Keresés

Részletes keresés

PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 793

Olvasd el Oszkó írásait, ahol pl. elmeséli, hogy hogyan konzultált a fideszel az ügyben!

 

Olvasgasson Oszkót az, akinek négy anyja van! Milyen információ értéke van egy blog-nak? Írjak én is egyet, hogy elbújtam a dolgozószobájában és kihallgattam, miket fantáziál? Vagy arról, hogy feltörtem a pénzügyminisztériumi mailbox-át és mikről levelezett Váradival, meg Bajnaival?

 

Ha olvasni van kedvem, akkor nem Oszkót fogok olvasni!

 

Előzmény: Törölt nick (785)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 791

Már megint az Oszkó, igaz Fellegi álnéven...kéccer is...tiltott támogatás...

 

Újabb állami pénzt kap a Malév

2011. november 21.,

 

 

A rövid távú finanszírozás biztosítására hároméves futamidejű, 4,2 milliárd forint összegű tulajdonosi hitelt kap a Malév. A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyásával nyújtott kölcsönről szerződést írtak alá, amely szerint a kölcsönt egy összegben a futamidő végén kell törleszteni, de a jelenlegi helyzetben a vállalat hétfői közgyűlést felfüggesztették a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kérésére.

A Malévnál nagy hagyománya van a tőkeemelésnek, legutóbb augusztusban kapott pénzt a döntő hányadban állami tulajdonban lévő Malév. Az augusztus 23-án tartott közgyűlésen 18,5 milliárd forint tőkeemelésről döntöttek. Ennek részeként a 2010-ben nyújtott 9,98 milliárd forint  tulajdonosi kölcsönt alakítottak tőkévé és – kormányhatározat alapján – további 8,52 milliárd forint készpénzt is kapott a légitársaság.

Ennek forrása az akkori közlés szerint a Miniszterelnökség „rendkívüli kormányzati intézkedések” előirányzata volt. Mivel a Malév a 2010-es évet 22,5 milliárd forint negatív saját tőkével zárta, ezért volt akkor szükség a tőkeemelésre.

A vállalat tőkehelyzete az év vége felé rendeződhet kielégítően, a most felfüggesztett, de folytatólagos közgyűlés az eredeti napirenddel, többek között a tőkehelyzet rendezésével 2011. december 21-én lesz megtartva.

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pKpl4vg2sYsJ:index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/21/ujabb_allami_penzt_kap_a_malev/+Malév+2011-es+állami+támogatása&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 790

Ne vergődj már. Privatizálták, és csődbe ment 2 év alatt - ez a helyzet. Borisz Abramovics szarul csinálta, elkúrta, vagy nevezd, ahogy akarod. 
Nem hinném, hogy fel kéne róni egy pénzügyminiszternek, ha megpróbál megmenteni egy több ezer embernek közvetlenül, több tízezernek pedig közvetve munkát adó, Magyarország számára fontos értékkel rendelkező, patinás céget.  

Előzmény: PrivatElek (787)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 789

Nem kellett, csődbe is lehetett volna vinni azonnal.

 

Egy racionálisan gondolkodó, technokrata szakértői kormánytól, mint a Bajnai-Oszkó, csakis a hideg fejjel meghozott gazdasági döntés lett volna elfogadható! Vagy nem?

Előzmény: Híd (784)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 788
Az MSZP támogatja, hogy parlamenti vizsgálóbizottság álljon fel a Malév ügyeinek kivizsgálása érdekében, de ennek csakis akkor van értelme, ha a vizsgálat kiterjed a jelenlegi kormány tevékenységére is – közölte Mesterházy Attila,

...

 

A parlamenti vizsgálóbizottság felállításának viszont csakis akkor van értelme, és az csak akkor fog tudni érdemi munkát végezni, ha a vizsgálat kiterjed arra, hogy az elmúlt két évben a jelenlegi kormány hogyan próbált gondoskodni a Malév megmentéséről, mennyi költségvetési pénzt költött állami támogatásként a Malév veszteségeinek finanszírozására, miért végződött minden befektetői tárgyalása sikertelenül, hogyan sodródott ezáltal kontrollálatlanul csődbe a nemzeti légitársaság, és eközben a kormány milyen titkos megállapodásokat kötött más légitársaságok állami támogatásáról, illetve a Malév korábbi repülési jogainak átadásáról. Valójában ezek azok az érdemi kérdések, amelyeket a Malév ügyében mielőbb meg kellene válaszolni, ezekre azonban kizárólag a jelenlegi kormány tud felelni...

 

nol.hu/belfold/mesterhazy_a_malev-csodrol__a_fideszt_ne_haritsa_el_a_felelosseget_

PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 787

>Magyarázd már el, hogy miért kellett visszaállamosítani a Malév-ot? 

>Ezen mit nem értesz? A csőd szélén állt, meg akarták menteni

 

 

Hülyeség! Alig néhány évvel azelőtt privatizálták!  Bajnai meg nyugodtan mondhatta volna, hogy "nem értett a repüléshez", ahogyan a libákhoz sem értett! Vagy éppen ezért államosították?

