Van egy Opel Corsa B 1,2 City -m , és rengeteget eszik. 35 l-t evett meg most is 397 km alatt. Volt már nem egyszer szerelőnél ezzel a problémával, azt mondták orvosolták de nem úgy látszik. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm segítségeteket!
Van egy B Corsám (1996.12 hó). Egyik napról a másikra elromlott a kilométerórája, a sebességmérő és a kilométerszámláó sem mozdul. Az óraegység többi része működik ( a régi 3 lapos, fordulatszámmérő nélküli egységről van szó)
Tudnátok segíteni hogy mi lehet a hiba illetve hogyan tudnám megoldani?
Opel corsa b be szeretnék kormány légzsák burkolatot cserélni. Nemtudom, hogy kivitelezhető e, hogy mielőtt leveszem a háromszög alakú burkolatot és fölrakom az újat simán ki kell e iktatni a légzsákot vagy valamit?
Segítséget szeretnék kéri. Opel Corsa B x12sz motorkóddal. Volt benne egy sima műszefal, elektromos órával. Most beletettem egy fordulatszám mérős órát. A 9 csatlakozó pontot külön kellett beletenni, de sikerült működésre bírni az órát. A vízhőfok mérővel aznoban nem boldogulok. A régi órában egyolyan óra volt, aminek 3 csatlakozási pontja van a műszeregységebn. Az "új" műszernek 2 csatlakozója van. Mit kellene tennem, hogy működjön a vízhőfok mérő? Másik kérdés: Hol találom a vízhőfok jeladót?
1994es Opel B corsám van 1.4es a panaszok a következők. túlpörög az alapjárat 2000ig eljinte egy csak egy 15-20 perc elteltével, most már így nyitunk. Valamikor be megy 1000 alá mint ha lefulladna aztán fel és 4000ren pörög. 4000 pörgésből lefulladt a minap.
van nekem egy opel corsa b 1.2 city es az lenne a kerdesem ha mar valaki csinalta vagy probalta hogy ki szeretnem cserelni a 4 es kapcsolo szekrenyemet 5 os re es az volna a kerdesem hogy lehet e es miben fog valtozni
Van egy kis gondom a "B" corsámmal és elkelne a segítség. Nemrég (2hó) vettem meg a kis autót és ahogy ilyenkor szokás megcsináltattam rajta a kötelező szervizmunkát.(vezérlés, olaj,gyertya, benzinszürő stb. csere) Eddig rendben is lenne, de azóta főleg hideg motornál a 3-4 henger nem megy. Megpróbáltam szinte mindent, (trafó, elosztó fedél, rotor csere) de a hiba ugyan ugy megvan. Ha kicserélem a két szóban forgó henger
gyertyáit, akkor a jelenség néhány napra elmúlik...majd kezdődik minden előlről. Mit lehet még tenni?
Ui: Visszavittem a szerelőhöz, aki a szervízmunkát elvégezte, de ő is tanácstalan, értetlenül áll a hiba és az autóm előtt.
Jelenleg ott tart a dolog, hogy a tank elég koszos volt, a 2 év állás betett neki és a benzin oldotta le a koszt a tankról és dugulást okozott, probáltuk lánccal meg magasnyomású mosoval is kitakaritani, de inkább vettünk rá egy új tankot (26ezer) + benzinszűrő. Vettünk bele egy vadi új utángyártótt AC-t is (8ezer) (gyári BOSCH 50ezer lett volna, annyit sajnáltunk rá) , az üzemanyag rendszert teljessen kitakaritottuk oda vissza kompresszorral.
Vettem rá egy injektort is, a komputer -t szétszedtük átnézztük a csatlakozok megtisztitva! "minden tökéletes".
De viszont az autó új hibákat produkál: elindul megy ha óvatossan nyomom a gázt semmi hiba, ha egy kicsit jobban odalépek neki akkor elkezd ugrándozni és ha gondol egyet akkor le is áll (padlogáznál fullad a motor, alapjáraton jár)
Tanksapka nélkül is úgyan ezt csinálja.
Merre tovább? Esetleg probáljam meg vissza rakni rá a régi injektort? Vagy hol keressem még a hibát?
Van egy 1994 -es Opel Corsa B 1.4i (c14nz) autónk.
A problémám ott kezdődik vele, hogy akárhányszor elmegyek vele tankolni, azaz tele tankolom, utána nem indul el, csak kb. 1 óra állás után vagy haza húzás után kis pihenővel, de utána el indul. Két tankolás között hiba nélkül müködik az autó.
Az autó 2 évig állt, utána kapott egy nagy szervízt, AC pumpa 2 hónapja lett cserélve, injektor 1 hónapja, benzin szűrő nagy szervíznél lett cserélve + a tankot is kitakaritottuk.
Mi lehet a hiba oka? Mit probáljunk még megnézzni rajta? Mit lehet vele kezdeni?