Keresés

Részletes keresés

pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 825

Hóvirág, mindig megelőzöl! :)

 

Feleslegesnek tartom a további vitát a kérdésben, valójában vannak nagyobb gondjaink is. Ezúton elnézést  kérek, ha kicsit erős volt a stílus, de már egy éve nézem, ahogy az újabb és újabb lakók egy része másra tekintet nélkül szertehagyja a szemetet (például ledobálják a bejárat elé) és arra sem volt soha esély, hogy bármit betegyek az egyetlen közös tárolóba, mert amikor kiköltöztek a munkások, akkor is mindig telepakolta valaki és tök mindegy, hogy mivel (még szerencse, hogy nem szorulok rá). Azt már fölöslegesnek tartom hozzátenni, hogy az aktrus honlapján nem is közös tárolónak, hanem bicikli és babakocsi tárolónak hívják. Szóval kissé felháborít, hogy az ide költöző emberek egy része ennyire nemtörődöm. Több helyen laktam már, de még soha nem láttam, hogy ennyire ne figyeljenek az egy házban lakók egymásra, illetve a tiszta, kulturált környezetre (tisztelet a kivételek).

 

tegnap rákérdeztem, hogy mi lesz a megoldás arra, hogy a villanyóra szekrénye szétveri az előtte lévő lámpát, de sajnos kiderült, hogy ez tervezési hiba és nem lehet mit tenni. tudom, hogy nem ez a legnagyobb gond, de szomorú...

 

 

Előzmény: hóvirág50 (824)
hóvirág50 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 824

Sziasztok!

 

Csak a földszinten van közös tároló, emeleten nincs. Vagyis csak annak van, aki külön vásárolt, de az saját tulajdon.

Akinek van külön tárolója, ők szerintem  úgysem akarnak berakodni a közösbe, ezért akiknek nincs, talán elférnek a közösben.

 

Különben is azt mondják, "sok jó ember kis helyen is megfér"!!! 

 

Üdv.:J

 

 

Előzmény: Ribbentropp (823)
Ribbentropp Creative Commons License 2011.09.22 0 0 823

minden emeleten van tároló, nem? amúgy is vicces lenne, hogy 90 lakásra jutna az a picinyke helyiség...

és pont erre lenne jó végre az SZMSZ, hogy tisztázzuk, ki és mire is használhatja ezt a helyiséget. sztem pl. simán belefér, hogy vki ott tárolja a playboy gyűjteményét akár :)

Előzmény: hóvirág50 (819)
dodokacsa012 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 822

Félreértések elkerülés érdekében, nem az a bajom, hogy gondot jelent, mit tárolunk(mert nem csak mi használjuk, persze ez nem mentség) a közös tárolóban! A lim-lomjainkat kidobjuk, és nem oda tesszük.

 

Hanem az a stílus amiben közlöd, hogy majd te eldöntöd mi a szemét és kidobod.... had kérdezzem már meg, ki vagy te, hogy úgy gondolod ezt megteheted...

 

A közös tároló fogalmán meg vitatkozhatnánk, sokáig...

 

Üdv

 

Előzmény: pumpkin1 (820)
dodokacsa012 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 821

Azt feltételeztem, hogy minden szinten van egy ilyen tároló, ha nincs, akkor rosszul gondoltam.(jobb házakban így van, de mint előzőleg is írtam, az csak egy dolog)

Tárolót vásároltunk, ha elkészül, oda fogjuk tenni, ami most a közösben van!

