Keresés

Részletes keresés

[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5221
Hupsz, ilyenkor jönnek a másba nem, de a gépelési hibába belekapaszkodó [u][i]igazi kötekedők[/i][/u]... Remélem, tőlük tényleg megvédelmezel :)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5220
[b]Köszi, Mozar,hogy a védelmünkre kelsz, de elboldogulok én is, SzibaRita is (úgy látom) egyedül is.[/b] [b]Igazad van, általában a trágár gyűlölködőket még trágárabb gyűlölködők követik, és eldurvul. Ez a tapasztalat... Emlkékszel akkor teis :)[/b]
[fidelio] Ludwig van Mozar Creative Commons License 2009.10.23 0 0 5219
Na! Megint kezd gyűlölködővé válni a stílus? Nem kéne! A régi forgatókönyv szerint ezt a kemény hang követi. Minek?
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.22 0 0 5218
Violino, a te stílusod illeszkedik, legalábbis a szóhasználatoddal az említett imkompetens rádiósokhoz. A trágárságot már eleve otthonról hozod, vagy "tanultad" a szókincsed gazdagítására. Vagy már a bölcsőnél plántálták beléd?
Előzmény: [fidelio] Enma (5217)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.22 0 0 5217
Violino, örülj, hogy a többséghez tartozol, és a te izlésed alapján alkalmaznak a magyar nemzeti, közszolgálati rádióba súlyos pénzekért, remek fizetésekért beszédhibás, diszlexiás, tahgó-paraszt kiejtéssel "besuélő, röfögő bemondókat. És annak örülj leginkább, hogy neked fel se tűnik, és legszívesebben ráugranál arra, aki ezt másképp látja. ZTudjuk, a tolerancia nevében. Akinek ilyen agya van, az bizonyára mindennel boldog. És csüng Schaefer Andrea szavain... .  De tudod mit, violino, én szívesebben tartozom a kisebbséghez. Ha zavar másnak a véleménye, akkor ne olvasd. Persze meg is cáfolhatod. Írd ide nagy betűkkel, hogy imádod Schaefer Andreát, zene a füleidnek minden szava, amit az éterbe mond, és neked meg a hozzád hasonlóknak Berek Patrícia a szép magyar beszéd mintája. Nem szégyen az. De én mást gondolok. Írd le te is nyugostan, mit gondolsz róluk, kedves viokino, nem pedig  azt, mit gondolsz a fórumozókról. . Persze ebben az országban divat és szokás arra bazírozni, hogy "majd megúnják egyszer"...
[fidelio] contrapunct Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5216
Egész biztosan nem esne jól. Sőt, kifejezetten rosszul esne. Ugyanakkor, ha egy valamiféle hivatástudat-szerűség legapróbb szikrája lenne bennem, vagy legalább a pénzkeresést nem az élet ill. a munka egyetlen értelmének tekinteném, akkor egy kissé elgondolkodnék az ügyön ...
[fidelio] violino Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5215
Nem únjátok még ezt az állandó anyázást? Mi lenne, ha titeket  valaki hétről-hétre KÁROGÓ PICSÁNAK titulálna? Jól esne? Agyatlanok!
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.21 0 0 5214
Ebben az országban mindig azok vannak egy kicsivel többen, akik úgy gondolják, az a jó, ha [b]Berek Patrícia,[/b] [b]Schaefer Andrea, Szlotta Judit[/b], [b]Szakonyi Judit, Mátyus Kati[/b] és ezekhez hasonló kvalitású alakok beszélnek a magyar közszolgálati, nemzeti rádiókban közpénzből, nekünk, adófiizetőknek. . Mindig azok vannak valahogy egy picikét többen, akik az ilyenek mellett dönthetnek. Hogy Kovács M. Istvánok pöszögjenek, Schaeferek röfögjenek, Szlották turbózzák fel a diszlexiások szövegnemértését, és akkor Bősze még istenes ezek között, mert csak locsog, infantilis "humora" van, és összeelegyítené (DE ROSSZUL) Kovács Sándort és Mácsait. Ez van.
[fidelio] Steff Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5213
Biztos, hogy rossz nyomon jár? Tudod, Charles Mun[b]ch[/b]...
Előzmény: [fidelio] Sziba Rita (5212)
[fidelio] Sziba Rita Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5212
Vajon Bősze mester mikor tanulja meg végre Alexandre Dubach hegedűművész nevének helyes kiejtését? Szerintem gáz hogy következetesen dübásnak mondja.
