Keresés

Részletes keresés

traktorlány Creative Commons License 2013.10.23 0 0 400
Ahogy ezt leírtam, máris itt ülök fél4-kor a szobájában és etetek... :(
Előzmény: traktorlány (398)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.22 0 0 399
Kitartást az utolsó napokra!
Jól bírod a cipekedést, én magamat is alig bírtam vonszolni már az utolsó hetekben!
Előzmény: csikilany (397)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.22 0 0 398
Most már átaludja az éjszakákat szerencsére. 9, fél10 között rakom le, és általában 5-kor kel enni, aztán 8-kor megint kel. Eszik és általában délig alszunk. :) Ez azért elég jó, mert persze én éjjel 1-nél előbb sose kerülök ágyba. Csinálom a mindenfélét amire nap közben nem jutott idő.
Az lesz az igazi, amikor már az 5 órás evést is elhagyja. :)
Árven hányszor kel? Bogi ennyi idős korában egyszer kelt, de volt már akkor is egy-egy átaludt éjszaka.
Előzmény: agi_ka (393)
csikilany Creative Commons License 2013.10.22 0 0 397

2hounds, mit mondott a Petho intezetes konduktor Aronra??

 

Agika, nem tudod kihuzni egy kis jatekkal, figyelemelterelessel az etetesek kozti orakat? Vagy ha bombol, akkor semmi nem hasznal, csak a szopizas? Azert 2 orat ne hagyd sirni ;o) A tablazat amugy jo otlet, en is mindig irtam, hogy mikor mi, hogyan, mennyi, konnyebb volt ugy atlatni a dolgokat...

 

Koszonom, en megvagyok, tovabbra is iszonyatosan faj az egesz medencem, nehez menni is meg ulni is, sokat kell valtogassam a testhelyzetet, de maskepp elvagyok. Azert meg ma is hazacipeltem jo 10 kg cuccot a piacrol, pedig mult heten mar megfogadtam, hogy mostmar nem fogom ezt csinalni :S Szerencsere csak 10-15 percre van. Most kis pihi, aztan babacuccok, fozes, s mehetek a nagyert oviba. Olyan gyorsan telnek a napok, sose eleg mindenre egy nap...

Holnap lesz a 38 hetes kontroll, amire doki szerint mar nem mennek, de en biztos voltam benne, hogy fogok, bar meg van egy nap :o)

 

Tobbiek??

Akkor mar csak shopping basket meg en maradtunk hatra osztodasugyileg??

2hounds Creative Commons License 2013.10.22 0 0 396

Nem tudom. Igazából én sem hiszek ebben, de próbaképp elvinném. Az a baj ezekkel (most nem csak a bioenergiára, kineziológiára, hanem a konkrét korai fejlesztésre, egyáltalán diagnosztizálásra gondolok), hogy itt vagy nincs, vagy csak magán dolog, amiről meg fogalmad nincs, hogy tényleg ért hozzá, vagy csak baromi jól tud holnapot szerkeszteni, és közben egy sarlatán. És minden NAGYON sokba kerül, sokszorosa az otthoni dolgoknak, és a mo-i tévhittel ellentétben mi rohadtul nem vagyunk eleresztve anyagilag, tehát nem tudok kifizetni alkalmanként 50-100 eurókat, csak próba-szerencse alapon. :(

Egyelőre más utakon próbálok haladni, sajnos kevés sikerrel, mert minden otthon van, elkeserítő. Haza menni pedgi karácsonyig nem tudunk, hazaköltözni pedig végképp nem.

Előzmény: agi_ka (394)
agi_ka Creative Commons License 2013.10.22 0 0 395

csikilany veled miújság? Hogy bírod?

Nálunk sem volt igazából összekészítve sok minden szülés előtt. Kiságy, a szekrény, meg Árven dolgait szülés után apa intézte otthon, amig korházban voltam:))))

MOndjuk nagyon nyugodt is voltam szülés előtt - 5 perces fájások mellett, 1 újjnyi tágulással és méhszáj elsimulással lazán zuhanyoztam, még bepakoltam a táskámba - körülöttem mindenki idegbaj volt, én nyugtattam őket:) Igazából egy egyetemi vizsgám előtt idegesebb vvoltam, mint az első szülés előtt:))

Előzmény: csikilany (383)
agi_ka Creative Commons License 2013.10.22 0 0 394

2houns..... bioenergetikust esetleg nem akartok kipróbálni Áronnak? Mi voltunk néhány ilyen találkozáson és be kell, hogy valljam, hogy működik. A különböző dolgaink (betegségek, rendellenességek) álalában lelki eredetűek, vagy hoztuk magunkkal. Hülyeségnek hangzik, én sem hittem benne, amíg az életemet nem mentette meg. Igaz Árvennel még nem próbáltuk a bioenergetikát, viszont már újszülött kortól lehet őket vinni (csak várandósaknak nem ajálják - a gyerek és az anya közti energia felbomlása miatt).