 

Üdv

Előzmény: hóvirág50 (819)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 820

Mint ahogy azt korábbi bejegyzésemben magam is elmondtam, de talán Hóvirág még egyértelműbben rávilágított, a KÖZÖS tároló azért közös, mert a házé. Ha mindenki csak két nagy dobozt tenne be oda, az nyilvánvaló módon káoszhoz vezetne. A szemét talán tényleg kicsit erős volt, nevezzük inkább lim-lomnak, de attól még tény marad, nem oda való, nem erre találták ki a közös tárolót, hanem azért, hogy megkönnyítse főleg az emeleten lakók életét, ne kelljen a babakocsit, biciklit meg ilyesmiket felcipelniük magukkal. Mivel én magam a földszinten lakom, eszembe se jutott oda bepakolni se biciklit, se babakocsit, hiszen mintegy 80 másik lakóra is tekintettel vagyok, akik az emeleteken laknak. Azt hittem, hogy mindenki tudja mire is való egy közös tároló, nem egy új találmány... de úgy látom, hogy csak egy félreértésről van szó. Ahogy a közmomndás is tartja, "jó pap holtig tanul".

Előzmény: dodokacsa012 (818)
hóvirág50 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 819

Sziasztok!

 

Tudomásom szerint a földszinten lévő közös tároló nem csak a földszinti lakóké, hanem az egész ház tulajdonosainak van kialakítva, kerékpár, babakocsi stb. tárolására.

Nem nagy, de volt, lehet hogy még van lehetőség vásárolni külön tárolót, ha valakinek több lim-lomja van! 

Ezért azt gondolom, az egy lakásra jutó négyzetméter számítások nem igazán jók!

 

A stílus meg hát........, talán lehetne kicsit kultúráltabb.

 

Üdv.

 

 

Előzmény: dodokacsa012 (818)
dodokacsa012 Creative Commons License 2011.09.21 0 0 818

Kár is volt beleszólnod! Főleg, hogy az egész földszintet jellemzed az "IQ zseni" jelzővel, többek közt magadat is: és a hangsúly a MAGADON van!

Talán nem az ilyen bejegyzésekre van ez a fórum kitalálva!

De ha már...

Az, hogy mi "szemét" és mi nem, azt enged meg, hogy mi döntsük el!(ha pl a 2db nagy dobozra gondolsz)

Tájékoztatásul: A közös tároló szó azt jelenti, hogy a szinthez tartozó lakások tulajdonosai közösen használják! Tehát ha a mi "szemetünkre" gondolsz, ami körülbelül 0.5 négyzetméter foglal a ~6 négyzetméteres KÖZÖS tárolóból, akkor egy kis matekkal könnyen kiszámolhatod, hogy a 11-12 lakás esetén ez pont benne van az egy lakára jutó négyzetméterben.

A tároló szó pedig, gondolom, nem kell elmagyaráznom mit jelent.

Az, hogy máshol mit tárolnak az ilyen helyiségekben az egy dolog! Mindenki a 0.5 négyzetméterén azt tárol, amit jónak lát, és még finoman fogalmaztam!

Tehát nem javaslom, hogy a saját holmidon kívűl, bármihez is hozzányúlj, pláne nem kidobod azt, ami nem a tiéd!

 

(Tájékoztatlak, amint elkészül a megvásárolt tárolónk, eltávolítjuk a neked szemétnek tűnő holminkat, a 0.5m2-ről)

 

És persze nyugodtan tárolhatod a babakocsidat és a biciklidet a KÖZÖS tárolóban, van rá 0,5m2-ed!

 

Sajnálom, hogy ilyen hangnemben kell ide írnom, de azt hiszem még finom voltam.

 

üdv: SZAKTTFL: (szemetétaKÖZÖStárolóbantartóföldszintilakó)

Előzmény: pumpkin1 (813)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.20 0 0 817

Azért az nagyon szomorú, ha az emberi együttélés szabályainak betartása az SZMSZ-től függ. Remélem az is benne lesz az SZMSZ-ben, hogy tilos a bejárathoz szemetet lerakni, hátha akkor tényleg nem oda pakolják le a szemetüket a gyengébb képességű (azt is mondhatnám bunkó) szomszédok.

Előzmény: Ribbentropp (814)
kriszta930 Creative Commons License 2011.09.20 0 0 816

Kedves Garázst Használó Lakótársak!

