Ha nem lenne rá elég pénz, el sem vállalnám, vagy ha belemennék, megcsinálnám "rendesen", nem járatnám le magam ország-világ előtt. Ettől föggetlenül az arca lehet jó...:-)
Van olyan érzésem, hogy a modell formaterv a leg-előrehaladottabb része az egész projektnek. Zalavári nem rossz arc. Amennyi pénzt kapott rá, abból ezt tudta kihozni. A modelltől még messze a végleges proto, sokat fog változni.
Én valahol azt olvastam hogy előbb a chopper típust akarják gyártani, később pedig a retro stílust. Akkor most mi ez a makett? Egyébként én se vagyok ellene az ilyen próbálkozásoknak, de ennek szélhámosság íze van.
Na igen. Erről van szó! Én ebből a tervből nem igazán szeretnék tesztmotort látni... "...Gratulálok Zalavári úrnak a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusának, formatervezőnek..."-ugye ez csak vicc, nem tudom elhinni, hogy ott készült és CSAK ENNYIRE képesek!!! Rázzatok meg! Fel akarok ébredni...!!!
Az az érdekes az én olvasatomban, hogy a képviselő testület a márkanév birtoklásának tudatában döntött, ahogy döntött. Egyébként a google-ban sokszor megjelenik a Pannónia márkanév kizárólagos tulajdonosa szöveg, erre épült az egész média felhajtás.
Újra gyártják a Pannóniát Megjelenés dátuma: 2007. június 14. 04:26.00 Szerző: Fröchlich András
Várpalota (fa) - Az önkormányzat beszáll a hungarikumnak számító Pannónia motor 70-es évek óta szünetelő gyártásába. A fejlesztéshez kedvezményes telket és 15 millió forint támogatást ad a város.
Már ma bejegyzik az új céget, melyben Várpalota önkormányzata 10 százalék tulajdonrészt szerez - hangzott el az önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén. A képviselők úgy döntöttek, a város 15 millió forintos fejlesztési forrást ad a márka és a gyártás jogát birtokló Magyar Motorkerékpár Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, melynek ügyvezetője, Mázló Imre teljes visszafizetési garanciát vállalt a beruházás esetleges meghiúsulása esetére. Az összeszereléssel és részben alkatrészgyártással foglalkozó üzem az inotai ipari parkban, kedvezményesen bérelt csarnokban kezdi el a munkát 16 dolgozóval. Az ügyvezető szerint a gyártás jövő év tavaszán kezdődhet meg, az első évben 700 darab elkészítését tervezik. Hangsúlyozta, a motor iránt óriási a kereslet, a márkát valódi kultusz övezi. A képviselők abban bíznak, Várpalotának nemcsak közvetlen üzleti haszna, de a városmarketing szempontjából is jelentős előnye származik, ha neve összeforr a Pannóniáéval. Ráadásul új munkahelyek is létesülnek.
Ez tavalyi cikk, és akkoriban Mázló úr biztos nem is úgy gondolta, nem is úgy értette, és biztos csak az újságíró írta félre a dolgokat :-)
Piackutatásról nem tudunk pannóniás körökben. A több éves kutató-fejlesztű munkáról sem. Kicsi az ország, ismerik egymást a mérnökök. A többi közölt tény is ehhez mérhető.
Etikus? Ez a szó már rég nem él sokak számára. Elsődleges a profit, haszon hadd dőljön a lé és még utána is facsarjunk rajta egyet. Ezért tartunk ott ahol. Beletenni senki, mindenki csak elvenni akar.
Nincs. De ami érdekesebb, hogy a Pannónia név sincs Mázló által levédve, mert talán nem is lehet az 1.sz bejelentés miatt. Amennyiben az aki az 1.sz. bejelentést tette, nem egyezik meg a Mázlóval, akkor nem lehet Pannónia néven motorkerékpárt gyártani Magyrországon.
Nem tudom. Utolsó emlékeim szerint valaki máig birtokolja az eredeti emblémát és a hozzá kapcsolódó jogokat. Mázló úrék modernizált emblémát készítettek. A legújabb hírekben, szponzori feliratokon nem az általad belinkelt visszavont embléma szerepel.
Nagyon érdekes dolgot találtam a Magyar Szabadalmi hivatal adatbázisában. 143 levédett védjegy van a Pannónia szó kapcsán (tej, sajt, stb), de ebből 2 érdekes :
M0404852 VÉDJEGY Érvényes Ügyszám: M0404852 Bejelentés napja: 2004.12.03 Meghirdetés napja: 2006.04.28 Lajstromszám: 185478 Lajstromozás napja: 2006.07.31 Lajstromozás meghirdetése: 2006.10.30 Jogosult: Holládi-Horváth Attila, Budapest (HU) Árujegyzék: 12 Járművek; szárazföldi, légi vagy vízi közlekedési eszközök; különösen; kerékpárok; mopedek; motorkerékpárok; motorok kerékpárokhoz; motorok szárazföldi járművekhez; oldalkocsik; triciklik. stb ... ---------------
Üdv. Nem tudja valaki hogy Mázló Imre azonos azzal, aki kb. 2000-ben megvette a Pannónia márkanevet egy forintér? Annó a Veterán újság is cikkezett róla. Akkor telefonált nekünk a debreceni kipufogógyártó hogy az az ember felhívta és fenyegette hogy beperli mert nem gyárthatna az engedélye nélkül pannónia kip. dobot. M Zoltán