Keresés

Részletes keresés

n.tomika Creative Commons License 2014.04.01 0 0 114

Szia!

Bocsi hogy csak most írok, de nem voltam itthon nem voltam net közelben. Igazából annyiban mardtunk a doktornővel, hogy felírta a gyógyszereket, elmondta hogyan kell szedni, és a többit majd telefonon. Csütörtök óta szedjük a gyógyszereket, hála istennek eddig nem volt rohamunk, és remélem nem is lessz egy ideig. Hát a doktornő mikor megvizsgálta saját maga álltal, és feírta a gyógyszereket és megbeszéltük a dolgokat és még gyógyszert is adott ezért 10ezret kért el, ami szerintem nem sok ahoz képpest hogy 2 órát ott ültünk nála.Bár örülök is hogy nem került többe.

És neked azt mondta a doki hogy ha megműtik a szemét akkor lehet nem lessz több rohama?

További szép napot mindenkinek!

Előzmény: goffi (111)
majmokbolygoja Creative Commons License 2014.04.01 0 0 113

Nekünk is maradtak hasonló gyógyszerek, írtam korábban, de senki nem jelentkezett. Továbbra is megvannak: gorilla@hotmail.hu

Előzmény: arimi60 (112)
arimi60 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 112

Üdv mindenkinek! Először is szeretnék sok erőt és kitartást kívánni azoknak akik epilepsziás kutyák gondozásával lettek "megáldva". Szeretném felajánlani beszerzési ár alatt a mi kutyánk kezelése során használt megmaradt gyógyszereinket.

Tegretol CR 200 mg 40 szem, szav.: 2016. 09. Levetiracetam UCB 250 mg 88 szem, szav.: 2015. 09. Sevenal 100 mg 65 szem, szav.: 2018. 07. Ajándékba adok 7 db Tegretol, és 7 db Levetiracetám kúpot. Ezek 2014.03.25. -én készültek, hűtőben vannak. A gyógyszereket csak a kezelőorvos javaslatára, és ellenőrzése mellett szabad felhasználni! Senki ne kísérletezzen, mert többet árthat vele, mint gondolná! Sajnos nálunk a legnagyobb igyekezet ellenére sem sikerült a gyógyulás. Ha valakit érdekel, a részleteket beszéljük meg az arimi60@gmail.com v. 06304984898 elérhetőségen. Jobbulást a kis betegeknek, a gazdiknak kitartást!

goffi Creative Commons License 2014.03.28 0 0 111

Én Szentesre hordom át a kutyát, 10km-re lakunk tőle . A mi dokink igazából szemspecialista, illetve egyetemi docens. Nagyon jól berendezett rendelője van, csomó géppel. Már jó pár éve ide járunk, műtötte is már 2 kutyánkat is, nagyon szeretjük. A szemét egy spéci kis kütyüvel méri(nem tudom mi a hivatalos neve). Vmi kis vékony tűszerű izét rak bele, aminek a végén kis gombszerűség van, és az érintkezik a szeméhez és úgy méri meg. Mikor legelőször volt rohama akkor is megmérte, akkor 28 volt neki és kapott rá cseppet. Nyilván 2 tubussal csepegtettem el, méregették még neki, mindig jó volt az érték, így abba hagytuk a szemcseppet. De most megint megmérte és iszonyú sok volt neki, a normál háromszorosa. Azt mondta, hogy két lehetőség van: vagy először van az, hogy eleve magas a kutya szemnyomása, és az okozhat ilyen tüneteket, mivel ekkora értéknél nagyon fáj a kutya feje. A második lehetőség az, hogy előbb van az epilepszia és attól lett magas a szemnyomása. De a roham kedd este 11kor volt, a mérés meg szerda este fél6kor, így inkább azt gondolja, hogy nem az epilepsziától lett neki ilyen magas. Mert elvileg roham után felmehet a nyomás a szemében, de majdnem egy napra rá mérte, ezért gondolja azt, hogy hamarabb volt a magas szemnyomás. Remélem igaza lesz. Úgyhogy ígyis-úgyis meg kell műteni, ha nem szeretném, hogy zöldhályog legyen a szemén és megvakuljon.

Nekem eddig 55 ezrembe van az elmúlt két hónap. Ugye kezelik vesekővel is, ami szép lassan fogyogat neki, meg a csomó vizsgálat. Kétszer vett tőle vért. Először ott helyben megvizsgálta, de most másodjára vett 2 tubussal és elküldte nagy laborra. Ami inkább sok az a gyógyszerek. 

És ti miben maradtatok a doktornővel? Kell hozzá vinned rendszeresen vagy telefonon tartjátok a kapcsolatot? Azt megkérdezhetem, hogy ő mennyit kért el ezért a vizsgálatért? 

Nálunk eddig egy kivételével az összes roham akkor tört rá amikor ébren volt. Az első rohama volt álmában csak. Most legutoljára, a fejét rángatta nagyon és a szája habzott neki. Azt én is olvastam, hogy ilyenkor lehet nekik adni fájdalomcsillapítót, mert fájhat a fejük. Az én kutyám amúgy megérzi, hogy rohama lesz. Most pl jött fel az ágyra, szimatolt, járkált. Sejtettem, hogy lesz vmi. Nálunk amúgy a seduxen injekció vált be a legjobban. Ettől kb fél óra után lenyugszik és alszik reggelig. 

