Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2010.07.12 0 0 2665
de az egy hazai cégé, nyilván domain-spekulációs célból
Előzmény: foveon (2664)
foveon Creative Commons License 2010.07.12 0 0 2664
megvettek mar:
ebay.hu
Előzmény: sdragon (2663)
sdragon Creative Commons License 2010.07.12 0 0 2663
Teljesen egyetértek. Nekem úgy tűnik a Vatera csak a jutalékot szeretné eltenni és semmi garanciát nem vállal a kereskedelemre. Ez szerintem nem korrekt. Lehet, hogy érdemes lenne valakinek megvenni a magyarországi ebay jogot és egy korrekt szolgáltatást nyújtani.
Előzmény: attila7575 (2660)
foveon Creative Commons License 2010.07.12 0 0 2662
ugye nem ram gondoltal. az a sok fax aki meg vam es afa nelkul felaron akarta a cuccot az is teljesen okes? meg ugye mar bebukott elotte egy csomo de o azert meg berendelte es atutalta a pizt hatha megis megjon. majd fel meg egy ev utan itt sirankozott a forumban es varta hogy mas foljelentse (mondvan majd o csatlakozik) az is tok okes...
vastag volt a mez a madzagon, es ez az osszes esetnel igy volt. vatera is hunyo ebben boven, de ne feljtsuk ez leginkabb a sok palimadaron mulott.
Előzmény: pano78 (2661)
pano78 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 2661
Ezt bírom Mo.-ban.Átbasznak egy csomó embert,teljesen egyértelműen,és akkor jön egypár okos ember h megmagyarázza hogy ez így van rendjén.
Az összetartás teljes hiánya...
attila7575 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2660
Nem több ezer választ kellene elolvasni, arra szerintem még a hülye is felfigyel, hogy jéé, itt felfutott a negatív, vagy a semleges értékelések aránya. A vaterán ez történt. Folyamatosan jelentkeztek a problémák. Azt pedig szerintem te is tudod, hogy technikailag is mi a különbség több ezer (akár...) visszajelzés elolvasása, meg egy olyan kapcsoló beállítása között, hogy dudáljon már, ha a negatív vagy semleges elér egy bizonyos számot, arányt. Azt hiszem ez elég egyszerű.

Másrészt, bár nem ismerem azt a piacot amit te mondtál, de szerintem egy kicsit sántít a hasonlat. Itt a vatera felülete adja az ügyletkötés módját, szerintem jóval inkább hozzájárulnak a vevő és eladó közötti szerződéskötéshez, mint egy piac. A vételárból százalék jár nekik, azaz a sikeres fizetésről is értesülnek. Érdekes, ezt nyomon tudják követni, 30 db egymás utáni negatívot nem.

Sőt, továbbmegyek. Az ebay meg tudja oldani. Az amazon meg tudja oldani. Pedig úgy hallottam, hogy több eladás bonyolódik rajtuk mint a vaterán. A fene se érti ezt!
Volt egy ebayes eladó, eltettem a kedvencekbe, olyan érdekes dolgai voltak. Egyszer rendeltem is tőle, nos csak annyit mondok, hogy nem volt éppen minden szabályos. Múltkor ránéztem, jéé, törölték. És jéé, törölték azokat a hasonló eladókat is, akiket még ismertem a témában.

Nagyon érdekes ez számomra. Valahogy úgy tűnik, mégiscsak megoldható az odafigyelés az ilyesmire. Persze az "akarás" opciót enabled-re kell állítani különben nem működik a csalószűrés.dll modul :)
Előzmény: foveon (2656)
futoz Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2659
Olvasd el a piacokról szóló jogszabályt.
Persze tisztán kéne látni, hogy mi a Vatera. Mert ezt nem tudjuk, most már olyan mint egy globális web áruház
Idézek belőle egy nagyon fontost rész , nem lesz pontos.
A piac üzemeltetője köteles rögzíteni az árusítók vállalkozói igazolványszámát. Magyarul amikor amikor megveszem a jegyet előtte szépen elkéri a papírjaim.
Erre ugye jön a szemfüles Magyar és közli, óóó ez egy magán aukció kérem szépen a saját tulajdonom adom el. Akkor lapozzunk bele a használtcikk piacról szóló törvénybe.
Használtcikk piacon magánszemély alkalom szerűen értékesítheti a tulajdonát épező terméket, eladás céljára nem vásárolhat terméket.
És a végén a sokat szidott Alkotmányba is belepillanthatunk
Én a múltkor rákérdeztem a Vaterára, hogy nem probléma-e ha nem vagyok vállalkozó és úgy szeretnék árulni. Jön a rövidke válaszuk , hogy természetesen nem gond és árusíthat. Válaszoltam nekik a Ticketre, hogy én nem ezt kérdeztem, hanem a folytatólagos üzletszerű árusításra gondoltam, na erre már nem válaszoltak.
De kérdeztem őket a fogyasztóvédelmi törvénnyel kapcsolatban is. 4 napig jogászkodtak mire válaszoltak, de a Vaterán a mai napig nem közölték a felhasználókkal. Holott a fogyasztók szempontjából egy nagyon fontos kérdésről volt szó. Mégpedig az elállási jogról.
Előzmény: foveon (2655)
nord Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2658
"komolyan gondolod hogy napi tobb ezer ertekelest olvasgatni fog barki is?"

