Keresés

Részletes keresés

NARKA Creative Commons License 2011.10.21 0 0 142

Vezetékes számhordozás?

A T-comtól elhordoztad a vezetékes számodat (megszűntetted T-com szerződésedet), használtad ugyanazt a számot másik szolgáltatónál, aztán azt a szerződést megszüntetve újra visszahordoztad a T-com-hoz?

Előzmény: anubisaa5 (141)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.10.21 0 0 141

Ez hazugság. Nagyon régóta működik már a számhordozás. Nem zökkenőmentes, de működik. Én már elhordoztam vagy 4 éve a T-től, és vissza is hordoztam 1,5 éve. Gyakorlatilag minden telefon szolgáltató ismeri.

Előzmény: Törölt nick (138)
NARKA Creative Commons License 2011.10.20 0 0 139

Akkor ha pl van egy budapesti körzetszámos videotelefonom, nem lesz gond, ha Budapesten máshova költözök (mondjuk albérletet váltok). Mert nem változik a körzetszám.

Na de mi van ha vidékre akarok költözni? Elvileg megoldható, de nem szabad. Gondolom akkor az ACN ad egy másik számot.

Előzmény: Bolivian Dancer (134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.19 0 0 138

Miután lassan letelik a T-Com-nál a lemondás utáni 3 hónapos ingyenes "számmegtartás", megkérdeztem az ACN-től, hogy mi a helyzet a számhordozással?

 

Ezt a választ kaptam:

 

"Sajnálatos módon a számhordozás a mai napig nem lehetséges. Természetesen folyamatosan dolgozunk ennek megvalósitásán, azonban technikailag a magyar rendszer még nem áll készen a migrációra. Amint elérhetővé válik a szolgáltatás, értesítjük ügyfeleinket. Megértését és türelmét ezúton is nagyon köszönjük."

 

Ha 3 hónap folyamatos munka nem volt nekik elég, akkor ezt már soha nem fogják megoldani... :(

anubisaa5 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 137

Általában úgy oldják meg, hogy az eszköz helyhez kötött pl. modem is. Egyébként szerződés.

Előzmény: Bolivian Dancer (136)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.10.18 0 0 136

Köszi, ezt nem tudtam, hogy hogy oldják meg, ezek szerint így, áthárítják az efi-re a felelősséget és úgysem lehet elkapni vagy kezdeni vele bármit. Ügyes megoldás, bár a törvény is elég elavult... 

Előzmény: anubisaa5 (135)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 135

Van rá törvény, és alá is íratják hogy nem használható a lakóhelyeden kívül, de soha senkit nem fog érdekelni, hogy használni fogod-e máshol. Én használtam a  xx tel-es primer telefonszámomat Romániában gond nélkül.

Előzmény: NARKA (133)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.10.15 0 0 134

Ha jól tudom elvileg igen. A telefonszámot viszont a törvény nem engedi primer körzeten használni, azaz budapesti számot nem használhatsz vidéken és fordítva. Nem tudom, ezt hogy kezelik, de elvileg ez a szabály. Esetleg valaki aki ért hozzá, vagy már minden ACN ügynök a Bahamákon telel :-))))))) ? 

Előzmény: NARKA (133)
NARKA Creative Commons License 2011.10.14 0 0 133

Segítséget kérnék egy kérdésben.

 

Ha veszek egy ACN videotelefont, akkor az helyhezkötött, vagy mobilis?

Mert hát ugye internetre csatlakozik. Ha megyek nyaralni, vagy elköltözök, akkor a hónom alá csapom és bárhol máshol bedugom internetbe és már megy is?

 

Ugyanígy a telefonadapter?

 

Előre is köszi a válaszokat.

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.10.02 0 0 132

Tudod-tudod Blackzo, (azért a dörzsölt szót félkomolyan gondoltam, voltak gondolataid és ez már több mint a magyar átlag :-) )

 

én nem közelítem meg úgy a "hogy mindenki szuperagy a nethez és ismer minden alaklmazást és tudja is használni." Pontosan tudom, melyik korcsoport vagy jövedelmi szegmens mire képes. És itt látok egy kicsit lenéznivaló attitüdöt a részetekről: "hiszen csak egy öreg csávó vagy öreg nyanya" adjuk el már neki a fasza jóárasító cuccot, ahelyett, hogy megtanitanád a valódi olcsó, inygenes vagy használható technológiákra. Szóval, ha majd 10 ügyfeledből 5-nek akinek amúgy is van netje a Skype-ot javaslod, akkor megpuszilom a segged.

