Egyrészt, szétnézhetsz, és nem találsz. De miért is lenne, ha 6% alatt tudja magát finanszírozni az ÁKK? Nézd meg a 3 hónapos DKJ aukciót, 6% alatt van.
Teljesen felesleges bedobnod ilyen hülye kérdéseket.
A mostani sorozat biztosan nem, mert negyedévente újat indítanak. Hogy a harmadik negyedéves sorozatot milyen kamattal hozzák ki, az a körülményektől függ, pl. lesz-e addig újabb jegybanki kamatcsökkentés (van rá esély), ami pedig többek között attól, hogyan alakul az olajár, milyen intézkedéseket hoz az új kormány stb.
Külön értékpapírszámlájuk van? Ha az övék, akkor azt hogyan csináltad te? Ha a tied, hogy nyitottál többet?
Valószínűleg nem értem(/jük?) a kérdésedet, a helyzetet. Pedig ettől lehet hogy függ a válasz.
Egyébként, olyan helyzet nálam is van, hogy több külön családtag pénzét én kezelem, és egyazon számlán van. Egy excelben teljesen jól nyilván tudom tartani, hogy azon a számlán mennyi papír kihez tartozik. Első elinduláskor igényel némi átgondolást hogy hogyan szerkesszem meg a táblázatot, és utána is mindig precíznek kell lenni, de teljesen jól lehet vezetni.
(Régen lehetett egyazon személynek több értékpapírszámlát nyitni. (Nem a START, TBSZ meg NYESZ-re gondolok, "simát" is lehetett többet.) Ma már nem engedik a többedik számla nyitást, de ami megvan, azt hagyják élni. Nekem is volt 4, egy időben a(z akkor) feleslegeseket (sajnos) megszüntettem, de jelenleg is van szerencsére kettő. A kettő között elektronikusan manapság sem lehet átvezetni, csak személyes ügyfélszolgálaton.)
Sziasztok! Anno sajnos külön zsebek létesítésének lehetősége híján két családtagom pénzei egy állampapírszámlára kerültek, amiket egy ideig tudtam követni, most már viszont a sok kifizetéssel, újraforgatással, stb. teljes káosz az egész, rendet szeretnék tenni szétválasztással. Csináltam egy másik accountot, a kérdésem az lenne, hogyan tudok átmozgatni egyik számláról a másikra bizonyos tételeket? Köszönöm.
Én meg éppen ebben a helyzetben még inkább a PLUSZ felé fogok menni. Mégpedig azért, mert az saját magába fektet be (tehát 6,5% -> 7,5% növekedési pályán az egész futamidő alatt). Én arra számítok, hogy amikor a FIX negyedévenkénti hozamait újra be kell(ene) fektetni, szerintem csak kisebb kamattal lehet majd. Ezáltal, a PLUSZ az 5. év végére jobb kihozatalt hozhat, mint a FIX.
Tény, hogy most a Fix 7% nagyon jó és zsákolni is kell amíg még lehet! DE ettől én még a régebbi jobb 1,25-1,5%-os Bmáp-okat nem adnám el! Most erősen beesett a DKJ hozam, de bármilyen geopolitikai eseményre újra kilőhet bármikor! Azért jó a 'változó' kamatozás téma is fix gerincek mellett.
A 2. linkedre: a múlt héten azért voltak ennyire "kapósak" az állampapírok, mert a Fixnek kamatfizetése volt, és ebből a pénzből sokan ismét állampapírt vettek.
Mivel augusztus vegen esedekes amire szüksegem lesz a lekötött penzre, addig meg ugyis hagyon kicsit kamatozni es ahogy közeledek az idöhöz, meg egyszer atgondolom melyiket erdemes felbontani, melyiket nem vagy melyikböl erdemes FIX-et venni.
Az viszont vilagos, hogy a 29/N maradjon illetve hgy a 28/P-vel mindenkeppen kezdenem kell valamit, mert ott van lekötve a nagyobb összeg, amire mindenkepp szüksegem van (illetve egy nagyobb reszere legalabb).
Szerintem a 29N-t semmiképp se add el. Inkább a másikat akkor már. Most NAGYON 7% Fixmáp-ba terelik a népet hónapok óta, én szákoltam én is persze amíg kibocsátás alatt van..!!
DE sokan gondolkodnak hogy a régebbi jó Bmáp-okat cserélni a mostani Fix-re. Ezt én nem tenném. Ahhoz jósgömb kell persze mennyi lesz a DKJ átlaghozam 3 havonta az elkövetkező években/ negyed években. Mivel erősen csökkenő kamatpályára lehet számítani a mostani helyzetben az új kormánnyal a 7% most jó. Ettől még lehet inflációs sokk bármikor vagy külső piaci, geopolitikai tényezők amik miatt azonnal kilő a DKJ és reagál a Bmáp. 29N a legjobb. Lehet bezuhan , lehet aztán kilő, ezt nem lehet meg jósolni, de a fix az fix. Nem reagál semmire viszont ha jönnek a kamat vágások 6% is lehet vagy alá is mehet majd AKKOR 7% arany lesz 5 évre.