Keresés

Részletes keresés

Crem01 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 523

Nem a pénz az érték teremtő.

Hanem az "előállított" értékek mozgást lehet vele fedezet nélkül megteremteni.

Hatalmas külömbbség!

Előzmény: halkergető (518)
Crem01 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 521

Már rég be van vezetve. Egy rakat helyen fizethetsz euróval. A fizetésedet is kaphatod euróban. Vagy átváltod te. Semmi akadálya. 

Csak a magyar valamiért nem használja ki. Pedig volna értelme.

A lehetőség meg a bevezetés az nem ugyan az.

Bár tudom hogy lehetséges, de ha a kormány a hátamögé állna, akkor sokkal hatákonyabb lenne!

Előzmény: Törölt nick (517)
Crem01 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 520

Akkortól kezdve boltokbók eltünik minden árú. Csak euróért vehetsz meg egy fél kiflit is.

Elmagyaráznád hogy miért?

valahogy nem tiszta!

Ha kell az euro váltasz magadnak hiszen konvertibilis a Ft.

Persze lassan egy jelentős Ft mennyiség megszűnik, de ez a lényege hiszen akkor nem támadható.

Előzmény: Gabryella(24) (516)
halkergető Creative Commons License 2012.04.15 0 0 519

Bocsánat!

Az előző böfimet az (508)-ra szántam volna, nem az (513)-ra, miként történt.

Előzmény: halkergető (518)
halkergető Creative Commons License 2012.04.15 0 0 518

Kartácsam, van egy olyan érzésem, hogy te itt értekezel  pénz fogalmáról, olyan szavak használatával, amelyeket a régi - a mintegy 45-50 éve minden felsőfokú tanintézetben tanitott, úgynevezett - poltikai gazdaságtan a pénz funkciói közé sorolt.

Hogy mostanság milyen tantárgy elnevezéssel, és mit tanítanak a korábbi pol.gazd. helyett, azt nem tudom. 

Nem hiszem, hogy napjainkban a korszerű gazdaságtan a pénz fogalmát egytelen szóval definiálná: Értékmérő.

Gyanítom ugyanakkor, hogy a pénz funkciói között ma is szerepel az értékmérő, és a helyettesítő szó is.

Na, ezzel a veled való diskurzust be is fejeztem,  arkhimédészi nagyságodat tisztelve nem zavarom tovább a köreidet. Rajzolgasd csak tovább, egészen addig, amíg egy modera képében színre lépő legionárius le nem döfi a del-gombjával a jelenlegi nickedet az impertinens megnyilvánulásaid okán.

Pá!

Előzmény: Törölt nick (513)
Gabryella(24) Creative Commons License 2012.04.15 0 0 516

Akkortól kezdve boltokbók eltünik minden árú. Csak euróért vehetsz meg egy fél kiflit is.

Előzmény: Crem01 (515)
Crem01 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 515

A pénzhelyetesítő eszköznek a lényege, hogy a hivatalos és konvertibilis péntk kímélje az inflációtól. Az az lehet nyomtatni mint állat, és lehet belföldön teríteni ésték mozgást letrehozni fedezet nélkül.

Én régen bevezettem volna a kettős valutarendszert is.

Hagytam volna a FT-t hogy az Eu ne okoskodhasson és bevezettem volna álltalános használatra az eurot. A külföldi cégeknek meg felajálottam volna hogy euroban is oszthatják a fizut.

Ezekhez nem kell sok tőke, de a valutakitettségünket nagyban csökkenti.

Lordbradock Creative Commons License 2012.04.15 0 0 511

Pénzhelyettesitő eszköz pl. a csekk, vagy a betétkönyv.

Neeeem??? Látod ezt másképp tudtam.. 

Épp azért "találták" ki anno a kajajegyet, hogy ne kellejen annyi bankót adni bérért... Azt gondolták hogy majd egyfajta bartereszköz lesz  a jegy a fogyasztás és a termelés között. Hát nem az lett, hanem egy nagy, foylton tökéletesített lopás, és a bűnözők egyik bevételi forrása. Teccik vagy nem ez az igazság.

Ha az étkezési utalvány mellesleg nem pénzhelyettesítő eszköz akkor átverik egymást a közgazdák is. Vére van itt pár Nobeles aki megmongya végre a frankót...

Előzmény: Törölt nick (468)
halkergető Creative Commons License 2012.04.15 0 0 507

"Értékmérő" - Ez lenne a pénz fogalma? 

Nem a marxista-lennsta napköziotthonos óvodában szerezted véletlenül a gazdaságtani alapismereteidet?

Mert nekem nagyon leegyszerűsítettnek tünik az egész gondolatviteled.

De nem akarok tovább bonyolódni a veled való vitába, mert bevallom, én nem közgazda vagyok!

Előzmény: Törölt nick (497)
halkergető Creative Commons License 2012.04.15 0 0 496

Ha ennyire jókedvedben vagy, várom a pénz mibenlétéről a te meghatározásodat! Ne zárd magadba a tudásod, ugyan oszd már meg velünk, tudatlanokkal!

Előzmény: Törölt nick (493)
halkergető Creative Commons License 2012.04.15 0 0 492

Mit röhögsz? Mi lenne, ha nem az (is)?

(Biztosan lehetne még számtalan más meghatározását is adni, de ez is köztük van.) 