[fidelio] Sziba Rita Creative Commons License 2009.10.19 0 0 5211
Mai séferiáda: Vannak zenék, amik a könyökünkön jönnek ki és unjuk, vannak olyanok, amik a könyökünkön jönnek ki és nem unjuk. Ilyen Mozart Egy kis éji zenéje. Vannak hangok az éterben, amik a könyökünkön jönnek ki és nem csak unjuk, hanem utáljuk is. Néha hülyeségeket beszélnek, akkor sajnáljuk is. De ocsmányul hangsúlyoznak mindig és emiatt dühöngünk. [b]Schaefer Andrea takarodj![/b]
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.10.05 0 0 5210
Talán képes kimondani egyben azt a nehéz és hosszú szót, hogy "[b]preklasszikus[/b]". Mert az emerhárom "nagy, profi, tündöklő" "bemondója" csak úgy képes azt kimondani, hogy közben szünetet tart! És azt mondja, hogy [b]pre[/b].....[b]klasszikus[/b]. A hangsúlyt a [b]pre[/b] szócskára rakja, trendin, modorosan, [i]ahogy kell[/i], nehogy valamelyik buta hallgató még azt várná, hogy egy [b]poszt[/b] klasszikus zene jöjjön.
[fidelio] vondervogelweide Creative Commons License 2009.09.28 0 0 5209
Vajon mit tudhat Báthori Béla, amit az összes többi nem?
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.26 0 0 5208
Schaefertől átvett...
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.26 0 0 5207
Na, kikeresem az indexen. Amúgy kifelejtettél egy fontos dolgot: ennek a Bereknek olyan erős, de olyan [i]csúnya-tájszólásos[/i], [i]csúnyán[/i] parasztos a kiejtése, amit a jó Szontágh (annó) kipellengérezett volna. És ehhez jön a "felvett, maníros", az erősen paraszti tájszólással abszolút diszharmóniában lévő pestieskedő, divatos hanghordiozás, orrhangos hang, gyurcsányos hadarás, ségertől ellesett ritmizálás stb. Tényleg állatorvosi ló. És melyik állat (marha, barom, ökör) veszi az ilyet oda [i]Varga mellé[/i] a magyar rádióba, fozetett bemondónak, riporternek?!
[fidelio] Sziba Rita Creative Commons License 2009.09.25 0 0 5206
Nohiszen! Berek Patrícia az EMER állatorvosi lova. Nem csak beszédhibás, nem csak énekelve beszél és alig borzalmasan hangsúlyoz, hanem hülyeségeket mond, azt meg nem is tudom mire vélni, hogy ő volt a Krónika MDF felelőse, ha Ibolykáék kitalálták, hogy tiltsuk be a villanykapcsolót, mert balesetveszélyes, Patrícia azonnal odament és leadta a kilométeres tudósítást, amióta viszont az MDF beintett a viktátornak, azóta Patrícia is kerüli őket. Nem kicsi, nagyon! Tudjátok, hogy neki az Index fórumán külön topikja is van?
Előzmény: [fidelio] Enma (5205)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.24 0 0 5205
Ezt én is hallottam, még az ágyban. Azok a jó reggelek, amikor Becze-Varga páros van. (Meg Mohai hétvégén.) Mitől tudja Varga János, hogy hova esik a magyarban a hangsúly, milyen egy mondat dallamíve? Ki az a fejes milliós fizetésért vajon a magyar rádióban, aki[b] Varga mellé odaveszi,  ugyancsak   b e m o n d ó n a k [/b]   Szlottát, Séfert, Mátyuskatit, Szakonyijuditot, vagy engedi, hogy kinyissa a száját Berek Petrícia?
[fidelio] Sziba Rita Creative Commons License 2009.09.24 0 0 5204
Varga Jánost imádtam mindigis! Szép hangú, szépen artikuláló és hangsúlyozó, fegyelmezett  bemondó, amolyan tökéletes. Ha akartok valami jót,  hallgassátok vissza a hangtárból a fél kilences híreket. Ahogy ez az ember fegyelmezte magát, amikor felolvasta, hogy hagyományos maori köszöntéssel, azaz orr odadörgöléssel köszöntötték Új-Zélandon Sólyom Lászlót, ami mi mindig mosolygó, humoros hazabölcsénket (e minősítést már én tettem hozzá) - az nem piskóta. A kaján nevetés azért remegve ott bujkált a hangjában. Köszönet ezért az élményért! [img]../../skins/fidelio/js/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-smile.gif[/img]
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5203
Jesszum, a séferrém verset mondott most! Brrrrrrrrrr!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5202
Katona Mártát szeretjük? Ugyanúgy susog, ahogy anno Hűvösvölgyi Ildikó
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5201
Ma harsányan, "lendületesen", excsntrikus és nárcisztikus kivagyisággal olvasta Szlotta  azt, hogy a "SZIXTUSZI KÁPOLNA" , jó nagy "I"-vel. Mert ez a kis nő, nem tudja, hogy "I" a debreceni gyorshoz kell, meg a debreceni pároskolbászhoz, de nem az akármilyen szent vagy szűz bazilikájához, templomához, kápolnájához... . És hogy nem a hírekben szerepelt így, arra bizonyság a KOssuth bemondója, aki nem ejtett otromba "I"-ket. Lehet, hogy nem volt írva, de Szlotta, aki nemcsak olvasni nem tud (külleme indifferens a rádióban, de láttam hogy néz ki...) de kulturálatlan is, viszont agresszív és beképzelt, talán önhatalmúan "kijavította", és hozzátoldta azt a tahó "I" hangocskát/betűt. Jaj...
