Keresés

Részletes keresés

Tücsök-koma Creative Commons License 2018.03.02 0 1 1790

Kicsit tájékozódtam az ajtóról.

Gerda TT MAX, elvileg ez a legmagasabb biztonságú ajtójuk (saját jelölésük szerint az 5-ös biztonságból 3-as (RC2)), amit egyébként nem sikerült kiderítenem, hogy melyik kategória a MABISZ szerint.

 

Ennyit írnak:

"Az Unisec által forgalmazott biztonsági ajtók, akkreditált külföldi (nemzetközi) vizsgálóintézet által végzett roncsolásos vizsgálat alapján, megfelelnek az ENV 1627:2000 szabványnak. Ennek megfelelően biztonsági bejárati ajtóink tekintetében garantáljuk, hogy az ENV 1627:2000 szabvány szerinti besorolási osztály biztonsági kategóriának megfelelő áthatolási, áttörési ellenállással bírnak."

 

Csak ugye az ajtónál pont a besorolás hiányzik, amit fentebb részletez 3.-6. osztályig....

Ez az általad küldött linken elérhető:

https://www.unisec.hu/ajtok-biztonsagi-minositese-MABISZ-EU-szabvanyok

 

Na de nézzük az ajtót:

https://www.unisec.hu/kulteri-biztonsagi-ajtok/Gerda-TT-Max-biztonsagi-ajto

 

 

1-Ajtószigetelés – környezetbarát, CFC mentes, nagy sűrűségű hőszigetelő anyag.

2-Az ajtólap magas minőségű horganyzott acéllap, kezelésmentes, könnyen tisztítható, karcálló PVC fólia bevonattal.

3-Főzár szerkezet.

4-Másodzár szerkezet

5-Főzár szerkezete által működtetett kiegészítő záródási tüske +2db.

6-Fix, kiemelést gátló acélreteszek.

7-Megerősített 3 részes, le- és kiemelést is akadályozó, horganyzott zsanér 3db /ajtó

8-Hőhíd csökkentett PERFOTHERM keret, az ajtólappal azonos színben

9-A hermetikus záródásról az ajtólapban, ajtókeretben és küszöbben lévő, cserélhető szigetelő gumitömítés gondoskodik

10-Opcionálisan rendelhető biztonsági merevlánc. A pillanatnyi kitekintést, vagy a szellőztetést teszi biztonságilag védetté. Az alapárba nem tartozik bele.

11-Főzár szerkezete által működtetett kiegészítő záródási tüske +1db."

 

Ugye ebből a 2-es érdekes, amit az innováció résznél kicsit jobban kifejt:

 

"Galvanizált páncéllemez. Korrózió-védett és magasabb felületi keménységű, ami hosszú élettartamú és ellenáll az erőszakos behatolásnak."

 

Nem derül ki a vastagsága és az hogy az ajtó egyik vagy mindkét oldalán van-e?

 

 

 

De érdekes az ajtó merevítése is:

 

"Edzett rúdacél Az ajtó szerkezetébe heggesztett acélrudak egy rácsos szerkezetet alkotnak, ami visszatartja a behatolókat és extra stabilitást ad az ajtónak."

 

Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ez az idomacél szerkezettel szemben mennyire lehet merev.....

Ugyebár a többi gyártó, még a Nivó is idomacél rácsszerkezetből építi az ajtóit. Még a leggyengébb ajtóik is ebből készülnek.

 

 

 

Zárak: 

Kizárólag egy semmitmondó ábrát találtam, amin egy cilinderzár van. Vajon ennek ellenére rendelhető kéttollú kulcsos zárral is? Persze a zárszerkezet márkáját sem ártana tudni.

 

 

 

Persze lehetne sorolni még rengeteg dologot, pl ajtókeret:

 

https://www.unisec.hu/kiegeszito-termekek/kulteri-keretek

 

Nekem ez sem tűnik túl meggyőzőnek....

 

 

Egyébként nem vagyok egyik ajtós cégnek sem az ügynöke egyszerű vásárló vagyok, és végigjártam a cégeket.