Előzmény: 2hounds (386)
agi_ka Creative Commons License 2013.10.22 0 0 393

Köszönöm szépen. Most azt találtam ki, hogy táblázatban vezetem, hogy mikor eszik, alszik, stb.... Igy lehet, hogy átláthatóbb lesz egy idő után és knnyebb lesz majd hozzáigazodni. Igazából csak az aggaszt, hogy még 2 hónapos sincs és már 5,8 kg. Ezt egy kicsit soknak tartom.

 

Amúgy van valaki, aki Szegeden lakik köztetek? Most oda fogjuk vinni a 2 hónapos oltásra és  nem ismerek ott gyerekorvost.

 

Bogi hányszor kel éjszaka?

Előzmény: traktorlány (392)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.20 0 0 392
Nekünk magától állt be a rendszer kb. 10 hetes korában. Előtte elképzelni sem tudtam, hogy az óriási káoszból hogy lesz rendszer, de lett. Én mindig adtam neki enni, ha kért. Aztán azt vettem észre, hogy egyre ritkábban kér. Aztán azt figyeltem meg, hogy a reggel 8-as és esti 8-as étkezések fixek. Aztán a többi is beállt +/- 1 órás szórással. Ez működött két hétig, aztán felborult. A 8-as étkezések fixek, és teljesen változó, hogy a többi evést mikor kéri. Én figyelem az órát, és ha eltelt 4 óra, akkor etetek ha kéri, ha nem. Persze csak nap közben. Amúgy ő magától már csak négyszer enne, de azt nem hagyom, mert még mindig elég kis mennyiségeket eszik, ötször etetem. Lehet, hogy emiatt nem állt még be egy újabb rendszer az igényeinek megfelelően.
Szóval ne aggódj, nálatok is be fog állni a rendszer. Állítólag két hónapos kora körül. Ahogy nyílik ki neki a világ, már nem lesz olyan érdekes egyfolytában cicin lenni.
Legalábbis Boginál ezt tapaztaltam.
Előzmény: agi_ka (390)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.20 0 0 391
Ez jó hír, hogy van előrelépés. Még ha kicsi, akkor is! :)

Majd jelentkezz, hogy mit mondtak a konduktorok!

Azért ez elképesztő, hogy nálatok nincs lehetőség fejlesztésre... :( Nem gondoltam, hogy a XXI. század fejlett országaiban ilyen előfordulhat.
Előzmény: 2hounds (386)
agi_ka Creative Commons License 2013.10.20 0 0 390

Árven 3550-el született és 52 centivel. Ma mértük, 58-59 cm. És 3 hete volt 4,5 kg. Itthon nem mérem a súlyát, hisz szépen fejlődik.

 

Az Árven egy nagy választás (mi csak így, magyarosítva anyakönyveztettük - nem Arwen). Különleges név és elég ritka. Habár most egyre többször hallom ezt a nevet:)

 

A rendszerrel van bajom igazából. Nem tudom, hogy hogyan vegyem rá, hogy 3 óránként egyen, ha szopi után 1 óra múlva isméé éhes és kitőr a sírás. Hagyjam még 2 órát sírni? Nektek hogy állt be?

 

2hounds, Nektek kitartást és sok türelmet. Én tornásztatom Árvent és sokat játszunk. Igaz, én egyike vagyok a ritka anyukáknak, akik majdnem csak a gyerekneveléssel kell foglalkozzanak. A párom nagyon sokat segít. Ő főz, most, takarít, bevásárol, stb....

Előzmény: traktorlány (385)
2hounds Creative Commons License 2013.10.20 0 0 389

Árven. :) A nagyobbam ovijában is van egy Arwen, most láttam! :)

 

Előzmény: agi_ka (384)
2hounds Creative Commons License 2013.10.20 0 0 388

Kitartás, mennyi van még hátra?

 

Előzmény: csikilany (383)
2hounds Creative Commons License 2013.10.20 0 0 387

Gratulálok én is!