Előzmény: n.tomika (110)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.27 0 0 110

Jah még annyit hogy azt tudtam meg hogy roham után ha nagyon nyugtalan a kutya, szaladgál, nem találja a helyét akkor azt mondta a doki hogy nyugodtan adjak neki 1 szem xanaxot, olyan esetekben ha a fejét fájlalja roham után pl. dogja be takarja el forog össze vissza  abban az esetben adjak neki 1szem algopirint.

Nektek a szem nyomást mivel mérték, és miért kell műteni?az is előidézhet rohamokat?

Előzmény: goffi (108)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.27 -1 0 109

Szia!

Te kihez hordod? drágák a kezelések?úgy tudom pesten eszméletlen drága....

Én tegnap voltam tiszaújvároson Dr. Schreiber Máriánál! Egy nagyon kedves, őszinte aranyos segítőkész doktornő, csak jót tudok mondani róla, nagyon örülök, hogy oda vittem. Igazából átlag vizsálatokat csinált,reflexet szemének a reakcióit vizsgálta, meg úgy testileg. megállapította amit már más doki is mondtak hogy 10 éves németjuhász ez látszik is rajta kicsit reumás már nehézkesen megy plussz már kicsit gyengécske a szive is. Igazából azzal kezdte hogy ő még nem találkozott 10 évesen kialakuló epilepsziával, általában az 4éves korig előjön mert azzal születik a kuytus azthiszem igy mondta. a mi esetünkben hogy most alakult ki és egyre gyakoribbak a rohamok valószínüsithető hogy valami szervi elváltozásról van szó, agydaganat vagy valami agyból kiinduló elváltozás okozhat epilepszia szerű rohamokat. ezt gyógyítani nem lehet, lehet vinni  Kiss Gabreillához budapestre hogy jó sok pénzért megvizsgálja és továbbküldje kaposvárra ahol 100 ezerért megmondják hogy tényleg agydaganata van. elvileg felesleges körök, elvileg.... mert gyógyítani nemlehet, csak szintentartani esetleg. éppen ezért elkezdtünk szedni epilepsziára való gyógyszert. Mi a tegretol nevű gyógyszert szedjük, most kezjük felépíteni negyedével kezdjük 4naponta emeljük és 1 egész szemig emeljük és megnézzük úgy mit hat. azt mondta a doki 3hét alatt épűl be a szervezetébe úgyhogy addig jelentős változást ne nagyon várjuk. mellette adok neki napi 2x1 milgamma drazsét, plussz roham esetére van tegretol kúpunk, és levetiracetan kúpunk. ha nagyon nagy roham lenne ami ismétli magát sokszor arra kaptunk egy injekciós oldatot amit a szájába kell fecskendőzni, szájnyálkahártyán átt szívódik fel. igazából ennyi, plussz a sevenalra rátérve... nekünk általában hajnali rohamaink vannak, épp akkor amikor a kutya egy ébredési folyamatban van, a sevenal egy nyugtató hatású epilepszia gyógyszer és éppen ezért a mi esetünkben nem alkalmazható, mert abba a folyamatba nyomja vissza a kutyát amiben a rohamot kapta ezért ahelyett hogy segítne még rohamot okozhat. úgy tudom sok doki csak felírja a sevenalt, az én példámból adódóan nem hat, roham van, emelik a dózist, még mindíg roham van még emelik a dózist, és gyakorlatilag a kutya leépűl. ....én így érttettem meg a dolgot, de ha valaki aki ért hozzá és máshogy gondolja kérem javítson ki.

elkezdtük szedni a gyógyszereket, nehéz lessz betartani a 12órás gyógyszerbeadást, én reggel 7 és este 7körülre időzítettem, bár az első nap azaz ma 8ig dolgoztam akkor értem haza és így 8kor kapta meg az esti adagot.hát ettől félek nagyon hogy nem tudom betartani az időt. 1-2 óra csúszás sokszor várható mert sokszor estig dolgozok és ráadásúl hajnaltól.minden estre szedjük a gyógyszert és reménykedek hogy hatni is fog, sikerűl beállni én már egy havi 1rohamnak is nagyon örülnék.remélem sikerül.

Előzmény: goffi (108)
goffi Creative Commons License 2014.03.27 0 0 108

Értem. A sevenal, tegretol nem nyugtatók, hanem direkt epilepsziára való humán gyógyszerek és ezt szokták még nyugtatóval kombinálni. Javítson ki valaki, ha nem így van. Nekünk is volt kedd este(11körül) rohamunk. Összesen 4 rohama volt a kutyának kb 10 percenként. Egyik sem tartott tovább 5-10 mp-nél, nem is borult el, csak egyszer, de utána nagyon megijedt, szaladgált össze vissza. Adtam neki egy seduxen injekciót, amitől fél óra múlva el is aludt. Úgyhogy tegnap délután megint irány a doki. Vett tőle megint vért, elküldi nagy laborra, megmérte a lázát plusz a szemnyomását. A bal oldali szeme 68, a jobb 40 volt. A normál érték pedig 20... Már múltkor is magas volt neki, de ennyire nem(akkor kapott rá szemcseppet). Akkor 27-28 volt. Úgyhogy következő hét csütörtökön meglézerezik a szemét neki, mert ez nagyon magas.

