Keresés

Részletes keresés

apatlananyatlan Creative Commons License 2010.09.28 0 0 661
Mi az összetétele a legújabb magyar szimfonikus zenekarnak?
- 1 szakál és 5 bőgő!
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 659
190-es évek='90-es évek
Előzmény: Péter az állat (658)
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 658
Nem, nem, és nem.

Nem Állat úr. Bár ön az idősebb, ez egy olyan környezet, ahol tegeződni szokás, kérlek tégy úgy te is.
Azután, nem én hoztam létre ezt az oldalt, hanem talán az internetto, valamikor a 190-es évek végén. Én a topicit hoztam létre, ami viszont nem jár plusz jogokkal. Nekem a nyitáskor legfeljebb kéréseim voltak, amit viszont illik, illene elfogedni. Ha másért nem, hát a jó izlés kedvéért.
Ezek a kérések véletlenül egybeestek az üzemeltető követelményeivel. Aki meg nem tartja be a játékszabályokat, az számítson rá, hogy a többiek "renoncot" mondanak. Én törölni nem tudok, legfeljebb javasolhatom azt a moderátoroknak, az elmúlt hét év , és majd' hétezer hozzászólás alatt egy kezemen bőven meg tudom számolni hányszor kezdeményeztem.
Az, hogy magas katedráról tenném meglepő, annak tudatában, hogy én csak egy bunkó rakodó munkás vagyok. Ennél úgy hiszem nagyobb alázattal viseltetem a leírt szó iránt.
Az pedig, hogy a kormánypárt (vagy bármely párt) katonájaként határozol meg enyhén érdekes annak ismeretében, hogy független (és tényleg független) képviselőjelölt vagyok egy független polgármester jelölt mögött, amiről viszont (ha jól tévedek) itt a topicon egy kivételével (és az is egy személyes beszélgetés során jutott eme info birtokába) senki sem tud. De azért köszönöm, hogy a számba adod, hogy mit is kéne gondolnom!

Ja, és nekem is elegem van. A bemutatkozásom is valahogy így kezdődött. És remélem bárki is nyer orvosolja az okait!

Bár téged ismerve "mindez olaj volt a tűzre", úgyhog alighanem most kapok hideget, meg meleget. Csak nem igazán érdekel.
Előzmény: Törölt nick (651)
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 656
Természetesen ezt elfogadom, ha megadjuk a módját.

Ne feledjük el, hogy a nap október negyedikén is felkel, akkor is, ha senki sem látja. De nekünk utána is egy településen kell élnünk. Ezért harsogom azt amit. Ne kelljen utána négy évig ezen csámcsogni! (Bár asszem ezt a fórum bezárást még sokáig fogjuk hallgatni.)
Előzmény: Képes Tükör (654)
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 655
Kedves leves!

Kíváncsi lennék, mikor mondtam jót (vagy gyalázkodót)a polgármester asszonyra? (Kritikát a ténykedésével kapcsolatban azt igen.)
Mikor mondtam bármit is Hancsics úrra? (Talán egyszer ha láttam.)
Mikor mondtam bármi is Belozsánszki úrra? (Bár alighanem sok dologban nem értünk egyet emberileg egy szimpatikus fickó, és kifejezetten szerettem nála vásárolni, merrt nem tudtam olyat kérni, ami nem volt. Csődje veszteség a falunak is.)

Kíváncsi lennék, mikor gyaláztam az EDÉ-t?
Az miért számít gyalázkodásnak, hogy ha megkérem arra, hogy ha a legfőbb ellenfele nem indulhat ezen a fórumon a "játékszabályok" miatt, akkor legyen nagylelkű, és ne éljen vissza ezzel, a lehetőséggel.
Az EDE vezetőjének sikerült ezt úriember módjára felismerni, és elfogadni, neked miért nem?

A blogot pedig nem azért ajánlgatom, mert el szeretnélek gáncsolni bármitől, hanem mert még mindig meggyőződésem, hogy az biz' egy neked való műfaj. Még akkor is, ha azt hiszed, hogy ezt támadás gyanánt mondom.

Az ilyetén befektetéseket meg meghagyom neked.
Előzmény: Törölt nick (649)
Képes Tükör Creative Commons License 2010.09.27 0 0 654
Kedves Péter az állat!

