Keresés

Részletes keresés

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4280

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4279

Madalena Bravo alkotása

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4278

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 1 4277

Köszi az észrevételeidet:)

Előzmény: ErkölcsTan (4276)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4276

Jó az alap, de lesz majd rajta mit pontosítani... Mint írtam neked a régi virtus pont hun sok ilyen folyamatnak voltam a szemtanúja már korábban. Amit látok javítani valót: túl sok a többi írásból átvett kissé és szavak... érdemes a szininíma szótárakat lapozgatni és néhány szól lecserélni másra, ami miatt választékosabb lesz a nyelvezete.

Előzmény: Jávorfácska (4272)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4275

Előzmény: Jávorfácska (4274)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4274

Elizabeth Wang alkotása

rhemaáb Creative Commons License 2021.08.16 0 0 4273

Bulgária fővárosában elképesztően sok okos eszes ember él ez vitán felül logikus nézet hiszen a SZOFIA görög szo jelentlse B Ö L C S E S S É G !

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.16 0 1 4272

Hozok egy virágporos részletet a most készülő sci-fi regényemből:

Szófia - a név, mint a virágpor szállt a levegőben. Szófia, Szófia, pillangóként röppent és megpihent Skaf11gamma vállán. Felébredt. Verejtékben úszott. Még mindig volt némi víz a testében. Feloldotta a pirulát a szlertben. Szlert, az új élet nedűje. Szépíró talán így mondta volna. Szépíró. Skaf11gamma összezavarodott. Szófia és Szépíró. Nevek, amikre már régen nem gondolt. Skaf11gamma iótamű skaf, kezdte az önazonosítást, de aztán elakadt. Szófia vagyok, Szófia, kezét lassan a szívére tette, de a kéz fáradtan hullott alá. Már nem volt benne élet. Már csak szlert volt benne. A szlert mostanra átvette Skaf11gamma szervezetében az irányítást.
A monitor a 4.szinten narancssárgán villogott. Tiltott szavak, tiltott szavak. Veszélyes! Skof4gamma a beavatás előtti estéjét nem ezzel a vacakolással akarta tölteni. Végre elérkezett idáig. Mindent feladott. Mindent feláldozott a nagy mű érdekében. Testét belülről rágta a fájdalom, de a szenvedés nyomába sem ér a felmagasztosult eszmének, ami a megvalósulás ígéretével kecsegtette. Holnap napnyugtakor végre szkifivé válhat. A legfelső kaszt kiválasztott tagja lehet. Soha többé nem kell a hígagyú skofok és skafok tiltott szavaival pepecselnie. Miután az idegrendszerét feltöltik a szlerttel, ő maga is átlényegül. Maga mögött hagyja elkorcsosult emberi és skofaj életét, és a Plax bolygó szlerttel átitatott fenséges körének méltó tagja lehet. Talán így öntötte volna Szépíró emberi szavakba a Skof4gamma idegrendszerén átfutó számokat és elektromos szikrákat.

Reggelenként Szófia arcával ébredt. Megőrzi őt a szívében, ezt eltökélte magában. Aki egykor volt. Aki mindmáig lehetne, ha lett volna benne ellenállás. Szófia szerette az újat, mindig kalandra vágyott, azt hitte ez is csak egy újabb kaland lesz, skaffá lényegülni maga mögött hagyva emberi ügyetlenségét és hibáit.

Ilike imádkozni tanította Amit. "Szűzanya az égben, tekints le ránk." Ez egy nagyon régi ima. Még a Föld bolygón élő emberek hozták magukkal, akik új életet kerestek maguknak a Plaxon. Mi az ő leszármazottaik vagyunk.
- Jó volna akkor valahogyan eljutni a Földre, sóhajtotta Fecó. Ott talán nincs ez az őrület a krunabeültetésekkel, és az emberek csak úgy hemzsegnek, mint a hangyák.
Másnap reggel megkérdezte Dalnokit, mit tud a Földről.
- Nemesebb és tisztább hely volt, amikor az őseink elhagyták, mint amivé mi tettük a Plaxot. Ahová ember beteszi a lábát, ott semmi nem biztos és kiszámítható. Kétféle ember születik, Fecó. Az egyik alattomos fajta, csak akkor érzi jól magát, ha felpiszkálja maga körül a többi embert. Irigységgel, hatalmi vággyal erőfitogtatással, hosszú volna felsorolni mindezt. Ilyennek születtem én is. Árulónak, hazugnak, manipulátornak.
Fecó nem is értette Dalnokit. De annyit megértett, hogy az emberek, akiket ő szeret, nem ilyenek: Ilike, Tigris, Amika, ők mások.
- Mi mások vagyunk. Dalnoki, most már te is olyan, vagy, mint mi.
Dalnoki megkérgesedett szívén ekkor megrepedt a kő. Hajszálvékony repedés volt, ő maga sem vette észre.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4271

Most érdemes belenézned az Apokalipszis Most filmről szóló topikba...Úgy is, hogy a fimet sem láttad. Tettem be néhány lényeges képet.

Magam sem gondoltam volna, megleltem a lényegét  és ebben már ott van az a szál is, amit te boncolgatsz.

Előzmény: Jávorfácska (4268)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4270

Ez ellen én úgy védekezem, hogy elérem, ami elérhető, és annak örvendezek. 