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5200
Ha már a külalakot említetted. Tudom, hogy rádióról lévén szó, ez szinte teljesen lényegtelen, de azért megjegyezném, hogy Szilvi meg milyen bájos a rádióújság címlapján!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5199
Épp hogy csak olvasni tud, de nem érti amit olvas, a kiejtéséről és a hangsúlyozásáról meg inkább ne is beszéljünk! Az olvasni tudása meg szerintem édeskevés ahhoz, hogy állandóan vele legyen tele a Bartók. Csak csendben súgom meg, hogy Szlotta művésznő ezzel a páratlan zsenijével még versmondó versenyeken is zsürizik. Ha kevesebb lenne 20 kilóval, vinnék a főzőműsorokba, meg tán vetkőzni is! Ha egyszer valakinek tehetsége van a nyilvánossághoz...
Előzmény: [fidelio] Enma (5198)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.15 0 0 5198
Szlotta nem tud olvasni, mit csodálkozol? Ezek a legrémesebb reggelek, Bősze Szlottával. Brrr.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.15 0 0 5197
Nem akartam hinni a fülemnek. Szlotta Judit a nyolcórás hírekben ország-világ tudomására hozta, hogy tegnap elkezdődött az országgyűlés tavaszi ülésszaka. Visszahallgattam a hangtárban, nyolc órakor tényleg azt mondta, hogy tavaszi ülésszak. Később meg azt hogy szegény petrik szvézi. Mi az hogy petrik? Petrik József? Ő már bő évtizede halott.
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.12 0 0 5196
Ha az operáról van szó, akkor természetesen lehet olaszul ejteni, de ha NEM az operáról van szó, hanem a történelmi alakról, akkor bizony nem olaszul ejcsük aztatat mink itten ki...
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.12 0 0 5195
Bősze nagyon "talányos" kérdést tett fel a rejtvényben a minap. Kár, hogy az opera címét, amely, noha Mozart, azért [i]olasz,[/i] Lucio Silla-t ,ejtsd: [i]Lúcso Szillá[/i]; nem hozta képbe, s nem azonosította Lucius Sulla-val. És ezt  a latin nevet mi úgy ejtjük itt, hogy [i]Lúciusz Szullá[/i]. Mert mi itt nem egy [i]neolatin[/i] nyelvet beszélünk, amely elolaszosította a latin szavakat, s nálunk, a magyarban nem lett a Luciusból Lucio. Mi magyarul beszélünk, s a római történelem szereplőit a latin nevükön nevezve, s nem az olasz nevükön nevezve ejtjük. Már aki... :)
[fidelio] keszti Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5194
Nagy örömmel hallottam ma reggel Lukácsházi Győző hangját a Muzsikáló Reggel Háló című összeállításában. Megkerestem a rádió honlapjának gyerekekkel foglalkozó oldalát is, nagyszerű ötletnek tartom azt a kezdeményezést, hogy nagyzenekart látogatnak a gyerekek. Mivel néhány hónapja gyerekeimmel együtt rendszeres hallgatója vagyok "Győző bácsi" játékos műsorainak, biztos vagyok benne, hogy nagy élményben lesz részük a gyerekeknek. Bár én csak ovisoknak szóló előadásokról olvastam, remélem az iskolások is kaphatnak majd ebből az élményből.
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.09.01 0 0 5193
Nem, a "ty" az egy külön hang a magyarban. . Én a [i]briganti [/i]magyar szót, brigantinak ejtem. Ha valaki olyan tahó, és olyan szegényes a szókincse, hogy nem ismeri ezt a régi magyar (jövevény)szót, az ejtheti felőlem bárminek, és írhatja éppen Y-nal is. De akkor is csak egy röfögő félanalfabéta számomra... . Ez nagyon rossz. Lehet, hogy szerinted rosszabbak is vannak, de van egy szonta, ami ALATT én már nem is teszek és látok különbséget. És ez ott van, azon a szinten.
Előzmény: [fidelio] Steff (5192)
[fidelio] Steff Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5192
Ejtsd mondjuk brigantinak. Azért az ipszilon, hogy legyen blikkfangja. Filmcímadásnál történnek ennél rosszabbak is...
Előzmény: [fidelio] Enma (5191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!