De azért most őszintén hol lehet ezt egy lapon említeni egy olyan ajtóval, amit golyóálló kivitelben is kérhetsz?

Ezt csak idecopizom a prs oldaláról:

 

"Opcionálisan kérhető:
• Átlövésgátló „Magnum” kivitelben, FB4 (M3) szabvány szerint
• Anti-terrorista kivitelben, FB7 (M5) szabvány szerint "

 

 

És akkor az árak:

Fogalmam sincs mennyibe kerül, mert titkos, csak ajánlatot lehet kérni az Unisetől....

 

Azt aláíróm, hogy a PRS nagyon drága, az én ajtóm 700k volt, egyedi méretben 250cm magas és B2 üvegezéssel van (ez nagyban megdrágította, mivel 1m2 üveg van benne, de a körfolyosóról így sok fény tud bejönni).

Előzmény: MoMMarci (1787)
Tücsök-koma Creative Commons License 2018.03.02 0 0 1789

Hááát ha te mondod :)

 

Pl milyen anyagból van a rácsszerkezet az ajtón belül, milyen beosztásban? Idézz már pár dolgot az oldalról!

Az ábrából egyébként úgy tűnik, hogy alumínium merevítésű, persze lehet akár titán is :), mert ugye ez nincs feltüntetve....

Zárszerkezetek milyen márkájuak? Mik az opciók? Kérhetek 3db zárt, kérhetek több záródási pontot? Üvegezés lehet mondjuk B3?

 

De természetesen ettől még lehet szuper ajtó.

Nekem kevés az infó ami fent van az pedig marketing. Semmi konkrétum!

Előzmény: MoMMarci (1787)
MoMMarci Creative Commons License 2018.03.02 -2 0 1788

Előre is bocs, hogy megint Unisec-es linkeket adok, de senki másnál nem találtam válaszokat a kérdéseimre, mikor ajtót akartam vásárolni és ez a két cikk pont választ ad neked is:

 

"Igazából az árakat elnézve el is bizonytalanodtam, hogy tényleg kell-e az acélajtó. Egy műanyag vagy fa ajtót nem lehet kihozni olyanra, hogy elfogadható biztonságot nyújtson (társasházi lakásról van szó)?"

CIKK: Mit válasszak? – Műanyag, fa vagy acél bejárati ajtó

 

"Azért kérdezem, mert ezekben a biztonsági minősítésekben se látok következetességet: sok műanyag ajtó elvileg mabisz minősített (ami ugye min. 3 perces, ha jól tudom, ez a legalacsonyabb mabisz szint), viszont acélajtókból is kapni olyat, ami csak a 3 perces kategóriát üti meg. Vagy ezek a minősítések gyakorlati szinten nem sokat érnek?"

CIKK: Az ajtók biztonsági minősítése: EU és MABISZ szabványok

 

Üdv

Előzmény: GRatta (1786)
MoMMarci Creative Commons License 2018.03.02 -1 0 1787

Nem értem mit "kennek" el. Belépsz a Unisec főoldalra és bazi nagy betűkkel az fogad, hogy Prémium biztonsági ajtók.

Ha belépek az egyes ajtók leírásaihoz, akkor pedig ott a biztonsági szint. Például RC4-es ennél a Gerda SX20-as biztonsági ajtónál. Most őszintén... te a PRS marketingese vagy? :D

Előzmény: Tücsök-koma (1784)
GRatta Creative Commons License 2018.02.28 0 0 1786

Kedves fórumozók, 

Bejárati ajtó csere lett aktuális nálunk is. Szimpatikusak a fórumban említett lehetőségek (Nívó, Andre's stb.), kértem is ajánlatot, de mindenhol elég jelentős részét tenné ki az árnak a kiszállási díj Pécsre. 

Pécs környékén (Somogy,  Baranya, Tolna) nem tud valaki megbízható, igényes biztonsági ajtós céget? Interneten keresve max. Hi-Sec-et forgalmazókat találtam (ill. egy helyen el is akarták adni nekem, de szerencsére nem volt jó a méret :)). 