Elhiszem, hogy kivagy már, engem is nagyon megvisel. Plusz attól is kikészülök, hogy mennyit költöttünk már rá és lassan kifogynak a tartalékaim. Pedig a doki a vizsgálatokért(kivéve vérvétel) pénzt nem is kér el. A műtétre is mondta, hogy ne aggódjak, megcsináljuk én meg fizetem ahogy tudom, részletekben.

Majd ird meg, hogy mit mondott a doki. Kitartás! :)

Előzmény: n.tomika (106)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.26 0 0 107

ma 3.40kor újabb rángatózásos futás szerű roham, kivagyok......

n.tomika Creative Commons License 2014.03.25 0 0 106

Szia!

Dr. Schreiber Máriához fogok menni Tiszaújvárosra (ha addig- jövőhét hétfő nem kap rohamot).

Remélem jó szakember. Itt is (debrecen) beszéltem állatorvossal azt mondta vihetem hozzá is. hát igazán nem tudom hova vigyem, mert kérdeztem az itteni álltorvosi rendelőt, telefonon csak betegirányítóval beszéltem, ő azt mondta mikor kérdeztem van e kimondott epilepszia specialistájuk, hogy nincs de annyira népszerű betegség hogy minden orvosuk keze alatt fordult már meg kutya. Itt ugy tudom mindenki a sevenalt irja fel, nemtudom milyen gyógyszer, sokan akikenke volt epis kutyájuk és meg is halt, azt mondták nem jó gyógyszer mert igazából az csak nyugtató.van egy ismerősöm 10 éve epis a kuytája Kiss Gabriella kezelte pesten, de már itt irjék neki a gyógyszert, ő tegretolt szed. Nemtom ha elviszem tiszaújvárosra és ott kezdik el kezelni lehet ugyanazt fogják neki adni mint itt. Egyenlőre várok, ha nincs roham viszem t.újvárosra va véletlen lenne akkor maradok itt, bár itt is elég korszerű, komoly rendelő van 4-6 dokival.

Egyébként elég nehéz volt olvasni amit írtál!

További szép napot!

Valakinek valami véleménye az epilepszia gyógyszerekről? Tapasztalat?

Előzmény: goffi (104)
goffi Creative Commons License 2014.03.21 0 0 105
Bocsi, ha telorol irok nem rak ékezetet. A köhögésre nem tudok mit irni, enyem nem köhög. Inni viszont rengeteget iszik. Meg járkàl utàna.Hozza a jàtékait, pörög. A màsodik roham utàni pár napban elég ijedös volt.Minden kis zajtol megijedt. De pl a 3. roham utàn ez nem volt jellemzö.
Előzmény: n.tomika (103)
goffi Creative Commons License 2014.03.21 0 0 104
Kihez kaptàl időpontot?Szakorvoshoz?Èn a helyedben B vitamint addig adnék neki, azzal nem tudsz àrtani.Nekem 5-6 körül kell este beadnom a Sevenalt.Mult szombaton 2kor tudtam csak, mert késő este értünk haza. De nem volt belőle gond. Èn amugy nem vàrnék, vinném azonnal ahogy tudnàm.Mi minden roham utàn robogunk a dokihoz.Hivom,hogy mi legyen és mondja,hogy vigyük àt. Èn utàna (màrmint a roham utàn) tiszta ideg vagyok.Minden rezdülésére ugrok.Kell kb egy hét mire lenyugszok....
Előzmény: n.tomika (102)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.21 0 0 103

Krdésem lenne, hogy roham után 1-2 napig köhögés tapasztalható a kutyuson. Ez mit jelent? A hajnali roham után kb fél óráig köhögött és közben sokat ivott.

n.tomika Creative Commons License 2014.03.21 0 0 102

Beszéltem dokival. március 31.re kaptam időpontot!jó sokára, kicsit soknak tartom. Most ujra nemtudom mit tegyek, várjak 10 napot és menjek az epilepszia térképen feltüntette egyik orvoshoz, vagy menek el egy itteni sima állatorvoshoz aki valószínüleg ugyanazt a gyógyszert fogja felírni pl. Sevenal ?! Az bizos hogy ha az elkövetkezendő 10napban rohamot produkál akkor nem várok! Vagy ki mit ajánlana nekem mert nem nagyon tudom eldönteni?!

Továbbá kérdezném mindenkitől hogy mi a véleménye a Millgamma drazséról ami B1 és B12 vitamint tartalmaz? Ezt elvileg kiegészítő gyógyszernek szokták adni, de ha 10 napot várni kell a rendes gyógyszerre akkor ezt lehet elkezdem addig.

