A képeket elnézve erős késztetést érzek,hogy rendelnem kell majd ősszel.
Én is dézsában tartom őket de csak azért mert nálunk a talaj nagyon meszes. Hiába volt talajcsere a hortenziáknak és rododendronoknak 2-3 év múlva már nem érezték jól magukat.
Nekem 4 db hortenziám ment tönkre az idei télen. Edényesek, nem szabadföldben vannak. Minden télen fagymentes helyen. Hogy idén mi történt, nem tudom. Nagyon elszomorított.
De 2 db új van már :))))))
Aki teheti helyileg, annak ajánlom Ausztriában Oberwartban a Bellaflorát. Múlt héten tele volt szebbnél szebb hortenziákkal. Legszívesebben az összeset hazahoztam volna. Ausztriában a 2. vasárnap az anyák napja májusban. A most következő héten gondolom mégnagyobb dömping lesz hortenziából, és persze más virágokból is.
A zöldítő komplexból Én mindig tartok otthon készenlétben, nagyszerűen lehet regenerálni a klorózisos növényeket.
(ráadásul nem kell találgatni, hogy vas, vagy magnézium vagy netán valami más mikroelem hiánytól sárgul a növény, mert komplexen tartalmazza a klorózis ellenszereinek számító mikroelemeket).
Sziasztok! Segítségre van szükségem. Tudom, régebben volt már róla szó, de nem sikerült visszakeresni: milyen anyag hiányát mutatja, ha a hortenzia levele világos lesz sötét erekkel? Vas? Magnézium? És milyen szerrel lehet rajta segíteni?
Sziasztok, szeretnék ültetni hortenziát, olyat ami nem szokásos 1-1,5 méter, hanem nagyobb, magasabb bokorrá növi ki magát. Tud segíteni valaki, melyik fajta ami nagyobbra nő?
Hogy a kezek... azt hiszem nagyon sokat szamit az, hogy a talaj savanyu eredetileg. Ami mi tettunk hozza, sokat javitottunk a szerkezeten. Ha leert egy aga a foldre, legyokeresedett... negyven bokor korul van - es sokat elajandekoztam...
A sok fa teszi a jo hangulatot, de ugyanakkor hatarokat is szab. Eleg sok az arnyek a kertben.