 

Mivel én voltam, az egyik pl. , aki kutatta és oktatást teremtett, vezetett ezen a téren, nevezzük digitális írástudatlanságnak, mivel az analfabetizmust nem mindenki értené meg. És erre nagyon büszke vagyok, mivel részben miattam lett meg 2005-6 környékén az a kritikus tömeg, ami kellett, hogy a net árak elérhető szintre süllyedjenek. Persze tudom, ez messze van a tökéletestől, de hát a legfejlettebb országokban is csak 73-4%, a magyar 52% körüli nem is rossz. Sőt, az összes egyéb tényezőt figyelembe véve kibaszott jó. 

 

Szóval, az ACN társadalmilag se különösen hasznos, legfeljebb a legnagyobb telkók (Telekom, UPC, Digi, Tarr) legostobább és legfejőstehenebb ügyfeleinek tud jóárasítást kinálni. Akkor miről is van nagyba szó?

Előzmény: blackzo1 (131)
blackzo1 Creative Commons License 2011.10.01 0 0 131

Hízelgő a dörzsölt kifejezés, bár szerintem nem veszem fel veled a versenyt.

Mindketten igazat mondunk úgy érzem.

Te arról az oldalról közelíted meg a dolgokat, hogy mindenki szuperagy a nethez és ismer minden alaklmazást és tudja is használni.

Én pedig azt mondtam, hogy vannak nagyon sokan akiknek ez nem megy.

Erről lehet ugyan vitatkozni de ez így van.

Előzmény: Bolivian Dancer (129)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.10.01 0 0 130

Szar ez az engine, ha egy sima html parancsot se bír lekezelni, ami a [b] lett volna....

Előzmény: Bolivian Dancer (129)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.10.01 0 0 129

Juj, nagyon dörzsölt srác vagy, nem számitottam ekkora rafkóra :-)

 

Nos, lássuk tételesen.

 

-Skype-on csak akkor tudlak felhívni, ha előtte küldök egy sms-t, hogy kapcsold be a géped, indítsd el a skype-ot és fogadd a hívásomat /kivéve ha pont a gép előtt ülsz és már skype-olsz/, az sms ugye pénzbe kerül?

 

[b]->[/b] lehet ez nálatok igy van, de ha enge fel akarsz hívni Skypeon, pl. megteheted, bármikor, bárhol vagyok, kivéve, ha én akarom, hogy ne legyek elérhető. Nem kell SMS-t küldened, a kliensem a mobiltelcsimben fogadja, ha meg nem, jöhet a voicemail, vagy a forward és az aszisztensemmel megbeszélheted, mit akarsz.

 

-ACN adapterrel csak megcsöngetlek és ha otthon vagy felveszed és beszélünk. - > Ezek a nagy dolgok.

- Szolgáltatók, cégek egyéb ügyintézők csak a legritkább esetben Skype-olnak veled míg ugye a telefon...

[b]->[/b] Ez nem igaz ebben a formában, mivel millió centralizált megoldás van. El se hinnéd, hogy milyen kínai kereskedőházak vannak, ahol ha látják, hogy magya IP-d van, elég gyorsan kapsz egy böngészőbe beépült magyarul beszélő kis kinait, aki a segged kinyajja. Ja okay, nem anyanyelvi magyar, csak 8 évet élt itt, de még mindig jobban beszél magyarul, mint a nagyátlag magyar angolul pl.

 

- Ha nagyon szigorúan vesszük a dolgot a Skype sincs teljesen ingyen. Egy 420-as táppal rendelkező asztali számítógépnél kb. 2,38 óra alatt kb.50ft.Erre mondhatod, hogy a laptopok nem fogyasztanak ennyit és igazad is van.

 

[b]->[/b]Ez is igaz. De ugye ez alapfeltétel, a net és a 230 megléte, tehát ezekkel nem számolunk, mivel független változók. Ez olyan, mintha én azt mondanám, hogy és mi a helyzet a víz árával, ha ACN használata közben kimegyek hugyálni? Semmi köze hozzá.