Továbbá még kérdeznék olyat mindenkitől akinek gyógyszert szed a kutyája, hogy a 12 órás gyakoriságot mennyire tartja be. 1-2-3óra belefér e tapasztalatok alapján.?

Válaszokat várom előre is köszi!

Előzmény: goffi (100)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.21 0 0 101

Szia!

Ma hajnali 1kor volt a 4. rohamunk. 2nappal a 3. rohamra rá...irány az orvos. tovább nam halogatom kezdjük a gyógyszeres kezelést, mert nem szeretném emiatt hogy valami baja legyen. Nekünk minden rohamunk eddig hasonló volt, elborúl, megmered, fuldoklik, nyáladzik, remeg és az utolsó kettőnél már fugyeltük és megfigyelhető volt a futás szerű roham, a lábai úgy jártak mint ha futna, közbe a fél testével meg köröz, úgy értem mintha fel akarna álni a 2 első lábára de utánna vissza . Most fogom felhívni a doktornőt és amint tudunk megyünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: goffi (100)
goffi Creative Commons License 2014.03.21 0 0 100

Az a baj, hogy ez a betegség annyira összetett és bonyolult. Nagyon sokat olvastam róla, pozitív és negatív tapasztalatokat is. Nekem van egy ismerősöm, akinek a kutyája napi szinten több tiz rohamot produkált. Ő már évek óta gyógyszert szed rá (napi fél szem Sevenalt) és azóta évi 2-3 rohama van. Úgy gondolom ez elég türhető, ebbe én is beleegyeznék. Én azért választottam a gyógyszeres kezelést, mert másfél hónap alatt 3 roham nagyon sok. Az én kutyán 28 kiló, ehhez fél szemet szed egy nap. Ha ez beválna akkor úgy gondolom ez nem vészes adag. Olvastam olyanról, akinek a kutyája napi 2-3 szemet szed. Na az már baromi sok, odáig nem szeretnék eljutni. De sajnos ez nem rajtam múlik. Egyenlőre várunk. Amúgy az én kutyámon egyáltalán nem látszódik meg, hogy gyógyszert szed, ugyanolyan kis hiperaktív, mint eddig. Mondta a doki, hogy lehetséges , hogy majd belassul a gyógyszertől, de semmi ilyesmi változás nincsen. 

Az tényleg elég nehéz, hogy mindig ugyanabban az időben kapja meg a bogyókat. Reggel még oké, de délután/este volt, volt  hogy nem tudtam akkor beadni, mint szoktam.

Tanácsot sajnos nem tudok adni, csak megosztom az én tapasztalataimat.

Nálatok milyen jellegűek a rohamok? Eszméletét is veszti vagy kis rohamai vannak? Ezek meddig tartanak? Én amúgy vezetem egy füzetben, hogy mikor milyen rohama volt, esetleg milyen furcsa viselkedést tapasztaltam, milyen volt az idő, stb.

Előzmény: n.tomika (99)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.20 0 0 99

Szia!

Az a helyzet, hogy vért vettek tőle, azt mondták abból semmi sem látszik, magyarúl minden olyan tünet kizárható ami az epilepszián kivűl rohamot okozhat neki...én debreceni vagyok, a vezér állatorvosi rendelőbe vittem, ott azt mondták, hogy míg nem sűrűsödnek a rohamok addig ne adjak neki gyógyszert. Közben felhívtam a tiszaújvárosi epilepszia centrum doktornőjét, kedvesen hosszasan elbeszélgetett velem. Őt kérdeztem hogy hallottam olyat hogy ha nyugtatókat szed akkor egy idő után sűrűsödnek a rohamok, azt mondta elvileg ez igaz, mert hozzászokik a szervezete. Úgy tudom MR vizsgálatot csak Kaposváron csinálnak, kicsit messze van...... Van egy ismerős kutyás mind2 kutyája epilepsziás azt mondta ők a Tegretol nevű gyógyszert szedik, nekik dr. Kiss Gabriella írta fel, nekik ez bevált.

A gyógyszertől megmondom őszintén félek... kicsit azért is hogy ha folyamatosan kell szednie nehogy baja legyen, és legfőképpen azért mert úgy tudom napi rendszerességgel óra pontossággal kell szednie napi 2x. Ő kinti benti kutya (németjuhász) nyáron sokszor tőllem 100km es távolságban van nem is minden nap látom, igaz apukámmal van olyankor de előfordúlhat hogy nem 100% ban kapja meg a gyógyszerét mindíg és félek ettől nehogy nagyobb baja legyen.

Ráadásúl több kutyás ismerősömnek is halt már meg kutyája epl. következtében és elmondták, hogy ők is kezelték ezekkel a gyógyszerekkel a kutyusukat kisebb nagyobb de végűl kisebb sikerrrel.

Úgyhogy továbra se tudom mit tegyek.

Előzmény: goffi (98)
goffi Creative Commons License 2014.03.20 0 0 98

n.tomika!