 

Igazából az árakat elnézve el is bizonytalanodtam, hogy tényleg kell-e az acélajtó. Egy műanyag vagy fa ajtót nem lehet kihozni olyanra, hogy elfogadható biztonságot nyújtson (társasházi lakásról van szó)? Pl. műanyagban acél+mdf merevítés, komolyabb zárszerkezet - ezek érnek valamit? Vagy úgy már nem is lenne kedvezőbb az árfekvés?
Azért kérdezem, mert ezekben a biztonsági minősítésekben se látok következetességet: sok műanyag ajtó elvileg mabisz minősített (ami ugye min. 3 perces, ha jól tudom, ez a legalacsonyabb mabisz szint), viszont acélajtókból is kapni olyat, ami csak a 3 perces kategóriát üti meg. Vagy ezek a minősítések gyakorlati szinten nem sokat érnek?

 

Előre is kösz a válaszokat.

 

Dennyuel Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1785

Alapvetően elégedett vagyok a nívó ajtómmal, amit ma szereltek be, egyedül csak azt nem tudom felfogni, hogy miért részegen kell ajtót gyártani.
A beépítő srácok jól csináltak mindent maximálisan! De számomra felfoghatatlan, hogy a gyárban miért nem próbálják ki az ajtót a kerettel csak 1x legalább, mikor összehegesztik és kivágják a lyukakat a zárak nyelveinek.  

Adott egy masszív keret, amit ha akarnak sem tudnak eldeformálni szállítás vagy beépítés közben! Tehát elvárná az ember, hogy egy tökéletesen záródó ajtót építsenek a gyárban, ha már fizet érte szépen. Idegenkedtem kicsit, amikor ki kellett vágni a keretből egy 1 centis darabkát mindenhonnan, hogy minden nyelv a helyére tudjon menni... 

 

 

Tücsök-koma Creative Commons License 2018.02.12 0 0 1784

Ízlések és pofonok, én voltam személyesen több cégnél is, de messze a legkomolyabb a PRS volt, megjegyzem legdrágább is.

Nívo s felejtős szerintem is. DTP nem rossz, de nekem egyedi méret kellett 250cm magas, és nem gyártyák le csak felülvilágító ablakkal.

PRS-nél bármit tudsz kérni. Unisecnél nem voltam személyesen, de én nem látom, hogy ez biztossági páncél ajtó lenne. A leírásban is elkenik, hogy tulajdonképpen melyik kategóriába is tartozik az ajtójuk.

Persze ettől még lehet, hogy 15-20 perces az ajtójuk, de nem ez jön le nekem. Ráadásul a szerkezeti ábrájuk.....   Kicsit olyan érzésem van valamit nagyon takargatnak.

Előzmény: MoMMarci (1782)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.08 0 0 1783

képek:

Előzmény: Törölt nick (1781)
MoMMarci Creative Commons License 2018.02.06 -2 0 1782

A Nívót még egy ismerősöm sem dicsérte őket, aki náluk vásárolt. Az egyiket saját szememmel is láttam... lehámlott a naptól a külső borítása, ocsmány volt az egész és repedezett a fal a hungarocelles körbeszigetelés környékén.

 

A DTP-t és a PRS-t nem ismerem, de egyik weboldala sem győzött meg. Nem az jön le belőlük, hogy a fejlődés iránt elkötelezett cégek, akik a tökéletességre törekszenek...

 

Engem a Unisec győzött meg. Beépítéssel kapcsolatban kerestem cikkeket és náluk találtam mindenféle hasznos anyagot biztonsági ajtó témában az útmutatóik között. Kellett egy kis türelem hozzájuk is, mert elég elfoglaltak, de első osztályú munkát végeztek és az ajtó is tökéletes. Ja és van interaktív ajtótervezőjük, csak kiválasztod a modellt, és válogatsz a színek, formák között; profi az egész :)

Előzmény: Angiexx (1780)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.03 0 0 1781

Debrecenben eladó a képen látható hi sec ajtóhoz való  belsö oldali kilincs –és nappali zár egyben –illetve egy külsö  fix gombos  „kilincs”” Balos ajtóhoz jó, vagyis ha belülröl nézed a lakásból akkor a kilincsnek bal oldalon kell lennie nem jobb oldalon!! Új-nem volt használva-kis karc a gombon a szar csomagolásnak köszönhetö-de nem vészes.Az ár a 2 db-ra vonatkozik –azaz az egy párra.
fix 8.000 ft
MAIL CIM : dancex@freemail.hu     -IDE IRJ HA ÉRDEKEL.

