Keresés

Részletes keresés

agicza Creative Commons License 2008.09.11 0 0 85
Szerintem más-más izzó más-más fényerőt ad, ezt megvételkor érdemes kérdezgetni, az adott termékről az eladónál... Egy kis olvasgatni-tájékozódni való: ledium.hu A beltéri dekorlámpák menüpont lesz a tied, árlistájuk is van kint, ha jól tudom.
Előzmény: kisidi (78)
kisidi Creative Commons License 2008.09.09 0 0 84
Ez barnás-bronzos minta, talán szép lenne valóban az ágytakarón is.
Előzmény: emeri22 (83)
emeri22 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 83
A szőnyegeden azok a levélféle minták milyen színűek? Lehetne olyan az ágytakaró, vagy olyan alapon lila mintás, ergo fordítottja a szőnyegnek.
kisidi Creative Commons License 2008.09.09 0 0 82
TErmészetesen, ha megtalálom színben, méretben és árban a megfelelőt, akkor jöhet. Próbálgatok megbarátkozni az ikeás bíbor színüvel, de már nem vagyok benne biztos, hogy nagyon sok lila-bíbor kellene még- és nekem egy kicsit túl műszálasnak tűnik, azt nem nagyon szeretem. Majd meglátjuk.
Előzmény: emeri22 (81)
emeri22 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 81
Az ágyadon lesz vmi szép ágytakaró?
mzsperx Creative Commons License 2008.09.09 0 0 80
nekem tetszik.
Előzmény: kisidi (79)
kisidi Creative Commons License 2008.09.08 0 0 79
A késztől még messze, de pár apróság megint változott.
De ahogy elnézem, ez egy modern európai 1001 éjszaka lesz inkább, de határozottan tetszik. Lehet, hogy túl erőltetett lett volna, meg sokkal több változást igényelne, mint ágicza is mondta. Úgy tűnhet, hogy savanyú a szőlő, hogy csak ilyen lesz,de nekem tényleg tetszik. Persze a falszín még sokat változtat majd rajta. Most egy arany-homok alap, néhol egy kis lilás-bíboros-bordós dísszel felé hajlok. Mit gondoltok?
kisidi Creative Commons License 2008.09.08 0 0 78
Apropó lámpák. Van valakinek tapasztalata led-es izzókkal kapcsolatban? Az interneten is lehet kapni, de nem tudom, hogy a fényerősségük milyen. A fogyasztásuk állítólag minimális, de nekem nem csak hangulatfénynek kellene, így az erőssége fontos.
Előzmény: Csaba1961 (77)
Csaba1961 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 77
Sziasztok!

Hátha érdekel valakit :-)


OTTHONUNK VILÁGÍTÁSA

A fény, illetve világítás alapfeltétele annak, hogy környezetünket érzékelni tudjuk. Csak így vehetjük észre mindazt, ami körülvesz bennünket. A dolgokat olyannak ismerjük meg, amilyennek a fény, a világítás segítségével látjuk. Ne feledjük, hogy vásárlásunk alkalmával egy-egy új lámpával mindig egy kis „darab” fényt is veszünk.


Csillárok, lámpák, falikarok

Országunk az utóbbi években nagy lépésekkel zárkózik fel a lakáskultúra területen a nagy hagyományokkal rendelkező országokhoz. Egyre szélesebb réteg kívánsága, hogy minden ponton átgondolt, harmonikus otthonban éljen. Ennek stílusát befolyásolja pl. családi hagyományok, divatirányzatok, egyéni ízlés, nosztalgia.
A lakberendezésben jelen vannak az eredeti történelmi stílusú bútorokkal berendezett lakások. A régi bútorok szeretete életre hívta a stílbútorgyártást. Ezek történelmi stílusú bútorok pontos másai, de sok elemükben megváltoztak és a mai kor követelményeihez alkalmazkodtak.
A komolyabb lámpagyártó cégek pedig ugyancsak alkalmazkodtak a mai kor technikai színvonalához és gyártanak barokk, klasszicista, empire, szecessziós, art deco, stb lámpákat.

Elsősorban férfiak kedvelik az angol stílusú dolgozó, vagy pihenőszobákat. Ez az egyszerű, szépségre törekvő stílus nemes anyagokat, sötét színeket használ. Komoly, ünnepélyes stílus. Jellemzően bronz- és rézszínű, klasszikus formájú lámpatesteket ajánlunk hozzá.
A skandináv stílus az északi vidékek kultúrájára épül. Mivel ezen a vidéken kevés a fény, a természetes csillogást sok lámpával, üveggel pótolják.
A 60-as évek Amerikájában jött létre a minimalista stílus, ami az ezredforduló táján jutott el hozzánk. A rohanó élet megnyugtató ellenpontjaként csupa egyszerű mértani formából, praktikus elemből áll minden darabja. A japán formavilág szépsége tükröződik benne.
A stílushoz illő lámpákra is a leredukált mértani formák a jellemzők.