Jah, értem. Tehát a pénzt fel lehet markolni, dolgozni meg már büdös. (A napi több ezer értékelés-számban biztos vagy? ;))
Előzmény: foveon (2656)
nord Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2657
Hehe, ha olyan lenne, mint egy piac, akkor nem lennének gondok!
Ugyanis a piacon nem csak a markukat tartják a tulajok, hanem folyamatos ellenőrzésekkel figyelik, hogy mindenki rendelkezik-e a megfelelő engedélyekkel, műbizonylatokkal. (Természetesen most nem a kínai piacokra, hanem a szó klasszikus, jó értelemben vett piacára gondolok.) És akinél valami nem stimmel, azonnal kirakják.
Ezzel szemben a vatera még akkor is szarik a júzerre, ha már kvázi teljesen egyértelmű, hogy nagy gondok vannak!!
Előzmény: foveon (2655)
foveon Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2656
komolyan gondolod hogy napi tobb ezer ertekelest olvasgatni fog barki is?
ha kimesz a sasadi hasznaltauto picara es veszel egy lopott autot akkor szted ezert a sasadpiac barmit karterit vagy feleloseget vallal? kotve hiszem. amit elkovet az annyi hogy odahivja a rendoroket hogy piac idejen kamerazzak a rendszamokat es ellenorizzenek. ennyi. es meg ezt se ok csinaljak hanem a yard.
Előzmény: attila7575 (2653)
foveon Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2655
szted nem? ha nem akkor miben nem?
sztem olyan mint egy piac. a piacon levok szamara eloir egy hazirendet (+joxabalyi hatter). ha valaki ezt nem tartja be akkor ok ugy gondolkodnak hogy reszukrol szankcio amit tehetnek a pontozasos rendszer es a kizaras. a tobbi meg rendorsegi ugy. a rendoroknek kiadjak az adatokat ha jol tom. lehet kritizalni ezt a hozzallast de ha reggelsz es hasznalod elfogadod.

amugymeg aki hulye es azt hiszi fel aron vehet millios teleobit meg legujabb csodatelefont aztan puszira utal 100ezreket azt at fogjak baxni. nem csak a vateran hanem azon kivul is, csak annak nincs ekkora cikke az index fooldalon.
Előzmény: futoz (2651)
foveon Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2654
bar lenne;)
csak mindket oldalrol erdemes nezni a dolgokat.
Előzmény: tux (2650)
attila7575 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2653
Azért egy dolgon elgondolkoznék a vatera helyében. Azok az értékelések számukra is olvashatóak, miszerint nem jött meg a cucc. Ezért a jutalékot eltették. A csalással okozott kár = bűncselekménnyel okozott kár. A mai hatályos ptk szerint pedig a bűncselekménnyel okozott kárért való felelősséget nem lehet kizárni, ill. korlátozni, így e tekintetben nem ér semmit a vatera szabályzata (ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy az ő szabályzatuk felülír egy törvényt). Nem hiszem hogy ilyenkor úgy járnának el, ahogy általában elvárható, azt hiszik hogy a szabályzatuk mögé bújhatnak.
Innentől fogva - szerintem - a vatera bizonyítottan bűnrészes. Egyszer a nem megfelelő embert szivatnak meg a csalók, és perli a vaterát is. No, egyszer derüljön ki, hogy sikeres volt, onnantól asszem MINDENKI rajtuk fogja megvenni a kárát.