 

Egy praktikus kérdésem lenne: a garázsba lehajtónak, vagy a garázsból felhajtónak van elsőbbsége? Merthogy az a piros-fekete nyilas tábla nincs kirakva...

Annak idején, amikor a távirányítót átvettem, F. Z. azt mondta, hogy ha már látom villogni a lámpát, ne induljak el (akár le, akár fel), várjam meg a másikat. De ha közel egy időben nyomjuk meg a nyitó gombot kint és bent, akkor ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy ki nyitott először és akkor kinek van elsőbbsége?!

Csak azért kérdezem, mert ma reggel volt egy kisebb dugó: ketten próbáltunk meg felmenni, de volt egy lejövő autó is, aki nem mozdult, így kettőnknek kellett odalent 'kavarogni' (mellesleg a diszkrét félhományban, mert kint már világos volt, így bejött némi fény, de a lámpák még véletlenül sem égtek).

 

Nekem az túnne logikusnak, hogy a kifelé menőnek legyen elsőbbsége, mert

- ne gyűjtsük odalent a kipufogógázt

- azon a meredek emelkedőn igazából lendületből lehet felmenni

- nehezebb a garázsban manőverezni, mint az utcán

- minél több autó kijön a garázsból, annál több hely lesz a lejövőnek és jobban tud beállni

- az utcán mindig van min. 1 szabad hely, ahová addig félre lehet állni, amig kijönnek a garázsból

 

K.

Flashmob1234 Creative Commons License 2011.09.19 0 0 815

Nem, nem követem nyomon a fórumot, csak most , hogy épp szerettem volna valamit kérni, így sajnos nem tudom ki vagy-de nem is lényeges. És köszi a görbe tükröt, azért nagyon kíváncsi lennék, hogy 2db bejegyzésemből, melyik volt beszólás vagy esetleg személyes megnevezés. Csak mert én is tudom honnan jön az a hang ami engem zavar, mégis általánosítva írtam, hogy még véletlenül se legyen ebből gond. De rendi, várom a következő "éjjeli" beszélgetésünket!

Előzmény: Ribbentropp (812)
Ribbentropp Creative Commons License 2011.09.19 0 0 814

én nem használom a közös tárolót, tehát nem is láttam a "tartalmát", de nem az lett behordva oda, ami eddig a lépcsőházban volt lepakolva? mert az eltűnt, de kizártnak tartom, hogy az vitte volna el, aki odarakta...

különben meg amig nincs SZMSZ-ünk, addig bárki odahordhat bármit, szóval hasznosabb lenne, ha nem egymás felé fordulnánk, mint lakók, hanem inkább siettetnénk valahogy a használatbavételt...

Előzmény: pumpkin1 (813)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.19 0 0 813

Igazán nem akarok beleszólni az emelkedett társalgásba, de annak a IQ zseni lakónak üzenem, aki telepakolta a saját szemetével a közös tárolót, hogy a "közös" szó nem azt jelenti, hogy mindenki odahordhatja a szemetét, amíg belefér. Ez a biciklik és a babakocsik elhelyezésére szolgál minden normális házban. Légyszi sürgősen paklolj ki. Vegyél magadnak tárolót, vagy dobáld ki a fölöslegs cuccaidat, mert ha nem teszed meg belátható időn belül, akkor megteszem én.

Ribbentropp Creative Commons License 2011.09.19 0 0 812

ha nyomon követed a fórumot, akkor talán észrevehető, hogy én vállaltam, hol is lakom, tehát simán beazonosítható vagyok.

amúgy csak azért próbáltam itt üzenni, mivel te is ezt tetted... itt már más is szóvá tette, hogy gáz anonim módon "beszólni", gondoltam tükröt mutatok, hogy tényleg az. de persze veled akkor legyek egyenes... oksa, majd legközelebb az éj közepén felkelek és szólok :)

Előzmény: Flashmob1234 (811)
Flashmob1234 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 811
Előzmény: Ribbentropp (810)
Ribbentropp Creative Commons License 2011.09.16 0 0 810

kedves Flashmob,

én meg megkérhetnélek arra, hogy ne az éjjel közepén bonyolítsd kint a kertetekben a telefonbeszélgetéseidet? mert ugyan nem ismerlek, de konkrétan már mindent tudok, hogy hol, mikor és kivel csináltál...  de persze az is bőven elég, ha leveszel a hangerőből...köszi :)

Előzmény: Flashmob1234 (797)
pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.16 0 0 809

Én meg sem próbáltam bármit betenni oda még, de mégis mivel van tele?

