Sziasztok!
Mivel ennek a kis kazánnak nincs saját topikja, így nyitnék egyet neki. Várom azokat az embereket ide, akiknek van már ilyen kazán felszerelve, és azokat is akiknek még nincs de ilyet szeretnének. Vélemények, okosságok, beszereléssel és használattal kapcsolatban.
Végigpróbáltam az összes keringető sebességet, nem változik számottevően a hangja. Át lett mosva amúgy, itt álltam mellette, addig mosta amíg nem jött tiszta víz a rendszerből, illetve vettem egy komolyabb iszapleválasztót is bele tavaly.
Most viszont azt figyeltem, mikor leáll és már csak szellőztet, mintha akkor is zúgna kicsit. Lehet mégis a kis venti lesz? El lehet indítani leszerelt előlappal?
Szeretném tanácsod kérni, 3. fűtési szezonom kezdtem meg az EU-val, eddig tünetmentesen.
Viszont most egyik pillanatról a másikra zajos lett mikor dolgozik, amíg megy a láng zúgó hangot ad. Ventit és keringetőt kizártam elvileg a hiba körből.
A háza sem rezonál be, próbáltam csöveket mozgatni stb.
"Egyrészt honnan tudjam mennyi köze van hozzá? Simán lehet köze is hozza, honnan kellene tudnom mezei felhasználónak."
Lehetne, de nincs. Nem tudod, de a kazánt fikáztad folyamatosan!
"Ha már a légtelenítésnél tartunk, mekkora hőfokig lehet felnyomni a víz hőmérsékletet? 65 vagy akár 70 fokra is?"
Felteszel egy ilyen amatőr kérdést... Amennyire akarod annyira teszed 30-80fokig állitható! Ideálisan 60fok környéke.
"Az hogy elalszik 2 okból lehet vagy nincs oxigén, vagy nincs gáz. Vagy lehet más is?"
Köszönjük Emese! Keresse fel legközelebbi gázkészülék szerelőjét, hogy orvosolja a problémát! Itt senki nem Gyurcsok. Vírushelyzetre tekintettel sem tudunk távkonzultációban segíteni...
Nekem eddig csak a légtelenítéssel volt bajom...(meg tök vízszintben van a radiátor is).
Biztos nem szar a Mika, csak 2 állapota van:
-vagy faszán be van állítva műszerrel és ért hozzá valaki,
-vagy nincs jól beállítva és nem megy.
Csak szerintem más nagy (20+kW kazánok) ennél sokkal jobbra vannak tökéletesítve, probléma mentesebbek.
Inkább oktatni kellene a vásárlókat, felhasználókat, hogy mivel lehet a gond tapasztalatokat leírni. Hogy ekkor és ekkor mi lehet a gond. (sokszor apró dolgok)
Nos szerencsére nem a 10-ik emeleten van a készülék. Így sikerült belenézni a kivezető csőbe, volt benne 1-2 döglött darázs, meg némi pókháló is. Kezdek élni a gyanúperrel, hogy a pók lesz itt a ludas. Most ki lett takarítva, kevésbé hullámzik a láng. De pillanatokra kihagy. Aztán ahogy elkezdi felfűteni a vizet veszi vissza a gázt az automatika. El is kezd lobogni megint.
Merem állítani, hogy ez is pók gond lesz... Volt már valakinek ilyen baja MIKA6-nál?
Konvektornál(pl FÉG) rendszeresen gond a pók. Igaz ott az a szimptóma, hogy az őrláng megy , de a a fűtés nem vagy csak lobogó dörömbölő hanggal megy, és nem is lehet szabályozni.
A kis pókinca belemegy a gázégők résein kikapcsolt állapotban..tavasszal meg nyáron, egészen a cső hajlatig, ott tanyát ver és bepókhálóza, aztán megnő és már nem tud kijönni. Szinte teljesen elzárja az gáz utat. Szétszedés takarítás után patikán működik.
Az a biztonságtechnikai termoelem minden gázkészülékben venne van, hogy ha kialszik a láng a gázt elzárja ;)
" Egyébként én inkább arra gondolok, hogy túl kényes a technika és nem elég okos a vezérlője."
Én pedig arra, hogy az egész mika technika szar !!
"Ha már a légtelenítésnél tartunk, mekkora hőfokig lehet felnyomni a víz hőmérsékletet? 65 vagy akár 70 fokra is?"
Általában minden kazánnak , így a mikának is van egy beépített védő hőmérséklete egy termoelemről vezérelve. Ez a kazán védelmét biztosítja a rendszer túlmelegedése ellen. Állítani lehet bizonyos határok között.
Aztán van a biztonságtechnikai védelem. A lényege, hogy ha nincs égés akkor gáz se menjen a készülékbe. Ezt is termoelem vezérli. Termoelem amit a láng melegít. Ha melegíti mikro áram keletkezik, ami nyitja a mágnesszelepet .
Egyrészt honnan tudjam mennyi köze van hozzá? Simán lehet köze is hozza, honnan kellene tudnom mezei felhasználónak.
