Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
A Maxi Gyorspont OB múlt vasárnap lezajlott. Arra kellettek keretet javítani.;-) 14 óráig jönnek az osztályok. A körül jöhetsz nyugodtan. Ha net közelében vagy, írd be magad az edzés kezelőbe...
Pénteken a szokásos osztályok jönnek 14 óráig. Nem tudok meghirdetett munkáról. Ill. de, csak senki nem volt hajlandó jelentkezni rá. Ott áll a 10 m-es lőtéren 2 m3 homok vakolni. Én, meg Feri ketten biztosan nem lapátoljuk a falra...
Viszont már készülnek a célok a precízkedésre.
Ezeket a célokat viszont újra kell gondolnom:
A tegnapi HS napon kiraktam 10 m-re a felnőtteknek, hogy fegyverszoba zárás után beválthatják, ha lelövik.. Boldogan lőtték ronggyá a képeket. (kissé félreértelmezték a feladatot;.)
Viszont a 13 éves tanítványunk nekiállt a HW 30 egyesületi puskájával nyílt irányzékkal állva, támasztás nélkül hurkapálcát rövidíteni. Amikor már a csonkok is elfogytak, kikerült egy narancs színű fűkasza damil célnak. A 3 mm vastag sziluett kos élére a többi gyerkőcnek is jó aránnyal ment délelőtt...
Lehet, túl könnyű feladat lesz nektek ez a cél 10 m-re, támasztásból lőni? ;-))
Ha Bosijani jön, neki pohár helyett rakok a pálcikára Dörmi szeletet, vagy zselés cukorkákat.;-))
A sörétes hüvelyek már kicsapizva, lefetve. Már csak a gyurma hiányzik belőlük, és az is kész lesz időre...
Én voltam félreérthető ezek szerint, ismételten. Mivel S.P. szülei Komáromban laknak, erre céloztam!
K.I. - nyugodjon szegény békében - persze hogy megyei elnökként (is) ott volt, ahol kellett. De én csak az érintett szülőkre gondoltam most ebben a tekintetben.
P.Z. tekintetében nem az eredményeit kérdőjelezte meg senki tőlem sokkal jobban hozzáértő, hanem azt,
hogy fejben még nem állt készen szerintük erre a megmérettetésre. Nyilván P.I. is nyugodtabban elvan a hason korú barátjával az Olimpián, mint a nagy riválissal, akivel eleve ellenséges a viszonya. Ez is lehetett egy ok a sok közül.
És igen - tőle visszhangzott akkor a csarnok, mert egy olyan szabályszegés miatt akarták szankcionálni, ami akkor még nem volt szabályellenes. Én legalább is úgy tudom.
Mint írtam, nekem egyik sem a spanom. Nem ismerem őket olyan közelről, és mélységben. Ha át, vagy bét kellene mondanom, akkor Péni személyisége egyértelműen szimpatikusabb nekem.
Ez kicsit olyan, mint M. Jackson - elég egyértelmű, hogy egy aberrált, beteg személyiség volt, de ettől tagadjuk le a zenei iparban felvillantott nyilvánvaló tehetségét?
Abban igazad van, hogy senki nem nőhet ennyire másokra az egójával (na jó, van olyan, de arról a "másik" topikban írogatnak a sporttársak.;-) Szankcionálni kell érte, és kész!
De hogy arra és úgy hatnak-e, mint az ember reméli - na az kérdéses.
Jobban bízok a "gyári" cuccokban. Mellettünk, a tiszavasvári Alkaloida híres volt arról, hogy sok természetes gyógynövényből nyernek ki ezt-azt, ami hatóanyag. Nem csak a mákgubót dolgozták fel, ami ismert, hanem mindent, amit a környék adni tudott.
De ott kontrollált körülmények között, pontos adagolással kerül belém, nem sacc/kábé alapon.
Off, figyelj Bosi!
A telepről kihordták a feldolgozott a feldolgozott mákgubó maradékát, hatalmas hegyekbe tárolták, a telephelyen kívül, a földeken.
Mi, a környékbeli horgászok oda jártunk gilisztát gyűjteni.
Hiszed vagy nem, de az onnan kinyert kukac úgy pattogott a földön, ha leejtetted, mint a nikkelbolha. Felugrott a földről! Nem viccelek!
