a pilis szó a kopasz, illetve leborotvált fej jelzője, illetve a fejtetőt nevezték így régen. Papi kifejezés is egyben a tonzúra. Itt van a korona-csakra, amin keresztül – az ezoteria szerint – az Ég energiája áramlik. Az isteni energiának, illetve ennek a pontnak a tanítás szerint fehér a színe. A pálosok fehér ruhát hordtak és feltűnő, hogy a történelmi Magyarországon mennyi Fehér- vagy Fejérvár van.
De a te halottaid életre kelnek, föltámadnak a holttesteik! Ébredjetek, és ujjongjatok, kik a porban laktok! Mert harmatod a világosság harmata, és a föld visszaadja az árnyakat.
-----------------
Dicsöitem : Köszönöm az igét hogy van uj élet életek sora többször élünk ! tetszik ! Ámen !
Szent László szentté avatását III. Béla kezdeményezte a lovagkirály halála után száz évvel. Kérésére III. Celesztin pápa két bíborost küldött, hogy a László király nagyváradi sírjánál történt csodákat felülvizsgálják. Miután több csodás gyógyulás szemtanúi lehettek, egy égi jel végképp meggyőzte az egyházi méltóságokat: 1192. június 27-én déltájban a váradi székesegyház fölött fényes csillag gyúlt ki, és ott lebegett a magasban két órán át. Szent László napját így nem halála, „égi születésnapja” évfordulóján üljük, hanem június 27-én, a csillagjelenés napján.
gondolatotok és cselekedetetek fel van jegyezve az Élet Könyvében, az Igazság Könyvében, mely ki lesz nyitva az Ítélet Napján, és hangosan és részletesen fel lesz olvasva minden, amit földi életetekben tettetek.
Jahve meglátogatott. Mint szélroham úgy emelt fel Lelke, és megmutatta nekem Arcát. Gyengédséget, szeretetet és végtelen jóságot fedett fel előttem, majd elárasztott áldásokkal és mannát kínált bőséggel, hogy megosszam testvéreimmel. Járt velem a feledés földjén, lentről, a holtak közül vett fel. Azok közül emelt fel, akik elfelejtették őt, és visszaadta lelkemnek az emlékezetet. Ó Uram, Jahve, mily hálás vagyok! Legyen rajtunk, Uram, a Te szelídséged! Legyen áldott Jahve mindörökre! Amen.
Ez a szimbólum a körnek, mint az örök visszatérésnek a megtestesítője állat alakjában, s arra utal, hogy minden végnél ott áll egy új kezdet, hogy egy útnak vagy folyamatnak a lezárása egyszersmind újrakezdést jelent.
A kígyó amúgy is az állandó megújulás jelképe, kör formában történő ábrázolása a ciklikus ismétlődés – pl. az idők körforgásának, a világok pusztulásának és újrateremtésének, a születésnek és a halálnak metaforája.
alleluja ! dicsérem a szent létrend megalkotóját !