Ez a topic arra jött létre, hogy itt legyenek megosztva a Miskolcon közlekedő buszok-villamosok rendzsámai-viszonylatszámai. Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy aki ezt ennek ellenére a Miskolci tömegközlekedés topicban teszi meg, azonnal moderálják!
Szép fogás! Erről a buszról írtam nemrég, alig pár napja. Úgy néz ki, nem sikerült még kicsinálni, lehet hogy így tesztelik, mit bír ki, nem tudom. Amúgy látszik, hogy ennek is el van dugulva még mindig a szellőzője, nem is vártam volna, hogy egy hét alatt sikerül kitisztítani. Talán kellene még néhány évtizednyi szakmai tapasztalat.
Mégis milyen érv szól amellett, hogy szerencsétlen 1622-t az Avason kínozzák, ráadásul egésznapos fordán? Készítettem egy dok. jelleggű videót arról, hogy mit bír az Ifjúsági útja után, ami ugye közel sem a legmeredekebb szakasz: https://youtu.be/qRwfkadsXcA
Tanszüneti menetrend első hetén leálló buszok száma: 14db; jelenleg az alábbi példányok nem közlekednek néhány napja 017, 049, 064, 1604, 1615, 1625, 1641, 1651, 1656, 1660, 1670, 1675, 2201, 2202
"Továbbítanám még az Avason lakó kolléganőm beszámolóját a 2603-ról: hármas ajtóval rendszeresen gondok voltak, nem tudta bezárni. Volt, hogy a Szentgyörgynél le kellett szállítani mindenkit, de kb. 8-10 perc alatt sikerült mégis megoldani a problémát, úgyhogy mindenki visszaszállt és mentek tovább."
Na, tegnap sikerült utazni egy vadonatúj szóló BYD-val, első alkalommal. Eddig csak kívülről láttam őket, biztos, hogy a nyári szünetre jópár fordát átdolgoztak, hiszen közülük több is teljesen új helyen bukkant fel az elmúlt 1-2 hétben.
2606: 23
Az összhatás olyan, mint a csuklósnál. A kettes ajtó felett a kijelző kicsit furcsa hatást kelt, az elől lévőt is tökéletesen lehetne látni hátrébbról, de hátha van, akinek ez segítség. Ami még érdekes volt, hogy a busz első részében megnyomott leszállásjelzők felvillantották az egyes és a kettes ajtó lámpáit is. Persze a nyugdíjas néninek ez se segített, hiszen nem nyomta meg a jelzőt, de várta az ajtónyitást. Bár felszálló sem volt és nem is jeleztek sehol, talán egy isteni sugallatra a sofőr mégis beállt a megállóba, ahonnan már el is indult volna, amikor a nénike egy kedves "nyissa már ki!" előrekiabálással jelezte szándékát. A klíma jó erős fokozaton ment, de gondolom, ha nem bírná az "elem", nem menne, szóval nem lesz gond.
Továbbítanám még az Avason lakó kolléganőm beszámolóját a 2603-ról: hármas ajtóval rendszeresen gondok voltak, nem tudta bezárni. Volt, hogy a Szentgyörgynél le kellett szállítani mindenkit, de kb. 8-10 perc alatt sikerült mégis megoldani a problémát, úgyhogy mindenki visszaszállt és mentek tovább.
A hétvégén kíváncsiságból elmászkáltam egyes avasi és repteres vonalakon megnézni, tényleg érdemes-e inkább szólókat járatni, és arra az eredményre jutottam, hogy csak reggel meg este éri meg, mert akkor kényelmesen el lehet férni rajta, egyébként napközben zsúfoltság van.
A 8-ason is elég volt a két szóló Man, a Zsarnaira se járnak már annyian, mint például tavaly, amikor a Neok is ki lettek tömve, bár ide azért még mindig Neoplant tennék, inkább legyenek kevesen csak csuklós legyen.
Az 1-es vonalról ne is beszéljünk! Az ún.: "Nem közlekednek annyian hétvégén" elv itt mutatkozik a legkevésbé. Mind két járaton heringparty és zsúfoltság. Ide szigorúan vissza kellene vezetni a csuklósokat hétvégén is!
A 14-20-as vonalon inkább napközben van gond, főleg az utóbbin, ami Tapolcára megy és így hogy beköszöntött a jó idő, így oda nem elég a szóló, oda mindenképp csuklós kell, illetve rásegítésnek a tavaly ilyenkor bevezetett 20B-s.
A 32-34-es vonalon tényleg elég a szóló, azon simán el lehet férni, de itt se kéne zülleszteni a színvonalat, valamint ennek a két avasi vonalnak délután is járna a 30 perces követési idő külön-külön. (UI.: A 30 perces követés az 1-es járatra szükségeltetik leginkább, főleg így hogy szétszólósították és azért +2 busz hétvégén szerintem nem lenne akadály)
Amúgy a mai nap jártam a telephelynél hátha látok valami érdekeset és hátul sok-sok busz sorakozik, köztük a 038 is, ami megint meg van bontva (hátsó lökhárító és bal hátsó lámpa hiányzik)