A fiatalok körében vált divattá a retro stílus, a 6o-as, 7o-es, 8o-as évek hangulatának felelevenítése. Hatott rá a 10-es évek futurizmusa is. Az ezen időszakokra jellemző lámpatestek – elsősorban a gömbformájú üveg – is visszakerültek a köztudatba

Leginkább mégis az úgynevezett modern berendezés a legelterjedtebb. Az ilyen lakások egyszerű vonalvezetésű, tömegtermeléssel előállított bútorokkal berendezett. Nagyon fontos része ennek a vonulatnak a lámpatervezés is, amelyben természetesen újra és újra megjelennek régi korok újrafogalmazott formaelemei.

Szempontok a fénytervezéshez

Az otthonunk eltérő funkciót betöltő helyiségeiben fényigényünk különböző. Minden helyiséget külön, a funkciója szerint kell megvilágítani.
A mellékhelyiségekben pl. elég a megfelelő fényerejű, szórt fényű, általános világítás. A többi helyiségben a méretén túl mérlegelni kell a már meglévő lámpákat és a bútorzat elhelyezkedését is.
Az előszobában a barátságos megvilágítást falikarokkal, vagy spot lámpákkal egyaránt könnyű elérni. Az itt elhelyezett tükröt viszont ajánlatos külön fényforrással is megvilágítani.
A konyha részben általános megvilágosítást igények, a munkaterületekre koncentráló, helyi világításra is szükség van, Ha az étkezések is itt történnek, akkor az ebédlő asztalt is célszerű külön megvilágítani.

A lakó- és nappali szobák rugalmasabb és főként változatosabb fényviszonyokat igényelnek. A jól megvilágított lakás az esti órákban egészen más hangulatú, mint nappal. Ezt a különféle fényforrások megfontolt elhelyezésével, ezek fényerejének jó megválasztásával lehet elérni.
A kiemelő világítások alkalmazásával különféle dísztárgyaknak, festményeknek adhatunk megkülönböztetett hangsúlyt.
A különféle lámpatestek a formájukkal önmagukban is nyújthatnak esztétikai élményt. A különböző stílusú csillárok, falikarok, állólámpák, amelyeket jó ízléssel választottak ki, szinte műtárgyak, nappal is figyelemre méltó darabjai a szobának, este pedig kellemes, meleg fényükkel, igényes kivitelükkel még inkább hatásosak.

Óvjuk magunkat, viszont attól, hogy a csábító újdonságok és a kínálat áldozatává váljunk.

Ne vásároljunk olyan lámpákat amelyek:

•Spiáter, vagy más ötvözet réz bevonattal, készülnek melyek rövid idővel színüket vesztik, ha eltörnek javíthatatlanok.

•Műanyag foglalattal szerelt lámpatesteket, amelyekbe a 60 wattos izzó már beleég, szerelése körülményes.

•Csak a katalógusból lehet megrendelni.

•Nem mindig biztonságos szerelési eljárással, készülnek Pl: kínai lámpák amelyek nem szabványosak, védőföldelés nélkül készülnek.

• Fix méretben készülnek, nem lehet a méretüket változtatni.

•Üveg utánpótlás nem megoldott (kifutó darabok), szériában készülnek, ha esetleg 1-2 évvel a vásárlás után az üveg eltörik nem pótolható a lámpa használhatatlanná, válik.