A horgon is sokkal tovább ficánkolt, mint a nem betépett társai!
Aki próbálta - megerősítheti!
És tuti, hogy a máktól volt, mert az após gyűjtött belőle az otthoni tárolójába, de azok egy hét alatt újra megszelídültek.
Ha onnan vittünk a pecához - azok már nem ugrabugráztak.
Úgyhogy az csináltuk, hogy vittünk a mákgubós trutyiból is alájuk. Úgy tovább fickósak maradtak!
Konkrétan egy körzeti orvostól tudom, hogy kihívták egy beteghez, mert elájult otthon. Megmérte a vérnyomását, és 70/50 volt. Kérdezte a doki, hogy mit szed vérnyomáscsökkentőt. Na azt pont nem szedett, viszont a fagyöngy teát nyakló nélkül itta. Ki is próbálhatod, ha annyira szkeptikus vagy. Igyál meg két deci rendes főzetet apránként, azt méregesd a vérnyomásod. Azért nem írom, hogy egyszerre dobd be, mert abba bele is halhatsz.
Nyilván érdekérvényesítés terén nem mindegy, hogy kinek a felmenői vannak közel a tűzhöz, de az túlzás, hogy Komárom nem volt a listán: a klubelnökük és szegény megboldogult Kisvárdai István képviselte a várost, sőt mintha még SP edzője is tagja lett volna valamelyik bizottságnak akkoriban.
"Zalán betúrása": elég sok országban nem a kvótaszerző megy egyenes ágon az olimpiára hanem válogatóversenyen döntenek az indulókról. Nem mondom, hogy ez jó rendszer, csak az összehasonlítás végett írtam. PZ abban az időszakban már elég sikeres versenyző volt, szerintem a világranglistákon is előrébb volt mint SP. Abban az évben az EB-n kvótát szerzett volna ha a döntőben nem zárják ki az új ruhájának merevsége miatt. Nem tudom mire gondolsz, szakmai szempontból miért volt kár őt küldeni hiszen bőven nemzetközi szintű versenyző volt már, ha nem is top10-es, de mondjuk top25-ben benne volt.
zengő sportcsarnok: én is emlékszem egy ominózus EB-re...ha ugyanarra gondolunk akkor ott SP-től zengett a terem, csalózott, káromkodott és szidta a bírókat. Követtem az akkori eseményeket és kb. az jött le, hogy SP úgy gondolta annyira fontos és megkerülhetetlen versenyző, hogy mindent el kell nézzenek neki, miközben a fiatalok szépen a fejére nőttek és a szövetségnek szép lassan elege lett a balhéiból. Mondhatjátok, hogy persze, mert kimondta a véleményét és ezért ki akarták csinálni, de szerintem egész egyszerűen csak túlgondolta saját szerepét és jelentőségét. Az elmúlt 20 év botrányainak valahogy mindig részese volt. De ez egy teljesen szubjektív magánvélemény.
De hogy miben mi van, milyen dózisban és hogy hat - hát az a tudomány.
Mindig vannak divatos cuccok, mikor minden belvárosi hülye picsa (és ettől a családja is) szed, szedet.
Aztán kiderül, hogy mégse pontosan úgy van, nem arra való vagy nem úgy.
Most égetem a szülőfalunkat, de évekig használtak az iskolában a tanárok (!) olyan kenőcsöt kézkrémként, és "csodaszer" hírében állt, amiről senki nem tudta, hogy hajbalzsam. Mikor a nej hazahozott egyet és olvastam rajta a szöveget, kérdeztem, hogy tudjátok ti, hogy mi ez? Hajbalzsam!
Rég volt, szóval a neve már nincs meg, de így történt!
DE, működött! Mert hittek benne.
Lehet, csak a beletett glicerin hatott, nem más összetevő. Ki tudja?
A richternél(akkor Kőbányai gyógyszerárugyár)voltam "inas"aztán ott kezdtem a "nagy kalandomat",amit életnek csúfolunk.
Felépítettek, beműszereztünk egy üzemet,ami U extrahációs folyamat végére sok vagonnyi fűből kivont 5Kilógramm Vinca című hatóanyagot.Légiposta Párizs,majd ott készült belőle Devincan néven forgalmazott szívgyógyszer. Igen!Fűben-fában!!! Csak nem mindegy a dózis!