 

Az én kutyámnak is eddig 3 rohama volt. (az utolsó kettőnél egymás után kettő). Én minden egyes roham után azonnal viszem dokihoz. Az első után nem kapott semmi gyógyszert, csak B vitamint, amit azóta is szed. Olvastam olyanról is, hogy van amelyik kutyának elég csak a vitamin. Hát nekünk nem volt elég. Másodjára mikor rohama volt már kapott nyugtatót, amit reggel este kellett szednie. Ez nem úgy hat, hogy teljesen leszedálja a kutyát. Legalábbis nálunk nem. Észre sem lehetett venni, hogy nyugtatót szed a kutya, ugyanolyan eleven maradt. Harmadjára mikor rohama lett kértem, hogy találjunk ki vmi mást, mert ez a nyugtató nem olyan hatékony. Igaz, a második és a harmadik rohama után 25 nap telt el. Ekkor irta fel a doki a Sevenalt. Igy reggel kap egy nyugtatót(rudotel), este pedig egy fél szem sevenalt. (plusz napi 2 szem B vitamin) Azóta 2 hét telt el, lekopogom nem volt roham. Roham esetén van nálam otthon diazepam (végbél oldat), illetve szuriban szeduxen. Ha roham van adom neki a szurit. Szerintem nálatok is elég gyakoriak a rohamok, én mindenképpen kérnék rá gyógyszert. Nem tudom, hogy most kap-e vmit a kutya, de lehet, hogy a leggyengébb nyugtató v epilepsziára való bogyó rohammentessé tenné. Nálatok mit mond a doki? Nálunk fenn áll a vesekő, így lehet, hogy "csak" ettől vannak a rohamok. CT-t nem csináltattam, de ha besűrűsödnek a rohamok, akkor összekaparom rá a pénzt és megcsináltatom. Amúgy vettek tőle vért, vizelet vizsgálat, ultrahang minden volt vizsgálva. 

Előzmény: n.tomika (96)
majmokbolygoja Creative Commons License 2014.03.19 0 0 97

Mi azonnal specialistához mentünk, és egyből gyógyszereket kapott. Kiss Gabrielláról megoszlanak a vélemények. Nekünk az elején ambivalens érzéseink voltak, de a végén, a krízisek alatt hihetetlen szaktudással többször is megmentette az életét, volt, hogy az éjszaka közepén. Először furcsa, de aztán rájön az ember, hogy ez nem egy pontos tudomány. A kutya nem tudja elmondani, mi volt az előzmény, mit érzett előtte, utána, ezért mindenképpen sajnos kísérletezni kell a gyógyszerekkel.

A legfontosabbnak - bármennyibe kerül is - az MR vizsgálatot tartom. Az korai szakaszban egy kisebb agydaganatot felderíthet, ami hátha műthető, és ez megoldja az epilepszia problémát, meggyógyulhat a kutya. 10 kutyából 3-nak agydaganat okozza az epilepsziát, és az agydaganat általános oka pedig a beltenyészet, lelkiismeretlen szaporítás, egyéb kutyaellenes genetikei "bűncselekmények". Én azért mondom mindezeket - bár kegyetlenül hangzik -, hogy a vizsgálatokkal, főleg MR, esetleg meg lehet menteni a kutya életét, sőt az epilepsziától is megszabadulhat egy műtét után, ha kivehető a tumor, mert a szélén van, akárcsak embernél. A vzsgálatok kültségesek, az MR főleg, de a gyógyszeres kezelés összege évek alatt ennek a többszöröse, hiszen az antiepileptikumok, Tegretol, Levatiracetam, Neurontin vagy az ideggyógyszerek melll, Xanax, vagy agynomáscsökkentők csillagászati összegeket tesznek ki hosszú távon, és egy vizsgálat ezt leszűkítheti. Az MR nem csak tumort mutathat ki, kimutathat pld valam vérrögöt, érgócot, amik gyógyszerrel jül kezelhetők és azok okozzák az epilepsziát, és akkor nem kell 18 féle droggal tömni a kutyát teljesen feleslegesen. Ha mi ezt tudtuk volna, akkor azonnal az MR lett volna, bár nekünk sajnos nagyon bent volt, nem lett volna műthető, de nem kellett volna sok gyógyszer szednie, maximum fájdalomcsillapítót, agynyomácsökkentőt, és drogok nélkül, elevenen élhette volna élete hátralévő részét.

 

Fontos a vérvizsgálat is nagyon, mert sok esetben keringési zavar, cukorbetegség, egyéb ilyen okozza, amire van gyógyszer, és nem agyi drogokkal kell kezelni szegényt, mert az csak tünetileg kezeli. Persze van, akinek az agyában van a probléma, ott a gyógyszerek sokat segítenek.