Most választások lesznek az embereket ez foglalkoztatja és az indulókat is.
Kérlek, ezt az egy két hetet bírd ki, utána minden lecseng..

Üdv:
Varga Gábor
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.27 0 0 653
Kedves Antal!

Röviden, tömören Köszönöm a segítséget!

Bár én egy kicsit többet kértem, miszerint legyenek annyira urak a másik félhez, hogy itt nem élnek vissza a kedvezményezett helyzetükkel, én még ennyit sem váram önöktől.

Úgyhogy még egyszer, csak megköszönni tudom, az ön közbenjárását. :-)
Előzmény: Dr. Riebl Antal (652)
Dr. Riebl Antal Creative Commons License 2010.09.27 0 0 652
Kedves EDE szimpatizáns barátaim!

Kérem, hogy tartsátok tiszteletben a topicnyitó felhívását és a helyi politikát érintő kérdéseket csak a szabályzat szerint fogalmazzátok meg.

Barátsággal: RA
S kami53 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 650
huha
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.26 0 0 648
Azt ugyan nem tudom, hogy ki lesz a polgi, max sejtem, de a tény, hogy én mennyire kenem-vágom a kínai nyelv ismeretét az elvitathatatlan. Ráadásul tökéletesen írok is az adott nyelven, mert ha nem kínaiul, hanem magyarul írtam volna le az alábbi sorokat, akkor bizonyára sikerült volna a kedves EDE szimpatizánsoknak is elolvasni, és értelmezni, miszerint:
"A társadalmi szervezetekre ugyan ezen kikötések nem vonatkoznak, de nem lehet megkerülnünk azt a tényt hogy településünkön van olyan szervezet, amely helyi hatalmi tényező volt eddig is, és alighanem lesz ezután is. Az ő tagjaikat/szimpatizánsaikat is arra kérem, hogy gyakoroljanak józan belátást, és a fenti, pártokra vonatkozó sorokat bár nem az, mégis fogadják el magukra kötelezőnek. Úgy vélem ez így fair."

A másik eshetőség persze az, hogy egy unfair társaság első embere, akinek a cél szentesíti az eszközt, szeretne a falu első embere lenni. Azt mindenki döntse el, hogy mennyire hiteles az ilyen ember, illetve mennyire különb az elődjénél, ha ő, és követői egy egyszerű sem képesek (vagy akarnak?) teljesíteni.

Egyébként jó étvágyat a vacsorához. Remélem roston sült keszeg lesz a menü!

Előzmény: Képes Tükör (645)
S kami53 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 647

TIPPEIM!   </P>

Képes Tükör Creative Commons License 2010.09.26 0 0 645
Választási tipp-mix:

Találd el ki lesz a polgármester és a 6 képviselő Délegyházán.
Aki eltalálja az vendégünk egy 4 személyes családi vacsorára az Erdei Vendéglőben.
Bővebbet az EDE honlapján..

Szép estét!

Varga Gábor
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.26 0 0 644
Szóval itt a lemaradt link:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=59146682&t=9126303

Elegem van a számítástechnikából. Asszem inkább megyek főzni.
Előzmény: Péter az állat (643)
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.26 0 0 643
A politizálásról az index [link1] az alábbi állásfoglalást tette közzé:

A politikai témák megvitatásának helye a PoliDili fóruma. Ez két fontos iránymutatást is ad a Kedves Fórumozóknak:

1. Közvetlen politikai témák megvitatása más helyeken azonnali törléssel és tiltással jár.
2. A szakmai témák (pl. vasútkoncepció, motorosok súlyadója, türelmi zónák, liliomtiprási korhatár) politikai vetületének megvitatása szintén nemkívánatos cselekmény a fent említett fórumon kívül, szintén törlés és szankcionálás a következménye.

Külön felhívom a figyelmet arra, hogy a választások illetve az esetenkénti rendkívüli események idején a moderatura toleranciaszintje könnyen megközelítheti a zérót, ezért reklamációnak
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.26 0 0 642
És még valami. Kedves riporterünk!