 

- Az ACN adapter fogyasztását nem tudom pontosan de csupán néhány watt lehet óránként.

[b]->[/b]Ha vmit nem tudsz, miért hozod szóba? Meg lehet mérni, kb 10-20 közt lehet, 10-nél tutti több, 20-nál remélem nem.

 

- Az utcánkban lakó 73 éves bácsi azt hitte a Skype-ról, hogy egy új műhold. A számítógép neki olyan mint egy agyműtét, bonyolult. A telefont viszont ő is fel tudja venni. Ráadásul hiába éljük az internet korszakát, még mindig nagyon sokaknak ez KÍNAI, de a telefont ők is fel tudják venni...

[b]->[/b] szegény bácsi, ne telefonáljon inkább hanem az időskori demencia ellen szedjen valamit. Ezek szerint a müholdakhoz se ért valami nagyon, Isten éltesse sokáig! :-)  Az én 71 éves apám androidos telón használ Sipdroid-ot, és csak akkor szkájpol, ha gépnél van. Ráadásul, anyám (66) kicsit profibb az ilyenb eszközökben mint apám, valahogy a nők kicsit fogékonyabbak és hajlamosabbak megtanulni új dolgokat.  A 91 múlt nagyfater már csak mobilt használ, mert sajnos romlott a szeme, de két éve még tolta Skype-on és MSN-n is. 

 

 

 

Előzmény: blackzo1 (126)
blackzo1 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 128

:-))))))))

Erről beszéltem. Az egyik klubtag betalált :-))

Szeretem amikor ki tudom ugrasztani a nyulat a bokorból.

Előzmény: anubisaa5 (127)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 127

Sok sikert! Hátha sikerül meggyőzni néhány magadhoz hasonló távközlésben analfabétát.

Előzmény: blackzo1 (126)
blackzo1 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 126

Sziasztok.

 

Vettem a fáradtságot és az elejétől végig olvastam az egész topicot.

Némileg jártas vagyok az MLM-ben.

Fórumozásban annyira nem, bár sokat tudok róla.

Van egy ismerősöm aki arra szakosodott, hogy különböző nick neveken egész egyszerűen mindent támad, főleg ami Mlm.

Állítólag van valami közösségük is, hasonló mint az iwiw , csak sokkal kisebb és nehezebb bekerülni :-)

Jókat derülnek azon, hogy az ittenihez hasonló vagy ettől sokkal komolyabb vitákat generálnak mások között.

Nem tudom, hogy ezen az oldalon van e közűlük valaki, de ahogy itt olvasgattam talán igen.

 

Én magam zseniális dolognak tartom az MLM-et.

Olvastam néhány nagyon komoly publikációt arról, hogy a világ milliomosainak jelentős százaléka MLM-ből szerezte vagyonát.

Az is igaz, hogy ez nem megy mindenkinek.

Én nem támadnám azokat akiknek ez nem megy, viszont nem értem azt sem, hogy ők miért akarnak mindenkit meggyőzni arról, hogy ez a dolog nem működik.

 

Jómagam el akarom hinni és már tapasztalom is egy ideje, hogy létezik hálózatépítésből származó "passzív" jövedelem.

Nagyon sok ilyet kipróbáltam már és többnyire eredmény nélkül.

Igazából ebben a műfajban az a legnehezebb, hogy azt találjuk meg amelyik korrektül működik.

Négy hónapja 380 000ft-al beszálltam egy némi kockázattal járó de az eredmények alapján a banki kamatokhoz képest igen jövedelmező Forex üzletbe.

Természetesen ez is hálózatos formában terjed. /Hiába minden én ebben hiszek/.

Ez, nekem négy hónap alatt 80 000ft-ot fialt.

 

Azt már megtanultam, hogy ha kockázatos az üzlet akkor amit lehet vegyek ki belőle mielőtt végleg elveszítem.

Nos, bár semmi jele veszteségnek, azért én az eddigi hasznot kivettem.

Gondoltam keresek egy másik üzletet ahová ezt be tudnám fektetni és további növekedést érhetnék el, meg ugye minél több lábon állsz annál kevésbé vagy kiszolgáltatva.