 

Hogy a kutya epilepsziás halálát mi okozza, az sokféle lehet. Van, hogy kap egy rohamot, és meghal a roham közben. Van, hogy nem rohamban hal meg, hanem az epilepszia oka már túl hosszú és túl elviselhetetlen fejfájásokat okoz, sok szenvedést, és akkor sajnos orvos altatja el. Azt a gazda érzi, hogy ez nem élet, már nem tudja a kutyaságát megélni, fájdalmai vannak. Addig nyilván szó sincs altatársról, amig időközönként vannak rohamok, és közben színvonalas kutyaéletet tud élni. Ez egy élhető betegség. A minénk sajnos nem jött ki egy rohamból, és gyakorlatilag az elaltatáskos is rángott, órák óta. Ha meg kéne fogalmaznom, azt mondanám, hogy végérvényesen kiakadt szegénynek az agya. A korábbi rohamok egy percesek voltak. Ha ebből ki is jött volna, nem lett vona már saját maga, egy négy lábon járó, kába szegény kis lény... Persze az epilepszia élhető, hosszú évekig. A miénknek a fél agya egy daganat volt, és még így is két évig élt. Tehát simán élheti a normális élethosszát gyógyszerek mellett.

 

Előzmény: n.tomika (96)
n.tomika Creative Commons License 2014.03.19 0 0 96

Szia!
mennyi idő után kezdtétek el gyógyszeresen kezelni a kutyust? nekünk eddig 3 roham volt. dec.25, február 14, és márc.19......

Valaki segitsen.....mikor érdemes elkezdeni a gyógyszeres kezelést???? És nyugatatókkal vagy valami rá való gyógyszert fognak neki adni?

Továbbá minden olyan esetben amikor roham okozza a kutyus halálát akkor orvos altatja el? magyarúl vannak a rohamok és mindaddig élni fog a kutya míg nem kap egy akkora rohamot amiből nem tud kijönni??

Előzmény: majmokbolygoja (94)
goffi Creative Commons License 2014.03.19 0 0 95

Nagyon sajnálom a kutyusotokat :(

Előzmény: majmokbolygoja (94)
majmokbolygoja Creative Commons License 2014.03.19 0 0 94

Sok gyógyszer maradt kiskutyánk után. Akinek esetleg szüksége van rá, az jelezzen, e mailben leírom, hogy mi maradt még. Ezeket ingyen átadom.

n.tomika Creative Commons License 2014.03.19 0 0 93

Kedves tücsi!

Azért irok Neked mert Te már sokszor segítettél nekem de azért mások is olvasgathatnak visszábbról!

Mostanában nem irtam, láttam írtál az utolsó uzenetemre is, de tanácstalan vagyok..........megvolt a vér eredmény semmit nem mutatott ki, mindenki azt mondta ne adjak addig neki gyógyszert, míg nem sűrűsödnek a tünetek, de ma hajnalban volt még egy rohamunk. 03.45körűl levittem a kutyust sétálni, gond nélkül felkelt, lejött, ott mindenen rendben volt, aztán ahogy felértünk a lakásba elmentem leöltözni, jött utánam de már látszott a roham jele, még átment  a másik szobába aztán zavartan ki a folyosóra majd megmeredt állva, elzuhant, amennyire tudtam segitettem neki aztán 2-3perces futás szerű rángatózós roham, megijedtem adtam neki diazepam végbéloldatot, ráadásúl 2 t is de végűl kiderült, szerencsére( mert utólag gondolkoztam nem sok e) lehet egyet se sikerült benyomni mert mikor össszeszedtem az ampullát még min2ből kinyomtam rengeteg oldatot.minden estere roham után ivott sokat, minden ivás után köhögött és azert 20perc után kezdett megnyugodni, addig csak járkált, lefeküdt járkált.... most 06.40 van már nyugodtan alszik.......

Tudom te azt tanácsoltad már nem egyszer h menjek ep. centrumba.......tudom hogy igazad is van........ de félek a folyamatos gyógyszerszedéstől, mert azt hallottam egy idő után hozzászokik és akkor ujból sűrűk lesznek a rohamok.....Nem tudom mit tegyek. Hozzám a tiszaújvárosi ep. centrum van legközelebb ismeri valaki az ottani doktornőt? Már beszéltem vele, rendesnek tűnik, sokat segített telefonon is.

Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy nagyon szeret mostanábana kutyám sétálni járni, mert rengeteg kutya van a lakótelepen és azokból sok tüzel, ez is kiválthatott belőlle rohamot????Elnézést a hosszúra sikerült regényért.... Szép napot mindenkinek!!!!!!!!

Előzmény: tücsi11 (83)
majmokbolygoja Creative Commons License 2014.03.18 0 0 92

A mi kiskutyánk agytumor okozta epilepsziában elhunyt január végén.

 

Két éve kezdődött az első rohammal. Akkor Kiss Gabriella, kísérletezés a gyógyszerekkel - mást nem lehet... Rohamok videóra vétele, elemézse, hátha megtaláljuk, milyen típusú epilepszia. Egy hónap után újabb roham, vérképe rendben volt, nem volt cukorbeteg, MRt nem tudtunk fizetni 70e Ft ért a kaposvári egyetemen. Egy évvel ezelőtt beállt 12 naposra a rohamciklus (van ilyen szabályozottság). Így indult az utolsó év. A gyógyszerektől lassabb lett, nem keveset mozgott, egyre többet aludt, de nyáron még aktív volt viszonylag, tartva ezt a 12-14 napos ciklust. A rohamok 1 perc körüliek voltak mindig is, de a roham utáni viselkedése időközben változott. Egyre hosszabb idő alatt tért vissza korábbi önmagához. Akkor újabb gyógyszerek kerültek képbe a tünetek alapján. Másfél éve rutinná vált a reggeli 3, esti 3 gyógyszer, már szolgaian jött érte, mi pedig, rettegve néztük a frontokat, a ködöt. 

