Azt kell tudnod, hogy a falad mennyire hűl le télen, és mivel fogod festeni.
Ha a szokásos, fürdéskori páratartalomban nem éri el a harmatponti feszültséget, annál hidegebb,akkor ugyanúgy le fog csapódni a pára rajta, amit jobb, ha tudsz, és megfelelő módon kezelsz. Például csak mészalapú festéket használsz.
A csempéről csak letöröljük a kicsapódott párát, de a falról ezt nem tudjuk megtenni.
Ált. szabály szerint 180 cm -ig csempéznek utána festett a fal. Sztem is így szebb, mintha mennyezetig lenne, meg amúgy olcsóbb is.ha nem kell spórolnod, vehetsz drágább csempét is, 180 cm magasságig.
Igen, de miért is kell egy falat tisztítani?! Nagytakarításkor én is mosom a csempét - de a fölötte lévő, csak festett falat sosem, azt csak portalanítom, pókhálózom, kutya baja.
Megoldja azt a problémát, ami nélküle nem lenne.
(Fürdőszobát kell felújítanom, ezért szeretném körbejárni a témát)
A fröccsenős helyeken kívül indokolt a csempe használata? Mondjuk, zárt zuhanykabin mögötti sarokban, mosógép mögötti falfelületen... Van sok alternatíva, nem arra gondolok, hogy csempe helyett menjen fel falpanel, hanem arra, hogy kell-e bármi is a csempe helyett, vízzel közvetlenül nem érintkező felületekre - vagy ez csak egy megszokás? vagy csak design?
Mint minden, ami onnan jön. Ezért nem is akarom tudni. :)
Más: Étterem(már-nem-csak-egy)hét van, ma voltunk a Costes Downtown-ban, kicsit alulteljesített az elvárásainkhoz képest. Az amuse-bouche, előétel és leves után kifejezetten csalódottak voltunk,
szerencsére a főétel, a desszert és a kávé emelte a szintet. :)
Én semmilyet, egyre inkább elmozdultam a pezsgők irányába, ma Valentin-nap alkalmából finom champagne-t fogunk inni. :) /Meg cseréltünk némi édességet./