 

Több lehetőséget is megvizsgáltam és egyet kiválasztottam amiben én magam nagy fantáziát látok.

Jól gondoljátok ez az ACN.

Tojok rá magasról, hogy ki mit ír róla.

Mielőtt bárki is megpróbálna lebeszélni, tegnap aláírtram a szerződést.

Jó a csapat, vidám jókedvű emberek alkotják és rendkívül tetszik az üzleti oldala is.

Gyakorlatilag két embert kell 45 nap alatt találnom /aki már meg is van/ és három szerződést kötnöm és bőségesen visszajön az amúgy már más üzletből megkeresett pénzem.

Ettől kezdve minden forint úgymond kockázat mentes.

Kárognak úgyan a varjak, nekem viszont nincs kockázatom.

Ha dolgozom vele keresek pénzt ha nem akkor nem.

Persze dolgozni fogok nyílván.

 

Ennyit rólam. Jöhetnek a fikázások :-)

 

Egy dolgot viszont mindenképpen szeretnék itt leírni az ACN adaptere és a Skype közötti különbségekről az ÉN MEGLÁTÁSOM SZERINT.

 

-Skype-on csak akkor tudlak felhívni, ha előtte küldök egy sms-t, hogy kapcsold be a géped, indítsd el a skype-ot és fogadd a hívásomat /kivéve ha pont a gép előtt ülsz és már skype-olsz/, az sms ugye pénzbe kerül?

-ACN adapterrel csak megcsöngetlek és ha otthon vagy felveszed és beszélünk.

- Szolgáltatók, cégek egyéb ügyintézők csak a legritkább esetben Skype-olnak veled míg ugye a telefon...

- Ha nagyon szigorúan vesszük a dolgot a Skype sincs teljesen ingyen. Egy 420-as táppal rendelkező asztali számítógépnél kb. 2,38 óra alatt kb.50ft.Erre mondhatod, hogy a laptopok nem fogyasztanak ennyit és igazad is van.

- Az ACN adapter fogyasztását nem tudom pontosan de csupán néhány watt lehet óránként.

- Az utcánkban lakó 73 éves bácsi azt hitte a Skype-ról, hogy egy új műhold. A számítógép neki olyan mint egy agyműtét, bonyolult. A telefont viszont ő is fel tudja venni. Ráadásul hiába éljük az internet korszakát, még mindig nagyon sokaknak ez KÍNAI, de a telefont ők is fel tudják venni...

Száz szónak is egy a vége, különbözőek vagyunk mi emberek is és a telefonálási szokásaink is. Kinek ez a jó kinek az.

Én, a jövő héten rendelek is egy adaptert és ingyen illetve havi 2000ft-ért hívok minden vezetékest, mert nekem ez megéri és letojom magasról, hogy mások szerint ez nekem nem jó.

Egyébként egy nagyon fontos dolog van az MLM-ben SZERINTEM, ha neked valami megy és tudod csinálni és bizonyítottan pénzt hozott, akkor ne olvass fórumokat mert magad is elhiszed /ha mentálisan kicsit gyengébb vagy/ hogy szarba nyúltál.

Tévedj bármelyik MLM fórum háza tájára, mindenhol jobban tudják mi a jó neked, mint te magad:-)

Hajrá ACN, remélem minden flottul megy majd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.12 0 0 125

Laci te, hallod-e?

 

Honnan veszed, hogy nem tudok semmit az ACN-ről? Ültem végig tájékoztatót, volt nálam videótelefon (ingyen) tesztelésre, meg egy csomó anyag amit nemrég toltam át a lomtárba.. (ezért nem tudtam elküldeni az olvtársnak az listát.)

 

A Wimax-ra írtam, hogy halott, pedig maga az ötlet nagyon jó lett volna, de technológiai okokból nem bírna itthon (frekvencia-gazdálkodás) itthon müködni. A Telekomnak volt egy pilot projektje rá vagy 5-6 éve, az sem hozott sikert, pedig nem kicsit lettek volna boldogok, ha bejön... (ugyanis ők tudásuknál és tőkeerejüknél fogva eléggé szépen ki tudták volna használni).

