Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Én így kaptam... Plusz főrugóval, tömítésekkel, némi lövedékkel és egy másik irányzékos toldattal...
A rugót nem cseréltem ki, mert a benne lévő betétrugós darab kellően erős, a puska (néhány lépésről) átlő egy (üres) kutyakajás konzervdobozt... Rögzítve élesebb szögből is, rögzítetlenül csak merőlegesen tartva, megbillentve a dobozt... Biztosan megvan a 7+ Joule...
Ha valaha még lesz saját rugós/csőtörős, nem távcsövesnek szánt puskám, ezt az univerzális elemet fogom rárakni, még ha műanyag is... Legyen az akár egy Weihrauch, hajítom lefele a gyári célgömböt...
Az emlegetett célmegjelölés, ami pontosabban, határozottabban mutat rá a célpontra, gyengébb fényviszonyok mellett is, mint a megszokott sötét tüske, ami beleolvadhat a környezetbe:
Az univerzális csőtoldat első irányzék, csőmarkolat, tompító és kompenzátor is egyben. Kényelmesebb letörést is biztosít, és nincs pukkanás a torkolatnál, csak a dugattyú hangja szól. A szokványos célgömb rettentő primitívnek hat mellette, és csúfítja az amúgy formás ágyazatú/kivitelű puskákat is, nekem sosem jött be... (A mai nyílt irányzékos/diopteres versenypuskáknál persze nem lóg ki az összképből, mivel azoknak alapból a hátulja is szanaszéjjel lóg... :-)
A sütése, ravasza előhúzásos jellegű, "ahhoz képest" elég jól be van állítva, nem szükséges birizgálni. Egy bronzkefélést még talán elviselne a cső (nekem jelenleg nincs ilyen eszközöm). A tusa nem fényes, pácolt, hanem mattos, szemcsés, érdes tapintású.
A hátsó irányzékot magasította valamelyik előző tulaj, én lejjebb szabtam, miután a tömítéseket kicseréltem. Akár le is lehet pattintani, de maradhat is, a pontos célzást nem befolyásolja.
A célmegjelölés evvel a kombóval sokkal jobb, mint a hagyományos, gyári nyílt irányzékok esetében, red dot jellegű. A csővégen egyénileg be lehet jelölni/lőni a kívánt távolságokat...
78 ezer Ft.
etele2376[kukac]gmail.com
A túl nagy felbontású képeket küldöm email-ben, ha kérik, most ezek fértek fel:
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy tudna készíteni valaki részemre egy slavia 630-hoz gyári rugóhoz, műanyag kétrészes rugóvezetőt? 06707709327 Éliás Csaba
Viszont amiről írtam az kissé más. Hogy egy széria Szláviát kiállítsak egy 50-essel szemben erre kevés a Szlávia nyerési esélye, de...!
Az említett puska kissé másképp készült. Hajdanán egy Mogyoródi HFT versenyre vittem ki, pusztán szemrevételezés, kipróbálás végett.
Jó pár - innen a sárgáról ismert - sportlövő ki is próbálta!
Azóta a helyzet akképp változott, hogy a puska szinte valamennyi alkatrésze megváltozott. A főbb elemek méreteit megváltoztattam, az 530 mm-es csőből 425-öst csináltam, a csőtengelyt más jellegűvé tettem, a mozgóéket kissé módosítottam. Más a dugattyú, más a rúgórendszer, más a tömítésrendszer. A sütést, - mivel egyfázisú - kissé "hasznosabbá" tettem. Mivel egy efféle puska paramétereit nem egy egyszerű dolog kintről, működésközben állítani, így egy külső "segédeszközzel" néhány másodperc alatt 100- 250 m/s-ig a puska lövedékkilépési sebessége állítható! Utóbbira azért van szükség, mert a dugattyúsúly állandó, a rúgóerő ott benn szintén, kintről viszont mindezt optimálisan állíthatom!
Így, ezzel a rövid csővel, (ostormozgás kizárva) a tökéletesen működő csuklótengellyel, a kivételesen jó zárással, a belső rúgórendszerrel, átalakított sütéssel, stb. stb. stb. nincs problémám vele!
De leírtam, ebből CSAK egy van. Ne általánosítsunk.
Van pár Szláviám, meg párszázat rerndbe tettem. Nyílt irányzékkal használva a HW 50-től a Szlávia előnyben van a hosszabb célzóvonala miatt, de a sütése sohasem vetekszik a HW rekord elsütőszerkezet finomra hangolhatóságával.
Ráérő időmben szoktam lődözni mindkettővel, szoktam mérni a löveddék sebességet a szórás miatt, abban már nincs különbség a kettő között.
A I-re a pontot az tesz fel, amikor a legjobbnak ismert 631-t, a HW 35-el versenyeztetem azonos távcsővel szerelve, 35 m távolságra lőve.
Akkor ott már erősen jelentkezik a különbség, mert a 631-s szórásképe minimum 20 %-al nagyobb átmérőben mérhető!
A HW-ből a 30-as és az 50-es! Van egy 35-ösöm, mely a lentebbi tematika alapján készült. Az király!!!
Anshütz-ből a 330-as és a 335-ös.
A Dianából "kicsim" nem volt, de a 350-es a 460-as pontosságban gyengébb volt! Van egy 54-esem, 92-es első széria, az viszont Király!
Hozzátenném, hogy a mondottaim nem mindegyik Slavkára vonatkoznak. Van az, hogy válogatott alkatrészekből szinte tökéletes darab hozható létre. Az általam említettben a felhúzókaron kívül minden alkatrész át van alakítva. Persze a jogszabálynak megfelelő pozitív irányba!
Mondják, "puding próbája az evés", mint láthatod adataim nyilvánosak, elérhető vagyok. Próbáltalak elérni, de "nem vagy publikus" úgyhogy ezennel a nagy nyilvánosság előtt elmondom: ha errefele jársz térj be hozzám és kipróbálhatod a Slavkát és egyéb általam rendberakott hazai szabályoknak megfelelő légpukkot!