 

Előzmény: csikoska77 (376)
2hounds Creative Commons License 2013.10.20 0 0 386

Sziasztok! Köszönöm az érdeklődést, megvagyunk. Áron lassacskán növöget, már 15 hetes lesz, pénteken 3640 gr és 53 centi volt. Óriási, ugye? :)

A fejlődése kicsit megindult, de továbbra se vagyok nyugodt. Minden megvan, ami miatt aggódtam pár hete: a nyaktartási gond, az emiatt lapos fej, a szemkontaktus problémák, a mosolygás ritkasága, stb. Javult, de nem látványosan, nem tudom, hogy én agonizálok emiatt túl sokat, és várom el tőle a túl gyors fejlődést, vagy ez így megfelelő, ne várjak csodát egy párhetes minikétől.

Ami javult: mosolyog, sokszor, de csak úgy, ha kiprovokáljuk belőle, nem kezdeményez mosolyt. Tárgyakra bazsalyog édesen. Szemkontaktus javult sokat, főleg evés közben szokott jól megnézni, de ha neki nincs kedve, akkor nem lehet rávenni, hogy ránk nézzen. Ha rámmosolyog és éppen nagyon kommunikatív kedvében van, akkor sem az arcomat nézi, hanem a hajvonalamat, vagy a fejem fölé. Szóval emiatt az aggodalmaim közé bejött, hogy nem jól lát. Abban biztos vagyok, hogy lát, mert lelkesen fixíroz egy csomó mindent, ha új helyen vagyunk, alaposan, érdeklődve körbenéz, de nem követ mozgó tárgyat, nem keres a tekintetével, és hát nem nagyon néz ránk. Javult a nyaka is, néha magától is elfordítja balra, amerre eddig nem, de szinte csak álmában. Hason eléggé ügyetlenke, de már nem sír, tud hason pihenni egy keveset, nem fél, a fejét is emelgeti óvatosan, kukucskál. Hangra nem fordul felénk (bár ezt az itteni védőnő szerint ne is várjam, még korai), de biztosan jól hall, mert halk hangra is megnyugszik, a hangos beszélgetés mellett meg nem tud elaludni, zavarja, stb.

Ami lényegesen javult, az a napirendje. Sikerült rávenni a cumizásra, így nem a cumisüveggel akarja már megnyugtatni magát, ki is bír 3-3,5 órát kaja nélkül. Az "igény szerinti" (=totálisan összevissza rendszertelen) evés neki sem jött be, ahogy Tominak sem, Áron soha nem tudott jól lakni úgy, mert mindig maradt egy pici kaja a pocakban, arra ráevett egy pici frisset, de nem eleget. Így folyton éhes volt, és nem tudott pihenni. Mikor már éjjel is 4-5x kelt kortyolgatni, akkor azt mondtam, elég, volt, hogy napi 10 órát aludt csak összesen, a többiben meg sírt, olyan fáradt volt. Szóval azóta eszik 3 móránként nappal, éjjel meg ahogy ébred, és sokkal nyugodtabb, pihentebb, nem utolsó sorban meg tudom, hogy miért ordít éppen. Mióta így eszik, a napi mennyisége is megnőtt, kicsit talán a hízása is begyorsul majd.

Eszkábáltam neki egy hintát az autósülésből, nagyon szeret benne hintázni, boldogan vigyorog a piros madzagoknak, amivel fel van függesztve. :)