 

Előzmény: Rózsahegyi László (124)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.12 0 0 124

Érdekes Dancer, hogy amikor te hozzászólsz az ACN témához, úgy, hogy fogalmad sincs az egészről, akkor nem zavar ennyire a saját tudatlanságod.

 

Lehet, hogy neked igazad van, és a képernyőben is csak azért látom tükröződni a fél szobát mert nem értek hozzá, hogy milyen panellel építették. És az is lehet, hogy soha nem lesz WIMAX vagy LTE, bár az USA-ban már értékesítik, mégis azt mondom neked, én hiszek a változásban. Elég sok mindenre mondták már, hogy így meg úgy lesz, aztán amikor mégsem akkor egy vállvonogatás, aztán el is van intézve...

 

De hagylak is titeket, had fejlesszétek egymás képességeit, én csak azért jöttem ide, mert nem bírtam tovább nézni, ahogy megpróbáljátok lejáratni azt a céget, ami olyan sok kollégámnak hozott már eddig is szép jövedelmet és lehetőséget...

 

Örülök, hogy társaloghattunk, számottevően bővítette az emberi viselkedéssel kapcsolatos ismereteimet. :)

 

 

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.11 0 0 123

Jézusom ennyi marhaságot hol szedsz össze, valami ACN breefingen?

 

"A vezetékes telefont és ADSL-t, illetve a kábeles netet szerintem nagyon rövid időn belül (2-3 év) el fogjuk felejteni vagy kombináltan fogjuk őket használni a mobil internettel. "

 

Ilyet csak az mond, aki egyáltalán nem ért a piachoz és a technológiákhoz...

 

"Főleg, hogy nemrég olvastam, hogy vannak cégek akik ingyen perceket és SMS-eket adnak külföldön, ha hajlandóak vagyunk eltűrni a reklámjaikat a telefonunkon."

 

Volt ilyen kisérlet, nem volt piaci siker, itthon se lenne. A legcsóróbbakon kivül senki nem lenne kiváncsi, hogy 40 másodperc után jön 20 másodperc reklám, igy nem lehet beszélni.

 

"(LTE vagy WIMAX vagy ami jön)"

 

Ha nem tudod mi a kettő közt a különséb, olvass utána. A WIMAX  bár igéretes technológia lett volna, halott, az LTE el sem indult, és elég kemény koncessziós díjakat kér érte állam bácsi...

 

Annyit tudok, amennyit a sajtóból tudni lehet, idén nemsokára kiírják a 4. szolgáltatóra a koncessziót. Mivel két éve is eredménytelen volt, 90%-osan biztos vagyok benne, hogy most is az lesz.

 

LÁtom, a kijelzőkhöz se értesz. A kettő közt nincs ellentmondás ugyanis.

Előzmény: Rózsahegyi László (121)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 122

"A vezetékes telefont és ADSL-t, illetve a kábeles netet szerintem nagyon rövid időn belül (2-3 év) el fogjuk felejteni vagy kombináltan fogjuk őket használni a mobil internettel. Ahogy hallom azért hozzánk is eljutnak lassan a brutál sebességű, mobil alapú rendszerek."

 

Ezt már több, mint 2-3 év óta rebesgetik, ahhoz képest nem sok minden történt. A monopol szolgáltatók nagyon jó hatásfokkal akadályozzák a versenyt Mo.-on, az ehhez szükséges kenőpénzek nagyságrendekkel kevesebbe kerülnek nekik, mint a lehetséges piacvesztésből származó veszteség. Ahol nem tudták megakadályozni a konkurrencia terjeszkedését, ott már ilyen rendszerek dübörögnek. Úgyhogy lehet álmodozni a jövőről..

Előzmény: Rózsahegyi László (121)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.10 0 0 121

Ok, sör még nincs de felajánlok egy béke pipát:) Értékelem, hogy valaki észérvekkel és szakmai tudással száll a vitába. Érdekes, hogy ha egy ilyen értelmes vita kialakul valahol, akkor hirtelen leredukálódik a "szakértő hozzászólások" száma. :)

 

