi vagy VEm, akitől tegnap a Kisvárda ellen is láttunk ügyes akciókat (egy gólt + egy hetest, bár nem volt sokáig pályán).

 

Ők mindketten első osztályú hármas védők is (VEm potenciálisan), és hármas védők - egyáltalán, jól védekező játékosok - nagyon kellenének az MTK-ba, mert most nincs belőlük sok.

Előzmény: codi1993 (609)
RnD Creative Commons License 2020.12.31 -2 5 629

"Vámos sokkal jobban bírta a végjátékot, mint kb bárki más a csapatból....."

 

Petrát a második félidőben cserélték védekezésben, ezért (is) bírta jobban. De az érdemeit ez nem kisebbíti egyáltalán.

Előzmény: Trombozis4 (606)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.31 -4 1 628

UP szinten ode kellene figyelni arra, hogy ne csak támadásban, hanem védekezésben is hasznos gyerekeket neveljenek. Vannak jó kezdeményezések, pl az jó irány, hogy az UP-ban nem engedik a sorozatos cseréket támadás és védekezés között. Valóban nem hemzsegnek a kiváló hármasvédők, de válogatott szinten jó kettesvédőink azért vannak (pl. épp Vámos az egyik, de Háfra vagy Lakatos is nagyon jó). A problémát én inkább ott látom, hogy a hármasvédőink nincsenek a nemzetközi elit szintjén illetve taktikailag nincs összerakva a védekezés. Próbálkoznak a kapitányok, de nincs egy kialakult struktúra.

schanc Creative Commons License 2020.12.31 -4 0 627

Jogos, Csabáról megfeledkeztem, mert most férfi vonalon tolja.

Akkor sem túl hosszú a névsor...

Előzmény: Süni2 (625)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.31 0 1 626

Nem Covidosak! Hornyák, Arany, Karsten kisebb sérülés, Vukajlovics meg rehab.

Előzmény: hatosfalat (620)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -7 0 625

Konkoly.

 

Mátéfi meg azért, mert az oláhoknál tanult meg kézilabdázni.

 

Az Óvárnak szokott elfogadható, /részben hentes/ védelme lenni, és tény, Hajtai, /akit amúgy rühellek a gesztusai miatt/, elég jól tolja a zavaróban.

 

Amikor Mocsai magyar stílusról beszél, nekem mindig a "lőjünk eggyel több gólt, mint amennyit kapunk" jut eszembe.

 

 

Előzmény: schanc (623)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -5 0 624

A hozzászólásom végén ott van a védekezés, mint rossz.

 

Szerintem ez alapvetően edzői hiba nálunk. A Sió-Loki meccsen is gyatrán védekezett mindkét csapat, pedig Jezic, Niombla, Tomori, Despotovic nem kutya védők.

 

Magyar edzői betegség...

Előzmény: hatosfalat (621)
schanc Creative Commons License 2020.12.31 0 1 623

Ha most feltennék a kérdést, melyik magyar edző tud jó védelmet összerakni, gondban lennék.

Mátéfi Eszter ugrik be, akinél hátul nagyjából rendben voltak a csapatok, csak amennyivel jobb ő a védekezés összerakásában, annyival gyengébb elöl.

Érdekes, hogy támadni azért szoktak tudni a csapatok (vagy épp a gyenge védekezés miatt van ez)? De pl. Köstner Debrecenje - tulajdonképpen bármikor az elmúlt évtizedek alatt - mindenféle játékosállománnyal igen attraktív támadójátékot tudott bemutatni.

Előzmény: hatosfalat (621)
Kikinda Rangers Creative Commons License 2020.12.31 -3 1 622

Szerintem ez részben annak is köszönhető, hogy Petra önzetlen, mindig is elsősorban a társakat próbálta kiszolgálni. A saját érdekeit a csapatai alá rendelte, nem véletlenül lett csapatkapitány. Debrecenben szépen felépítették...

 

Fel, igen. Szerintem meg kurva sokat melózhat az edzésen kívül, ezeket amiket tud nem a Debrecen verte belé, hanem (a norvégokhoz hasonlatosan) sokat dolgozik magánszorgalomból. Persze elméletileg a többi hangérien zsenipalántának sincs ez megtiltva, de a norgék meg a francoák kapnak a feladatot a válogatott edzőjüktől, itt se lenne rossz elgondolás, ha Vámoson kívül mindenki csak várja a sült galambot.

hatosfalat Creative Commons License 2020.12.31 -5 5 621

Ezt elolvasva azt hinné az ember, hogy ez a Vácnak egy jó meccse volt. Nekem már tököm kezd tele lenni ezzel, egy Vác Lakatossal, Helembaival, Kácsorral, Szabóval ne kapjon 30 gólt egy kiesés ellen küzdő Érd ellen és egy eddig még sehol nem bizonyító beálló ne szívassa a védelmüket az egész meccsen. 

Nem akarom elhinni, hogy bárhova nézek, a magyar válogatottba aspiráló játékosokkal csak gyenge védelmet lehet összerakni.

Előzmény: Süni2 (616)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.31 -1 0 620

A Debrecen hiányzóiról nincs valami hír? Ha covidosak, akkor az vajon mikor lehetett?

Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -4 3 619

De azok, csak beléjük nem vagy szerelmes.

 

Aki BL-meccsen 20-21 évesen nyerőember tud lenni, /pláne ott, ahol/, az kiemelkedő.