Mondjuk bika herét is rohasztottak a "szervbontóban" és Hormofort" készült belőle és mégse akar senki bikát rágcsáltatni velünk.;-)
Kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a fűben-fában dolgokkal. Biztos van bennük hatóanyag, de hogy azt a hatást érik-e el, mint amit ígérnek - háááát???
Főként Mária Treben óta. A nő mindenre is tudott teát, főzetet adni, könyvei jelentek meg a témában. A nej olvasta őket, és igen lelkes volt...
Nekem akkor lett gyanús a dolog, amikor azzal jelentetett meg könyvet, hogy a neki leírt köszönő leveleket teszi közzé. Tehát nem recepteket, meg hogy mi mire jó, hanem a neki küldött hálálkodó levelekből szemezgetett.
Ott éreztem, hogy valami nem gömbölyű...
Aztán a hölgy meghalt - máj-elégtelenség okán. Relatíve fiatalon. Komolyan így történt. Azóta kicsit hitetlen(ebb) vagyok a témában.
Iszok ilyen egzotikus teákat, de inkább csak azért, mert jók. Pl. kedvelem a tőzegáfonya, vagy a gránátalma teákat.
De hogy hatékonyak lennének az egészségre? A fene tudja.
A májvédő tea például kifejezetten szar - ami az ízét, élvezeti értékét illeti. Párat belém-diktált a nej, meg a gyerekek, de rabja nem lettem.
Nem is iszom annyit (alkoholt), hogy oka legyen az aggódásnak.
(A nyáron unokás nyaralás volt horvátba - úgy hoztuk vissza az odaszánt literes konyakot, hogy ki se lett bontva...
De az itthon kapott márkás vörösbort is kivittem, a fele se fogyott el. Szégyenszemre jött haza az is. Pedig tízen voltunk, ebből 7 felnőtt)
A szervezet a magas fizikai terhelésre, nagy igénybevételre reagál. Megnő a vérszállítás volumene, jobban dolgozik a szivattyú, tehát nő az üzemi nyomás.
Ez világos.
De erre pont nem hat a furoszemid, vagy más vízhajtó. Az a nyugalmi vérnyomást csökkent(het)i, ami nem függ össze az aktuális terheléssel, tehát a futó-lövő gyerekeiden sem segít. Ott a tudatos pulzusszám csökkentés ami segít, mint az öttusánál, vagy a sílövőknél. Az ottani tapasztalatok lehetnek iránymutatók.
Bár, ha belegondolok, mégiscsak segíthet a vizelethajtó: ha lőni nem is tud jobban tőle a lövő, de jobban siet, hogy odaérjen a budihoz - még mielőtt késő lenne...
Szóval a futása fürgébb lesz!
De majd egy hét múlva átbeszélhetjük Miskolcon.
Viszem az évi utolsó támogatást - az ígéretek szerint legalábbis.
A fagyöngy gyógyhatása Leginkább vértolulásra, magas vérnyomásra, érelmeszesedésre és szívritmus szabályozásra használható. Az erek áteresztő képességét javítja, ezáltal jó szédülésre, fülzúgásra, visszérre, javítja a koncentrációs képességet. Vízhajtó hatása is van. Csillapítja a seb,-méh,-tüdő,-orrvérzést.
A pulzusszám, a lihegés akaratlagosan, légzéstechnikával csökkenthető olyan időkeretben, hogy lőni tudjon a futás után a gyerek.
De a vérnyomás nem.
Nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak.
Adott esetben észre sem veszed, hogy magas a vérnyomásod - de az ereidet károsítja. Lassan, észrevehetetlenül.
Erre a vérnyomásra hathat hosszabb távon a vizelethajtó, de nem az idegrendszeren keresztül, hanem a vesén át, tehát áttételesen, mellékhatásként, és lassan.
Vagyis igazam volt, amikor azt vélelmeztem, hogy a furosemid NEM alkalmas lövészeti doppingnak. Az állandó vizelési inger meg kimondottan ellenjavalt egy pontlövő esetében...
Nem magamtól vagyok ilyen okos, orvossal beszéltem át a dolgot.