A vezetékes telefont és ADSL-t, illetve a kábeles netet szerintem nagyon rövid időn belül (2-3 év) el fogjuk felejteni vagy kombináltan fogjuk őket használni a mobil internettel. Ahogy hallom azért hozzánk is eljutnak lassan a brutál sebességű, mobil alapú rendszerek. Nekem úgy tűnik, hogy a jövőben internet forgalomért fogunk már csak fizetni és maga a telefonálás ingyenes lesz. Mondjuk meglepődnék ha nem találnának ki helyette valamit, hogy miért kell csengetnünk! :) Főleg, hogy nemrég olvastam, hogy vannak cégek akik ingyen perceket és SMS-eket adnak külföldön, ha hajlandóak vagyunk eltűrni a reklámjaikat a telefonunkon. Ha ez így lesz, szépen lassan mindenki átáll majd az internet csomag értékesítésre. (LTE vagy WIMAX vagy ami jön)

Érdekelne a frekvencia kiírás vége is. Ha tényleg bejön a China Tel, mókás fordulatok születhetnek. Főleg, hogy többen rebesgették, hogy az állami gerinc hálózat bérbeadásáról is volt már szó, tehát "csak" az adótornyokat kéne felhúzni. Amíg meg az nincsen kész bérlik majd valakitől, mint ahogy a Vodafon is csinálta az elején. Vagy megint megtrükközik állam-atyáink és szétosztják a mostani szolgáltatók között úgy 3000 évre a frekvenciákat. Nem hallottál róla valami okosat?

 

(Kiválsztod a mobil rendelést, aztán egy telefont és akkor látod, hogy melyik szolgáltató melyik csomagjával tudod megrendeli)

 

Én sem tartom "Hype"-nak mondjuk az ACN adaptert de nem is az volt a cél vele. A versenypiacon meg gondolom van róla véleményed, hogy mi történik valakivel, aki csak álldogál a sarokban, mint a nyeretlen kétéves. Azt gondolom az ACN nagyon tisztességesnek számít ebben a versenyben. Ha nem tetszik valakinek, szó nélkül visszaveszik, stb...

 

Ahhoz képest amilyen vakítás folyik más piacokonmi még jól állunk. Engem pl.  legjobban a kijelzők világa szórakoztat. Pár éve eladták nekünk fantasztikus reklámokkal a tükröződésmentes matt képernyőt, most meg pont az ellenkezőjét reklámozzák és a szuper csillogósat kell venni, mert az a penge. Na ez tényleg gáz, de már leszoktam róla, hogy az egész világot meg akarjam változtatni. Inkább élek benne és azt nézem ami szép és értékes.

 

Szép Napot!

 

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.09 0 0 120

A Homáron szép lehetsz de okos nem, ott szétszednek mindenkit még ha igaza van, ez meg nem ez az eset. :-)

Azért olyan könnyen nem barátkozom, hogy egyből sörözni menjünk :-)

 

Amúgy ismerem a rendszert, mind az MLM-et mind a technikai oldalt, és nem vagyok ellendrukker, nekem aztán tökmindegy, sőt tudom, amig "lószar van veréb is van". Én versenypárti vagyok a piacon,  és ha ezáltál tudtok segíteni pár embernek, hogy csökkenjen a számlája, áldásom rá :-)

 

Azonban, nem látom egy forradalmi vagy hype-szerű truvájnak a dolgot, világmegváltásnak, mivel kell hozzá internet.

 

Más: lehet hogy én vagyok a béna, de sehol nem találtam nyomát, hogy mobilszolgáltató szerződött volna az ACN-nel. Segitenél?

Előzmény: Rózsahegyi László (119)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.08 0 0 119

Igazán köszönöm! :) Ott is hagytam a Homárt, mert senkivel nem lehetett egy értelmeset vitázni. Ezek azt hiszik, hogy a véleménycsere kimerül a káromkodásban. Na mindegy, itt szerencsére azért akadtam valakire aki úgy szól hozzá, hogy tudás is van mögötte. Még a végén sörözni is fogunk? :)

 

Igen, azt a legnagyobb dolgot csúnyán benézték. A legnagyobb direkt értékesítő vagyunk a telekom piacon, nem a legnagyobb szolgáltató. Főleg, hogy mi ügyfélszerzők vagyunk és kevés saját szolgáltatásunk van. :)

 