Tudom, hogy a hsz.-ek hossza nincs korlátozva, de mégis az lenne a kérésem, hogy mivel a regény, vagy a novella nem igazán ide való dolgok, a jövöben ha mód van rá tedd magadévá az egyik napilap jelmondatát, miszerint "röviden, tömören". Nem mondom, hogy egy-két nagyobb lélegzetű hsz nem fér bele, na de, hogy mindíg litániát írsz az kicsit sok. Ebben a műfajban gyakran a kevesebb több lenne. Kérem, hogy gondolkodj el ezen! Jobb lenne nekünk is, és neked is, hiszen többen, olvasnák, és nem csak átfutnák az írásaidat. Már régebben javasoltam neked, hogy inkább blogolj hosszabban, és fórumozz rövidebben. Mellesleg, van már blogod?
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.26 0 0 641
Kérném a kedves kommentelőket, hogy hsz.-uk előtt olvassák át a leírást, és szívleljék meg az abban szereplőket!
Példának okáért azt, hogy "Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást... ... (különösen az országos) politikától mentes tartalommal!"

Tehát, helyi választások idején mivel településünk jövője, és a sorsunk múlik azon, hogy ki(k) vezeti(k) a falut, nem ördögtől való ha polgármester/képviselő jelöltekről beszélünk, avagy azok beszélnek magukról, vagy a programjukról, de semmiképpen sem elfogadható valamely párt reklámozása, annak rendezvényei, programja, vagy jelszava(i) jelképe(i) használata ebben a topicban, függetlenül attól, hogy melyik oldalról van szó.
Amennyiben a jövőben ilyenre kerül sor, annak minimum a töröltetését fogom kezdeményezni. Aki ilyet szeretne, az fáradjon át a poli dili valamely topicjába!

A társadalmi szervezetekre ugyan ezen kikötések nem vonatkoznak, de nem lehet megkerülnünk azt a tényt hogy településünkön van olyan szervezet, amely helyi hatalmi tényező volt eddig is, és alighanem lesz ezután is. Az ő tagjaikat/szimpatizánsaikat is arra kérem, hogy gyakoroljanak józan belátást, és a fenti, pártokra vonatkozó sorokat bár nem az, mégis fogadják el magukra kötelezőnek. Úgy vélem ez így fair.

Tehát az úgy rendben van, ha valaki azt mondja, hogy X.Y. vagyok a Z párt, vagy W szervezet jelöltje, és ez az ÉN programom. Az viszont már nincs rendben, hogy Z párt,vagyW szervezet vagyunk, és ezek a jelöltjeink, ezek a rendezvényeink,vagy ez a programunk. Legalábbis az érvényes választások végéig 3.-a estig.

Továbbá, kérem még figyelembe venni a leírás ezen mondatrészét is "Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást, a nem sértő, normális hangnemmel, valamint a dedós eszmefuttatásoktól..."

Nem kívánok rá példákat felhozni, de leves olvtárs körül szép számmal akadnak ilyen (nem csak általa írt) kommentek. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem elegem van belőle. Tessék normális hangnemet használni! Úgy is el lehet küldeni valakit a p...ba. Ha meg valakinek úgy nem megy, akkor nem kell ezt az írást eröltetni.


Kérem ezeket megszívlelni, és betartani! Igen, ÖN IS.

Köszönöm.
Előzmény: Péter az állat (636)
Vudi Ellen Creative Commons License 2010.09.26 0 0 640
Az eredményekről jutott eszembe :))) - és van benne egy kis birkanyáj is a teljesség kedvéért.

http://www.youtube.com/watch?v=vfF5L7el-ds
S kami53 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 633
itthun!

itthun vagy?
S kami53 Creative Commons License 2010.09.25 0 0 632
itthun!

1.Azt hiszem mi nem beszélgettünk politikáról, mert engem nem érdekel.
2. A rádiónak meg semmi köze nincs a politikához.
3. A levei nem landoltak az utca másik oldalán, hacsak ön maga amikor alkoholos állapotban volt nem dobta át.
4.A nevemet meg többször kiírtam már, de úgy látszik nem olvasta?
5.És engem nem nagyon érdekel a véleménye .

üdv:skami53
Előzmény: Törölt nick (628)
Képes Tükör Creative Commons License 2010.09.25 0 0 629
Gyerekek!

