Alföldi pedig egy korcs szarházi, aki beletaposott a magyarság véknyába. Bármennyire védelmezitek, persona non grata (bár eddig se volt túl jó helyezése). Most magával rántotta az idióta Szörényit is, de ez már legyen az ő baja...
Nekem tetszett, bár az ének nem annyira, és képzeld, magyar vagyok. A párom egyértelműen kun származású. Csak mi nem szájban műveljük a magyarságunkat, mint Te, hanem a valós életünkben, a kirándulásainkkal, a tárgyak és hagyományok gyűjtésével.
És büszkék vagyunk a magyarságunkra, kunságunkra. De nem úgy, hogy közben nem vagyunk nyitottak mások véleményére. Te pontosan azt képviseled, amit Alföldi mutatott, simán bezárod magad a gyűlöleted, a saját és vezéreid általi paranoiád mögé, és semmit nem látsz a valóságból, egyáltalán nem tudod, ismered a magyarság eredeti vallását, tárgyi emlékeit. Nem azokat, amiket a németek, katolikusok. stb.-k adtak.
Soha életedben nem vettél még Pataki tálat, vagy Halasi csipkét, nyilván futsz, és megnézed, hogy mi az, magadtól sose tudnád.
Alaposan bemutatkozol. Anélkül, hogy bármit is tudnál rólam, csak azért leszocizol, mert nem értek veled egyet.
Te írtad magadat ki a magyarságból. Undorító viselkedéseddel, beképzelt, aljas viselkedéseddel.
Majd ha megérted, hogy mi is az az unitárius egyház, akkor gyere vissza fröcsögni. Több közünk van a valós magyarsághoz, mint bármilyen római katolikusnak mondott köpönyegforgató bandának.
Attól még, hogy normális, heteroszexuális, értelmes, magyarul gondolkodó és érző európaiakat lebetegeztek, az aberrált, elfajzott korcso(ok) még nem válnak épekké.
Nem felejtjük el 2004. december 5-ét sem. Egy magyar se felejti el. És ezt a tudatos deheroizálást, magyarpukkasztást, nemzeti értékeink, magyar mivoltunk új, és sorozatosan ismételt degradálását sem felejtjük el. Nem felejtjük el. Beállt a sorba a tetemcafat, a micisapka, a bőgatyás mucsa és a többi közé. És, noha a történelem trágyadombján bűzölgő szadesz népe még ma is itt rombol, már messze nincs olyan könnyű dolguk.
TI szartátok le évtizedekig, hogy a magyarság hogyan érez: csakhogy akcióra MINDIG reakció következik, előbb vagy utóbb. De eljön.
Nem felejtjük el 2004. december 5-ét sem. Egy magyar se felejti el. És ezt a tudatos deheroizálást, magyarpukkasztást, nemzeti értékeink, magyar mivoltunk új, és sorozatosan ismételt degradálását sem felejtjük el. Nem felejtjük el. Beállt a sorba a tetemcafat, a micisapka, a bőgatyás mucsa és a többi közé. És, noha a történelem trágyadombján bűzölgő szadesz népe még ma is itt rombol, már messze nincs olyan könnyű dolguk. Ezért kell ilyen módszerekhez folyamodniuk - de ANNYIRA azért nem okosak, hogy átlássák, milyen kurvára kontraporduktívak...
TE ezt:
Azt sem tudod, hogy mit beszélsz.
A gyűlöletkeltés tipikus példája vagy.
Kikérem magam és további nem Fidesz és Jobbik hívő társaim nevében (közel 6 millióan vagyunk), hogy elvedd a magyarságunkat csak azért, mert nem mindenben értünk egyet veled, vagy az általad istenítettekkel.
Ahogy kikérem magamnak, hogy kisajátítsátok a keresztény hitemet magatoknak csak azért, mert nem vagyok római katolikus. Mondjuk unitárius egyházhoz tartozom. Akkor melyikünk a nagyobb magyar?!
És miért vagy Te nagyobb magyar, mint egy meg nem keresztelkedett ember? Nem attól magyar valaki, hogy ezen nemzethez tartozónak tartja magát? Ja és attól még, hogy a nemzethez tartozónak érzi magát, mindennel egyet kell érteni, amit a vezéretek fütyül?!
Én egy magyar demokrata vagyok, aki nem hisz a politikusoknak, de toleráns vagyok másokkal. Emiatt elvesztem magyraságomat szerinted. Szégyeld magad.
Származás szerint mindenféle vér csörgedezik ereinkben. Attól vagyunk magyarok, hogy annak tekíntjük magunkat.
