Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 463

Sajnálom. Bokros nem egyeztethető össze az LMP-vel.

De mi a probléma vele, kedves árnyékoló?

Előzmény: Törölt nick (460)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 462

Marad tehát Bokros.

 

Az meg ki?

Előzmény: Törölt nick (460)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 461

Igen, vannak zsidók is, de sokkal többen mások is.

Nem tesznek különbséget senkinél. Igazi mai srácok.

Miért baj ez?

Előzmény: Törölt nick (458)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 459
Én sem voltam ott :)
Előzmény: Contempt (456)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 458

Az LMP egy Zöld újbaloldali párt,

 

Fenét! Egy új zsidó párt, azt hallani :(

Előzmény: Törölt nick (457)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 457

Kedves árnyékoló!

 

Az LMP nem fog összebútorozni senkivel. Az LMP egy Zöld újbaloldali párt, amelyik a legszegényebb réteget szeretné emberhez méló körülmények közé hozni. Ennek érdekében viszont feltehetően kompromisszumokat is fog hozni a Fidesszel.

Előzmény: Törölt nick (453)
Contempt Creative Commons License 2010.04.01 0 0 456

"Nem baj, ezek szerint komolyan tartanak tőle."

 

Igen. Nyilván sokkolta a pártokat a kétfős tömeg, hiszen elemzőik egy fős hallgatóságot jósoltak. :D

Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 455

Éppen ma olvastam, hogy az MSZP-nek nagyon betenne, ha a parlamentbe bejutna az LMP. Azt gondolják, hogy ekkor Orbánnak lehetősége lenne az LMP-vel hozni 2/3-os törvényeket hozni, kihagyhatná a Jobbikot. Így viszont az MSZP a Fideszt nem tudná besározni a Jobbikkal.

Persze ezt csak az MSZP militáns kisebbsége gondolhatja, a szélesebb szimpatizáns réteg teljesen másként látja.

Előzmény: toloba (454)
toloba Creative Commons License 2010.04.01 0 0 454
Egy mai cikk szerint a maszopnak is a falova...mer mindegyik pártnak érdeke, hogy az MDF-SZDSZ szöveccség ne legyen parlamenti erő, mivel Bokros mögé viszonylag sokan föl tudnak sorakozni...
Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 452

Az LMP-t hol a Fidesz trójai falovának, hol az SZDSZ trójai falovának minősítik.

Eszerint az LMP csípi a szemét néhány pártnak. Nem baj, ezek szerint komolyan tartanak tőle.

Előzmény: Contempt (450)
nyargaló Creative Commons License 2010.04.01 0 0 451
Azt várják meg féllábon!!!-D
Előzmény: Törölt nick (449)
Contempt Creative Commons License 2010.04.01 0 0 450

A négy falnak tartott LMP-s fórumot Kukorelly Endre
2010. április 1., csütörtök, 16:05

 


Két pomázi volt kíváncsi a Lehet Más a Politika (LMP) szentendrei jelöltjére, Kukorelly Endre íróra, aki a Buda környéki kisvárosban tartott lakossági fórumot. A szűk körű beszélgetésen elmondta, miért jó érzés kotont gumikesztyűben zsákba rakni, hogy Puerto Ricó-i mintára szervezné meg az oktatást Magyarországon és hogy elege van a hazai panaszkultúrából. A beszélgetésnek végül az vetett véget, hogy az egyik pomázinak mennie kellett gyereket fürdetni.

 

 


Kongott az ürességtől a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár parkolója és színházterme délután 6 óra után pár perccel, pedig ekkor már meg kellett volna kezdődnie Kukorelly Endre LMP-s lakossági fórumának, vagy ahogy meghirdették: beszélgetésének. A színházterem helyett végül egy harmadakkora, ívelt csempékkel borított, kissé kopottas terem adott helyt a beszélgetésnek, amelyen eleinte úgy tűnt, csak a párt szentendrei egyéni jelöltjeként és Pest megyei listavezetőjeként indított Kukorelly, a szervező Sepsei Gergely Pest megyei területi koordinátor és négy újságíró fog részt venni.