Tényleg! Miért kellett visszaállamosítani? Miért akarták megmenteni, amikor másról sem beszéltek, hogy "kivezetik a káoszból" az országot? Akkor bevállalok egy légitársaságot? Ami több mint húsz éve veszteséges, és hiába privatizálták már n-szer?

Vagy csak gyártottak egy "csontvázat"? :D

 

Előzmény: Híd (778)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 786

A tőke emelésre még az Oszkó vállalt kötelezettséget, úgy, hogy a Gyurcsány fölvásárolta az osszes közgyűlésest...

Előzmény: Híd (780)
Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 784

Nem kellett, csődbe is lehetett volna vinni azonnal. 

Előzmény: PrivatElek (779)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 783

 

Hát ezért nyilvánvaló...meg az is, hogy nagyon hozzáértő ember ez az Elek...

Előzmény: Híd (780)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 782

 

jajj, tényleg, csakis Ő lehetett, meg a gyurcsány...nyilvánvaló...

Előzmény: PrivatElek (777)
Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 780

Nyilvánvaló, hogy a 2010. évi juttatásokra Oszkó "visszaállamosÍtó pénzügyminiszter" vállalt kötelezettséget! A számla fizetését meg "utánam a vízözön" alapon ott hagyta a fidesz kormányra! :D

 

Ez számodra miért olyan nyilvánvaló? Nem hinném, hogy tőkeemelést közgyűlés nélkül lehet csinálni, azon meg már nem Oszkó ült ott, hanem Fellegi. 

Előzmény: PrivatElek (777)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 779

1. Államosítod a Malévot, és odahagyod az irányítását a politikai ellenfeleidre, akik aztán a te beleszólásod nélkül átszervezhetik, megmenthetik, pénzelhetik, eladhatják a kínaiaknak stb.?

2. Vagy nem államosítod, hanem inkább a sorsára hagyod, hogy minél gyorsabban csődbe menjen?

 

Gondold végig, tényleg logikusan! Odáig rendben van, hogy visszaállamosítod. Egyben azt is tudod, hogy ezzel még nem oldottál meg semmit sem, tehát vállalsz még néhány tízmilliárdos nagységrendű kötelezettséget!  Teljesen jogszerűen, mert felhatalmazásod van rá! Az meg nem érdekel, hogy ki, és miből fogja finanszírozni, mert az már nem a Te felelősséged, hiszen akkor már nem leszel pénzügyminiszter!

 

Miért is kellett államosítani?

Előzmény: Híd (776)
Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 778

Magyarázd már el, hogy miért kellett visszaállamosítani a Malév-ot? 

 

Ezen mit nem értesz? A csőd szélén állt, meg akarták menteni. Az állam felé fennálló tartozásából tőkét emeltek benne, így nulla forintba került a tulajdonszerzés, leírhattak egy egyébként behajthatatlan adósságot, emellett mandátumot szereztek az átszervezésére, és az esetleges eladására valamilyen befektetőnek, aki esetleg nem viszi csődbe. 

Előzmény: PrivatElek (775)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 777

Tehát, ha nem igaz, akkor az összes szoci kormány alatti rész sem igaz, ugye?

ehehe...

 

Már hogyne lenne igaz! :) Nyilvánvaló, hogy a 2010. évi juttatásokra Oszkó "visszaállamosÍtó pénzügyminiszter" vállalt kötelezettséget! A számla fizetését meg "utánam a vízözön" alapon ott hagyta a fidesz kormányra! :D

erre varrj gombot!

Előzmény: toloba (774)
Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 776

Gondolj már bele logikusan, csak egy percre. 

 

Pénzügyminiszter vagy, tudod, hogy két hónap múlva már nem leszel az, mert 

1. nem is pályázol

2. de esélyed se lenne nyerni

 

Ha, tegyük fel, az a terved, hogy tönkre teszed a Malévot, mert az ellenséges légicégnél kinéztél magadnak egy zsíros állást, mit teszel?

 

1. Államosítod a Malévot, és odahagyod az irányítását a politikai ellenfeleidre, akik aztán a te beleszólásod nélkül átszervezhetik, megmenthetik, pénzelhetik, eladhatják a kínaiaknak stb.?

 

2. Vagy nem államosítod, hanem inkább a sorsára hagyod, hogy minél gyorsabban csődbe menjen?

Előzmény: PrivatElek (770)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 775

Semmi olyan "titkot" nem tudhatott ami az ő későbbi igazgatóságba nevezésének, mint fizettségnek lehetett az ellentételezése!

Szvsz ilyet akkor jelenthetnél ki, ha Te vagy Oszkó Péter!

 

De rendben van, próbáljuk meg másként. Magyarázd már el, hogy miért kellett visszaállamosítani a Malév-ot? Vagy azt akarod mondani, hogy "CSAK"? Szerinted mi volt az oka?

 

Egyébként pedig, ha idemásolnék adatokat - amiket az akkori pénzügyminiszter ismerhetett és Te nem - akkor nagy valósszínűséggel megsértenék néhány adatvédelmi jogszabályt! :D És joggal kérdeznéd, hogy én honna tudom ezeket!