Angiexx Creative Commons License 2018.01.25 0 0 1780

Sziasztok,

 

segítséget kérnék biztonsági ajtó választásban. Kültéri bejárati ajtó, mérete 130x240

 

A Nívóval egyelőre hadilábon állok, az ajánlatadó hölgy nem volt túl kedves illetve ígértek visszahívást pár perc múlvára és 1 óra múlva én hívtam őket. Ügyfélszolgálat eddig -1 pont.

Mindenesetre megszereztem a szükséges infókat, 1,5 mm acél van az ajtóban, 15 perces Mauer zár 3 db - ez cilinderes zár mindenféle védelemmel (fúrás meg mittoménmi ellen). Szigetelt az ajtó és a tok is, biztonsági thermo üvegük van.  Ami fura, hogy ha kérek oldal és felül bevilágítót (üveget), akkor is ugyanannyi az ár, mintha nem kérnék...

végösszeg: 580 300.-

 

DTP itt jófej volt a lány akivel beszéltem, 15 perces ajtó CISA átprogramozható trezor zár, üveg biztonsági thermo, min 1,5 cm acéllemez, négyszögacél rácsszerkezet, szigetelt ajtó és tok

végösszeg: 517 320.-

 

Mindkettőnél a felmérés, kiszállítás, beszerelés és a régi ajtó elszállítása "ingyenes".

 

PRS szerintem ők az igazán biztonsági ajtót gyártó cég, nagyon profik, tényleg van anyag az ajtójukban, akinek milliárdjai vannak otthon, annak megéri mindenképp :) 

 

Andréstől is kértem ajánlatot, de ők még csak nem is válaszoltak.

 

Aki ért hozzá segítene, hogy mit nézzek a választáshoz? Esetleg tapasztalat a közelmúltból?

 

Köszönöm. 

A.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.16 0 0 1779

O.K. Doors fém kültéri hőszigetelt ajtó:  

 

Vettem egy ilyet. Hát, mit ne mondjak. 

Hőszigetelés:- az ajtó tokja és a küszöb üres lemez. kivettem a zárszerkezetet és belenéztem , hogy mi van az ajtólapban. Az ajtólap szélén 10 cm szélességben papírsejt, utána kőzetgyapotra hasonlító valami, az is darabokban. A kitekintőt ki kellett vennem ,mert fordítva rakták be. Ott is papírsejt van kb 5cm körben, aztán kezdődik a közetgyapotnak nevezett valami.

 

Kitömtem rendes közetgyapottal a tokot és a küszöböt úgy szereltem be.

 

Beszereléskor nem szabad meghúzni a rögzítő csavarokat, mert rögtön elkezd hajlani a tok. Az ajtólapot nem igazán lehet állítani, csak hogy jobbra vagy balra dőljön.Előre, hátra, fel, le felejtős. Pedig a marketing duma 3d állítható zsanérok. A zsanérok rögzítőcsavarjaira vigyázni kell, mert könnyen elnyíródik a feje és csak forogni fog benne az imbuszkulcs.

 

Első zárpróbánál beragadt az ajtó. A hiba, hogy a kicsi kínai a zár vasalatát ,ami a tokon van 1/2 mm-rel félrefúrta, emiatt a kilincs nyelve megszorult a vasalaton. Kis reszelgetéssel orvosolva lett a hiba.(nade mire rájöttem, hogy mi a f@szért nem nyílik az ajtó, addigra szidtam azt is akit nem kellene)

 

Az acéltüskének hívott valamik valójában üregesek (síma hengeresre préselt vékony lemezek), de a biztonság illúziója megvan.

