Keresés

Részletes keresés

swill Creative Commons License 2009.03.22 0 0 14
Nem.
Csak találgatni tudok. Szerintem országtól és banktól is függhet. El tudom képzelni, hogy van ahol lehet, máshol meg nem.
Szerintem keress rá a neten és svájci bankszámlákat néztem annak idején és mintha én is találtam volna olyat, hogy nem kell kiutazni, de nem emlékszem pontosan a részletekre.
Előzmény: <Euro> (11)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13
Köszönöm.
Előzmény: swill (12)
swill Creative Commons License 2009.03.22 0 0 12
Éltem és dolgoztam is külföldön. Az egyik számlámat akkor nyitottam, azóta nem szüntettem meg. Nem Euró alapú, de az EU-ban van.
A másik az egyik cégemé ami külföldön van. Ez is EU-n belül és Euró alapú.
Előzmény: <Euro> (10)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 11
Azt nem tudod, hogy meghatalmazás alapján lehet-e nyitni bankszámlát külföldön? Arra gondolok, hogy mondjuk egy családtag nyithat-e számlát az én nevemre, meghatalmazással?
Előzmény: swill (8)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 10
Igazad van, valóban úgy fogalmaztál, hogy ritka.

Ha nem vagyok indiszkrét, mi okból van neked több bankszámlád is külföldön. Csak kíváncsi vagyok.
Előzmény: swill (8)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 9
Egyszerűen csak irigy vagy! Cáfolj meg és visszavonom ezen állításomat.

Nem ismersz, de máris skatulyába helyeztél.

Ha megnyugtat, a pénzemet itthon fogom elkölteni. De vagyok annyira óvatos és féltem annyira a megtakarításaimat, hogy azt biztonságban szeretném tudni. És hagy ne beszéljek összegekről, de még pár száz ezer forintot sem kockáztatok azért, hogy aki azt gondolja a szándékaimról, amit te, annak a kedvében járjak.

Szerinted melyik hazai banknak kedvezzek azzal, hogy a pénzemet náluk tartom? A hazai bankokról megvan a véleményem. Egyrészt értem őket, profitmaximalizálásra törekednek. Másrészt nem veszem észre, hogy a bankok között a piaci verseny hatására kialakult volna egy egészséges árverseny. És ennek még semmi köze sincs a forint árfolyamához.

Az már más kérdés, hogy ha sokan cselekednének hasonlóan, mint én, akkor azzal a forint árfolyama még tovább gyengül.
Előzmény: Oldspieler_50 (7)
swill Creative Commons License 2009.03.22 0 0 8
Persze, nem mondtam, hogy nincs, csak szerintem ritka.
De én is kíváncsi vagyok. Nekem több bankszámlám is van külföldön, de én személyesen nyitottam őket.
Előzmény: <Euro> (5)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 7
Persze . Tudom .
Nyomom majd én is a megmaradt filléreket és bélásokat kifelé. Nehogy má' itthon legyen hasznosítva. Még elkúrják a hozzád hasonlók a megtakarított pénzeket. Nem leszek olyan szép , nagy agyagedény mint egyesek, de hátha sikerül.
Süllyed a hajó, menekül a patkány sereg.
Előzmény: <Euro> (3)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 6
vannak olyan bankok is
Előzmény: <Euro> (5)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 5
A bankokat nem ismerem. De azt tudom, hogy szinte a legtöbb brókercégnél - ahol utána a pénzedet a tőzsdén, vagy a devizapiacon forgathatod - lehet így számát nyitni.

Már csak ebből kiindulva is gondolom, hogy biztosan vannak olyan bank is, ahol hasonló feltételekkel lehet számlát nyitni.
Előzmény: swill (4)
swill Creative Commons License 2009.03.22 0 0 4
Szerintem az elég ritka, hogy személyes jelenlét nélkül nyisson egy bank számlát.
Előzmény: <Euro> (-)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.22 0 0 3
Azt ugye tudod, hogy a hozzászólásod csakis rólad szól!?
Előzmény: Oldspieler_50 (2)
Oldspieler_50 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2
De jó Neked!
Más az utcán csövezik családostól a válság miatt, Te pedig lusti vagy a lóvéddal utazgatni. Irigyellek. Vagy mégse. Nagy agyagedény lehetsz.
<Euro> Creative Commons License 2009.03.21 0 0 1
Tapasztalat híján ismerettel is beérem.
Előzmény: locsemege (0)
locsemege Creative Commons License 2009.03.21 0 0 0
0 tapasztalat.
Előzmény: <Euro> (-)
<Euro> Creative Commons License 2009.03.21 0 0 topiknyitó
Üdvözöllek!

E topikot - valójában öncélúan - azért nyitottam, mert hasonló témával foglalkozót nem találtam az Index fórumán.

Most, hogy a forint árfolyama alatt rezeg a léc, szerintem sokan elgondolkodtak már azon, hogy a pénzüket külföldre vigyék, külföldi valutára váltsák.

Én most egy olyan Európai Uniós tagállamban székelő bankot keresek, ahol itthonról, egyszerűen tudok bankszámlát nyitni. Egyszerűség alatt azt értem, hogy minden bankszámlanyitással kapcsolatos adminisztrációs kötelezettségemnek anélkül tehessek eleget, hogy ne kelljen kiutaznom az adott külföldi bankfiókba papírokat aláírni. Továbbá a bankszámlámat internetes interfészen keresztül szeretném menedzselni - bár úgy gondolom, ezen utóbbi elvárásomnak bármelyik bank megfelel.

Ezek az alapvető feltételek. Ezt követően jöhetnek csak számításba a különböző költségek és járulékok. Vagyis, hogy a versenyző bankok közül melyiket érdemes inkább választani.

€uro vagy Dollár alapú számla nyitásában gondolkozom.

Én az elkövetkező napokban utána fogok nézni, hogy mik a lehetőségeim. Ugyanakkor szívesen veszem, ha javasoltok bankot, vagy írtok a számlanyitás ezen formájáról, ha ti már rendelkeztek tapasztalattal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!