 

 

 

>Én például nem tudtam, de ennek semmi jelentősége!

>Már hogyne lenne jelentősége,

Annak nincs semmi jelentősége, hogy én, PrivatElek, nem tudtam! :)

Előzmény: Törölt nick (773)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 774

Tehát, ha nem igaz, akkor az összes szoci kormány alatti rész sem igaz, ugye?

ehehe...

 

 

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/09/brusszel_visszafizetteti_a_malev_allami_tamogatasat/?rnd=652

 

biztosan hazudnak amúgy, mert Orbánék is benne vannak a táblázatban...

Előzmény: PrivatElek (771)
Potyli Creative Commons License 2012.02.14 0 0 772

Speciel engem Selmeczy handabandazasa a legkevesbe se erdekel, ez olyan mintha kvantumfizikabol akarna kioktatni a debreceni atomkutato egyik fizikusat,bar lefogadom ha erre kapna utasitast partunktol es kormanyunktopl azt is ugyanolyan lelkesen megtenne.

Előzmény: Törölt nick (769)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 771

Érdekes, a 715-öt minden jobber úgy kerüli, mint ördög azt a bizonyos füstöt...

 

 

Miért kellene bármit is mondani,  a - szemmel láthatóan - forrás megjelölést nem tartalmazó kijelentéshalmazra? :D

 

Előzmény: toloba (767)
PrivatElek Creative Commons License 2012.02.14 0 0 770

Köztudott volt, hogy az állam mennyi pénzt pumpingolt a Malévba valaki megnézte a híradót és ott ugatták, emlékeim szerint!

 

 

Nézd, én nem akarlak győzködni, hogy Oszkó, pénzügyminiszterként miket tudhatott, vagy nem tudhatott! Szerinted nyilván nem tudott semmi olyat, amire azt lehet mondani, hogy ejnye-ejnye... honnan tudhatott volna? Elvégre hivatalból rendelkezésére állt az apeh, a vpop, és sokan mások.

 

Nyilván Ő is az akkori sajtóból tájékozódott... megnézte a híradókat, mint Te, vagy én!

 

 

 

Kajakra nem volt titok, hogy 20 éve megy az állami trükközgetés a vezsteséges Malévval!

Én például nem tudtam, de ennek semmi jelentősége! :)

Előzmény: Törölt nick (762)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 768

 

Budai feladata a terelés a fideszkormány hülyeségeiről...hogy finoman fogalmazzak...

Előzmény: WYW (742)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 767

 

Érdekes, a 715-öt minden jobber úgy kerüli, mint ördög azt a bizonyos füstöt...

Előzmény: Potyli (765)
toloba Creative Commons License 2012.02.14 0 0 766

 

Érdekes, nem olvasom fideszes potentátok és kevésbé potentátok nyilatkozatait nyakra-főre, hogy hol it és fb tagok...bűnözők...

Előzmény: Törölt nick (755)
Potyli Creative Commons License 2012.02.14 0 0 765

vannak olyan informaciok penzugyer korabol amiket nem oszthat meg . Ez benne van a hivatali eskujeben is.Tokmindegy az ebbol a szepmpontbol hogy annak van valami erteke vagy nincs

Előzmény: Törölt nick (758)
lingar4 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 764

Akármit is csinált Oszkó, mától Kósa a bűntársa :)))

beiroo Creative Commons License 2012.02.14 0 0 761

Egyeseknek az sem tünne fel, ha az anyjukat eladnák a kommunisták.

 

Még akkor is itt ünnepelnék őket.

 

Sajnos, van egy ilyen réteg, szerencsére egyre kevesebb.

Előzmény: Törölt nick (759)
beiroo Creative Commons License 2012.02.14 0 0 760

Ne légy ennyire sötét!:-))))

 

Majd a büntetőeljárás kivizsgálja, de az biztos, hogy üzleti titkokkal kufárkodhatott a jó Oszkó.

 

Ki is  csinálták a Malévot. Ilyet egy állam sem hagy következmény nélkül.

 

Szóval, előbb gondolkozz, aztán beszélj.

Előzmény: Híd (756)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.14 0 0 759

Persze, tudjuk neked semmi sem "necces" amit ezek műveltek.

Mosdasd csak nyugodtan, max te veszed be ezt a "teljesen korrektül csináltak mindent" dumát.

Nem is várunk tőled egyebet.

Előzmény: Törölt nick (755)
Híd Creative Commons License 2012.02.14 0 0 756

Mi volt a bűncselekmény? Elvállalni egy it-tagságot egy cégben? Hülye vagy? :DDD

Előzmény: beiroo (754)
beiroo Creative Commons License 2012.02.14 0 0 754

Oszkó leírta magát, már baloldalon is.

 

Ez súlyosan inkorrekt, gyalázatos lépés volt.

 

Valószínüleg bűncselekmény is.

 

"Hülye, vagy gazember" ahogy Havas H. mondta, de aki mentegeti, az még nagyobb hülye és gazember.:-((((

Előzmény: Híd (749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!