Előzmény: Törölt nick (484)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 491

De hát ez nem kapcsolódik ide.

Előzmény: krampács (487)
krampács Creative Commons License 2012.04.15 0 0 487

Nem intézet, - minisztérium.

Addig kutatott lehetőségek után, míg megtalálta....megtalálták...(((

Előzmény: nemezis 2 (485)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 485

Milyen kutatóintézetnek a vezetője az érettségizett?

Előzmény: krampács (483)
krampács Creative Commons License 2012.04.15 0 0 483

Nem... mint tudjuk, Lászlóné vezér a kutatásai miatt.

Előzmény: nemezis 2 (481)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 481

Érdekes, hogy erre hivatkozol. Én ugyanis nem gondolom, hogy valóban kutatási kvalitásai miatt ő a vezér....

Előzmény: tama_i (480)
tama_i Creative Commons License 2012.04.15 0 0 480

lsd kérlek a 466 . hozzászólást...

Előzmény: nemezis 2 (458)
tama_i Creative Commons License 2012.04.15 0 0 478

Fityesz körökben ez az egyedüli üdvözitő előrejutás ,  hozzáértés nélkül persze, de talán Lengyel László más kategória szvsz.  ha Te vitatod a kvalitását is....De Ti ugyis mindenkit leszóltok aki nem azt fujja amit Ti.   Hány közgazdász osztja /helyesli azt a gazdasági ámokfutást amit Matolcsy folytat ?

Előzmény: Törölt nick (466)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.04.15 0 0 476

Barnát-kéket-fehéret?

Jók azok csak kicsire nőnek állítólag...

Mondjuk nekem egy kivétellel mindig Master van...

Az uccsó állomány szürke...

Majdnem úgy néznek ki mint a kendermagosok a mesekönyvből..

Előzmény: Törölt nick (475)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.04.15 0 0 472

Nekem régóta nincsenek mert több éve már inkább kettős haszonsítású fajtákat tartok..

Előzmény: Törölt nick (469)
Gabryella(24) Creative Commons License 2012.04.15 0 0 467

Internet korában folyamatos bukta a kettös beszéd.

Előzmény: Gabryella(24) (465)
Gabryella(24) Creative Commons License 2012.04.15 0 0 465

Ezt az egyszerü játékot nem ismeri Orbán.

Előzmény: Törölt nick (460)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.15 0 0 464

Meg a komcsik is. Ez az a terület, ahol kivételesen mindkettőnek igaza volt.

Nem úgy az úgynevezett szélsőliberális szabadcsapatoknak, akik érdekkörük cápáinak érdekeit képviselve harcolnak a segélyek könnyebben ellopható készpénzes kifizetéséért.

Nem is gondoltam, hogy ezeket a francia multikat nyerérkedő náci patkányoknak tartod. Adna neked Szarko a summás értékitéletért...

Előzmény: Lordbradock (461)
John Doe(520i) Creative Commons License 2012.04.15 0 0 463

Sok mindent sejtek, de ne hagyj kétségek között.

Lökd a tuttit.

Előzmény: Lordbradock (456)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.15 0 0 461

Amíg a pénzen alkoholt, cigit és játákautomatát lehet venni - saját gyerek szájától a falatot ellopva, addig helyes a törekvés.

Éppen és pontosan ezt az antitudományos marahaságot ideologizálják a nácik is. Te nem vagy az ugye??

Akkor lesz majd megszüntethető, ha nem lesznek kúltúrkörösök, akik a gyerekkirablók védelmére kelnek.

A gyerekek elleni bünöket a törvénynek, és a hatóságoknak és nem pár nyerészkedő náci patkánynak kell szankcionálni, különösen úgy, hogy az csakis a bűnösnek, és ne a normális többségnek ártson.

Megjegyzem általában kártyákról beszélünk, ami egy baromság, gazdaság és fejlődésellenes bármilyen indokkal. 

Előzmény: Törölt nick (454)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.15 0 0 459

1100 Úr Jézus Krisztus

Ez az irányítószáma??

Akkor keresd meg a térképen is a biztonság kedvéért, hogy el ne tévedj amikor vissza kell majd kullogni valahova hogy ne égjetek..

Előzmény: Törölt nick (455)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 458

Hát persze, hogy nem véletlenül!

Mondta ezt valaki?

Előzmény: tama_i (457)
tama_i Creative Commons License 2012.04.15 0 0 457

Érdekes a "zseni " nem kell Lengyel Lászlót minősiteni. Kár hogy nem Te, hanem Ő a Pénzügykutató vezére és talán nem véletlenül.... Benned csak önbizalom teng tul a kategórikus véleményeddel fityisz fanként.

A HAZUGSÁG  meg hazugság marad.

Előzmény: Törölt nick (437)
Lordbradock Creative Commons License 2012.04.15 0 0 456

Kinek a kezében lesz az a bizonyos toll?

Az még titok - de ha foglalkozol a politikával már sejtheted! -:)

Hamarosan VÉGE VAN MÁR!

Előzmény: John Doe(520i) (452)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.15 0 0 454

Amíg a pénzen alkoholt, cigit és játákautomatát lehet venni - saját gyerek szájától a falatot ellopva, addig helyes a törekvés.

Akkor lesz majd megszüntethető, ha nem lesznek kúltúrkörösök, akik a gyerekkirablók védelmére kelnek.

Előzmény: Lordbradock (450)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!