Forrás: http://www.patinas.hu/
kisidi Creative Commons License 2008.09.05 0 0 76
Ugye? Nekem is:)
Előzmény: emeri22 (75)
emeri22 Creative Commons License 2008.09.05 0 0 75
Ez a szőnyeg nagyon bejön!
kisidi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 74
http://www.ikea.com/PIAimages/63590_PE171271_S4.jpg
http://www.ikea.com/PIAimages/62905_PE170155_S4.jpg
http://www.ikea.com/PIAimages/61503_PE167890_S4.jpg
kisidi Creative Commons License 2008.09.04 0 0 73
Ezt muszáj elmesélnem! Ma nagyon jó napom volt, mert úgy tűnik mázlim van a szoba átalakítás kellékeinek beszerzését illetően. Meséltem, hogy múltkor pár napra rá, hogy megvettük a párnákat, függönyöket, stb. egy csomó minden le volt árazva. Újra megvettem mindent az akciós áron, aztán visszavittem a régi számlával. A csalafintaság miatt most speciel nincs lelkiismeret furdalásom, mert vettem mást a különbözeten, sőt még jó pár ezressel meg is toldottam. Így jól jártak ők is, meg én is.
Ráadásul ma elhoztam az utolsó szőnyeget amit kinéztem féláron, az utolsó volt, bár beértem volna a másik fajtával is, mivel az olcsóbb, és az is tetszett. De ez így tökéletes. Ráadásul találtam a fynd-turkálóban egy függönyt, igaz csak 1 db, a párja nincs meg, de nekem így is tök jó. Az eredeti ára 14 ezer körül volt párban, most le van ugyan árazva felére, de ez az egy 2600 volt. A pink függönyt becseréltem lilára, és ráadásul ez kicsit más lila, mint amim volt, mert az jó pár évvel ezelőtt lett véve. Ezenkívül vettem még 2 lapfüggönyt uaz a mintája, mint a szőnyegnek. 60 cm széles, 300 cm hosszú, tulajdonképpen sötétítő. Még nem tudom, hogy használom fel, de biztos találok helyet neki.
Mindjárt berakom, ha tudom a lapfüggönyt, meg a szőnyeget.
kisidi Creative Commons License 2008.09.03 0 0 72
http://www.ikea.com/PIAimages/59904_PE165816_S4.jpg
Ez is szép, de az az arab sablon, az olyan, de olyan...
ZsuR Creative Commons License 2008.09.03 0 0 71
Neked van valami hasonlo mintad anyagon, nem? Miert nem arrol masolod at?

A masik lehetoseg, hogy keresel valami hasonlot boltan, keszen.

Regebben hasznaltam en is stencilt, amit vettem vagy magam csinaltam.

Itt talaltam egyet - eleg borsos az ara, talan boltokban olcsobb.




Stencil
Előzmény: kisidi (69)
chablis74 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 70
Hűha, ez nem semmi...
Előzmény: kisidi (69)
kisidi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 69
http://www.digipaper.fi/paints2/3781/ 12-13 old. Ez a vágyam, ez a sablon, a szín is szép, most bénázok, hogy mikép tudnám másolni, koppintani A2-esben.
kisidi Creative Commons License 2008.09.02 0 0 68
Még mindig t.k.l.k a színekkel, de időm van, majdcsak beugrik egyszer az igazi színvilág. A világoskék függönyt levettem, a vil.lilát és kéket, meg összehúzom, hogy csak kevés látszodjon belőle. Viszont vettem egy bíborlila szövött anyagot, szintén ikea, amit duplán hajtva jól eltakarja az újságos kupit a polc alatt. Szimplán feldobtam a karnisra csak próbából, és marha jól néz ki, hogy uolyan színű, de más struktúrájú anyag van egymás mellett. jelenleg ott tartok, hogy a pink-ciklámen is lekerült, nagyon vad és hangsúlyos volt.
Olvasgatok közben a színekről, azt írják a hozzáértők, hogy hosszútávon a bíbor-lila deprimáló lehet, úgyhogy nagy felületen nem lesz azt hiszem.
Egyébként ma készen lettek az íróasztal fiókelőlapjai, sikerült uolyan bemarást csináltatnom bele, mint a többi bútoron van. Ennek a színe meg a falszín fügvénye is. Az asztallap még nem tudom miből lesz, az ár sem elhanyagolható. 200x60 cm-es kellene, festhető anyag. Elég vastag kell, mert 120cm-t kell áthidalninia úgy, hogy ne lógjon be hosszútávon sem. Hát, nem kapkodom el, de szeretem ezt a tervezgetést, jó, hogy tudok a variációkkal egy pár napig együtt lenni, más mint az első benyomás.
Előzmény: agicza (55)
patchwork-angel Creative Commons License 2008.09.02 0 0 67

Köszi a dicsiket!

Ezen a fórumon láttam, hogy valaki keres Barbis függönyt? Ígértem, hogy utána nézek. Nálunk Békéscsabán van 140 széles, van babás és nem babás, hanem valamelyik királynői kelléke ismétlődik a másik fajtán. Rószaszín az alapszíne. Van hozzá való vékony, muszlinszerű kivitel is, a vászon és a muszlin is 1990 Ft/méter.

