Keresés

Részletes keresés

Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 176

Jókor jöttél, mindjárt valaki benyomja az unalomig játszott oszlopdiagrammot és rághatjuk a sz@rt hűvös halomba.

Lehet hogy unalmas, de vajon igaz-e ? Ha igaz - márpedig az - akkor mi következik belőle ? Hm ?

Előzmény: Törölt nick (160)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 175

"A hazai gazdaság egyértelműen a kormányzati hibák miatt állt le."

Ja, ha te megállapítottad, akkor itt már dumának helye nincs.

"Ennek minden közgazdasági elmélet szerint..."

Azaz?

Óh Te Közgazdasági Zseni!
Fogadd a szegény tudatlan, megtévesztett, a nemzethalál szélén tántorgó tömegek hódolatát!

Gyakorlatilag semmit sem cáfoltál abból amit írtam.

Még egyszer leírom EZT AZ IGAZSÁGOT:

Cáfold ha tudod...

Előzmény: Törölt nick (173)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 174

"egy ember, aki elmondta az igazságot"

A gúny az erős oldalatok. Mindig is az volt. Lásd Mártíriusz...

Igen, ez a helyzet. Orbán a következő igazságokat mondta ki a kormányváltás előtt:

1. Az államadósság nagyon magas. Problémák lesznek belőle. ---> Kiröhögték, úgy lett.

2. Megszorításokat fog a kormány bevezetni ----> Kiröhögték, úgy lett.

3. Vizitdíjat (vagy ennek megfelelő másik névvel ellátott díjat) fognak bevezetni. ----- > Kiröhögték, úgy lett.

GY. a következőket állította:

1. Az államadósság, köszöni szépen jól van -----> elhittétek, kiderült, hogy nem volt jól, GY hazudott

2. Ez az adócsökkentés kormánya ------> elhittétek, kiderült, hogy hazudott

3. Nem lesz vizit (vagy ennek megfelelő másik névvel ellátott díj)  ---- > elhittétek, kideült, hogy GY hazudott

4. Nem lesznek megszorítások ----- > elhittétek, kiderült, hogy GY hazudott.

Előzmény: JPBemondó (165)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 173

Ja, ha te megállapítottad, akkor itt már dumának helye nincs.

"Ennek minden közgazdasági elmélet szerint..."

Azaz?

Óh Te Közgazdasági Zseni!
Fogadd a szegény tudatlan, megtévesztett, a nemzethalál szélén tántorgó tömegek hódolatát!
Előzmény: Fókuszdió (172)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 172

Kedves Erőrendszer.

A hazai gazdaság egyértelműen a kormányzati hibák miatt állt le. Megrendült államháztartás a rossz gazdálkodás és esetleg a pénzek eltüntetése miatt.

Ezért adóemelések váltak szükségessé a liberális doktrínát követő MSZP-SZDSZ szakemberei szerint, amit meg is valósítottak - igaz ugyan, hogy a kampányban pont az ellenkezőjével kampányoltak. Ennek minden közgazdasági elmélet szerint a gazdaság lelassulása a következménye.

Ez történt. Tehát ki a rossz GDP adat közvetlen oka ?

Előzmény: Powersystem (167)
Fókuszdió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 171

Követelem, hogy eztán minden törvényt népszavazással erősítsünk meg.

Követelem, hogy ne tekintsük kormányzati hibának, ha egy kormány 4 év alatt államadósságot dupláz, világgazdasági konjunktúrában 1 %-os GDP adatot produkál és 2 évig egyfojtában hazudik, amit a ME be is vall.

Előzmény: Megfontolom (170)
Megfontolom Creative Commons License 2008.02.14 0 0 170

Követelem, hogy eztán minden törvényt népszavazással erősítsünk meg. Mert a nép nem buta.

Sőőőőőt.

Mindenhez ért, csak nincs elég bársonyszék.....

Előzmény: 33nev (161)
Megfontolom Creative Commons License 2008.02.14 0 0 169
Hozsannázásodért mi a jutalom?

damm Creative Commons License 2008.02.14 0 0 168

Erre egy remek példa van az egyik 2001-es Szerda reggelben, ahol a nyugdíjak átalakításáról beszélt:

"Nagyon régóta készülünk erre, nem adtunk nagyobb nyilvánosságot az ügynek, mert érzékeny kérdés ez, sok tíz-, százmilliárd forint mozog itt."

Ugye milyen szépen kikérték mindenki véleményét????

Ebből persze ki lehet következtetni, hogy ez a mostani nekibuzdulás nem nagyon "érzékeny" kérdésekről szól.....