Ez a sok félreértés még valószínűleg az országnyitással jár. Majd kialakul ez is. Tudod mivel én már kaptam pénzt ettől a cégtől, elég könnyen lelkesedek miatta. Ráadásul megismertem általa egy csomó olyan embert, aki nem csak arról beszél, hogy milyen rossz itt minden ebben az országban. Ezektől hasba szúrnám magam. Mostanában ha ilyennel találkozom vagy megkérem, hogy hagyja abba, vagy felajánlom, hogy megszerzem a kenderkötelet, mert itt akkor úgy sincs más megoldás. :)

Előzmény: Bolivian Dancer (118)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.08 0 0 118

De hogy ne legyek mindig tajparaszt és néha jót is mondjak: becsülöm a hozzáállásod amit a homáron kommenteltél. Ilyen köcsögök mindenütt vannak, az én irodámon is átfutott nem kevés ügynök-megtévesztő panasz, és ebben a műfajban az Invitel a magyar bajnok. Ezekkel szemben tényleg keményem fel kell lépni, különben rontják a "hírnevet", már ha van olyan az ACN esetében.

 

Ja meg le kéne állni ezzel a hülyeséggel is, hogy a világ legnagyobb távközlési cége: aki ért hozzá tudja, hogy az a Vodafone vagy az AT&T, attól függ mit nézünk.

Előzmény: Rózsahegyi László (116)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.08 0 0 117

Így könnyű ügyfelet szerezni:

 

Már Magyarországon is térít az ACN

Anna rokonságától értesült, hogy a hírhedt MLM-es "távközlési" cég, az ACN immár hazánkban is megkezde áldásos agymosó tevékenységét. Amíg megkapjuk az első felháborodott videotelefonos ügyfél panaszát, nézzünk egy egyszerűbb esetet, amikor csak simán a rövidlátó[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: Rózsahegyi László (116)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.08 0 0 116

A myacn.eu-n megtalálod az országokat, ahol kódot kér: 6400001529
Bevallom még én sem néztem át az összeset, csak ahol volt ismerős. Svájcban pl. ott van az Orange, mint nagy szolgáltató.

 

Kedves Dancer, azért nem szeretitek ezt a céget mert nem tudjátok hogyan működik. Megpróbálom pontokba szedni, hogy tudjál szólni, hogy hol nem értessz egyet:

 

1. A szolgáltató érdeke, hogy minél több szerződése legyen!

 

2. A szolgáltató nem foglalkozik különösebben vele, hogy ki adja el a szerződéseit, mert ez nem szeretet othhon, vérre megy a dolog, neki muszáj tartani a pozícióját. (Ezt jól lehetett látni, mikor a magán kézben lévő boltokat megviccelték azzal, hogy pl. a benzinkutakon is elkezdték árulni a feltöltőkártyát, csóró boltos meg több milliót csengetett a lehetőségre annak idején, hogy eladhassa a cég szerződéseit és készülékeit. A Tesco-ban nyitott értékesítési pontokról nem is beszélve. Nem hibáztatom őket. Nagyon nagy a verseny.)

 

3. Az ACN képviselők  ugyanolyan ügyfeleket szereznek, mint bárki más, csak nem kell kicsengetniük a képviselőknek a franchise bolt árát, engedélyeket, és a hozzá tartozó rezsit.

 

4. Amikor tehát egy szolgáltató szerződik az ACN-nel két dolog történhet.

- Az ACN semmit nem csinál, nem hoz ügyfeleket, stb... Ekkor a szolgáltatók nem adnak egy fillért sem neki.

- A második lehetőség, hogy az ACN hoz ügyfeleket. A szerződések érvényesek, tehát a szolgáltató tudja, hogy "megvan" az ügyfél, ezért ugyanúgy kifizeti a jutalékot az ACN-nek, mint bárki másnak eddig.

 

5. Ez az egész nem működhetne, ha nem lenne mindig a piacon egy olyan szolgáltató, aki a torta legkisebb részét birtokolja. Az ACN ugyanis velük szokott először szerződni, és mikor már komolyabb tételben kezdi áthordani  a szerződéseket a többiektől, akkor ül le a többi szolgáltatóval is tárgyalni.

