Mindenről,amit tudni érdemes,lehet a Magyar őshonos állatokról...és Mindenkinek,aki tapasztalatokat cserélne,vagy akik szeretnének tartani ilyen állatokat.
" Ha február enyhe, annak márciusban látjuk a kárát. Ha a február hideg, fagyos, bőséges búzatermést hoz. Amennyi ködös nap van februárban, annyi esős nap lesz nyáron." Február=Böjtelő hava ,-))
Szia! Nem vettem még itthon észre,hogy lenne jelentősége...ha nem valami elfajzott kövér hitványság,akkor kotlik az párban is,meg trióban is...3 tojónál több ne legyen egy gácsérra...
Ennél azért kicsit többre számítottam,,,csak azt nem értem,hogyan alakulhatott ez ki,,,
Mert azt ugye láthatjuk más esetekben, ha valamilyen szervet nem használ egy élőlény akkor az elcsökevényesedik, de itt meg pont az ellenkezője áll fenn?
Igaz, hogy a röpképességhez nem elegendő csak az evezőtollak megléte, oda bizonyos mennyiségű izomzat is szükségeltetik.
Ekkora "evezőkhöz" meg extra izomzatra lenne szükség,,,
"Értékeljük az egész évet : kaptunk hideget, meleget, szépet Kedveskedtünk jót nevettünk, ..a bajokból Elmúlik ez az év is, az újtól remélünk mégis Belevetjük bizalmunkat hitet reményt, a tudásunkat Titokban ad még újat, gazdagságot békességet ; kíván nekünk: sok-sok szépet egy sikeres boldog új évet " :-))
Szia Csongor , a pulykáid fél évesek multak, így érthető, hogy a kakasok aktívak már. Nézd csak meg a "csombók" szépen kinőt az orrukon és az ecsettoll is szépen ott van a mejjkaskákon. - "mikor-mikor..? " - A kispulyka kakasok is növendék korban "sátoroznak" aztán abbamarad és amikor, nemi érettek (ivarérettek), akkor "prüszkölve" sátoroznak (fújjnak hozzá)...vagy ,hogyan írjam le ?? :-)) Nálunk a bosnyákok (vörösek) 4 kilósan és 6 hónaposan viselkedtek így. Ez csak egy egyéni vélemény volt ,természetesen. Üdv.
Szia Józsi. Innen már csak az a kérdés merülhet fel, hogy mi a "fészkesnek" hasonlítod a bótihoz ?? :-))) Jó magam bizony nem sütném össze . xDD ... Komis üdvözletem.
Tömtem idén néhány libát és kacsát magunknak. A töméshez használt áztatott kukorica nem szárított, frissen morzsolt alapanyag volt. Tömés után, vágást követően a húsnak egész más íze volt, mint az üzletekben kapható tömött, hízlalt húsoknak.