 

Amúgy szép az ajtó, ránézésre masszívnak tűnik (de nem az!). A zárvasalat  reszelgetése után egy ujjal is símán be lehet csukni (ennek örülök, nem kell beb@szni) Az utólagosan hozzáadott közetgyapotnak hála, mostmár jónak mondanám a hang és hőszigetelését.

 

Lehet, hogy még az ajtólapot is megpróbálom teletömni rendes közetgyapottal a zárak és a kitekintő felől.

Toobee Creative Commons License 2018.01.08 0 0 1778

Sziasztok,

 

Ma megrendeltem a biztonsági ajtómat. Több cégtől is kértem árat, nagyjából egy árszinten mozog mindenki. Fontos volt számomra, hogy 15 perces legyen az ajtó. A 1000x1970 mm-es (ez már DTP-nél feláras méret) panel ajtóra (zárt folyosóról nyíló ajtó) a következő bruttó árakat kaptam (2 db számjegy, kukucska, legalább 15 perces ajtó, ami gyakorlatilag 15 perces mindenkinél, senki sem ajánlott 20 percest :), 5 db kulcs, jó szigetelés, ezek voltak az extra kívánságaim, tahát nincs rugólemez, küszöbtakaró stb.):

 

- Nívó: 311.150 Ft (3 db Mauer N12 egy kulcsra hangolva)

- Andre's: 323.850 Ft (Mottura 52K771 zárral)

- DTP: 279.800 Ft (CISA 57665), illetve 319.000 Ft (CISA 57915.48 és valami alap hengerzár)

 

DTP-nél voltam személyesen is, ők marha gyorsan válaszoltak és közel voltam a munkahelyemhez. Nem tetszett a 8, vagy mennyi oldalas ákombákom, aminek a végén volt az ajánlat. Előtte mesedélután. Andre's kapcsolattartóból alig tudtam kihúzni az infókat. Nívó lényegretörő, összeszedett, pár soros levél volt. Végül a DTP-t választottam a tollas zár miatt, ma rendeltem meg CISA 57665-tel. Nagyon tetszett az 57915.48 plusz funkciója, ami jól is jött volna, de képtelen voltam ezért 40.000 Ft-ot adni pluszban. A színminták igen szegényesek voltak, de mivel előtte jártam náluk felírtam, hogy melyik cégekkel állnak kapcsolatban és közvetlenül náluk néztem színeket. A barátnőm ki is választott egyet, ami persze nem volt a listájukban, de telefonálás után kiderült, hogy rendelhető. A felmérővel sikerült még alkudni, kaptam 10% engedményt a tudjukmitől eltekintés fejében. 20-25 munkanapot vállaltak, kíváncsian várom a végeredményt. Azt ígérték így is élni fog a garancia, aztán majd meglátjuk. 251.820 Ft lesz a végösszeg így. Egyébként tetszett volna még pár nyalánkság, például az LCD-s kukker, meg a szamszutyok zár, de gyorsan bele is nyalt volna az ajtó ára 6-700e Ft-ba, ha mindent kérek hozzá, ami megtetszik.

 

Előtte átolvastam az utolsó 1000 hozzászólást és rengeteg hasznos infóval lettem gazdagabb. Egyébként karácsony előtt még úgy voltam vele, hogy januárban rendelem a HiSec-et. Szóval köszi mindenkinek, hogy nem hagytatok szart venni :)

 

ps.: 6. emeletre tudtok ajánlani ablakot? Nagyon jó hőszigetelő kellene, valamilyen 4 rétegű, mert a konyhában főzés nélkül is ultrameleg van nyáron.

Tompie979 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 1777

Sziasztok! 

 

Abban tudtok segíteni hol tudok az ajtón illetve a kereten szigetelést cseréltetni Budapesten? 

Egy zárás, multiban kapható acél biztonsági bejárati ajtóról van szó. 