Előzmény: sypsyp (808)
sypsyp Creative Commons License 2011.09.15 0 0 808

Egy picit most teli lett a közös tároló, nem? Még jó, hogy nem szeretnék biciklit vagy babakocsit tárolni ott, mert bajban lennék...

pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 807

Sziasztok!

 

Valójában Nekem úgy tűnik, hogy sokak számára nehezen megy a beilleszkedés. Annyiban persze igaza van a panaszkodóknak, hogy be kell tartani az emberi együttélés szabályait, amibe az is beletartozik, hogy tisztában legyünk azzal, mi mennyire hallatszik át/ki és ehhez mérten kellene odafigyelni, hogy bármit is csinálunk, senkit ne zavarjunk. Mondjuk ezt egy kutyának vagy egy kisbabának kicsit nehezebb megmagyarázni :) Ugyanakkor azt is be kell látni, hogy 90 lakás van, és nyár, valamint kertek és teraszok, így néha előfordul, hogy zaj lesz. Télen sokkal jobb lesz:) Számomra sokkal zavaróbb a szemét. A kartondobozok a szeméttárolóban meg a folyosón ja és persze azok a lakók, akik az emeletről a földszintiek kertjébe szórják a szemetet, a cigicsikkeket. Kicsit nem ártana néha gondolkodni...

Előzmény: larisza13 (806)
larisza13 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 806

Sok lakótársnak fogalma sincs arról, hogy milyen mértékben hallatszik át privát élete a szomszédjához, akár lehúzott redőnyök és zárt ablakok mellett. Az éjszakai órákban egy erkélyről indított telefonbeszélgetés is kristálytisztán! hallható, a rendszeres afterpartik pedig már a ház jellegzetességé váltak...., a folyosó közepén kint hagyott szemeteszsákokkal együtt. A környezetükre igénytelen/másokkal szemben tiszteletlen embereknél lehet próbálkozni " kedvesen átszólok, h halkabban" megoldásokkal, de többet ér, ha inkább áthívjuk egy felesre, mert fontos a beilleszkedés:)

gekko69 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 805

Bocsánat lehet félre érthető voltam. Az tény hogy olykor zavaró a kicsi müsora de megértem, hogy nem sok mindent lehet vele csinálni.

Nem tudom adható e gyereknek vagy ilyen piciknek de ajánlom az asperisan gélt ami enyhíti a fárjdalmat és csak gyógynövényeket tartalmaz. Persze érdemes előtte megkérdezni a gyerekorvost, hogy lehet e adni a kicsitnek belőle vagyis be lehet e kenni vele az ínyét..főleg ha engedi:D

 A többieknek azt tudom mondani, hogy ilyen egy társasház élete. Amíg be nem köszönt a tél szerintem lesz még pár ilyen este amikor másik jól fogják magukat érezni az erkélyen és a kertekben. Például én is nem sokára szeretném kihasználni, hogy végre nem csak 2 ablak van a lakásomon. Ezt persze előre jelzem a közvetlen szomszédoknak, főleg ha nagyobb társaságot fogok vendégül látni. Én már csak ilyen panel gyerek voltam vagyok aki buli előtt átment a szomszdéba és szólt, hogy hangosak leszünk egy pár órára. Ezt szerintem mindenki megteheti ha party time-ra készül...