 

Sepsei a nullához közelítő érdeklődőt azzal magyarázta, hogy az esemény rosszul volt meghirdetve, a plakátolásért felelős ugyanis elutazott. Egyes plakátokat ráadásul le is tépkedtek - tette hozzá. Kukorelly ezalatt az egyik újságírónak fejtegette, hogy kiváncsi rá, "milyen lenne beülni" a parlamentbe. Közben egy nő, a művelődési ház dolgozója megkérdezte, rátelefonáljon-e azokra emberekre, akik ígérték, hogy eljönnek.

 

Egy rövid belsőépítészeti vitát követően (arról, hogy az 1970-es vagy 80-as években épült-e a művház) negyed hét után befutott egy pomázi férfi, és így megkezdődött a beszélgetés. Kukorelly Endre feszengve kijelentette: "ez a szituáció furcsa és kényelmetlen számomra". Ezzel arra utalt, hogy szemináriumaira ennél többen szoktak kíváncsiak lenni.

 

Elég a panaszkodásból!

"Lelki-szellemi paradigmaváltás kell" - mondta Kukorelly, és az est folyamán vissza-visszatérő gondolata volt, hogy "rossz a hangulat" Magyarországon. A Jobbikra utalva elmondta, hogy "a szélsőségesek rájátszanak erre a panaszkultúrára", amelyre focis példát hozott fel: mindig azt mondjuk, hogy "az utolsó pillanatban fog kikapni a magyar csapat a svédektől". A pomázi vendég - akiről később kiderült, hogy egy informatikai cég vezetője - pozitív ellenpéldát is felhozott: "ismerek egy makói iskolaigazgatót, aki szenzációsan működteti az iskoláját".

 

Ekkor egy tálca vízzel a kezében megjelent a művház női alkalmazottja is, aki csatlakozott a beszélgetéshez. Kukorelly a beszélgetés folyamán olykor lazára vette a figurát, mondván: "sokkal fontosabb a közügyek intézésénél, hogy itt a tavasz, a csajok, a sörözés".  Hozzátette azonban, hogy a közügyeket is intéznie kell valakinek. Elmesélte azt is, miként szokott az autópályák elkerülésével, "falvakon át csalinkázva" autózni. Ilyenkor be szokott menni a boltokba, vesz egy Sport szeletet, és a helyiekkel beszélgetve azt szűri le, hogy azért fejlődik az ország.

 

Ógörög hasonlatot is felhozott arra, hogy ha most valaki kimondja a politika szót, megfagy a levegő körötte. "A politika a polisz ügyeinek intézése" - mondta -, "a görögök kimentek az agórába a közös ügyeket megbeszélni". A pomázi férfi erre annyit válaszolt, hogy akkoriban még egyszerűbbek voltak a közügyek, mire Kukorelly Plutarkhosz ógörög történetíró olvasását ajánlotta vendégének, amiből kiderülhet számára, hogy ez nem igaz.

 

Az LMP-ről lelkesen beszélt Kukorelly, aki szerint a párt egy olyan szervezet, amely "kritikus tömeget" képes elérni. "Ott hemzsegnek ilyen lelkes fiatal gyerekek" - mondta az LMP-ről, majd a rendszerváltáskori Fideszhez hasonlította a pártot. A pomázi férfi erre hozzátette, hogy ő is lelkes, de attól tart, hogy az LMP-ből is az a megalkuvó párt lesz, mint amivé szerinte a Fidesz vagy az SZDSZ vált. Kukorelly erre azt mondta, hogy a szakapparátusban az LMP a legjobb, hiszen "frissen PhD-zett gyerekekből" áll.

 

"A zöldség az nekem tetszik"

Kukorellyt elmondása szerint a "zöld oldal" is megfogta az LMP-ben. Főleg azért, mert ők nem "kombattáns zöldek", akik odaláncolják magukat tiltakozásként. "Azért is tetszik a zöld, mert a Fradiban is fociztam" - magyarázta lelkesedését. Kitért arra is, hogy az idősebb generációkat is meg kell nyerni a környezetbarát hozzáállásnak. Példaként saját édesanyját hozta fel, akire már többször is rászólt, hogy ne folyassa a mosogatóba a vizet, amíg cigiszünetet tart.


