Keresés

Részletes keresés

gregor45 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 19

anticonstitutionelle Creative Commons License 2013.08.18 0 0 18

Mire? 

Előzmény: Törölt nick (10)
gregor45 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 17

Szárszó, Tusványos, Göd: szélsőbalos fészkek

Elegem van belőle, hogy nincs az országban egy nyomorult formáció, ami némi marketingtudással megalapozva össze tudna gründolni egy normális, klasszikus értelemben vett jobboldali programot, ami a kis államról szól, teljesítményközpontú, és mentes a túlburjánzó balos[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

gregor45 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 16

A legnagyobb baromság amit valaha hallotam!És ki teremtse elő a rá való lóvét?A pénz nem a fán terem!Nem akarunk  szocializmust,abból elég volt!A kádári jólét hitelből ment amit unokáink is fizetni fognak!Az elképzelés nem az MSZp-é van az Európai Unióban 1 civil kezdeményezés mely ezt a baromságot erőlteti.Az Eu bizottasága jóvá hagyta azt a kezdeményezést,hogy 2014.Júniusáig minden tagállamban  1 millió aláirást kell gyüjteni,hogy az EU tárgyaljon a Feltétel nélküli alapjövedelemről!

Bővebben erről itt: http://alapjovedelem.org/

Egy másik cikk szerint Ciprus állitolag Januártól be is vezeti ezt a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet!

A válságból munka alapú társadalomból lehet kijönni.

Aki nem talál munkát annak ott a közmunka program.

1929es válság után az USa gazdasága a New Deail nevü közmunka program hatására indult be!

Szavazatok szerzésére ez egy jó kampány lehet az MSZP-nek!

Kádár rendszerben alatt a munkahelyeken belül volt munkanélküliség,4 ember csinálta 1 munkáját.

pumpika666 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 15

hát nem tudom én most másfél hét múlva megyek vissza melózni szarér-hugyér, 8 hét táppénz után, de a semmittevést nagyon megutáltam, pedig szarul keresek melóban, de ez az itthonülés, totál be lehet golyózni

ha meg lenne az alap 85-öm zsebbe, meg mellé kapnék 50-60-at a melóért, akkor is szívesen csinálnám, aki más t állít, az hazudik, egyszerűen nem lehet meglenni hosszú éveken át munka nélkül, én két hónap alatt kikészültem. persze tudom vannak olyanok, akik generációk óta nem dolgoznak, ők lennének a homokszem ebben a gépezetben...

Előzmény: anticonstitutionelle (8)
Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 14

"baromság, akkor ki dolgozna?"

 

 

A fiúk a szőlőbányában.

Előzmény: sasszeg (9)
sasszeg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 13

tehát az, h a nyugdíj kasszát a fidesz lenyúlta, legalább ekkora marhaság volt szerintem, mert Annamária garanciájával ki lehet a seggünket törölni

Előzmény: sasszeg (12)
sasszeg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 12

amúgy az is baromság, h a "nyugdíjat a fidesz szavatolja"

miből? amikor egyre kevesebb a munkahely, egyre kevesebb a munkaválalló van itthon

ahogy a szocik egyenlősdije, a "fidesz garanciája" is az öngondoskodás ellen van, pedig anélkül nem lesz nyugodt, színvonalas élete egy nyugdíjasnak

Előzmény: Bradanek F (-)
Herr Köldök Creative Commons License 2013.08.18 0 0 11

Én biztosan nem. A páromnak jelenleg 0 a jövedelme, az enyém nem éri el a 85 dupláját. Figyelembe véve az egészségi állapotomat, hülye is lennék dolgozni 250 alatt.

Előzmény: sasszeg (9)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 10

Inkább fordítva, mindenki ösztönözve lenne akinek az állami fizetése, nyugdíja, rokkantnyugdíja leesne 85 ezerre (vagy kellően alacsony, vegetatív életet biztosító szintre).

Előzmény: anticonstitutionelle (8)
sasszeg Creative Commons License 2013.08.18 0 0 9

baromság, akkor ki dolgozna?

Előzmény: Bradanek F (-)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2013.08.18 0 0 8

Senki nem menne el 150-170 nettó alatt dolgozni, ha 85 ropi ingyen járna, magyarul a termelés keresne magának jobb környezetet.... 