Délegyházán nem a pártszimpátiát kell nézni és szidni.
Délegyházán van:
okos-buta, hozzáértő-laikus, tenni akaró-közömbös, stb. sorolhatnám….
Lehet bármilyen pártból.

Ja, megjelent a Képes Tükör választási kiadása.. Szerkesztette az élet.. megtekinthető az EDE honlapján.

Szép hétvégét!

Varga Gábor
Előzmény: Törölt nick (628)
Péter az állat Creative Commons License 2010.09.24 0 0 627
Példának okáért az erre fordított időért. Ha bármi mást csinálok helyette bizonyára jobban járok. De én vagyok a birka mert mi mást is vártam?!
Előzmény: Villibá (616)
skami 53 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 626
Délegyháziak olvassátok a www.kekto.fm felhívását a rádió üzenő falán és aki kedvet érez hozzá az jelentkezzen a megadott címen.

Itt a lehetőség véleményetek elmondására.

Ne engedjétek el magatok mellet.

üdv:skami53
skami 53 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 624
sumákok itt is olvasgatnak csak nyilatkozni nem mernek.
ill.az előbbiekben azt mutattam mint"villibá" KLF.KREÁLT NEVEK mögé bujdokolnak. nyiltan nem vállalnak semmit sem
s kami 53 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 623
hihi
silverfox1 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 622
Közeledik az idő!
Közeledik az idő, midőn ismét szabaddá válik Délegyháza fóruma.
Ha minden igaz, a válsztások után ismét lehet majd ottan irogatni. Amíg megint le nem tiltják esetlegesen valamelyik képviselő indítványára.
Én bojkottra szólítanám fel az ittenieket!
Miért kell a bizonytalan fórumon irogatnunk, ha itt ezt nyugodtan megtehetjük? Ha az itteni moderáció elviseli beírásunkat, miért függjünk az ottaniak kényétől-kedvétől?
Akit érdekel kis falunk sorsa, itt is megtalál és kifejtheti véleményét.
Ezáltal is pénzt tudunk megtakarítani. Nem kell saját adminisztrátort fenntartani, ki nem győzi a sok felvállalt feladatot.
silverfox1 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 621
Lazításképp.
Honnan látszik hogy az arató munkásnak mi van a ceglédi kannájában?
Ha megtekeri és kilöttyent belőle egy keveset, akkor víz. Ha letörli a kanna száját és úgy iszik belőle, akkor bor!:)
silverfox1 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 620
Hónap menek oszt kitőtök egy lutri pappert. Beztosnak írzem a pennámat. :)
Villibá Creative Commons License 2010.09.24 0 0 619

HÖLGYEK, URAK jelentkezését várom DUK alapitásához!


Mi az a DUK?
Délegyházi Ulti Klub.

 

Klub alakitásom célja az ulti játék népszerűsitése.

 

Az Első Délegyházi Kupa sikere után többen kérdezték, mikor rendezünk versenyt legközelebb. Ezért gondoltam arra, hogy alakitsunk egy klubot és rendezzünk versenyeket Délegyházán, ezzel is népszerűsitve községünket.


A fenti rendezvényen az ország különböző pontjaiból érkeztek versenyzők (Soltvadkert, Tiszaújváros, Erdőkertes, Solt, Péteri, Maglód, Kecskemét, Budapest).


Jól érezték itt magukat és érdeklődtek mikor lesz a következő verseny.

 

Véleményem szerint DUK-kal hozzájárulhatunk községünk népszerűsitéséhez és megismeréséhez.

 

Kérek mindenkit írja meg véleményét és amennyiben kedvet éreznek a DUK-hoz akkor várom a jelentkezéseket az alábbi címen.

 

sarlos.kalman@hotmail.com

 

 

silverfox1 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 618
Azt nem értem, egyes embereknek az alap intelegenciája odáig nem jut el, hogy legalább odafigyelne a nickneve megválasztásában. Némi odafigyeléssel könnyen azonosítható.
Villibá (két l-el) legalább vicces, bár könnyen beazonosítható a szövege révén.
De Ti tudjátok!
silverfox1 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 617
Miért, miért!
Miért mondják, nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés?
A többit inkább töröltem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!