Szűk körben

Azt is elmondta, hogy olykor takarítóbrigádokat szervez, amelyekkel elmegy szemetet szedni. Szerinte furcsán jó érzés, amikor valaki "felemeli a kotont, és - gumikesztyűben - berakja a zsákba". Saját régebbi helytelen viselkedését is felemlegette, amikor "köpőversenyeket rendeztünk az Izabella utcában", manapság viszont már leszoktak az emberek a köpködésről - tette hozzá. Ezután kiderült Kukorellyről, hogy zuhanyzásnál is felfogja a vizet egy vájdlingba, hogy azzal meglocsolhassa a virágokat. Beszélt a hajléktalanok megsegítéséről is, és hogy alapítványt hozna létre, amellyel bérlakáshoz juttatná őket.

 

"Ha a zöldséget mint életformát tekintjük (...), az nekem tetszik" - mondta a pomázi informatikus, aki állítása szerint a tavalyi európai parlamenti választásokon még nem szimpatizált az LMP-vel. Közben a művház pomázi dolgozója - akiről kiderült, hogy magyartanárként végzett - előkerítette valahonnan a párt EP-programfüzetét, amiről a beszélgetésen tudta meg, hogy már elavult, és a pártnak új programja van. (A párt parlamenti választási programjáról itt olvashat bővebben.)

 

Kukorelly beszélt a nyomorgó cigányságról is, és elmondta, hogy a Puerto Ricóban személyesen tapasztalt megoldást honosítaná meg Magyarországon. Rengeteg állami pénzt pumpálna az oktatásba, és mindenkit képzettséghez juttatna.

 

Elmondta, hogy Puerto Ricóban nem túl magas  ugyan a tömeges felsőoktatás színvonala, de látszik a hallgatókon, hogy nyitottak, érdeklődők. Ehhez ott hozzájárulnak a magas ösztöndíjak is, aminek a gyereket egyetemre járató család is nagy hasznát veszi. A magyartanár végzettségű pomázi nő azonban elmondta, hogy szerinte a cigányság kultúrája nehezen megváltoztatható. Kukorelly a problémára azt a választ adta: "mindenki mellé kéne egy szociális munkás".

 

A művházban dolgozó nő a beszélgetés végén jól érzékeltette a többi - általa a plakátháború miatt populistának tartott párt - és az LMP közötti különbséget azzal, hogy kijelentette: ugyanebbe a terembe csütörtökön 200 embert várnak a Jobbik gyűlésére. Végül a beszélgetésnek vége szakadt, miután két újságíró elhagyta a termet, a pomázi informatikus pedig közölte: "Megöl az asszony, ha nem indulok, menni kell gyereket fürdetni!"

nyargaló Creative Commons License 2010.04.01 0 0 448
LMP egyenlő (new) SZDSZ?

Így-így!
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 446
Ha konkrétumokat mondanál, szívesen vitatkoznék.
Előzmény: Törölt nick (443)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 445

az esélyegyenlőség közelítésmódja, különösen a cigányproblémáé - az valóban hasonlít. Más nemigen...

Különben is, nem mindegy? Hisz itt valaki bármely párt hivatalos manifesztumainak? Milyen sokan tajtékoznak az új arcok, új sanszok ellen... Vajon miért? :) 

Előzmény: találgató alattvaló (444)
találgató alattvaló Creative Commons License 2010.04.01 0 0 444

Ma a Kossuth rádióban hallottam egy LMP-st beszélni a programjukról.

Mivel menet közben kapcsolódtam be a műsorba, így nem tudtam hirtelen ki az, és milyen pártról van szó.

 

Viszont az elmondott szöveg alapján tisztára azt hittem, valamelyik SZDSZ-es emberke beszél, aztán közben elhangzott, hogy LMP.

 

Szóval csak ennyire tűnik SZDSZ-nek.

Már rögtön, első hallásra is...

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 443

Amibe beleolvastam katasztrófa volt.

 

A cigány kérdés kezelése ostoba és kártékony.

 

A BKV-t dilettáns módon fel akarják darabolni (blog)

 

 

Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.01 0 0 442

Ég és föld az LMP  vagy a Bokros programja. Két teljesen külön világ.

Az LMP a szegénység ellen küzd, Bokros pedig a profitért.

Olvasd már el a két párt programját, mert zavar már ez a SZDSZ-hablatyod.

 

Előzmény: Törölt nick (437)
stevebi Creative Commons License 2010.03.31 0 0 441
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 440

apróbb bökkenők:

 

.... az amerikai követség lobbizott Lányinál, hogy hitelesitse őket...

