Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ebben a topicban a lég -és tűzfegyveres versenyek helyét, időpontját közölheted. Az egyes versenyeken lőhető számok szabályairól értekezhetsz, vagy szervezheted a versenyekre a csoportos utazást, a telekocsit.
Köszönöm szépen a vigasztaló/bátorító szavakat. Húsz év múlva már a saját csövemet is nehezen fogom vízszintesbe emelni, hogy ne a bokámat, hanem a cipőm orráig legalább el tudjak pisálni. Puskacsőről nem is álmodom, hogy sikerülni fog :-) Amit írtam, azt nem rinyálásból írtam. Ha az előző évet nézem, és, ha a ezzel a puskával tudtam volna akkor indulni, valószínű, hogy nem a középmezőnyben végeztem volna akkor. Az idén egy kicsit nehezítettebb volt a pálya, és őszintén nem erre számítottam. Az álló lövészetet pedig nem szeretném gyakorolni. Először is, mert a puskám alkalmatlan rá, másodszor nem vagyok szorgalmas gyakorló. Hamar elunom a gyakorlást. Aztán meg se kondi, se tapasztalat. A sziluettes-lőlapos esetleg bukócélos lövészet érdekel. Ülve, támasztásból, hogy sikeres legyen a találat. Szeretem a szerencse faktorokat mellőzni :-)
Az RWS-en van egy hártya olaj. Gondolom a tárolás miatt a felsőkről lecsurgott az alatta levőkre, vagy kicsit megcsúszott az olaj ezen a szérián. 2-3 centit emelt az olajos lövedék a többihez képest. Megtörölve, meg oda ment ahova céloztál. :-) JSB-t én nem használok.
tudod, hogy erősen szimpatizálok veled (persze csak a törvényes határokon, akarom mondani a normalitás határain belül :) ), de most ellen kell, hogy mondjak.
A sokéves lövész rutin természetesen előny. Ezért csináljuk. 20 év múlva Te is ide fogsz tartozni, és akkor majd otthon maradsz, mert akkori kezdők is lesznek? Kár lenne. Kitől fognak akkor tanulni?
Robi versenyeire pont azért szeretek jönni, mert minden feladatba tesz egy kis csavart, amitől a versenysport pont semmit nem segít. A rutin persze nem tűnik el, nyilván, de nem ismerek olyan versenyzőt, aki edzésen spirálkarokra lövöldözik, vagy aki "selejt" lőlapra.
Robi még nem tette fel az eredményeket, pedig segítene igazolni mondandómat.
A lő-időm felét az töltötte ki, hogy az egyik női versenyzőt gardírozzam (és persze szívesen tettem). Ezért csúsztam meg a saját programommal, hogy rám kellett várni a végén, bocs mindenkitől.
A kis hölgy - bár pisztolyban nem szűz, tehát lövész rutinja van - de puskát még nem fogott a kezébe.
Tehát az állót olyan szinten lőtte, hogy azzal sok vérprofit megszégyenített. Igaz, felvette a Robi pingvinkabátját, a kesztyűmet (és puskámat), és tanácsokkal is támogattam - miközben kukkerrel figyeltem a találatait.
A lőlapja közel olyan jó lett, mint az enyém, és a hüvelyeket is szarrá lőtte. A három hüvelyen 3 (!) alkalommal lőtte ki a közepét - tanúsítom! Kár, hogy az egyiken duplázott, és ugye ott is csak egyet lehetett értékelni neki. A 12 lövésből talán ha 2-3 nem érte legalább a szélét.
Ha letámasztva lövünk, mindenkinek - zömének - teljes pontszáma lett volna.
Robi sem szorul a védelmemre, szóval hidd el, hogy nagy rutinnal állítja össze a feladatokat - és külön a Te kérésedre - még a késpengés feladatot is becsempészte, ahol rutin ide vagy oda, egyetlen találattal tudtalak csak megfogni - ez azért nem jelentős.
Az otthoni gyakorlás és a verseny egész más. Anno edzésen 2-3 alkalommal is meglőttem pl. fekvőben a 600-at, az akkor világcsúcs lett volna - de versenyen soha nem sikerült 593-595-nél jobbat produkálnom ami pedig már csak egy-két OB-re volt elég. Pedig évi 40-50 versenyen is elindultunk. A stressz, a tét, a megváltozott körülmények, kibillentik hamar az embert. Mogyoródon pl. egy hepehupás szélfútta mezőn mezőn kellett lőni az állót, miközben még egy szék sem volt odatéve, amire a lövedéket tetted volna. A sorozat közben kétszer kellett "Tűzet szüntess!"-t elrendelni, mert felhajlott a lőlapom, nem lehetett lőni rá. A földről kellett egyenként felvenni a dobozból a töltéshez a lövedéket (csak a végére tettek oda egy székeket, miután morogtunk az elején). Ehhez képest egy teremversenyen a puskád egy állványon, szemmagasságban pihen, a töltés után 5 centit sem kell mozdítanod rajta, és a célon van. Itt meg torna-mutatvány volt minden egyes lövés.