Üdv Mindenkinek!

kisidi Creative Commons License 2008.08.28 0 0 66
Végül megvettem azt az ágyneműt, amiről a sablont csinálnám. Most már nem akarok narancs irányba elmenni, ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom a mosógépes festést. Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Ill. az is érdekelne, hogy ezt az anyagot natur alapon narancs minta, ha befestem bíbor színre, akkor, hogy fog kinézni? Milyen lesz a narancsból?
(De azért, ha lenne szívem kiadni 12000ft-ot, megvenném az tikkurila arab sablonját A2-es méretben. Gyönyörű.)
Előzmény: agicza (54)
mzsperx Creative Commons License 2008.08.28 0 0 65
hopp, el is felejtettem betenni, azóta lefestettem a falat!!! :)
ééés, megvan a kiságy is, ma vettük meg...
mindjárt nézem az alkotásaid!
Előzmény: patchwork-angel (63)
kisidi Creative Commons License 2008.08.28 0 0 64
GYönyörűek a munkáid, csak gratulálni tudok! Klasz, hogy olyasmivel tudsz pénzt keresni a gyerekek mellett, ami a hobbid is! Tényleg egyediek, ízlésesek:)))
Előzmény: patchwork-angel (63)
patchwork-angel Creative Commons License 2008.08.27 0 0 63
Megnéztem a szobátokat, meseszép a színvilága. A lányommal vettünk mindketten egyszer egy tavaszi kabátot, kislibazöld-rózsaszín összeállításban, akkor találta ki a lánykám, hogy varrjak ilyen színű dolgokat. Nézd meg a www.patchwork-angel.gportal.hu weblapomon a galériámban, a gyerekbirodalom könyvtárban,. Van belőle zsebes tartó, meg más is ebben a színben. Persze nem ártana pasztellebb zöld, de nem árulnak. Boldog babázást, nekem is három van, nagyszerű dolog, azóta még büszkébb anyuka vagyok. Találkozunk az idegosztályon pár év múlva.:) Megbeszéljük a lakberendezést.
Előzmény: mzsperx (56)
kisidi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 62
Ja, és ha érdekel valakit egy másik csikozású Hanna rand nevű 50x50-es selyem díszpárnahuzat 290 ft-ért, nem tévedés. az "én kékezöldem " is most 290 ft. A függönyök közül a pink és narancssárga 990:- 2 db-os csomagban, 145x300 cm.
kisidi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 61
Én ma majdnem agyvérzést kaptam az Ikeában. Egy csomó minden le volt árazva azok közül, amiket vettem meg kaptam. De majd megoldom valahogy, a régi számlák megvannak.
ejjkukk Creative Commons License 2008.08.22 0 0 60

A mi kislányunknak is ilyen színű a fala. Mivel nem vagyunk oda a nagyon rózsszín és lila dolgokért, azt csináltuk, hogy sárga, narancs és piros virágos szőnyeget vettünk, és ugyanilyen színű függönyt tettünk fel. A dekorork is ilyenek. Nagyjából egy kis manólak az egész, de még nincs minden készen.

Ja és az egyik barkácsáruház lámpás osztályán vettünk egy virág alakú plafonlámpát, amiről pillangók lógnak, ugyanilyen színekben. Nagyon hangulatos és gyerekbarát!

Előzmény: mzsperx (56)
kisidi Creative Commons License 2008.08.22 0 0 59
Köszi, variálok ezerrel. Van Anyunak még egy s.lila uilyen függönye, lehet, hogy bepróbálom. A kék helyett.
Előzmény: agicza (55)
kisidi Creative Commons License 2008.08.22 0 0 58
Itt vagyok. Tegnap feltettem a ciklámen függönyt is. Lehet, hogy tényleg sok a kékes-zöldes. Majd leveszek belőle és megnézem. Meg a halványlila sem mutat igazán, de lehet, hogy sötétebb fal elött jobb lesz. Hát, ez ilyen műfaj. Majd kialakul.
mzsperx Creative Commons License 2008.08.21 0 0 57
hahóó, valaki :)
hova lettetek?
mzsperx Creative Commons License 2008.08.20 0 0 56
nos. a harmadik lányunk kénytelen lesz egy ideig velünk megosztani a hálószobát. az ő kis részét némi szivecskékkel szeretném feldobni - lásd a komódon. ahol a dobozok vannak, oda jön majd a szintén fehér kiságy - csak épp elfogyott az ikeában. most, hogy gondoltam, hogy felragasztanám a szivecskéket a falra, láttam, hogy igencsak koszos pont ott, ahol a kiságy lesz :( szóval nem ártana egy kis festés. ha már, akkor feldobhatnánk valami eltérő színűvel. de ehhez a foszöldhöz nem tudtam semmit kitalálni... az ágynemű nagyrészt rózsaszínes árnyalat, és lesz még egy baldachin, ilyen: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50107678

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!