Powersystem Creative Commons License 2008.02.14 0 0 167
Az észteké per pillanat 4.8 %-on áll ami még mindig jóval magasabb a miénknél de jövőre még ennél is kisebbet jósolnak! Persze ettől nekünk nem lesz jobb csak annyit akartam mondani hogy mi a legpörgősebb időszakban sem tudtuk hozni a 6%-ot míg a szlovákok még a 9%-ot simán hoznak!
Előzmény: Benozzo (159)
33nev Creative Commons License 2008.02.14 0 0 166
Az a baj, hogy nektek semmi sem jó. Itt követelem OVM. hatalomra kerülését és az igazi népszavazásos demoikrácia megvalósítását, te meg fanyalogsz!
Előzmény: dinovercotti (163)
JPBemondó Creative Commons License 2008.02.14 0 0 165

"egy ember, aki elmondta az igazságot"

Úrjézus... akarom mondani, te mindenható szent Mihály...

Benozzo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 164
Bezony.
Előzmény: dinovercotti (163)
dinovercotti Creative Commons License 2008.02.14 0 0 163
A topicnyitóban leírtakat tökéletesen igazolták az eddigi balos hozzászólók.
nemhívő Creative Commons License 2008.02.14 0 0 162
Na jó, legyen. Essünk túl rajta.
33nev Creative Commons License 2008.02.14 0 0 161
Követelem, hogy kerüljön hatalomra Orbán! Valósítsuk meg az igazi demokráciát, mert ez így kevés! Nem elég, hogy a fidesz-rogramot, nem elég, hogy Orbán beszédét közvéleménykutatás alapján írják! Követelem, hogy minden kormánydöntés, törvényhozatal előtt legyen internetes szavazás! Követelem a nép hatalmát! Természetesen Orbán Viktor Mihályon keresztül megnyilvánulva.
Előzmény: Skorpió (155)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 160
Isten hozott!

Jókor jöttél, mindjárt valaki benyomja az unalomig játszott oszlopdiagrammot és rághatjuk a sz@rt hűvös halomba.
Előzmény: 33nev (158)
Benozzo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 159
A Baltikum jelenleg 7,5-8% növekedést produkál. Mi 1,3%-ot.
Előzmény: Powersystem (154)
33nev Creative Commons License 2008.02.14 0 0 158
Azta! Ha tudom, hogy ez egy ekkora topik, már korábban jövök!
nemhívő Creative Commons License 2008.02.14 0 0 157
Mennyi volt a GDP növekedése 2001, 2002-ben?
Előzmény: Benozzo (152)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 156
Na csak egyet emelek ki:

"Az adatok olyannyira nem voltak tudhatók..."

Akkor nem értem, mit mondott az a nagyorrú (bocs, de tényleg nem tudom a nevét, pedig kéne) igazán jobboldali közgazdász prof. a HirTV-ben.
Mert hogy ő állította, hogy az adatok összeszedhetők voltak.
Ha egy vezető pártnak nincsenek olyan szakemberei, akik össze tudták volna szedni a tényadatokat, a a pártot jellemzi.

Tudod, az internet nem csak a szerver feltörésére jó.

Aztán én nem mondtam, hogy ne mantrázzatok.
Nyomjátok csak ezerrel, minden változtatás nélkül!

Csak unalmassá válhat, néhányan esetleg eljutnak odáig, hogy a cáfolatot is meghallgatják, aztán ott a baj. (Illetve nem baj).
Előzmény: Benozzo (147)
Skorpió Creative Commons License 2008.02.14 0 0 155

Én azért szeretem Orbánt, mert olyan mint egy cola automata. Bedobod a pénzt, aztán kijön a kívánt üdítő: lightos, klasszikus, cukormentes, fékezett habzású (:-) stb.  És hogy ő ilyen, azt tőle tudom, hiszen éppen ma nyilatkozta, hogy megkérdeztek 3000 embert, hogy mit és milyen formában akarnak tőle hallani. És lőn, Orbán ezt prezentálta.

Mondjuk szerintem tiszta égő, hogy nincs neki egy saját stílusa és mondanivalója az elmúlt évről, de hát ez az ő baja.

Ha a 3000 ember azt mondta volna, hogy Orbán a kormány megdöntésére lelkesítsen, akkor Orbán lelkesít. Ha 3000 ember úgy dönt, hogy Orbán szeresse Gyurcsányt, akkor Orbán szereti Gyurcsányt. Ha a 3000 ember arra kéri, hogy meséljen a felsége receptjeiről, Orbán mesél. Ki kell szolgálni a népet.

Na de hol marad a saját gondolat? 

Nos, a tréfát félretéve, ez egy hányinger. Az meg, hogy ő ezt vállalja is, az meg egyszerúen minősíthetetlen. Teljes önértékelési zavar. Elmebaj.  

Egy magára adó politikusnak legyen mondanója, stílusa, azt adja elő, és aki egyetért vele, az értesen egyet, aki nem, hát az meg nem.

Tpikus szélkakas viselkedés amit Orbán művel. Megszoktuk.