 

6. Az ACN, mivel nulla költséggel dolgozik (A képviselők állnak minden költséget ami az üzlet megkötéséhez szükséges, illetve interneten adunk el), nyilvánvalóan akkor is olcsóbban tudja adni a szolgáltatást, ha ugyanannyiért is kapja a szolgáltatótól. (A valóságban azért kap kisebb kedvezményeket)

 

7. Tehát a lényeg, hogy a szolgáltatót nem éri kár! Ő ugyanúgy megkapja a szolgáltatás árát.  Sőt, mivel a szerződéseket főleg ismerősökkel kötjük, ezek sokkal stabilabbak, sokkal kevésbé mondják fel őket a hűségidő vége előtt, ezzel pedig a szolgáltatók is könnyebben tudnak tervezni.

 

8. Láthatod, hogy az ACN egy jó alternatíva az ügyfél szerzésre. A másik, hogy pl. elkölt a szolgáltató pár száz milliót egy jó reklám kampányra, aztán ha jó volt a marketinges és a csomag, akkor jönnek az előfizetők, ha nem, akkor meg bukták az összeget.

 

Ezzel a bolttal tehát mindenki jól jár, kivéve az eddigi értékesítő helyeket.

 

És most elárulok még egy titkot. A külföldi tulajdonú cégek nagy előszeretettel adóznak, a számukra legkedvezőbb országban. Ezt megtehetik, mert az Unió tiltja a kettős adóztatást. Az ACN-be viszont csak magyar vállalkozó vagy cég léphet be, azzal a feltétellel, hogy itthon is adózik . Ezek után azt hiszem nem kell taglalnom, hogy az államnak is szimpatikus a cég, és talán nem véletlenül kapta meg a szükséges engedélyeket. Gondoljatok bele, hogy minden vállalkozó illetve cég árbevételéből le fogják venni az adót, így tolják vissza a pénzt az államkasszába. Így aztán pl. az energia szektorban megjelenő nyereség egy része nem távozik az országból. Plusz az ACN lenyomja valamennyivel az árakat, ami az aktuális kormánynak jó dolog.

 

Ez egy üzlet, nem érzelmekről szól, ha egy félnek érdeke fűződik hozzá, nem gondolkozik mit tegyen. Az, hogy mi képviselők nagyon élvezzük, hogy mennyire örülnek az emberek, már pár ezer forint megtakarításnak is, már csak hab a tortán.

 

 

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.08 0 0 115

A Postafon egy ún. second brand, a Vodafone second brandje: Vodás SIm-ek, 0670-es hívókkal. Nem volt egy nagy siker, eladtak kb. 3000 db. SIM kártyát 2 év alatt. Arra alapozták a modellt, hogy a vidéki postahivalatokban megcélozzák a kistelepülési és idős szegmest, akinek esetleg eddig nem volt mobilja. Csak ilyen sajnos kevés van, akinek eddig nem volt, annak nem is lesz, mert nem kell neki, vagy analfabéta :-(. Más kérdés, hogy a prepaid 35 forint/bárhova-bármikor mennyire versenyképes.

 

Ilyen 2nd brand egyébként a Telenornál a Djuice és Red Bull - szintén nem nagy zizzenések.

Előzmény: anubisaa5 (114)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 114

Semmi gond, a cseheknél van egy ilyen lista, ott láttam, bár ott kb. 2.500Ft-ra jön ki. Nekem a magyar ACN honlap nagyon unszimpatikus, és bennt sincs ez az ajánlat.

 

A Postafon tulajdonképpen egy ilyen "mobil szolgáltató", nem?

Előzmény: Bolivian Dancer (111)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 113

Más a célcsoport (target group) és a "cégcsoport" :-Ö  MIvel az "l" és a "g" betű elég közel van egymáshoz a klavirnyán, gondolom csak elütötted .-) 

Előzmény: Rózsahegyi László (108)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 112

Mutatnál erről valami konkrét és hiteles forrást ha megkérlek, hogy milyen mobilszolgáltató..? Ez a cseh Vodafone láthatóan nem jött be. Miért lenne egy mobilszolgáltatónak érdeke engedni, támogatni egy ilyen szolgáltatást? Elárulom, semmit nem utálnak jobban és nem félnek semmitől jobban mint - nem az ACN-től - hanem hogy valaki kivédhetetlenül rákullancsoskodik az országonként és cégenként dollármilliárdokért létrehozott hálózatukra.

Előzmény: Rózsahegyi László (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!