 

Köszönöm 

rottmanso Creative Commons License 2017.12.16 0 0 1776

Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy bejárati ajtó csere lesz. Valószínűleg a PRS mellett döntünk, de minenképp tollas és 3 irányban záródó zár (is) lesz benne. Az lenne a kérdésem, hogy ha ezekkel valami történik, ezeket, hogy lehet cserélni, valahogy pl. egy ilyen PRS ajtóról le lehet szedni belűlről a burkolatot és ki lehet venni a zárat, vagy mifene? :)

calella1 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 1775

Hát ugyan ebben a cipőben járok, de jó ötletnek tűnik, hogy NIVO ajtót választasz és van olyan lehetőség, hogy 3 zár van az ajtón. (Nekünk pont jövőhéten szerelik be). És két kulcsot fogunk hozzá kapni (mindkét kulcs csak kódkártyával másolható). Nálunk a középső (kilincs alatti) zárhoz lesz az egyik kulcs és az alsó és felső zárat nyitja majd a másik kulcs. A bérlőnek csak a középső zárhoz adjuk oda a kulcsot. Tehát ha bármi gond van kívülről rázárom az alsó felsőt és nem tud bemenni.

(Ha erre gondoltál)

Előzmény: mpwzrt (1762)
sóhajtó Creative Commons License 2017.10.28 0 0 1773
Előzmény: mistermekkmester (1772)
mistermekkmester Creative Commons License 2017.10.27 0 0 1772

Sziasztok, kis segítsèget, tanácsot szeretnèk kèrni. Műanyag bejárati ajtót szeretnèk. Szempontok: teli 3 rètegű 44mm üveg meleg peremmel, erősített 3d zsanèr (4db), 5 v több  pontos zár, 7 lègkamra, erősített belső acèl merevítő. 

Ezek alapjan ki mit ajánlana? Köszönöm

sóhajtó Creative Commons License 2017.10.24 0 0 1771

Üdv

Tudtok-e abban segíteni, hogy a képen látható zsanér beszerezhető-e még valahol?

Vagy mivel tudom helyettesíteni?

fém-műanyag páros beltéri ajtón

 

 

 

Jaki97 Creative Commons License 2017.10.18 -1 0 1769

Ne is fényezd,mert igénytelen pince ajtó. Beltérre szart sem ér, a zárszerkezete nulla, kültérre meg nem alkalmas,mert a Nivó nem vállal garanciát és nem szigeteli!

Előzmény: sanyaboj (886)
bikk.zi Creative Commons License 2017.10.18 0 0 1768

sziasztok!

 

Lehet volt már róla szó, OBI-ban kapható beltéri fém bejáratiajtókról mik a tapasztalatok?

sloob Creative Commons License 2017.10.13 0 0 1767

Szia!

 

Az RC2-es ajtó az MABISZ II. kategóriába tartozik, az az 3 perc alatt feltörhető.

 

http://biztonsagiajtok-prs.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=7&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=4

Előzmény: Chronz (1766)
Chronz Creative Commons License 2017.10.12 0 0 1766

Sziasztok!

 

Segítsetek nekem, mivel ebben a témában nem vagyok kellően jártas! Valakinek van esetleg tapasztalata velük és az ő termékeikkel? 
http://www.ablakland.hu/biztonsagi-ajtok-rc2-akusztik-osztaly-c-609.html

 

Panellakásba szeretném az ajtót, viszont a jelenlegi biztonsági rácsot megtartanám mindenképp (már ha vissza lehet rakni valami úton)!

krimpelő Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1765

Sziasztok!

 

Tegnap megtörtént az Andres ajtóm beépítése, és mondhatom, hogy ennél jobb munkát már szinte lehetetlen elvégezni. A bontást, és a beépítést is láthatóan értő kezek végezték, a lehető legnagyobb odafigyeléssel, ügyelve arra, hogy az ügyfélnek(nekem) a lehető legkevesebb a bontásból eredő problémát okozzák. Annyira sikerült ezt véghez vinni, hogy azóta sem hiszem el, szinte semmilyen utómunkálatra a részemről nincs szükség. Eltekintve egy a külső oldalon lévő 2-3 cm es festéstől amit egy-két helyen javítani kell...most festettek a nyáron a lépcsőházba, kértem is javítófestéket, de nem gondoltam volna, hogy elég lett volna fél deci festék is. A belső oldalon pedig a küszöb melletti fugát kell pótolnom, de ezt megcsinálták volna ők is, de már könyörögtem nekik, hogy egy kis melódiát hagyjanak már nekem is, mert mit mondok az este hazaérő asszonykámnak....mitől vagyok berúgva?! :D 