Powersystem Creative Commons License 2008.02.14 0 0 154
Miközben mindig ezzel jöttök elfelejtiktek hozzátenni hogy pl a baltikum akkoriban 6-7%-ot produkált! És hogy mi az általatok akkoriban nagyon pörgős gazdaságban sem rtük el a 6%-ot legalábbis éves szinten.
Előzmény: Benozzo (152)
Powersystem Creative Commons License 2008.02.14 0 0 153
Ezt már tudod hányszor leírtam az elmúlt 2 évben? De valahogy mindig átsiklottak fölötte és visszazuhantak a demagógiába. Szal én már feladtam hogy ezt mindig elmondjam nekik! :)
Előzmény: Hwang (143)
Benozzo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 152
Egy cseppet se zavarjon meg a tény, hogy 1998 és 2002 között az éves gdp növekedés stabilan 4-5% között volt. Leszámítva a persze 2000-es évet, amikor valóban 5% fölé ugrott. Tavaly ez az adat 1,3% volt.
Előzmény: nemhívő (149)
banánfa Creative Commons License 2008.02.14 0 0 151

tudom-tudom, az öröklúzer mikrojézuska akármit mondhat, a szektásainak akkor is király marad:)))

nem felejetem el, mikor az emlékezetes visszaállamositós szövegét mondta, az amerikai-magyar kamara nyilt levélben kérdezte, hogy mi is vana befektetésbiztonsággal, a hobbit meg úgy lapitott, mint xar a gazban:)))

Előzmény: Benozzo (150)
Benozzo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 150
Ja, hogy csak a szokásos üres vagdalkozás, azt hittem, van komoly érved is ...
Előzmény: banánfa (146)
nemhívő Creative Commons License 2008.02.14 0 0 149
A GDP növekedés üteme 2000 I. negyedéve óta csökkent: 2000 I. negyedévben 6,6%, 2001 II. negyedévben 4,4% 2002 I. negyedévben pedig 2,9% volt.

Erre meg te adj magyarázatot légyszíves, ha már szárnyaló gazdaságról szóltál egy kicsit korábban:) Vajon ezt is Fletóék qrták el? Ezt meg te oszd be magadnak:)

De ne válaszolj, mert egyrészt tudjuk a választ, másrészt semmi értelme számsorokat ide másolgatni. Nyilvánvaló, hogy te sem értesz ehhez, ezért nem kell ilyenekbe belemenni vagy ha akarsz keress egy olyan fórumot, ahol szakemberek cseverésznek. Bár saját érdekebe nem ajánlom hogy megtedd. Én sem teszem.
Előzmény: Fókuszdió (139)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.14 0 0 148
Sztem a címet "A balosok és Orbán iszonya" formára kéne javítani.
Benozzo Creative Commons License 2008.02.14 0 0 147
Én tényleg csodálkozom, hogy írni-olvasni tudó emberek képtelenek szembenézni a valósággal, annyira elvakítja őket a gyűlölet.

"Évekig nyomtátok, hogy "Nem lesz gázár növelés" - valami szent varázsigének gondolva - és láss csudát, nem jött be."

Én soha nem mondtam, hogy nem lesz gázáremelés, tekintve hogy erre semmiféle befolyásom nincs.

"adatok eltitkolása duma (több esetben bizonyítva, hogy az utolsó forintig tudhatók voltak az adatok, csak a Fidesz sem az adatokkal foglalkozott, hanem a "rosszabul élünk" hülyeséggel)"

Ez konkrétan egy ordas nagy hazugság. Az adatok olyannyira nem voltak tudhatók, hogy a pénzügyminisztérium nemcsak, hogy nem hozta őket nyilvánosságra (törvényi kötelezettségét megszegve), hanem Veres pm. még a részadatok összesítését is letiltatta a tárcánál.

"öszödi beszéd "hazudtunk" duma (ki így érti, ki úgy, persze aki nem úgy érti, ahogy ti, az hazaáruló)"

Aki a 'hazudtunkat' úgy érti, hogy 'hazudtak', a 'nem csináltunk semmit', úgy, hogy 'amit tettünk, az kevés az üdvösséghez', a 'semmit', úgy, hogy 'sokat, de nem eleget', a 'kurvaországot' úgy, hogy 'kurvára szeretett ország', az nem hazaáruló, hanem egyszerűen agymosott hülye. (lásd: őszödibeszéd.com)

"a hatalom görcsös akarása duma"

A hatalom görcsös akarás nem duma, hanem tisztán megfigyelhető tény. Minden politikai prátnak lételeme a hatalom akarása, Orbánéknak éppúgy, mint Gyurcsányéknak. A jogállamiság határait pedig éppen a koalíció közelíti meg nap, mint nap, sőt esetenként át is lépi azt. Félelelmből, görcsből, tehetetlenségből.

""bólogató jánosok" duma (amivel a koalició képviselőit sértegetitek, csak azt nem tudom, miért gondoljátok azt, hogy a mocskolódásotokra, fenyegetőzésetekre a ti oldalatokra tudjátok állítani)"

Nekem két oldalam van, a jobb, meg a bal, és egyiken se látnám szívesen a koalíció képviselőit.

Előzmény: Törölt nick (144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!