Közben megvolt az orvosi vizsgálata meg a 3 hós státusz is, a doki szerint semmi baja, semmit nem vett komolyan az aggodalmaimból, tök felidegesített. Mindenre csak hozta a példákat, hogy nézzem meg, csinálja a gyerek (valóban, ott és akkor életében először és utoljára odafordult, ránézett egy pillanatra a dokira, komolyan mondom, élete legjobb formáját hozta), de az nem igazán volt lényeges, hogy én napi 24 órában egy egészen más állapotú gyereket látok. A védőnő jobban állt a témához, eleve komolyan vett, pár dologra mondta, hogy látja, hogy mi aggaszt, szerinte annyira nem vészes a dolog, de megérti, hogy nekem aggasztó. Ugyanakkor megoldás nincs, 4 hét múlva újra doki, gondolom megint ugyanaz a bantu néger (bakker a szavát nem értettem, úgy beszélt angolul....). Egyedül a szeme aggasztotta a védőnőt is, mondta, hogy a szemkontaktusnak jobbnak kellene lenni, stimuláljam, fordítsam meg a kiságyban. Mondtam, hogy 6 hetes kora óta csinálom, szinte semmi eredmény, hát ennyiben maradtunk. Meg a csípőjét találta kötöttnek, hanyatt nem lehet a térdeit felhúzva lefektetni az ágyra, de erre se mondott semmit, csak azt, hgoy felírja, a doki meg majd megnézi.
Amúgy beleástam magam az itteni fejlesztésbe, korai fejlesztésbe, hát nem kellett sokat áskálódni, nincsen. NINCSEN!! Semmilyen. Egyedül 2 alapítványt találtam, mindkettő Pethő intézetes magyar konduktorokkal működik, akik ide kiköltöztek, és súlyos sérültekkel foglalkoznak, mindkettő kb. 300 km-re tőlünk, az ország két felén. Hurrá. Mindegy, az egyikkel sikerült kapcsolatba lépnem, baromi szerencsém van, egyrészt a hölgy nagyon kedvesen emailben is egyből reagált, komolyan vett, holott mondtam, hogy Áron nem az a kategória, akikkel ő foglalkozik, másrészt pedig a fiával holnap valami vizsgálatokra megy, így ma Dublinba jönnek este, és találkozik velem a hotelban, megnézi Áront. :) Jövő kedden pedig egy Angliából valamiért Dublinba látogató szintén magyar, szintén Pethős hölgy talizik velünk, több szem többet lát alapon. :)

Egyébként pedig karácsonykor Dévény, úgy érzem, jó lesz ez nekünk, én azt érzem, hogy minden benne van Áronban, csak nem jön ki. Egy kis átmasszírozás, torna biztosan beindít nála valamit, és addig is van még 2,5 hónap.

Hát így vagyunk mi.

traktorlány Creative Commons License 2013.10.19 0 0 385
1 kg? Az szép! :) Hány centit nőtt az első hónapban?
Mennyivel született Árven?
Amiatt ne aggódj, ha sokat eszik, az a gáz, ha keveset, és emiatt nem hízik vagy csökken a súlya.
Előzmény: agi_ka (384)
agi_ka Creative Commons License 2013.10.18 0 0 384

Sziasztok!

 

7 hét után ismét itt. Ma vagyunk 7 hetesek. Árven mellett pörög az élet. Látom, hogy itt is. Vannak új tagok:) Ennek örülök. Üdv köztünk.

 

Nagyon szépen fejlődik, az első hónapban 1 kg-ot hízott. Sokat eszik, emiatt kicsit aggódok is. Ezért sokat bukik is (szerencsére nem  reflux, csak simán bukik...). Az alvással vannak még problémáink. Ki nem állhatja a kiságyát. Kísérletezünk, hogy mi az, amit nem szeret (matrac, háló, stb...). Ezen kívül minden rendben. Kis ügyes, mosolygós baba. Már 3 hetesen ügyesen tartotta a fejét. Ez meg is lepett. Erős, kemény gyerek.

Túl vagyunk már egy költözésen. Megszokta az új környezetet. Lassan én is:)

csikilany Creative Commons License 2013.10.16 0 0 383

csikoska, gratulalok!! :o) Nem semmi meretek!! Foleg a hossza! Biztos, hogy jol mertek? Marmint, te is merted mar azota? Mert a 4 kg folotti suly manapsag mar nem meglepo, de 61 cm... az nem semmi! 56-os ruhak mehetnek a dobozba, gondolom :o)

Nalunk a lanyomat szuleteskor 56 cm-nek mertek, en csak 4 hetesen mertem meg itthon, mikor mar irto gyanus volt, hogy az 56-os ruhak meg mindig nagyok ra, es akkor 51-52 cm-t mertem (tobbszor is probaltam, mert nehezen ment a sok ficankolas miatt), ugyhogy tuti nem volt 56 cm! Nehany 50-es bodynk volt (kaptuk koraszulott ikrekrol), azok pont jok voltak ra. S minden 56-os ruha logott rajta sokaig.

 

traktorlany, kitartas! Pont igy voltunk a lanyommal, sose volt eleg a hizasa, o meg 90-120-akat evett, de ez se jelent am sokat, ket anyukanak is dagi hurkas fiai voltak, pedig csak 80-akat ettek, s nem tobbszor, mint a lanyom... Ugye a tej zsirossaga is mas (bar sokan azt mondjak, ez hulyeseg). De ha meg visszabukja, amit adsz neki pluszban, akkor mi ertelme kinozni? Tomni, mint egy libat...