A belső oldalon az eddigi toktakarásra úgy tekintettem, hogy annak úgy is annyi, hiszen gipszkartonból készült, és azon egy dísztégla utánzat(delap)van, mondtam is a szakiknak, hogy nem baj ha az lejön, majd készítek másikat, de ők nem engedtek nekem, és addig ügyeskedtek/óvatoskodtak, hogy sérülés nélkül kivették a régi kínai tokot mellőle, aminek azért csak örül az ember. Összegezve nagyon meg vagyok elégedve az ajtóval, és a beépítési munkálattal is, bátran ajánlom őket a továbbiakban is.

 

Képek:

 

http://indafoto.hu/krimpelo/slideshow

Előzmény: krimpelő (1754)
davidb 83 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 1764

Sziasztok!

 

Mauer Redline 2 -t vagy Tokoz Pro 300 -at válasszak szerintetek?

 

Vagy esetleg  más 20e Ft körül..  (40x50es)

 

Köszi a válaszokat!

attamatta Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1763

Szerintem ez esetben olyan zárat rakass bele, ami nem cserélhető (vagy nem egykönnyen), nehogy kizárjanak aztán.

Előzmény: mpwzrt (1762)
mpwzrt Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1762

Kedves Urak,

 

elnézést, ha korábban volt, egy érdekes kérdéssel szembesültem. Vásároltam egy lakást, amin egy özönvíz előtti házgyári ajtó van, ami nyilván cserélendő.

 

A lakást viszont valószínűleg ki fogom adni.  A probléma a következő: milyen ajtót válasszak abból a szempontból, hogy egyrészt adjon érdemi védelmet is, viszont egy nem várt kellemetlen esetben én is át tudjak jutni rajta kívülről, illetve később egyszerűen cserélhető legyen a zár.

 

Személy szerint a Nívó ajtóval van tapasztalatom, alaposan megvizsgáltuk, ott nem nagyon láttam esélyét arra, hogy bejussak a lakásba, a HiSec-ről elég sok rosszat olvastam (itt is).

 

Köszönöm szépen!

sloob Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1761

Sziasztok!

 

Neten keresztüli összehasonlítás alapján nálam a PRS a nyerő a Professional kivitelű ajtójával, melyen 2 db Securemme tollas kulcsos zár van és 3 mm-es acéllap borítás a külső oldalon. Szemben a Nívó Plusz ajtójával, amely 1 db tollas és egy darab cilinderes zárat tartalmaz, az acéllap vastagsága pedig 1,5 mm. 

Az Andres ajtóról a honlapjaikon nem találtam pontos információt. Egyébiránt mindenkinek a pénztárcája dönti el, hogy milyen ajtót vesz. 

A6V630S Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1760

Helló.

 

Én is néztem élőben a Nívó ajtókat. Elég fura hatása volt a festésének... kicsit tényleg gagyi hatású volt. Megnézem én is most ezt az Andreas ajtót. Ha meglesz neked rakhatnál fel képet.

Köszönöm.

Előzmény: krimpelő (1754)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1759

Szia. Nos ezzel annyiban vitatkoznék  hogy a nivó szép pdf et dobott nekem a zártipusokról -márkákról ilyesmikröl feltüntetve mi mennyibe kerül "" mit tud """ .(pld. MAUER -KALE stb) Igaz nem a pinceajtónak látszó alapot vetrem hnem nivó pluszt. A pinceajtó 3 elzett záras ajtótól ne legyenek nagyon nagy elvárások mivel az az alap legolcsóbb ajtójuk. 

Előzmény: krimpelő (1754)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!