Igaz, mindenkinek ilyen volt a pálya.
A lövészetben az ember első számú ellenfele - saját maga. Halottam én már elégedetlenül nyilatkozni úszót például pedig szarrá verte a mezőnyt - de magával elégedetlen volt - és fordítva: a nyolcadik is elégedett a verseny után, ha jobbat lőtt mint eddig bármikor. Nem?
Összefoglalva, jó ez a verseny, jó a hangulat és remek kihívás - még az ilyen rutinos régi versenyzőknek is, mint én.
Hát, ahogy a tanult albán mondaná: no problem! :-) A puska le van tesztelve, tehát szőlőkarónak megteszi! :-D Hogy nekem nincs időm/kedvem az álló, vagy más számokat gyakorolni, az meg az én bajom. A puska sem az álló céllövésre van kihegyezve, és nekem nem is életszerű egy precíziós versenyre ilyennel lőni állva. A feladatok jók voltak, de a hozzá rendelt pozíció, tényleg csak a profiknak, és gyakorlottaknak kedvezett. Szerintem nem lett volna olyan nagy a szórás, profik és gyakorlatlanok között, csak pár pont esetleg, ha a 10m-es lőlapra egy-egy lövés ment volna, és a patron végekre támasztásból lehetett volna lőni. A két álló számban viszont annyira elfáradt az ember, hogy esély sem volt normálisan végig lőni a két számot egymás után normálisan. Ezekkel az állós számokkal, viszont 30-40 pont lett a különbség, és még az esély is elszállt a gyakorlatlanoknak egy jobb rangsor eléréséhez. Tulajdonképp egy kicsit öngólt rúgtatok a precíziós lövészet megkedveltetésének a hálójába ezzel a versennyel szerintem. Azt hiszem, hogy én is csak a saját örömömre fogok lövöldözni eztán otthon, vagy a Gyuri bácsival, ha jó lesz már a virgácsa, és az idő is engedi :-)
Akkor sorban, apránként: részünkről a megtiszteltetés, hogy a Barlangfürdői Maláj k...ás masszázs szolgáltatása helyett inkább minket választottatok tegnap, nagyon ügyes kezű, profi lövő jobbik feleddel!
Aztán: az álló, szabad kezes lövések rostálják meg igazán a mezőnyt, mert a tapasztalatok szerint a támasztott lövések irgalmatlanul kiegyenlítik a mezőny döntő többségét!
A rutinos Szlovákiai versenyzők ezért lőtték meg az álló számokat legelőször, a még rutinosabb Fricu kollégának meg tök mindegy volt, mikor lövi, mert profi módon tudta beosztani az energiáit több, mint 130lövés után is!
Hogy a gyakorlott versenyzők előnyben vannak? Igen! Bár Cható, és Fricu topiktárs is erősen köpködött azokon az aljas lőfeladatokon, amiket kitaláltam nektek erre a versenyre, de a versenymúltjuknak, profizmusuknak köszönhetően dobogós helyezéssel tudták megoldani a mindenki által egységesen teljesen idegen feladatokat! Az eredményeket pontszámilag nem néztem még vissza, mert nem volt időm rá - láttad ma délelőtt, hogy a" patakvér" szóhasználat tegnap nem csak egy költői metafora volt részemről.:-)))
Egy biztos: ma, a disznólkodáson Simon elregélte, hogy egy álom volt a puskád, amit kölcsön adtál neki a versenyre! Attól meg ne legyenek kisebbrendűségi problémáid, hogy a saját puskáddal kente el a szád szélét, és került dobogóra, mert egyrészt az én tanítványom, ezáltal többszörös országos bajnoki dobogós is egyben, álló számokban, másrészről nem rendelkezel annyi rutinnal a saját fegyvereddel, távcsöveddel, és lőtudással, mint ő, ifjú titán létére!
Végszóként: hallottad már azt a kifejezést, hogy 6 lőállásnyi hurka?
Ha nem, most megmutatom:
:-)))))
Két kiló véres hurkára Bandóval felesben a vendégeim vagytok, ha nem sértelek meg benneteket, és tudunk egyeztetni időpontot valamikor holnap, késő délután...
Köszönjük szépen a szíves véndög látást! :-) A kaja fínom volt, és a résztvevők is jó fejek. Az álló szabad kézből lövést nem erőltetném, pláne 3.14csányi célokra. Sokunk sem fizikálisan, és gyakorlat nélkül jelentős pontot vesztett ezen a megmérettetésen. Így azt gondolom, hogy inkább a gyakorlott versenyzők bulija volt mint a hobbystáké ;-) Persze én nem szégyellem az eredményeim, mert a részeredményeim tekintetében nem voltam annyira roszabb az országos bajnoknál :-)
Ezúton köszönöm meg mindenkinek a részvételt, akik megtiszteltek ma bennünket azzal, hogy együtt, versenyezve töltöthettük el ezt az embert próbáló napot! Így utólag bele gondolva abba, hogy ma 56-112 értékelt lövés kiment a versenyzők fegyvereiből, lehet, hogy kicsit túl toltam az örömködést! ;-) Ráadásul legalább a harmada állva, szabad kézből történt! :-) Csoda, ha valakinek van még ereje most olvasni ezt a versenyzők közül......