Erre mondja a magyar, hogy akinek nem inge. MINDEN magyar.
A két hozzászólásnak annyi köze van egymáshoz, mint Makónak Jeruzsálemhez.
Egyébként azt kérsz ki, amit akarsz. Itt is, és az életben is, kikapod. Hogy attól koldulsz, az már nem az én problémám, "unitárius demokrata" (bár a kutya se kérdezte, hogy muzulmán-e vagy).
A visítozásod, hazudozásod magyarságodról pedig felvet kérdéseket - és meg is válaszolsz rá. Te magad. TE zárod ki magad közülünk, ha a magyarságba nem tartozónak érzed magad, ha valaki a magyarság mély sérelmeit veti a szemedre. Bár ezt nélküled is tudtuk rólad, rólatok. Tudod, az a nagy, szőrös... lóláb...
Még egyszer: senki nem zárja ki a magyarok közül azt, aki magyarnak vallja magát (bár sok balliberális vérig sértődik, ha annak tartják).
Nem fogsz innen kitiltatni, szoci. De mivel a vélemény szabad: vannak magyarok és vannak itt magyar állampolgárok jogilag. EZ effektív tény.
Alföldi pedig egy korcs szarházi, aki beletaposott a magyarság véknyába. Bármennyire védelmezitek, persona non grata (bár eddig se volt túl jó helyezése). Most magával rántotta az idióta Szörényit is, de ez már legyen az ő baja...
Szóval, ha én (sem) érzem magam meggyalázva, nem vagyok magyar?
Tényleg úgy gondolod, hogy a magyarság fokmérője lehet az, hogy valakinek tetszik-e egy színházi előadás vagy sem?
Vagy talán magadat tartod ennek a fokmérőnek? A belőled áradó gyűlöletet? Ez kell az igazi magyarsághoz? Szitkozódás, gyűlölet, fenyegetőzés?
Igen, valószínűleg én sem fogom elfelejteni 2004 december ötödikét. Ennek ellenére tetszett a darab. Gondolkodj el rajta. Ha a düh és gyűlölet mellett még tudsz gondolkodni.
Kikérem magam és további nem Fidesz és Jobbik hívő társaim nevében (közel 6 millióan vagyunk), hogy elvedd a magyarságunkat csak azért, mert nem mindenben értünk egyet veled, vagy az általad istenítettekkel.
Ahogy kikérem magamnak, hogy kisajátítsátok a keresztény hitemet magatoknak csak azért, mert nem vagyok római katolikus. Mondjuk unitárius egyházhoz tartozom. Akkor melyikünk a nagyobb magyar?!
És miért vagy Te nagyobb magyar, mint egy meg nem keresztelkedett ember? Nem attól magyar valaki, hogy ezen nemzethez tartozónak tartja magát? Ja és attól még, hogy a nemzethez tartozónak érzi magát, mindennel egyet kell érteni, amit a vezéretek fütyül?!
Én egy magyar demokrata vagyok, aki nem hisz a politikusoknak, de toleráns vagyok másokkal. Emiatt elvesztem magyraságomat szerinted. Szégyeld magad.
Származás szerint mindenféle vér csörgedezik ereinkben. Attól vagyunk magyarok, hogy annak tekíntjük magunkat.
Nem fogadja el, csak elszenvedi. Értem. Mondjuk nem tudom, hogy hányat kérdeztél meg a több millióból, hogy nézte-e, szenvedett-e, és ha igen, akkor minek nézte (mazochista netalán?)
Szörényiék rábízták a rendezést, Szörényinek, aki sokminden lehet, de biztosan nem ballib, ez a mű az egyik aranytojást tojó tyúkja, megnézi kire bízza, és aztán megnézi az eredményt is. Megnézte, még a próbák során, elégedett volt vele, ha nem is minden kritika nélkül. Gondolod, hogy lefizették?
a legnagyobb nézettségű kereskedelmi adó meg levetítette Azám, mégpedig nyilván piszkos anyagi megfontolásból, mert az egy gonosz multi, annak semmi sem szent. Vagyis arra számított, hogy sokan fogják nézni, és sokan fogják érdekesnek találni - ha nem is mindenben fog nekik tetszeni. És a nézők lelkivilágának megsaccolásához értenek ott, mert abból élnek. Lehetne még összeesküvéselméletet kreálni, hogy valaki rájuk kényszerítette a műsort, de ez a valaki legfeljebb a kormány lehetett volna, (más nem parancsol nekik, csak a pénz, de abból túl sok kellene) de ez így túl fantasztikus lenne.
a gyanútlan nézők meg megnézték azt, nem tudván azt, hogy Alföldi elmebeteg Aki annyira "gyanútlan", hogy nem tudja kicsoda Alföldi, az vagy nem itt él, (akkor minek pont a magyar RTL-t bámulja a szerencsétlen?) vagy IQ-hiányos (kérdés ugyanaz) Ilyenből azonban nincsenek milliók - legalábbis remélem, felmérést én sem csináltam. Az országos hangzavart a darab körül viszont nem milliók csinálják, hanem legfeljebb százak, szóval ez sem meggyőző.