 

/Egyébként sokkal inkább az ő izomzata norvégos, mint a mokány Vámosé. Vámos Mörk-szerű, zömök, de norvégok között nem a Mörk-szerűek vannak többségben./

 

Aki 20-21 évesen úgy véd felnőtt csapatvan, mint Herczeg, az meg konkrétan őstehetség, /akkor is, ha olyan csapatban játszik, amely védekezni is szokott./

 

Persze, non stop fikázni mindig könnyebb.

Előzmény: Bamberg58 (617)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.31 -6 1 618

Na igen, nem a mennyiségre, hanem a minőségre kellene menni. Ha egy UPkorosztály ki tud nevelni két nemzetközi klasszist, akkor már nagyon jól állunk. Vámos esete egyébként különösen érdekes, mert a saját korosztályában sem volt a legnagyobb ígéretek között. Pál Tamara, Bánfai Kíra, Kácsor, Afentaler és Kuczora egyértelműen megelőzte. Most már Vámos a legnagyobb ígéret, 2019-ben már ő lett az év junior-kézilabdázója. Szerintem ez részben annak is köszönhető, hogy Petra önzetlen, mindig is elsősorban a társakat próbálta kiszolgálni. A saját érdekeit a csapatai alá rendelte, nem véletlenül lett csapatkapitány. Debrecenben szépen felépítették és Petra átvette Bulathtól a vezér szerepet. Ez a szerep már nem csak a kiszolgálásról szól, hanem a kritikus helyzetekben a rizikó felvállalásából. Petra alacsony hibaszázalékkal játszik, pl érdemes megfigyelni, hogy annak elllenére, hogy ő vállalja fel a legtöbb egy az egy elleni párharcot alig van belemenése vagy technikai hibája.

Előzmény: Bamberg58 (617)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.31 -4 1 617

De, csak ők nem kiemelkedők mint a Vámos. A kérdés továbbra is:mennyibűl? Akkor soroljuk akiket a Fradi képzett és mennyibűl? Az Éles suli kontra NEKA... mennyibűl? Holland up kontra NEKA... mennyibűl?

Nagyon remélem egyszer majd ők is el lesznek számoltatva mint az a másik, a foci.

Előzmény: Süni2 (614)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.31 -5 3 616

Fent van a meccs a FB-oldalatokon. Mint kiderült, élőben streameltétek.

 

Triffa kapott az elején jócskán indításgólokat labdaeladásból, de a vége felé szépségdíjas védése is akadt.

 

Semmi gond nem volt Kácsorral. Most osztogatott, és jól.

 

Lala lőtt végre beállós gólokat, /és Flóra is kényszerbeállósként talált be, mert Fanny kiállítása alatt Lalát is ápolni kellett egy szerencsétlen esés után./

 

Hámori talán leadta a karanténpluszt.

 

Az nso kiemelési jogosak. Radosavljevic volt még jó, főleg a 2. fèlidőben.

 

Ami rossz volt, az az álmos kezdésetek, meg a védekezés.

Előzmény: ZLajos (603)
Trombozis4 Creative Commons License 2020.12.31 -1 2 615

A NEKA először a 99-es korosztállyal kezdett és az még egy nagyon kezdeti koncepció volt. Innen jött Pásztor és Fodor. Utána a 2000-esek Herczeggel, Schatzllel és Vámossal (innen lehetett volna több is). Igazán a 2002-es generációtól kezdődően kezdett el a női utánpótlás krémje a NEKAba vándorolni, korábban a legjobbak jellemzően maradtak a nevelőegyesületüknél (Fradi, Győr, Vasas, Vác, Debrecen). Bármennyire is furcsán hangzik ennyi év után sem tudjuk pontosan megítélni, hogy a NEKA mennyire hatékony. Szerintem egyébként az lenne a cél, hogy a tehetségek ne koncentrálódjonak ennyire egy csapatban, mert egymás elől szívják el a levegőt (és a játékperceket).

Előzmény: Süni2 (614)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.30 -1 3 614

Fodor?

Herczeg?

 

Vagy én tudom rosszul, és ők nem is NEKÁ-sok voltak.

Előzmény: Bamberg58 (613)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.30 -4 0 613

Évi 700 millió és egy fecske? Színarany?

Előzmény: hatosfalat (612)
hatosfalat Creative Commons License 2020.12.30 0 4 612

Biztos azért ennyire jó, mert ő nem NEKA-s volt.

Előzmény: Bamberg58 (607)
Süni2 Creative Commons License 2020.12.30 -1 0 611

Pedig annyi. 

Előzmény: Bamberg58 (610)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.12.30 -5 0 610

Nekem közelről nem tűnt annyinak, ducinak meg semmiképpen. Ha fiú lenne azt mondanám, hogy sűrű, erős, zömök, izmos alkata van. Különösen a lábizomzata a feltűnő, mint egy dinamit, valószínűleg jó géneket is örökölt.  Sprinter izomzat.
Ez a gén dolog érdekes mert pl Szabó Lauránál feltűnő, a lelátón is látva a “génjeit” , hogy nem könnyű lefogynia. Itt ez fel sem merül bennem.

Előzmény: Süni2 (608)
codi1993 Creative Commons License 2020.12.30 -1 0 609

Paróczy tökéletes lenne jövőre az Mtk-ba. Tudtommal csak kölcsönben van Érden. Sári Barbarára elég nagy a kabát. 

Előzmény: sosavp (605)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!