 

November elején egy nap kapott 6 rohamot, azt hittük vége. Új gyógyszer került a képbe, visszatért a 12 napos ciklus, de nagyon lomha és aluszékony volt. Nem örült már a hazaérkezőknek, csak néha. Hol előjött, hol nem. A Kaposvári egyetemen akciós volt az MR vizsgálat, 70e helyett csak 10, december 22-én elvittük. Az altatásból egyszerűen nem tudtuk kihozni ott az asztalon, pedig már dupla adag ébresztőszérumot is kapott. 

Ugyanis az agya nem úgy reagált, mert az agyának a fele egy összefüggő tumor volt már, körülötte ödéma. Egy akkora tumor, amellyel már nem is élhetett volna, és ami évek óta, talán születése óta ott fejlődött benne. A kaposvári szakorvos, aki az MRt csinálta, azt mondta, 1 hónap. Maximum 2. Teljesen összezuhantunk.

Az epilepsziát is ez okozta. Nem ébredt fel, hazaindultunk. Álmában a kocsiban hányt, és vér kött a végbeléből, rengeteg, az egész ágyát, amiben utazott, összevérezte. Otthon láttuk csak, hogy vér. Éjszaka - Kaposvár után - még elmentünk éjjel Kiss Gabriellához aki az altatóanyagra való súlyos fekélyes reakciót diagnosztizálta, vérzéscsillapító inekcióval sikerült életben tartani. Fecskendővel etettük napokig, amíg aludt, felkelni nem tudott, enni inni sem. Fecskendeztük a vizet, húslevest, lenmagnyákot, váltottuk egymást a feleségemmel mellette 24 órában, a karácsonyi ünnepek alatt is folyamatosan otthon volt vele valaki. De egy hét alatt kicsit megerősödött, jobban lett, a sok vitamin hatott.

A januári elején lévő nagy ködben azonban újból halmozott rohamot kapott, órákig követték egymást a rohamok, 10 legalább. De reggeltől már körbe körbe mászkált, ami iszonyat fejfájást jelzett. A nap végére, délutánfele kijött belőle, de nagyon rosszul volt. Kóválygott. Megint folyamatosan mellette voltunk, a múlt heti virgoncságnak nyoma sem volt. Aludt, lassan evett, kapta a gyógyszereket, eltellt így két hét. Január 21-éjjel rohamra ébredtünk, amiből először kijött, de szédült és kezdődött a körbemenés. Majd menet közben rohamok, aztán megállt, rohamok leült, lefeküdt, egy összefüggő folyamatos rohammá alakult, de már alig alig rángatózott. Néha felemelte a fejét, de láttuk, hogy nincs ott. 3 óra elteltével feladtuk. Akkor felhívtuk az állatorvost, és abban a kiságyban elvittük utolsó útjára a rendelőbe. Soha nem nyerte vissza az eszméletét ebből a rohamból. Legalább a halálos injekció előkészületének rettenetét nem élte át.

 

Elnézést, hogy ilyen részletesen leírtam, biztos sokakat felzaklatva, de az epilepszia mögötti véres valóságokat is le kell írni. Lehet, hogy értelmetlenül tömtünk bele tonnányi gyógyszert, és szinte gyerekünkként kűzdöttünk az életéért. Van élet epilepsziával, hosszú élet is, de nem minden a gyógyszer. Lehet, hogy teljesen ás van mögötte.

 

goffi Creative Commons License 2014.03.15 0 0 91
Köszönöm, ismerem az oldalt. Rengeteget olvastam neten erről a betegségről és a specialistàiròl. Èn teljesen meg vagyok elégedve a dokinkkal, egyenlőre nem szetetnék màshoz fordulni. Remélem nem is lesz rà szükség. Bizom benne, hogy ha kikezelték a vesekővel akor megszűnnek a rohamok is. Csak ez sajnos több hònapos dolog, mire minden kiúrül belőle. Lekopogom, egy hete nem volt roham :) most kicsit paràzok a front miatt.
Dalmaz Creative Commons License 2014.03.13 0 0 90

Szia!

 

Itt találsz megfelelő szakembert az epilepszia kezelésére: http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.html Mindenképpen azt javasolnám, hogy keress olyan szakembert, aki epilepsziás kutyákkal foglalkozik. Remélem, hogy sikerül megfelelő kezeléssel rohammentessé tenni a kutyádat!

Előzmény: goffi (89)
goffi Creative Commons License 2014.03.10 0 0 89

Sziasztok!