Előzmény: pumpkin1 (796)
Flashmob1234 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 804

Sziasztok,

 

Na ennyire nem szerettem volna felkorbálcsolni az indulatokat, és direkt nem neveztem meg a lakásokat ahhonan az éjszaki huncut hangok érkeznek, pedig azt hiszem mind2 erkélyét beazonosítottam :) Én tényleg csak szépen kérem Őket, hogy halkabban "élvezzék" egymás társoságát :)

 

Köszi!!

kekkém Creative Commons License 2011.09.07 0 0 803

Kedves Anonim lakótársunk.

 

Ez már a második olyan hozzászólásod, amiről arra következtetek, biztos, hogy jól meggondoltad, hogy társasházba költözz?

Először a sütögetés zavart, most pedig konkrétan nevezel meg emebereket és azt, mit, mikor, hol és hogyan csinálnak. Ezt nem illik, utalni utalhatsz rá, esetleg SZEMÉLYESEN bekopogsz és jelzed, hogy "naazértmármégislécialudnék", na de ezt a későbbi békés együttélésünk érdekében kérnék mindenkit, kerüljük.

Mint ahogyan azt is, hogy erre a levélre válaszolj!

 

Köszönettel,

A.

Előzmény: a_lakó (799)
sypsyp Creative Commons License 2011.09.07 0 0 802

Engem meg az tart ébren éjszakánként, hogy vajon idén meglesz-e a használatba vételi, vagy továbbra is egy építési területen illegális lakásfoglalok :(

Előzmény: Flashmob1234 (797)
sypsyp Creative Commons License 2011.09.07 0 0 801

Ez mennyire korrekt tőled, kedves "a_lakó", hogy név nélkül fenyegetőzöl, vádaskodsz és nevekkel illetsz embereket. Alattomos kígyó mondja sárló kancának, hogy nagyfejű?

Előzmény: a_lakó (799)
kriszta930 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 800

Sziasztok!

 

1.) Ajtószigetelés: drukkolok, hogy HG. még a hideg beállta előtt jelentkezzen egy korrekt ajánlattal...

 

2.) Garázs, tároló: nekem mindkettő van és hajlandó is lennék több közös költséget fizetni, ha kapnék érte 'szolgáltatást'.

Asszem, hogy a jelenlegi neonok számával nincs semmi baj. Elég lenne, ha úgy lenne megcsinálva, hogy világítsanak is és a mozgásérzékelők is reagáljanak a mozgásra.

[Mire megvárom, hogy lezáruljon a garázskapu (merthogy ez is a felvetett óvintézkedések között szerepelt és én tartom is magam hozzá - bár asszem, egyedül vagyok vele...), kicuccolok a kocsiból és lezárom, addigra kialszanak a lámpák és tök sötétben botorkálhatok a liftig. Vagy ha van is világítás, akkor úgy villog, mint a diszkófény és közben kifolyik az ember szeme. Erre a semmire nem szívesen fizetnék...]

Mondjuk az érdekelne, hogy az az idegen Mitsu dzsippes illető, aki már többször is beállt más helyére (pl. péntek du. is), egyrészt hogy jön be a garázsba, másrészt ő mennyit fizetne a garázshasználatért?

 

3.) Kapu: a bejárati ajtó fölött, kint, az utca felőli oldalon van lámpatest, de vajon miért nem világít? Totózzon a vendég, hogy melyik gombot kell megnyomnia, hogy felcsöngessen?

 

4.) Takarítás: melyik napon van? Merthogy elég nehéz észrevenni a különbséget a folyósó állagát illetően.

 

Kedves Szomszéd! :-) Köszi az eddigi infókat, az utánajárást és az intézkedést!!!

 

K.

Előzmény: kekkém (798)
a_lakó Creative Commons License 2011.09.06 0 0 799

Sziasztok!

 

Nem akartam prűdnek látszani eddíg, ezért nem hoztam fel a témát.

Kis javítást eszközölnék: a lieson a III/9-ben szokott megtörténni a beugó takarásában és hangerősítésével.