Ha már a légtelenítésnél tartunk, mekkora hőfokig lehet felnyomni a víz hőmérsékletet? 65 vagy akár 70 fokra is?
Egyébként én inkább arra gondolok, hogy túl kényes a technika és nem elég okos a vezérlője. A tágulási tartályra már más is panaszkodott.
Néztem a hiba kód listát elég sok mindenre adna választ, ehhez képest a tárolójában csak a --- csík vagy is semmi nincs....pedig láng elalvásra elvileg kellene hibát dobni.
Az hogy elalszik 2 okból lehet vagy nincs oxigén, vagy nincs gáz. Vagy lehet más is?
És nagyon érdekes, mert először elindul szépen, ég a láng aztán hallani mintha erőlködne a venti, változik a fordulatszám(csökken)...elkezd lobogni a láng is.
"Az egy dolog hogy még 1xer se sikerült légteleníteni a 3 radiátor közül 2-őt...2év alatt
De tegnap újra felöltöttük (1barra hidegen), ment (csobogva mint mindig) a 3 közül az egyik radiátort véletlenül sikerült is nagyjából kilégteleníteni...(csoda)."
És ennek szerinted mi köze van a kazánhoz úgy őszintén??? Kifogtál egy balfasz szerelőt aki úgy telepítette a rendszert, hogy nem tud légtelenedni. Ennek semmi köze nincs a kazánhoz. Bármilyen nevű kazán lehetne...
A többi lehet kazán probléma is akár, de amíg a rendszered is szar, ne számíts csodára!
Az egy dolog hogy még 1xer se sikerült légteleníteni a 3 radiátor közül 2-őt...2év alatt
De tegnap újra felöltöttük (1barra hidegen), ment (csobogva mint mindig) a 3 közül az egyik radiátort véletlenül sikerült is nagyjából kilégteleníteni...(csoda).
Ma nézem a nyomást 0,5bar.
elindítottam
majd utána nem sokkal berezonált, majd hallom hogy próbálkozik a szikráztató ...leállt, hagytam hülni.
Töltöttem rá vizet 1bar-ra, volt újraindítás meg AP automata légtelenítés is végig ment.
Elindul látszólag nincs gond szépen ég, majd 1-2 perc után lobog a láng, némi berezonálás is, nem egyenletes a zúgás se, elalszik.
Sziasztok! Hasonlo problemam van nekem is. Az orlang eg, de ahogy elforditom a lang iranyba a kapcsolot nem lobban be a nagy lang. Megy a kazan a szivattyu minden de nem melegit. Valami otlet esetleg?
Sziasztok,valakinek volt mar ilyen?1,5éves kazán ,2hete E05 kód volt folyamatosan,kispanel csere lett. Ma F23 kód ujrainditás utan megy hol 1percet,hol 10percet és újra,de volt már E05 is néha a mai napon.Plusz a ventillátor OFf üzemmódban is megy?!?Megoldás ?tipp? Budapesti ajánlott szerelő,hozzáértő?
Sajnos a kivitelező turbó nélküli változatot épített be, ezért a tavaszi és őszi időszakokban - a gyakran változó hőmérséklet és légnyomás miatt - állandóan küzdöttünk a lángleszakadási problémával (begyújtás után 1-2 perc múlva lelobogott a láng és kialudt).
A falvastagság 45 cm, ami a régi konvektornak nem okozott gondot, de a Mikának már igen.
Végül rászántam magam a turbó szett utólagos beépítésére, és a probléma megoldódott.
Ne vedd magadra ez az igazság. Az esetek többségében kimegyek és nincs gáz szag.
Nyilván a menetes kötések valamelyike ereszt ha tényleg gáz szagot érzel. A flexi bekötőt nézd meg, mert az hollanderes. Lehet csak rá kell húzni. Egy mosogató szivacsot felhabosítasz, és bekened a habbal a menetes részeket a csöveken...
Köszi, az lesz, csak reggel nem volt már rá időm, burkolatot remélhetőleg le tudom kapni a korlátozott műszaki képességeimmel. Gondolom az az egyszerűbb eset ha valamelyik csatlakozó mentén ereszt a cucc
Elég sokat dolgozok földgázzal (Bunsen égő pl.), sokáig volt gázsütőm, konvektorom, égő por szagát is úgy hiszem elég jól ismerem már. Mindenesetre köszönöm a segítő hozzászólást.
Kb. egy éves kazán, új lakóként kerültünk most a lakásba. Első pár alkalommal nem volt gond, de ma reggel gáz szagot lehetett érezni amikor bekapcsolt, valamit többször pattogó-kattogó hangot. A kijelzőn semmi változás nem látszik, a vizet ettől függetlenül 50 fokra feltolta (most még ennyire van beállítva). Ezt szerintem főleg már a termosztáton beállítótt hőmérséklet elérése környékén kezdte el de majd jobban megfigyelem ha hazaértem. Kell aggódnom?
Igen, piros. Resetelés után egy pillanatig zöld, de pirosra vált és úgy is marad. Mi tapad le, ha új beüzemelés, első bekapcsolása lenne a kazánnak? Köszönöm!