Ettől még tiltott szer, gondolom a súlyszabályzás okán. A mérlegelés idejére leviszi a súlyt, belefér a nehezebb sportoló az alacsonyabb csoportba, ahol gyengébbek az ellenfelek.
De ez a küzdősportokra érvényes, nyilván.
A célzóvíz meg nem véletlenül lett az alkohol szinonímája.
A nagyapám, apámék idejében még nem volt tilos egy-két feles a verseny előtt.
Versenyeztetek Target Sprintes versenyzőt is. Volt druszáddal együtt felkészítettünk több versenyzőnket, akik Országos Bajnok, ill. dobogósok voltak az elmúlt évek alatt.
Ha nem tudod kontrollálni a vérnyomásodat - pulzusszámodat 400 m futás után, lóf..t sem fogsz eltalálni a bukócélokból. Azért 2x 400 m 5-5 bukócéllal, plusz a végén egy harmadik 400 m halálvágta 6 perc alatti idővel az nem sétagalopp!
St. PU. 30 fekvő OB. barátomtól tanultam el annó azt, hogyan vigyem le a pulzusszámot 60 alá, ha statikusat lövök éppen. Szóval, a vérnyomás, a pulzusszám igen is kiemelkedően fontos a sportlövészetben.
Dopping ügyben engem ne kérdezz, mert ilyen tekintetben ritka elb..tt vagyok. Én konkrétan a lakosság abba a szűk kb. 5 %-ába tartozom, akikre az alkohol nyugtató hatása nem hat pozitívan.
Próbáltam sok éve, nem hasból találgatok. Meg aztán később suliban is tanultam a miérteket...
Én személy szerint sem az egyik, sem a másik érintettel nem vagyok közeli-baráti viszonyban. Persze, kikerülhetetlen, hogy ne fussunk össze OB.-k alkalmával, és ne váltsunk pár szót egymással.
Mondjuk, ebben magasan Péni vezet nálam, mert kiscsikó korától találkoztunk számos versenyen, és egy nagyon tisztelettudó, szimpatikus fiatalnak mutatta magát mindig. Később egy
közös (tiéd is, enyém is) ismerősünk felvilágosított, hogy óvatosan a véleményekkel, mert ő már edzőtáborozott mindkettővel a sok év alatt. Ő mindkettőből kinézi simán a maximum rosszat.
Szerinte ilyen szintű egyéni élsporthoz már kell ez a másokat "eltaposó" szintű nyerni akarás...
Ebbe nem tudok beleszólni, mert nincs rá mélyebb rálátásom. Egyikőjüket sem ismerem olyan szinten. Ráadásul én a legrosszabb fajta versenyző vagyok - gyakorlás nélkül, örömből beállok bármikor versenyezni,
kizárólag a lőporfüst öröméért.
Viszont mindkét fél szüleit ismerem ( na jó, többször találkoztunk már hivatalos okokból személyesen), és most nem az a lényeg, milyen személyiségi jegyeket mutattak felém, amit a csemetéjük esetleg
átörökölhetett. A lényeg az, hogy Péni szülei milyen pozíciót töltenek be az MSSZ-ben ma, és az események kezdetén, és milyet Sidi szülei. Súgok: Komárom nincs a listán...
Innentől lehet agyalni, kinek állhatott érdekében az, ami.
Tovább megyek: Zalán "betúrása" az Olimpiára sokak szerint elbaltázott lépés volt. Erről B. Feri tudna mesélni neked többet, ő van jobban otthon a napi puskás történésekben.
Ha esetleg leszédülsz hozzánk valamikor, biztosan elmondja neked négyszemközt a szakmai véleményét. Én itt nyilvánosban biztosan nem...
Zárszóként: volt olyan légfegyveres OB., ahol zengett a kibérelt sportcsarnok az anyázástól, mert egy (nem nevesítem a fiatal, kevésbé tapasztalt) bírót "megvezettek" óvásilag Sidi ellen.
A Sidi ellen felhozott "beállok az ellen mögé, és küldöm a negatív energiákat felé" vádakhoz nem tudok hozzászólni, mert pisztolyos versenyzőként pont les...tam, mi folyik a puskás részen a lelátón.
Főleg akkor, amikor 2x 40 lőálláson folyik egy OB.....