Álltalába megelőzi egy viszonylag hangos teraszi társági élet, ahol az se nagyon zavarta őket, hogy a szomszéd rájukszólt, láttam. Viszonylag szabatos beszéddel készítik elő a vágyaikat, némi alkohol tartalmú italok segítségével. Néha  ez utóbbi túlzásbavitele az egész akciót a veszekedéig tereli, de az sem jobb!

Gondoltam párszor, hogy hajnalban, mikor megyek dolgozni, ököllel megcsapkodom az ajtajukat, de az tartott vissza, hogy másokat is kivernék az ágyból, ezért letettem róla. De még felcsengethetem őket úgy, hogy nem látnak meg a bejárati kamerán se!

 

Mindenesetre, nem hogy kedvet csinálnának, de ez a "sárló kanca" és kevésbé szalonképes "csődöre" még azt a kevés vágyat is kiöli belőlem amit a természet meghagyott!

 

Remélem olvassák a bejegyzéseket!

Előzmény: Flashmob1234 (797)
kekkém Creative Commons License 2011.09.06 0 0 798

Legalább biztosan volt 2 olyan embert, aki tegnap nagyon jól éreztze magát. :)

Be kell vallanom, inkább tűröm el az ilyet, mint az orditozást a "tűzfal mögül".

 

Két információt megoszatnék veletek:

1. Ajtószigetelés:

HZ megadta az ajánlatát, amit mi sokalltunk, így megindult az alkudozás, amint sikerül megállapodnunk, szélesebb körben is publikálom.

 

2. Garázs világítás

Az MS első körben elég nagy számú neon szeretett volna vásárolni, amit mi leállítottunk, egyrészt az eddig fel nem szerelt csövek felszerelése nem bennünket kell, hogy érintsen (a pótlás már más dolog), másrészt, amíg a garázs/tároló tulajdonosok nem fizetnek közös költséget (ahogy más társasházak esetében szokás) (most magam ellen is beszélek), addig minimálisra szeretnénk csökkenteni a közös kasszából történő garázs "beruházásokat".

 

Amint több információnk lesz (ajtó, átadás, közös képviselet), természetesen tájékoztatunk Beneneteket e-mailben a korábban megszokott módon!

 

Köszönettel,

A.

Előzmény: Flashmob1234 (797)
Flashmob1234 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 797

Kedves Lakók,

 

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy írok ide, de mindig nyugtattam magam, hogy az alábbiakban leírt zavaró tényező "elmúlik".

Tegnap éjjel viszont elegem lett, de nagyon.

 

Tehát ezúton szeretném megkérni a szerintem kultúrált lakóközösség tagjait ( első vagy második emelet) hogy legyenek kedvesek a nemi életüket megtartani saját lakásukon belül. Persze tudom én, TE is Ők is Mi is csináljuk, de annyira de annyira nem vagyok kíváncsi arra, hogy egyesek visítanak mint a malac akit a vágóhídra visznek, hogy nagyon. Teganp éjjel 11-kor volt szerencsénk az első menetet, majd 12-kor a másodikat is végighallgatni-zárt ablak mellett. 

 

Köszi a megértést!

 

Üdv,

pumpkin1 Creative Commons License 2011.09.06 0 0 796

Sziasztok!

 

Én is szeretném tudni, hogy ki pakolta tele a bejáratot szeméttel, mert nagyon szívesen visszahordanám az ajtaja elé az egészet, pont ráérek. Tudja esetleg valaki?

 

Amenníyiben a kedves szomszéd az én "bömbölő" gyermekemről beszél, akkor ezúton köszönöm a hasznos gyermeknevelési tanácsot. Arra kérem, hogy alkalom adtán ugorjon be és mutassa meg, hogy miként lehet szakszerűen megnyugtatni egy éppen fogzó kisbabát, főleg ebben a melegben.

 

Üdv.

 

Előzmény: gekko69 (795)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!