Én reggel még csak a 201-ről tudtam, arról is csak azért, mert találtam egy iratot, hogyan és hova kell felfesteni a pályaszámot még a gyárban a darura. Most már - hála neked - az is kiderült, hogy volt 204 is. Ebből én is arra következtetek, hogy 202 és 203 is létezett, de arról még fogalmam sincs, merre lehettek/lehetnek. :(
Az előző pályaszáma 84 55 537 7275-5 volt (a mellékkocsi a 7276-3).
Viszont az én bamba agyammal olyan hülyeségeket vagyok képes feltételezni, hogy ha volt MD 201 meg MD 204, akkor.... Vajon azok merre lehetnek/lehettek?
Oh, köszi! Én ebből csal a DD1-DD4-ről tudtam, meg egy halom gőzdaruról. (Utóbbiakból 4-nek megtaláltam a kazán fővizsga jegyzőkönyveit.) Az meg pláne új infó számomra, hogy volt egy EDK 500 is nekik, ezek szerint ebből nem 2, hanem 3 darab volt az országban.
Azt szeretném kérdeni a nagyérdeműtől, hogy a képen látható típusú széndaruhoz felelhető-e bármilyen műszaki dokumentáció? (Tastam képe a vonatmagazinról)
Ez a Vasútvill-es MD 204 (Yp 84 55 973 8677-8, a gémtartó mellékkocsi az Yp 84 55 973 8678-6). Mivel nekem csak közeli képeim vannak, itt egy fotó Zolcsi67-től 2008 márciusából az ő engedélyével:
Itt meg egy pár saját közeli (2011 július), ahol a markánsabb jegyek jól látszanak:
Nem biztos. Az LKM-nek - tudomásom szerint a BoBo Kft. az ő egykori területükön üzemel - 4 db EDK 80 típusú daruja biztosan volt, ezeknek még a gyári számuk is megvan, igaz, azon kívül semmi más. Ózdon is fotóztam hajdan valami hasonlót, otthon majd megnézem a táblázatomat, illetve reménykedek még a levéltárban, ahol már eddig is sok hiányzó adatot sikerült pótolnom.
Sajnos nem tudok róla semmit. A BoBo Kft udvarán fényképeztem valamikor. Van egy kollégám aki akkor ott dolgozott, kedden találkozunk, majd érdeklődöm!
Végre - 1993 óta keresem - meglett az N 024 psz. OKÜ-s 45 tonnás gőzdaru testvérének pályaszáma is. A képen látható daru az N 015 pályaszámot viselte és 1953-ban épült.
sokáig Szemeretelepen álló gőzdarut. A Sztálinvárosi Vasmű részére épült 3810 sz. Láng gépgyári kazánnal 1953-ban. Valamikor a cégből Dunai Vasmű lett, a Kohászati Alapanyagelőkészítő Közös Vállalat már attól vette meg ismeretlen időpontban. Itt az N 20 pályaszámot kapta. Közben az eredeti kazán használati engedélye lejárt, így 1969-ben beépítésre került a 3875/1954 sz. Láng gépgyári kazán, ami egyelőre nem tudom, honnan került elő, de a beépítés előtti évben megtartott víznyomáspróba óta tartalék kazán volt. A gép 1977-től közel 3,5 évet letétben volt, ezért a kazánhasználati engedélyét a letétből felvétel (1980.08.29.) napjától meghosszabbították, így az 1981.05.29-ig volt érvényes. További bejegyzés nincs a kazánhasználati engedélyben, így valószínűleg ezzel be is fejezte a pályafutását.