 

Mi ma voltunk 37 hetes kontrollon. Mostanaban egyre tobbet fajdogal az alhasam, mult heten mar nyilt is volt a mehszaj 1 ujjnyira, most is maradt annyi, de mar rovidul a mehnyak is. Doki szerint nem biztos, hogy talalkozunk jovo heten. Mondtam neki, hogy a nagy lanyomnal ugyanigy voltunk, ugyanilyen parameterek, szerinte akkor is nagyon kozel volt mar a szules, s megis rahuzott meg ket napot a kiirt datumra :o) Amugy 2800-2850 gr kozottire merte. Nagy teso is igy volt valahogy.

Amugy meg csak a babaruhak fele van kimosva, vasalva, es a korhazi pakk sincs meg kesz, sot meg ezer dolgom van itthon is, meg hazfelujitas teren is (bar ezzel meg jo sokaig el fogunk szorakozni...), ugyhogy meg novogessen csak szepen odabent egy kicsit. Bar vasarnap ota irtora faj az egesz medencem, nyilal mar elol, hatul, mindenhol, ha ulok 10 percig, utana alig birok felallni es menni. Elozo terhessegnel a keresztcsontom fajt nagyon, meg a hasam feszitett es nyomott a baba feje lent. Most is nyom amugy, nagyon lent van ezuttal is. Erdekes, mikor megyek, neha ugy erzem, mintha ki akarna csusszanni... Elozoleg is ez volt, ugy mentem, mint aki majd bef*sik, szoritottam, hogy el ne hagyjam a gyereket :DDDDDD

Mostmar neha kezdek gondolkodni, hogy hogy is volt a szules, meg a szoptatas, meg a vele jaro dolgok, kene keszulni is kicsit :o)

 

2hound, Aronnal mi van most?

Es a tobbiek?

Előzmény: csikoska77 (376)
shopping basket Creative Commons License 2013.10.16 0 0 382

Sziasztok! Mi még egyben, van még 15 napunk elvileg.

Az éjszakák egyre rosszabbak, így kezd kicsit terhes lenni az állapot, úgyhogy már várom a végét. :)

traktorlány Creative Commons License 2013.10.15 0 0 381
Ja, és a fogcsírák elkezdtek mocorogni, ömlik a nyál, marok egyfojtában a szájban, nyűglődés... Viszont cserébe egyre ritkább a hasfájás. :)
Előzmény: traktorlány (380)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.15 0 0 380
Nálunk minden rendben, Bogi nagyon ügyesen tartja a fejét, akár 15 (!) percig is, és már nyomja ki magát (!). Ezt elvileg még nem kéne csinálnia, de ő nem olvassa a tudományt. :)
Egyre többet mosolyog és folyamatosan beszél babanyelven. :)
Már a súlya miatt sem idegesítem magam. Sőt, már amiatt sem, hogy sokáig eszik. Végülis nincs más dolgom, nincs másik gyerek. Meg etetés közben csalok, fekve szoptatok, és alszok. :)

Veletek mi újság? Áronnál van valami változás?
Előzmény: 2hounds (375)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.15 0 0 379
8 hónaposan múlt el a hasfájás? Te jó ég! Az nagyon kemény lehetett!
Néha rángatja Bogi a cicit, de csak azért, mert most próbálom leszoktatni a bimbóvédőről, és pár perc után így követeli vissza. :)
Kössz a tanácsot, megnyugtató tudni, hogy más is hasonlóan gondolkodik!
Előzmény: csikilany (362)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.15 0 0 378
Csak nem jutok napközben a géphez... Bogi szórakoztat. :)

Szóval a kevés súlygyarapodásra először nem mondtak semmit, csak azt, hogy minimum 400-at kell hízni havonta. Béreltem mérleget, és pár napig mértem, hogy mennyit eszik. Volt, hogy 80-at evett csak. Egy nap 500-550 grammot evett, ami elvileg magyon kevés. Amikor mondtam a védőnőnek, azt, mondta, hogy 3 nap múlva menjünk mérésre, és tápszert fog javasolni (?).
Na pont ezt szerettem volna elkerülni, úgyhogy amit lefejtem este, azt másnap rátöltöttem több részletben étkezések után. Szinte mindig bukott elég nagy mennyiséget. Amikor mentünk a mérésre, jól bekajáltattam előtte, így nem írtak fel tápszert.
Sokat gondolkoztam, és úgy döntöttem, hogy nem hagyom magam paráztatni. Láthatóan egészséges a gyerekem, jól fejlődik. A védőnő mindig azt mondja, hogy ennyit kell enni, ennyi ideig kell enni, ennyi időközönként kell enni, ennyiszer kell enni, ennyit kell hízni, kell, kell, kell... Nem veszi figyelembe az egyéni különbségeket.
Szóval elengedtem, 5,2 kg most Bogi, 4-el jöttünk kia kórházból, és 24-én lesz három hónapos. Nem is értem, hogy miről beszél a védőnő!?
Előzmény: 2hounds (361)
traktorlány Creative Commons License 2013.10.15 0 0 377
Gratulálok! :)
Jó nagy baba Gergő. A nagyobbak is ilyen nagy babák voltak?
Előzmény: csikoska77 (376)
csikoska77 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 376

