Az MFB-be nem kell írni az irányszámot már nagyon régóta. Hogy a pályavasút mit szerencsétlenkedik ezzel, az meg az ő dolguk. DE az átlós fürdős vonatoknál sem zavar senkit az irányszám hiánya, még soha senki nem szólt érte a forgalom részéről sem.
"(arra a változatra már gondolni sem merek, hogy mivel az informatikusokat nem a Szilícium-völgyből menesztették, így csak az MFB esetében mellőzzük ezt a fontos ismertetőjegyet)"
Szerencsére,a technika is és a fejlesztők is elhagyták ezt a hülyeséget,ahogy ugyanaz a vonat mehet egyetlen vonatszámmal végig a teljes útvonalon nem kell 17 db-al.!
"Na. Jó kis kerülővel, de azért végül csak eljutottunk odáig, hogy a mozdonyvezető a hibás."
Én ilyet nem írtam! Azt írtam, hogy az irányszám váltás okozta a sebesség túllépésre figyelmeztetés hibáját.
Ezen a nagy érzékenységen pedig illene itt (fórum) túllépni! Én is érzékenykedhetnék néha, amit itt kapok, de nem teszem (kivétel most)! Eddig a felvetett kérdésekre tudásom szerint megpróbáltam válaszolni, és megpróbálok ez után is, ha hagynak...
Na. Jó kis kerülővel, de azért végül csak eljutottunk odáig, hogy a mozdonyvezető a hibás. Ahhoz viszont a jelenségnek nyilván az égvilágon semmi köze nincs, hogy az MFB-ben ceglédi, a kezemben pedig újszászi menetrend van...
Majd ezekről az irányszám dolgokról talán meg lehetne értesíteni a pályavasútzéertét is, eddig ugyanis csupán KÖFI irányító, fűtőházi bakter valamint forgalmi vonalirányító beosztásúakkal zajlott indulatosságba hajló beszélgetésem, az a képességük ugyanis hiányzott, hogy felfogják: -jelen példában- a nyolcvankettőhathatvanhárom akkor is ennyi, ha utána -2 vagy akár -4, -5 van...
(arra a változatra már gondolni sem merek, hogy mivel az informatikusokat nem a Szilícium-völgyből menesztették, így csak az MFB esetében mellőzzük ezt a fontos ismertetőjegyet)
Úgy néz ki, hogy összefüggésben van az irányszám váltással. A hiba akkor fordul elő, ha a mv. módosítja a vonatszámot (eredetileg nem volt irányszám, de Fradi után bekerül egy kettes)
Az irányszámot egyébként már nem kell kezelni. (E1 Ut. 7. függelék) Én úgy emlékeztem, hogy a bevitel lehetőségét már töröltük az MFB-ből, e szerint tévedtem. Lényeg: legközelebb próbáljátok meg úgy, hogy a vonatszám végig 82663, irányszám nélkül.
2018.02.11 (tegnap) 82663 (azaz j.r.c. topiktárs álltal jelzett vonat) A 60 km/h-s hiba fentállt! (630 015 vonszolta). Ez így még belefér az egy hétbe, úgy számolom:)
Sajnos utólagosan csak egy hétre tudnak visszakeresni logokat. Az a javaslatom, ha hasonlót tapasztalsz, még akkor, a jelenség pillanatában jelezd nekem telefonon. Köszönöm!
Sajnos utólagosan csak egy hétre tudnak visszakeresni logokat. Az a javaslatom, ha hasonlót tapasztalsz, még akkor, a jelenség pillanatában jelezd nekem telefonon. Megértésed köszönöm!
IC 931. Győr után 120 felett csipogott, hogy lassabban. Mivel szökőévente viszek csak ilyen tetves icét, felmerült bennem, hogy elnéztem valamit. (Gép, kocsi, pálya sebesség. De nem néztem el.) Megfékez, újra gyorsít. Próbáljuk meg mégegyszer. Csak csipog 120 felett. Kértem telefonos segítséget. A válasz a "sz@rjá bele, húzzad neki" volt. Komáromi indulás után már nem csipogott kiló húsz felett.
Arra tudok gondolni, hogy valamiért az addigi Sopron-Győr vmax 120 ragadt be az MFB-nek. Azért kicsit megzavart, roh@djon meg :-)
Ezt nem igazán értem. Ha Cegléd felé menne, akkor Köki - Szolnok között 100-as lenne. Ha Nagykáta felé, akkor Rákos - Szolnok között 90-es. Miután a 120a-n lassabban megy, mint Cegléd felé, miért is csipog?
Jelenleg folyik egy kísérlet kb. 70-90 tablet bevonásával. Lényege az, ha dokkolt állapotban az MVA van elől, akkor a Windows nem engedi az MFB-t futni. Ha átváltunk MVA-ról MFB-re, vagy MFB-ről MVA-ra, azt továbbra is a megszokott módon lehet.
A nyolcvankettőezer-hatszázhatvanhármas számú vonatnál Rákos-Szolnok között állandóan csipog. Azt hiszi ugyanis, hogy a vonat Cegléd felé megy. Pedig nem...
Aztán az Fc-KöKi közötti 60 valahogy bele is ragad.
Az MFB kiterjesztés automatikus indulását dokkoláskor nem lehetne kikapcsolni? Mert az eddigi tapasztalatok alapján stabil dokkoló kapcsolat nincs, mindig van kisebb-nagyobb kimaradás. Emiatt viszont a kiterjesztés gyakran újra indul, mert azt érzékeli, hogy dokkolva lett a tablet. Ezen a kikapcsolt MFB modul sem segít. Így viszont csak a bírkozás van a géppel, ha az ember az MVA-t használná épp.
Tisztelettel kérdezném,mikor kerül kiadásra az a pk.rendelet,ami a PONTOS MFB-TABLET-DOKKOLÓ használathoz ad utasítást/tanácsokat. Jellemző hiba : nincs térereje a tabletnek dokkolt állapotban.Ez miért van ?