Előzmény: pumpika666 (7)
pumpika666 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 7

"Ez viszont évente nagyjából tízezer milliárd forintba kerülne"

 

ebből le kéne vonni, hogy most mennyit költ állam bácsi segélyekre, rokkantnyugdíjakra, csp, gyes, ilyen-olyan támogatásokra és egy nagyon alacsony szám jönne ki, megkockáztatom, erősen a 0-hoz konvergálna. ennyit erről. rühellem a szocikat(meg a fityiszt is), de ez egy valós alternatíva, de csak akkor lehetne bevezetni, ha mellette aki tud, az szépen eljár melózni, nem otthon recskázik, hanem valami hasznos dolgot művel...

Előzmény: Bradanek F (1)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 6

Az emberek (különösen a baloldali szavazók) többsége az államból él, ők természetesen elleneznék, hogy az elosztás változzon, logikusan a sérelmükre.

Előzmény: Bradanek F (0)
Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 5

"Ez csak globális szinten működhet..... Vietnamtol Peruig, Ukrajnatol kinaig..... Máskülönben az összes termelő multi csomagolna."

 

Azért lássuk be, hogy van benne valami. Talán egy csipetnyi populizmus?

Előzmény: anticonstitutionelle (4)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2013.08.18 0 0 4

Ez csak globális szinten működhet..... Vietnamtol Peruig, Ukrajnatol kinaig..... Máskülönben az összes termelő multi csomagolna. 

Előzmény: Bradanek F (-)
Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 3

Ingyenpénz!

 

Ez aztán az innováció!

 

Szabadalmaztatni kéne az EU-ban.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2

Az önnullázás ősi oláh szokás...

Előzmény: Bradanek F (0)
Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 1

Havi 85 ezer forint

(nem semmi, de ki termelné meg?)

 

Szanyi Tibor úgy vélekedett, havi 85 ezer forint körüli összeg lenne elképzelhető. Ez viszont évente nagyjából tízezer milliárd forintba kerülne, ami a tizenhatezer milliárdos költségvetéshez képest hatalmas összeg. A politikus hangsúlyozta, hogy ez persze együtt járna a költségvetés struktúrájának, a kiadások és a bevételek teljes átalakításával.

Most az unión belül aláírásgyűjtés zajlik a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetéséről, a polgári kezdeményezés azt sürgeti, hogy az Európai Bizottság bátorítsa a tagállami együttműködést az alapjövedelem bevezetésére. Szanyi és Schiffer is azt mondta, hogy pártjuk támogatja ezt a kezdeményezést, mert fontos az alapjövedelmről szóló társadalmi vita.

Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 0

Mi a baloldali közvélekedés a dologról:

 

Érdekes, hogy az index baloldali olvasóinak többsége is elveti a dolgot. Vajon miért?

Talán az épp eszűek még emlékeznek a "nincsen ingyen ebéd" bölcs mondására?

 

 

 

Szavazás:

Ön bevezetné az alapjövedelmet?

  • 1995Hogyne, járjon pénz alanyi jogon
  • 5447Már csak az kéne
  • 2822Valamilyen formában jó lenne
Bradanek F Creative Commons License 2013.08.18 0 0 topiknyitó

Hirtelen ingyen jár a pénz

 

A kommunizmusból valami mégis volt a levegőben Gödön, mert az MSZP és az LMP is azt mondta, hogy támogatják a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló európai polgári kezdeményezést. Ez az az elmélet, ami szerint mindenkinek a csecsemőtől az aggastyánig, tekintet nélkül arra, hogy dolgozik-e az ember, járna egy havi fix összeg. Az elmélet hívői szerint a garantált alapjövedelem az emberi méltóság része, ez kell ahhoz, hogy mindenki emberhez méltó életet élhessen.

Egyes verziói a szociális kiadásokat váltanák le, mások viszont az állam összes bevételét egy az egyben szétosztanák az emberek közt. Az elmélet bírálói szerint erre egyáltalán nem tellene, amennyi pénzt pedig államcsőd nélkül szét lehetne osztani, az pedig édeskevés lenne a megélhetéshez, ráadásul az emberek ellustulásához is vezetne, de még a nők helyzetét is rontaná. (A témáról szóló összefoglaló cikkünket itt olvashatja el.)

Gödön Szanyi és Schiffer is beállt a feltétel nélküli alapjövedelem ötlete mögé. Mindkét politikus nagyon óvatosan fogalmazott, hangsúlyozták, hogy nem az alapjövedelem bevezetését, hanem csak az erről szóló vitát támogatják, Schiffer szerint középtávon akár be is lehetne vezetni. Ennek feltétele szerinte az, hogy valóban növekedjen a foglalkoztatás, tehát ne csak a közfoglalkoztatottak húzzák felfelé a statisztikákat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!