sziasztok

végülis 5 nap túlhordással október 5-én érkezett Gergő (4340 gramm és 61 cm). Méreteihez képest elég gyors volt, bár így is a leghosszabb szülésem. Egyelőre eszik-alszik jó gyerek, kíváncsi vagyok meddig tart a beetetős időszak :)). A nagyok odavannak érte, de a hangerőt nem sikerül lejjebb venni, akár alszik a kicsi, akár nem, de hát ezt fogja megszokni.

Előzmény: csikilany (374)
2hounds Creative Commons License 2013.10.11 0 0 375

Nagy a csönd, ki hogy van?

 

csikilany Creative Commons License 2013.09.30 0 0 374

csikoska, miujsag?? Ha meg egyben vagytok, akkor szep szulest kivanok, ha mar kulon, akkor gyors felepulest es jo babazast!

 

2hounds, nekem nagyon gyanus ez a kotott izomzat, hogy csak egyik fele forditja a fejet, lanyomnak is megvolt a preferalt oldala, illetve utalt hason lenni, es nem is nyult hason a targyakert. Oltoztetni is nehez volt, mert nem nyujtotta a karjait. Szerintem Devenyesnek mindenkeppen irjal, biztos adnak tanacsot is, s ha hazajosztok, megnezik, megmasszirozgatjak, aztan megmutatnak par gyakorlatot, amivel tudsz majd segiteni. Remelem, mas gond nincs!

Erdekes hogy arrafele nincs fejlodesneurologus... :S

 

Amanci, kockasfulu, orulok, hogy minden rendben! Es Amanci, kivanom, hogy ennel tobb hasfajas ne legyen! En is nagyon koncentralok a nyugis, jo alvo, hasfajas-mentes babara a lanyom utan... Es szedek probiotikumot most az utolso honapban, ajanlottak, hogy ugye atmegy a gyerkoc szervezetebe is, erositem talan vele a belflorajat. Hat mindent megteszek, csak meg egy olyan 8 honapunk ne legyen, mint anno...

 

traktorlany, szerintem Bogi sirna, ha ehes lenne :o) Ha ennel tobbszor nem akar enni, es nem is sirdogal, akkor nem igen tudsz mit tenni... Esetleg probald ki, hogy gyakrabban teszed mellre, akkor eszik-e mindig rendesen.

 

Mi megvagyunk, egyre jobban nyom mostmar a pocakom, muszaj hatradoljek ha leulok. Es holnap mar oktober, hajajjjj, meg semmivel sehogy nem allok... Ma intezem is a hazassagi anyakonyvi kivonatot gyorsan, meg elo kell szedni a regi babacuccokat, atvalogatni, mosni, vasalni, korhazi csomagot is ossze kellene allitani. De kozben a felujitasi tervekkel elszalad az ido, meg most itthon is volt a nagyobbik betegen. De mostmar a heten muszaj nekilatnom a teso koruli teendoknek is...

2hounds Creative Commons License 2013.09.30 0 0 373

igen, én is ezt próbálom. Veszek neki speckó párnát is, ami a fejlaposodásra jó, meg hasra kellene szoktatnom, hogy minél többet legyen úgy. Kendőzünk is, abban is próbálom majd úgy kötni, hogy a rosszabb fele automatikusan nyomódjon, lazuljon.

Előzmény: traktorlány (369)
traktorlány Creative Commons License 2013.09.30 0 0 372
Hányszor eszik eszik egy nap M?
Bogi is ennyit eszik, de ő naponta csak ötször. :( Félek, hogy nem elég tápláló a tejem. De akkor sírna, nem? Ő nem sír, elégedettnek tűnik.
Előzmény: kockasfulunyul (364)
traktorlány Creative Commons License 2013.09.30 0 0 371
Üdv itt köztünk, problémamentes és gyors szülést kívánok! :)
Előzmény: csikoska77 (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!