Valószínűleg jövőre eltörlik a többi felsőoktatási intézményre vonatkozó pontszámítást, és kizárólag állóképességük alapján veszik fel a leendő közigazgatási szakembereket :)
Tudsz különbséget tenni 40 fokban nyakig beöltözve és az eső miatti elázás között, melyiket tudja jobban tolerálni és kezelni fiziológiailag a szervezet?
A fölség nincs sehol. Már három, már négy óra délután. Sem a fölség nem jön, sem az eső nem szűnik. Pirkadat óta állunk így itten. Na, végre, generálmars! Jön a fölség!
Bejelöltem neked, hogy hol kezdődik az "alakzat". Ami elötte van, az ücsörgés a fa alatt, sétálgatás, beszélgetés, cigarettázás.
Súgjad már ide, hogy mely alakulatnál szolgáltál le 3-2-1,5 évet csak úgy sorkatonaként... Hogy egyáltalán csináltál-é menetgyakorlat után díszelgést? Álltál-é a placcon 2-3-4 órát? Kurvára nem vagyok púpos, megsúgom. De ha a parancsnok kiállít a placcra felkészítés nélkül - igyá' baszki, mert kizzadod a lelekedet ájulásig - az nehogymár a kiskatona hibája legyen!
Enyit hazánk nagy vezíríről... Csak úgy megszívat alakzatban váró "szívünket a hazáért" fiatalt. Egy palack vízre nem telik tőle... Manapság a legegyszerűbb iskolatáska/hátizsák szerves része az ivóvizes-palack zseb. Honvédségi szerelésen nincs kulacs? Nincs kanálgép?
De arról igen, hogy nem volt képes EMBERSÉGES lenni, és rövidíteni aaz emberséges társadalomról szóló hablatyolását. Fontosabb volt számára a közhelyes mondókájába szőtt propaganda, mint az avatottak egészsége, és méltósága.
"A Kormánydöntés alapján az új egyetem a honvédelmi és katonai felsőoktatást végző Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a rendvédelmi és rendészeti felsőoktatást képviselő Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemtől különváló, a közigazgatási felsőoktatást alaptevékenységként folytató Közigazgatástudományi Kar egyesülésével jön létre."
Az értetlennek...Gondolom, a közigazgatásban nem jellemző az alaki kiképzés...
A szervező tisztek, (tanárok) az alkalmatlanok, Orbán erről nem tehet...
Tipikus félfeudális magyar katonai szokás, állig begombolkozva, órákig várakozni, téli (dísz) felszerelésben 30 fok feletti melegben..., tűző napra kiállítva, árnyék keresése helyett! Nemcsak a katonák, a leendő jegyzők ( közigazgatási kar) is ájuldoztak...
Nekem? Mi közöm az egészhez? Nem én ájultam el. Mindenki Orbánnal van elfoglalva, pedig a történet inkább arról szól, hogy milyen kondícióban vannak fiataljaink...
Kb annyit kellett volna tenni, hogy valamelyik fejes beszéd közben annyit mond, hogy kérem hozzannak néhány palack vizet és nem kell vigyázzban állni, ha valaki érzi, hogy 1 óra napon várakozás után el fog ájulni.