Érdekes amúgy, nem értem hogy a hatóságok ezt még miért nem vizsgálták. Mondjuk persze könnyebb felvenni Pistike panaszát, aztán jól elnyomozgatni, meg úgycsinálni. Egy vaterával szemben, ahol esetleg fizetett szakmai ellenfélre is akadnak, már ők se lépnek fel. Már régóta mondogatom, hogy minden hatóság kimerül a kisember szivatásában.
Előzmény: r1 (2648)
r1 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2652
Miert vallalna barki is felelosseget, ha nem kotelezi erre semmi? A helyukben en sem tennem. Ezert modtam, hogy a torvenyeket kellene a johiszemu vasarlok erdekeinek megfeleloen atalakitani, mert amig ez meg nem tortenik addig en pl. nem fogok vasarolni, (pedig szeretnek, csak nem hianyzik a gyomorideg).
A hihetetlenul jo ar miatt majdnem beleugrottam egy komplett felszereles megrendelesebe, de az adott feltetelek mellett az ovatossagom erosebb volt mint a kapzsisagom.:)
Előzmény: foveon (2649)
futoz Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2651
Szerinted a vatera a hatályos törvények szerint jár el?
Előzmény: foveon (2649)
tux Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2650
Neked vatera részvényeid vannak?
Előzmény: foveon (2649)
foveon Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2649
amikor reggelsz a vateran elfogadod a felteteleit. ok igy allnak hozza, nem vallalnak feleloseget az eladok utan, nem allnak jot a csalok helyett. ez az o allaspontjuk. lehet ezt nem szeretni de amig a hatalyos torvenyek szerint jarnak el addig az o dolguk. egyet tehetsz nem reggelsz, nem vasarolsz.
Előzmény: r1 (2648)
r1 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2648
En sem. Ha a torveny betuje szerint nem az, akkor szvsz sz@r a torveny.
Olyan torveny kellene ami kotelez minden ilyen aukcios piacteret a kezessegvallalasra es a 8 napon beluli kamatos karteritesre ha ket honapon belul nincs leszallitva az aru, vagy ha a vevo nem azt kapja, vagy nem olyan allapotban kapja mint rendelte. Aztan ha nem tartjak be, akkor felfuggeszteni a kereskedest amig nem er oda a vevohoz a karterites.
- Mert ha a vasarlotol elvarhato, hogy zaros hataridon belul hianytalanul utalja a penzt, akkor a vasarlo is elvarhatja, hogy ket honap varakozas utan elso szora, zaros hataridon belul es kamatostul landoljon vissza a penze a szamlajara es egy nagyon alazatosan megfogalmazott bocsanatkeres a postaladajaba.

Nem eloszor irom le: Az amazonrol rendeltem egy objektivet es par napon belul kaptam egy fenykepezogepet objektivvel, de nem azt amit rendeltem, a tulaj pedig elerhetetlenne valt.
Az amazonnak roviden megirtam, hogy mit rendeltem, mi jott, a tulaj pedig nem valaszol es kerdeztem, hogy mi a tovabbi teendom. Kesedelem nelkul jott a valasz, hogy a tulajt tovabb ne keressem, az arut dobjam fel postan az amazonnak, az arat es a postakoltsegemet is azonnal visszautaljak, a kedves eladon pedig majd ok leverik ezt a viccet.
En ezt az eljarast tarom normalisnak es nem azt, hogy se aru, se penz, se felelos, aztan menjel ugyvedhez, rendorsegre, birosagra es a vegen jo esetben pszichologushoz (ha az utalas es az ugyved utan marad ra penzed), rossz esetben pedig infarktussal a mento vigyen a kardiologiara (penz ott sem biztos, hogy hatrany), mig a kedves "elado" esetleg elmegy nyaralni a penzedbol, a masik tiz karosult penzebol pedig fizeti az ugyvedet, az ujabb palimadarak penzebol pedig jo esetben csurgat egy keveset a leghangosabban meltatlankodoknak.
Előzmény: futoz (2647)
futoz Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2647
alapvetően még mindig nem értem, hogy a vatera miért nem bűnrészes.
Előzmény: nord (2645)
foveon Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2646
saffy meg bizniszel?
Előzmény: nord (2645)
nord Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2645
Vatera kezdi magát jó mélyre ásni:
http://index.hu/tech/2010/07/01/milliokkal_karositotta_meg_ugyfeleit_a_vateran_egy_csalo/
futoz Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2644
Ez is igaz, de én akkor is azt mondom, hogy ..........
Előzmény: foveon (2643)
foveon Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2643
meg a sok balfax, mert a masodik negativ utan en tutter nem vennek az ilyentol barmily csabito az ajanlata...
Előzmény: futoz (2642)
futoz Creative Commons License 2010.05.18 0 0 2642
richi81 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 2641
Lehetne már valami fejlemény...
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2640
Nincs ebben semmi gyanús. Ez pont ilyen lassan megy...
Előzmény: aa11bb22 (2639)
aa11bb22 Creative Commons License 2010.04.09 0 0 2639
...gyanúsan nagy a csönd...
Mercutio_ Creative Commons License 2010.03.05 0 0 2638

Nemkicsit sz*rnám le, hogy családanya vagy sem, ha egyszer átqrt.

Előzmény: richi81 (2633)
richi81 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2637
A vatera egy külön iparág :-)))
Előzmény: futoz (2636)
futoz Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2636
és ennek ellenére engedik a Vaterát tovább üzemelni? Nagyon érdekes. A vicc, hogy piacon nem lehet ékszert árulni, de a Vaterán igen .
Előzmény: richi81 (2635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!