 

Nna... akkor tehát Lányi maga sem annyira antiglob, antimulti, hogy az amcsik ne tartották volna érdemesnek felkeresni? Elképzelem, hogy az Élőlánc indult volna, mondjuk eséllyel a bejutásra - és megindulna a támadás Lányiék ellen, mert hiszen felkeresték őt az amcsik... (Vagy mindenkit felkeresnek? Vonát is? Bogárt is? Drábikot is?)

... itt a polidilin ugyanaz a hívő és védő csapata ...

 

Én biztosan nem tartozom a "csapatba". Rühellem a szadeszt, Élőlánc lett volna a választásom, Élőlánc híján - aggályokkal ugyan - LMP a választásom.

Előzmény: pönty (439)
pönty Creative Commons License 2010.03.31 0 0 439
Az, hogy az lmp egyáltalán nem "élesen multi és globalizáció-ellenes" már a felszínen is jól látszik (Soros plakát alatt ücsörgéstől eltekintve :) abból, hogy

1. az szdsz-esek gyüjtötték a kopogtatócéduláikat, és ültették a fáikat
2. az amerikai követség lobbizott Lányinál, hogy hitelesitse őket
3. Schiffer (Lányival!!) meg akarta támadni Fodort, hogy a elhitesse, hogy ellenfele... :)
4. Lányi jól látja ezt a viszonyrendszert és nyilvánvaló - jogos - sértettsége ellenére nem hazudik.
4. itt a polidilin ugyanaz a hívő és védő csapata
stb...stb...

A többi meg kiderül, ha kiderül.
Előzmény: Törölt nick (436)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 438
  • gyanús egy kicsit

Ühüm. Egy masszivan szdsz mozgalmi múlttal rendelkező pártelnök nem gyanús ?

 

 

Tények versus kampányszlogenek.

 

Tudod, ki mire fogékony.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 437

A hiedelem világod meglehetős távolságot tart az igazságtól.

 

Az LMP illúzióidat nyakatekert eszmefuttatásokkal véded viszont a nyilvánvaló terhelő tényeket ignorálod illetve degradálni próbálsz engem és Lányit is.

 

Az szdsz -est butaságáról és fanatizmusáról lehet felismerni. 

Előzmény: Törölt nick (436)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 436

Néha éppen az SZDSZ-sek támadják az LMP-t intellektuálisan, mert azt hiszik, ugyanazok a szimpatizánsaik. A fenéket. Az LMP élesen multi és globalizáció ellenes, a lakhatáshoz állampolgári jogot adnának, a szegényeknek pedig támogatást. Ez mind összeegyeztethetetlen az SZDSZ-el.

A Jobbikos támadást pedig faragatlanságáról lehet felismerni.

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.31 0 0 435

Az Élőlánchoz sincs köze Urbinak...

 

gyanús egy kicsit, hogy tényleg nincs. De az Élőlánc-téma hatásos fegyvernek látszik az olyan naivak (vagy naivnak hitt alanyok) meggyőzésében, mint te vagy én :) 

Néhányan nagyobb dühvel támadják az LMP-t, mint a parlamenti pártokat vagy a "náci" Jobbikot... tehát: coki! :)

 

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 434

Szerintem Urbi Jobbikos. Az Élőlánchoz sincs köze Urbinak, mert Lányi András szocdem. Most Lányi sértett ember, és lehet vele bántani az LMP-t.

Egyébként én is sajnálom, hogy szétváltak, mert ez nem tesz jót egyikőjüknek sem.

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 433

Részleges szdsz ?

Az milyen ? Csak a palacsinta egyik vége szaros, a másik ehető ?

 

 

Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 432

részleges hasonlóság az szdsz-szel - igaz, de nem váltópárt.

Élőlánc nekem is szimpatikusabb volt, szavaztam is rájuk anno. Most nem indultak, így az lmp-t minősítem a legkisebb rossznak...

attól tartok, ápr 11-ig (vagy inkább 25-ig) már csak ismételmi tudnám magam LMP-témában, úgyíhogy modtantól ritkábban jövök...  

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 431

1. Az szdsz váltópártja.

 

2. Taccsra tették az Élőláncot, az egyetlen pártot, amire nyugodt szívvel szavazhattam volna.

 

Előzmény: Törölt nick (430)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 430
tulajdonképpen miért ostorozod őket ennyire? A szavazótáboruk nem a fidesztől érkezik.
Előzmény: Törölt nick (428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!