Az előző Hsz-emben küldtem egy linket, benne nagy filc választékkal, elérhetőségekkel.A méretét a lemezívek mutatják, a filcnek hozzá kell érnie a gömbhöz, hogy valamelyest tömítsen.
Én évtizedek óta Zetor 6011 es önindítót teszek a Dutrákba soha semmi baj nem volt azóta. Gyors dinamikus indítást biztosít. kb másfélszer gyorsabb az eredetinél.
Ha jó az előtöltés na meg az izzítás, úgy indul mind egy személygépkocsi. Csak egy lendítés és már pöfög is. Soha nem kellett hajtatni, csak egy nagyon rövid indítás.
Az orrpajzsot egy kicsit meg kell igazítani lamellás köszörüléssel, mert különben nem stimmel a felfogatása.
Ez csak annyit jelent hogy az egyik felén nagyobb, ívesebb lesz a kivágása.
Az MTZ áttétels is csak akkor jó ha a jó motor szívesen indul. Különben tényleg néhány nyüstölés és szinte elolvad a kicsi kis motor.
Üdv Mindenkinek! Tud e valaki segíteni abban hogy hol lehet rábukkanni az U28-asok gyári színére. Nem találok hivatalos adatokat. Előre is köszönöm a segítséget!:)
Szasztok! A Dutra UE-28-as olajnívó pálcán csak egy jel van gyárilag. Ha jól gondolom ez a max. szintet jelöli a min. szint pedig a pálca vége. - Jól gondolom?
Szerencsémre még van néhány dolog a 28-asomban, amit nem kellett még szétszednem (pedig már nem sok ilyen pont van) de az olaj útját pont nem jártam még teljesen végig.
Ha logikusan akarnám keresni-a nyomásmérő csonkja közel van a vezérműtengely végéhez - oda meg csak nem jöhet rosszul kicsi olajnyomás.
Az hogy a szűrőnél látni, hogy nyom olajat- nem tudjuk sem a menyiségét, sem a nyomását
A gyári szűrőből asszem 2 irányba indul az olaj- kis furaton vissza az olajtérbe, és a másik a nyomásszabályzó (ez szintén lehet rossz) ágától a főtengely első csapágyához ( amit nekem szemmel láthatóan lehet lógatni, mégis van elégséges olajnyomás).
Tudnàl nekem abban segíteni, hogy mi a kenőolaj útja a szűrőtöl a nyomàsmérő furatig? Ha leveszem a szűrőt, làtom hogy nyomja a szivattyú az olajat. A nyomàsmérőnél viszont nem jelenik meg az olaj.