Ma beszereztem a kotyva összetevőket. Nem volt egyszerű....
A benzin még gázabb. Csak patikában kaptam megfelelőt. Mentest már sehol nem tartanak..
Az olaj besorolas mitől függ?
Tegnap majdnem megkérdeztem, hogy a szilikonolaj miért nem jó!? De gondolom leginkább az eltávolítás miatt... Pedig jónak tűnt. Víztaszító, kémiailag semleges, 100-as viszkozitás...
Kivsit beszélgettünk. Mondtam neki, hogy kicsit próbálom helyre rakni a quartz slava órát. Felhomályosított, hogy elég vacakkal kezdtem, mert elég rossz konstrukció...
Én erősen gyanítom, hogy kezdetnek és ezekhez az egyszerűbb-robusztusabb ruszki werkekhez simán megfelelők lehetnek a kínai olajak is. Megvallom, nincs velük tapasztalatom - de kínai órákkal van, és szerintem az olcsóbbakat ezekkel a saját olajakkal kezelik gyárilag - és nincs velük gond, nincsenek kenési problémák.
Möbius 9010-el meg Lubetával én is finom és drága órákat kenegetek csak, Rolexeket, Patekokat, Vacheronokat - no jó, ha már vannak ilyenek, a sima ETA werkeket is, de amiket annak idején sima Tillwich 1-2-es olajokkal kentem, azok sem köszöntek vissza soha.
Szerszám téren teljesen oké az ali és társai. Sokszor ugyanazt árulják itthon is. De az olaj más tészta... Igaz árulnak Möbiust is.... A kínai óraolajok -gondolom- nem igazán megfelelőek!?
Igazából a szerelés mindig közel állt hozzám. A szakmám is gépész. (Sosem dolgoztam benne..) Sokáig makettoztam. Most hirtelen ez ütött be. Viszont már hasonlít a gépészethez, és kicsi mint a makettezés. Amúgy orosz mániás voltam (pl haditechnika) mindig. Ez lett belőle!🙂
Tanulni nagyon hálás óra, mert már egész finomnak mondható (egy kicsit darabosabb zsebórának simán elmegy), korrekt, kövezett szerkezet, nem nehéz szerelni, de ugyanakkor nem is a legkönnyebbek közé tartozik, bőven van pótalkatrész, könnyen ad sikerélményt is. Rádásul, ha rendben van, korrekt szerkezet, pontosan, megbízhatóan működik és tartós.
Amúgy sok szerencsét és kitartást, fontos a lelkesedés is, mindenki így kezdte, a legnagyobbak is. :)))
Igazából a belső szerkezezen nincs rozsda. A ház hátsó része rozsdás (nagyon) meg a gombok. Igazából a gombokat szeretném rendbetenni. A ház hiányos és -mint már írtam- nagyon rozsdás. Alkatrészbányának és gyakorló eszköznek szánom.