A gyanútlan, de nem egészen egybites néző pedig nyilván azt csinálta, mint máskor, ha nem tetszett a műsor, kihasználta a távkapcsoló, meg a 20-50 másik másik csatorna, köztük a világszínvonalú és hiperobjektív ECHO TV nyújtotta lehetőségeket.
"ezt a nemzeti rockoperát nem szabad megbecsteleníteni."
Könyörgökalássan!
Ez nem egy már a csapból is nemzetiként folyó nemzeti rockopera, hanem a Szörényi-Bródy szerzőpáros rockoperája (mint a Verdi Nabuccója), akik pedig utólag is áldásukat adták a darabra (az énekhang kritikával együtt).
Ők nem kérték rá a nemzeti jelzőt, jól megvolt az opera anélkül is, szólt is mindenkihez az országban.
Póbáljátok a szerzőket rávenni arra, hogy most a Szamóca rendezze meg, vagy az új nemzetis igazgató és akkor az meg olyan lesz és mindenki, aki itt most ontja a patakkönnyet örömmel feldemhedve vígadhat az új, másik rendezésen.
De vigyázat: a darabot még a Szörényi-Bródy szerzőpáros szerzői jogai védik, előtte tőlük kell egyetértő fejbólintást szerezni! Az, hogy valakik kikiáltják nemzetivé, az nem elég.
"a lényeg az, hogy a több millió ember elfogadja Alföldi "hülyeségeit"
Nem fogadja el, csak elszenvedi. A kivetítés alatt azt értettem, hogy Alföldi képes volt a saját hülyeségeit több millió emberre ráoktrojálni, pusztán azért, mert Szörényiék rábízták a rendezést, a legnagyobb nézettségű kereskedelmi adó meg levetítette azt (a gyanútlan nézők meg megnézték azt, nem tudván azt, hogy Alföldi elmebeteg.)
Mint fentebb említettem, megérkezett Fricz Tamás politológus, a Békemenet egyik főszervezője, akinek eggyel kevesebb neve van ahhoz, hogy önjogon odaférjen a G. Fodor Gábor – Mráz Ágoston Sámuel – Giró-Szász András elemzői Olümposzra, ezért kénytelen időről időre akkora baromságot mondani, hogy figyeljenek rá.
Ügyesen terelsz, csúszkálsz ki a saját magad által állítottak mögül. Persze nem lep meg.
Ha a korcs nem taposott volna bele tudatosan, egy egyértelműen a magyarságra nézve negatív és romboló politikai és társadalmi folyamatot kierőszakolni akaró csapat jól megfizetett eszközeként valami fontosba, értékesbe, a magyarságnak jelentősbe, ha maradt volna a kaptafánál, senkit nem érdekelnének a génjei és hajlamai.
De ez pontosan ugyanolyan, mint hogy a pedofil gyilkosnál is csak felmerülnek ezek a tényezők is.
Ha egy frusztált, korcs szarházit fel tudnak használni értékek, hitek lerombolására, ne csodálkozzon, ha kivesézik.
De túl sokat beszéltem már erről a kúrafiról. Tudjuk, ki, tudjuk, miért, tudjuk, miből. Nagy szerencséje, hogy kerülöm a köreit. Még eluralkodna rajtam az őserő.
Volt ötvenezer ember, aki szerint nem túl, hanem kellően komolyan vette.
Ezt gond nélkül elismerem, és nem is Zsuráfszky rendezői képességeit vonom kétségbe, csak azt a törekvést utasítom el, hogy orákulumnak kiáltsd ki.
Még az is könnyen lehet, hogy ha ott vagyok, nekem is tetszik az előadás, én képes vagyok alternatívákat befogadni, értékelni.
Ha valami nem tetszett volna benne, akkor is legfeljebb azt írom, hogy - mondjuk - szerintem 20 méteres zászló túlzás, olyan 17, max 18 lett volna a jó, de semmiképpen nem álltam volna neki Zsuráfszky nézeteit, származását, géntérképét kritizálni.