 

Sajnos másfél hónapja az én kutyámnak is epilepsziás rohama volt (2.5 éves angol bulldog). Hajnali 4kor kezdődött, egyszer csak felpattant, elkezdett szaladni, majd elborult és a szokásos habzó száj, rángatózás, bélsár, eszméletvesztés, szóval minden volt. Kb 2-3 percig tartott, majd utána még 10-15 percig nem ismert meg minket, csak morgott. Nagyon meg volt rémülve, velünk együtt. Reggel azonnal doki. Kivizsgálás (vizelet, ultrahang, szemnyomás). A magas szemnyomáson kívül semmit sem találtak. Adnom kellett neki B vitamint (amit azóta is kap), plusz irtak fel diazepamot, ha újabb roham lenne. 15 nap elteltével újabb rohama volt. Egymás után kettő. Az első úgy kezdődött, hogy elkezdett ugrándozni az ágyban, majd megint elborult és rángatózott. Ez sokkal lightosabb volt, mint az első. Kb 1 percig tartott (adtam neki végbélbe az oldatot). Rá 10-15 percre jött egy újabb roham, az kb fél percig tartott. Egyiknél sem volt eszméletvesztés. Másnap újra doki, újabb ultrahang, vérvétel. Kiderült, hogy veseköve van neki. A vér semmit nem mutatott, minden rendben van. Kapott a vesekőre gyógyszert, plusz gyulladáscsökkentőt. A rohamokra irt fel a doki 2szer 1 szem rudotelt (nyugtató),plusz adott szuriban szeduxent roham esetére. Eltelt 25 nap és most pénteken újabb roham. Délben volt egy olyan minimális, hogy ült a fotelban, folyt a nyála, nézett maga elé és csattogott a foga. Majd elaludt és rá egy órára felpattan és egy rángatózós roham. Azonnal szuri, kb 1 perc volt maga a roham. 16 órakor ismét irány a doki. Semmi változás, vesekő ott van (amit pont előzőnap nézettünk meg, ugyanis hetente járunk emiatt kontrollra). Kaptam otthonra újabb szurit meg irt fel a doki Sevenalt. Így most reggel kap egy szem rudotelt, este pedig egy fél szem Sevenalt. Pluszban kap még B vitamint, illetve estére Magne B6 álmot. Az a baj, hogy semmi összefüggést nem találok a rohamok között. Talán annyit, hogy mikor rohama volt mindig front volt. De nem veszek észre viselkedés változást. Létezik az, hogy a vesekő miatt van ennyi rohama? Egyre rövidebb rohamai vannak, de eléggé megrémiszt, hogy egymás után kettő is van neki. Nem csak álmából tör rá, volt, hogy ébren volt. Egyszer hajnalban, máskor este, most meg délben jött rá. Ebben sincs összefüggés. Amúgy baromi hiperaktív a kutya. Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett :)

Dalmaz Creative Commons License 2014.03.03 0 0 88

Igen, a tapasztalatok nagyon eltérőek lehetnek egy-egy orvossal kapcsolatban, főleg, ha ennyire sok tényezős a dolog, hisz minden kutya/eset/gazdi más, és a siker nem mindig kizárólag az orvoson / módszeren múlik. Nekünk szerencsére bejött. :-)

Előzmény: totikabel (86)
tücsi11 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 87

Szeretném megkérdezni,hogy milyen tünetek jelenkeztek a kutyus rohama alatt,és milyen gyogyszert kapott erre,és érdekelne még dr német vendel tarifája,és ő mit adott a kutyusnak ami hatásos volt, esetleg valami vizsgálatot végzett-e,válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: totikabel (86)
totikabel Creative Commons License 2014.03.02 0 0 86

Kedves Dalmaz! Már 1 éve voltunk ennél a Kiss Gabriella doktornönél,azóta nincsen semmilyen kapcsolat tartás. 3órás ott létünk során azt ragozgattuk,hogy honnan van a kutyus,mivel játszik...stb...stb..elmondta hogy öröklött a betegség.mi nem kaptunk zárójelentést. Elötte már sok orvostól megjártunk a kis makival,több gyógyszert probáltak nála,de a legjobbat akartuk neki,igy nagy reményekkel mentünk hozzá. Sajnos nem volt értelme. dr.Német Vendelt szivböl ajánlom mindenkinek,a mi kis kutyusunkat Ö kezeli homeopátiával,és kizárolag nyers hussal etetjük már,az epi gyógyszereket teljesen elhagytuk,és már gondolkozunk hogy szerzünk neki egy kis társat <3

Frozen01 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 85

Sziasztok!

Tavaj ősszel a feleségemmel befogadtunk egy kóbor kölyök kutyát!Játékos volt és hűséges,de legfőképpen egészséges! Ma délig!Szegény kutya egyszer csak oldalára feküdt rángatózott,majd habzott a szája...szóval az epilepszia tünetei jelentkeztek!kb 20-30 perc mulva abbamaradt a rángatózás stb,de csak nem akart lábra állni,hanem hányt majd pár perc múlva a kezeim között elpusztult!Borzalmas érzés volt!Kérdésem az lenne,hogy ilyen erős roham is előfordul,hogy belepusztul a kutya,vagy esetleg valaki megmérgezte?

Csak tudnám mit fogunk mondani a 4 éves kisfiamnak......:-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!