Képek, eredmények csak pár nap múlva! Ahogy mondtam a versenyen, holnap patak vér fog folyni a lőtéren, a vasárnap így kiesik. ...és a hét közepéig nem is leszek nagyon gép közelben. Kis türelmet, megértést kérek minden érintettől!
Ja, biztos ennek van több értelme, Hogy azon múlik a pontossàg hogy Ahmed mennyi kenő - konzervàló anyagot tett a termékre, nem annak hogy elhanyagolhatóan nagyobbat szór, de üzembiztosabb a lövedék 😂😂😂😂😂😂😂😂
Ezt már megbeszéltük. Az RWS ment lyukba egymás után. Annyi lesz majd holnap, hogy egy papírtörlővel megtörlöm a lövedéket betöltés előtt. Nem kell ezt agyon beszélni. Egyébként én is hibáztam számtalanszor :-)
isten ments hogy a JSB-t nyomjam, Bár csak azt használok-nem viccből, Miért nem használsz olyan lövedéket aminél ilyen nem áll fenn? így olyan mintha a magad ellen dolgoznál . :(
Ja! Szét koncentrálom magam. :-) Három belövőlapot lőttem tele. 10-15 lövés után kezdett észhez térni a puska. Kicsit tekerni kellett a teljesítményen, oldalra is, aztán bontottam egy új doboz RWS-t. Ami kicsit olajosabb volt fölé ment, ami nem az meg a helyére. Aztán a Robinak megmutattam a lőlapokat, és azt mondta, hogy: holnap azért ennél több kell! Tehát az esélytelenek tudatlanságával indulok holnap :-) Most egy kis Gin-nel és sörrel csapom szét a sült sertés csülköt. :-) Egyébként minden rendben van.
Kijutott a jóból akkor . Ez az egész szösszeneted nem azt súgja hogy koncentrálni akarsz egy nyakadon lévő versenyre :) Mindenki másképp csinálja. A szél meg mindenkinek ugyanúgy fúj :D ,Amúgy 25 méterig nincs nagy tragédia - elég nagy a kos ,de szélcsendbe is könnyű elszúrni :D Nem lőlap célképre vagyok optimalizálva , a cuccon meg nem állogatok :) .
Most a miskolci versenyre próbálok koncentrálni. Idáig sem volt alkalmam gyakorolni, meg belőni a puskához a kottát. Ma fürdőztünk Tapolcán. Az sem volt egy siker történet, mert rossz zsebbe utalták a szép kártyámra a lóvét. Így nem tudtunk fizetni az étteremben a kártyával. A vízhatlan telefonom, pedig csak részlegesen bírja a vizet. A sziluett lövészetet, hogy gondoltad? Nem lenne jobb lőlapokra lőni? Az egyértelműbben mutatná a találatokat szerintem. Persze nem szélviharban, mert az a tökéletes oroszroulette :-) És nem vagyok kíváncsi a "mindenkinek pont úgy fúj a szél" dumára. Mert ez nem igaz......
Aki hozzá van szokva x-hez az nem àllogatja ide oda meg vàltogatja, jó lövő vagy nem... Van itthon 3 puska - 2 azonos típus ,3 azonos cső. Nem azért vannak hogy ne élvezem a tipusazonossàg előnyeit, esetleges műszaki gond esetén. Egy pàrbaj se szól màsról, csak hogy hozd a legjobbad, így van mindkét félnek egyenlő esélye....
Tehát a te puskàd alkalmas egy sziluettre az enyémek is,az esélyek azonosak mindenkinek. Tatabányàra nem nagy cucc lejönnöd, ha jól tudom talán lesz egy minősítő az évadzàrón, az alkalom, az eszközök adottak a hőn àhitott pàrbajodra.....
Ezt speciel nagyon rosszul tudod! Legalább is az első részt tekintve! Az "egy bizonyos szint"-tel meg nem nyernek versenyeket, csak elmaszatolsz valahol a mezőnyben.
Nyilván, aki képzett és jó lövő, hamarabb ráérez az idegen fegyverre, és tud vele akárhogy lőni, de Zolinak igaza van a saját fegyverrel kapcsolatban.
Én a kölcsön fegyver-lövedék kapcsán nyilván nem arra koncentráltam volna, ki lő több szög tízest, hanem pl. szórásképre. Mint a gyerekekkel az edzéseken. Egy szóráskép sok mindent megmutat...