Előzmény: MemetikaTan (4269)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4269

Az emberekkel jelenleg ezt játszák, hogy jobban értsd:

Mémkép: Gyerek ül a szánon, vagy egy kerekes kiskocsin. Botra erősített zsinóron kolbászt lógat a kutyusa orra elé. Az próbálja elérni a kolbászt, de az persze nem lehet ...

Előzmény: Jávorfácska (4268)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4268

Na igen, a vallás sokkal inkább lélekszimbólumokra épül, mintsem filozófiára. Legalábbis a keresztény vallás. A természetvallás is nagyon izgalmas, mert a rejtett, tudatalatti énünk lenyomata. Benézek a topikodba, mert a sci-fi regényhez is jó észrevételeid és tanácsaid voltak, amikor még olvastad:)

Előzmény: MemetikaTan (4267)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4267

Na jó itt voltam ezen topikod indulásakor, sőt előtte ihletést is adtam hozzá, tehát trécselhetünk...

Egyszerűen fel kell adni és nem bevállalni, hogy a vallások logikusak, vagy tudományosak lennének.

Más a jellemzőjük ... és akkor semmi gond.

Az ateisták erőltetik, hogy na ők aztán tudományosak .... pedig bizonyíthatóan nem azok.

Az "Isten" mém, mint írtam úgy is kifelé megy már a divatból, nem tudsz ellene nagyon semmit sem tenni...

... A természet és az élővilág viszont nem ilyen divatfüggő akármi ...

A sci-fidhez lelhetsz egy kis ihletet a tudomány rovat plax, vagy micsoda kódolva topikjában tőlem ...

Előzmény: Jávorfácska (4266)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4266

Legalább tanulságosak számodra a hsz-eim:) Gyűjthetsz belőlük tipikus érvelési hibákat is a kutatásodhoz. 

Előzmény: MemetikaTan (4265)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4265

Sosem védtem az ateizmust ... az csak egy hamis dilemma, érvelési hiba, hogy aki nem Jahve fan, az már ateista.  

Tele van a Szórakatoztató Mémtáram ateistákat cikiző mémképekkel.

Persze humorból  beraktál legalább három érvelési hibát is tartalmazó mondatot a végére. Kiegészítésül.

..... huhhh volt, valahol még meg is van egy engem fikázó hozzászólás gyűjteményem és abban valaki azt írta rólam, hogy logikai dúvad vagyok. - régen volt vagy 20 éve.

Előzmény: Jávorfácska (4264)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4264

Akkor én mostantól érvelgethetek neked az ateizmus ellen:)

Már csak azért is hit az ateizmus, mert semmilyen kézzelfogható bizonyítékuk sincs Isten nemlétére:)

Előzmény: MemetikaTan (4263)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4263

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4262

Rendben beteszek néhány lazább és humorosabb Anti-Ateista jellegű mémképet időnként.

Nem túl sürün.

Aztán ha nem tetszik, jelezd és abbahagyom.

Előzmény: Jávorfácska (4260)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 1 4261

Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 1 4260

Egy-két gondolatmorzsát elhinthetsz akár itt is... 

Előzmény: MemetikaTan (4259)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4259

Már részben megírtam.... A könyvem első címében még az is benne volt, ... avagy az ateizmus ... megbuktatása...

Aztán két -három lépcsőben finomítgattam rajta és az ateisták érzékeny lelkivilága miatt.

Sőt a kiegészítő fejezetekkel ellátott verzióba és a korábbiakba is ezen ok miatt nem került be az Ateisták jellemző dogmái fejezet.

Legközelebb már bele fog kerülni, meg más is .... az esetlegesen még bővebb kiadásokba. Vagy papír alapú nyomtatásba, előadásaimba.

Előzmény: Jávorfácska (4258)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4258

Majd írjál róla tanulságos élménybeszámolót:)

Előzmény: ErkölcsTan (4257)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4257

Azt is érdemes tudnod, hogy nagyon sokszor leírtam már, hogy az ateizmus is tudománytalan,  de a jövőben a fő hangsúlyt a judeokeresztény valláskritikáról át fogom helyezni az ateizmus mint tagadásvallás kritikára.

Tele van a hócipőn és a strand-papucsom az ateistákkal...

Nem fogok persze judeokeresztény fanná válni, csak az azzal szembeni kritikákat és logikai elemzéseket másra hagyom. Oldják meg ... nem az én dolgom jeligére.

Az ateizmus logikai cáfolatát, áltudományos voltát viszont nagyobb mellszélességgel fogom képviselni és "szónokolni is"  róla.

Előzmény: Jávorfácska (4245)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4256

miert akarnek barkit megnyerni? 

Előzmény: polária (4255)
polária Creative Commons License 2021.08.15 -1 0 4255

Máté ev

Ha vétkezik atyádfia, menj el hozzá, intsd meg négyszemközt: ha hallgat rád, megnyerted atyádfiát.

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4254

miért is mondhatod ezt? szerintem nem élősködő. 

Előzmény: Jávorfácska (4253)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4253

Még azt is mondhatjuk, hogy a remény egy igazi élősködő.

Előzmény: Törölt nick (4252)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4252

a remény hal meg utoljára. de meghal az is, ebből az következik. állítólag. én nem tapasztalom. 

szívós kis dög. a reménnyel kapcsolatban bármit lehet írni, mer semmi nem árt neki.

Előzmény: Jávorfácska (4251)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.08.15 0 0 4251

Reményt adó kép:)

Előzmény: Törölt nick (4250)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!