Keresés

Részletes keresés

pROF Creative Commons License 2008.09.29 0 0 695
Ha nincs UPC kábel, akkor még opció lehet a T-Home TV. Amúgy annyiból érdekes kérdés lehet a közgyűlésen a kábeltv és telefon szolgáltató, hogy ha egyenként megy mindenki igényelni, akkor lehet, hogy mindenkit egyenként lepattintanak, hogy nincs kiépítve a házban a hálózat, ezért nem éri meg nekik bekötni. De ha egyszerre többen jelzik, akkor már megcsinálják esetleg. Mondjuk ha csak egy szolgáltatóból áll a választék, akkor ez nem kérdés. :(
Előzmény: lathander (687)
Anselmo00 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 694
A mi adás- vételinkben is 1/23van , mint a tiedben...
Előzmény: All Blacks (692)
lathander Creative Commons License 2008.09.28 0 0 693
Az én műszaki leírásom 4. bekezdése így kezdődik:

"A földszinten 44 db parkoló lesz, és ide kerül a hulladéktároló is."

Ez szerintem elég egyértelmű. Nekem nem volt szerződésmódosításom, így ez a szerződés érvényes rám, de így velem szemben a Platánra is.
Azt hiszem most már tényleg időszerű lesz, hogy beszéljek az ügyvédemmel.
Előzmény: All Blacks (692)
All Blacks Creative Commons License 2008.09.28 0 0 692
A műszaki leírásban mi szerepel, ami az adásvételi melléklete, 23 vagy 43db? Mert pl én vettem garázst és az adás-vételimben úgy szerepel hogy 1/23-ad tulajdoni hányad a teremgarázsból...
Előzmény: lathander (691)
lathander Creative Commons License 2008.09.28 0 0 691
Kövezzetek meg, de ezt a garázsos kérdést nem tudom hová tenni. Persze én is szeretnék már költözni, meg nem is vettem kocsibeállót...
de ez nekem akkor is egyoldalú szerződésmódosításnak tűnik... amihez gondolom valakinek kellett csúsztatni egy borítékot a zsebébe.
Szerintem az eredeti tervtől eltérő, kevesebb férőhelyes, liftes rendszer nélküli garázs az összes lakás értékét csökkenti... pláne hogy mindezt teszi jogtalanul.
Előzmény: Szabi_82 (689)
lathander Creative Commons License 2008.09.28 0 0 690
Üdv Nektek is Szabi! Sajna érdemleges választ egyik kérdésedre sem tudok, de azért jó hogy gyűlünk :) A tűzfalfestést nekünk is ígérte SZK, de hol van már a tavalyi hó.. pont odanéznek az ablakaink, de mondjuk ezt tudtuk előre ;)

A.
Szabi_82 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 689
Sziasztok!

Sikerült rátalálnom nekem(ünk) is a fórumra, aminek nagyon örülünk, hogy van. A feleségemmel együtt mi is a Platán udvarban vásároltunk lakást, és remélhetőleg leendő lakástulajdonosok leszünk, már ha végre eljön az a nap amikor beköltözhetünk…
2008. Januárjában kötöttünk szerződést, amiben április eleji átadás volt rögzítve, de mint ugye mindenki tudja, ebből - az ígéretek ellenére- nem lett semmi.
Visszaolvasva kiderül, hogy nem csak mi választottuk azért ezt a projektet, mert szerettünk volna beköltözni az idei év elején.
A hitegetésekről, inkább nem is írnék semmit.

Jelenleg albérletben lakunk, az albérlőnk már szerintem hülyének néz minket, mert minden hónap elején azt mondjuk neki, hogy most már ez az utolsó hónap és költözünk.
Nálunk is volt egy pont, amikor erősen elgondolkodtunk, hogy mit tudnánk tenni, hogy megmozduljanak a dolgok, még az is felvetődött, hogy kiszálljunk az egészből, de nyílván ilyenkor az ember mérlegel, hogy vajon visszakapja-e az előleg/foglalót, ill. nyílván azért választotta a lakást, mert tetszik neki, és itt szeretne lakni végre.

Amit én tudok…
Gyakorlatilag, 2 naponta beszélek (beszélünk) valakivel (SZ.K.,D.E.,B.A.), legutóbb most pénteken sikerült beszélni a D.E., akiben eddig egy nagyon korrekt embert ismerhettem meg, és ugye itt olvasva nekem is megerősítette azt, hogy ideiglenes jelleggel megkapták a használatbavételi engedély, ami ugye 15 naptári nap, mire jogerőre emelkedik, és 30 napjuk van arra, hogy rendezzék a gépkocsi beállók helyzetét. Erre, ha minden igaz, már meg van a kivitelező, aki a jövő héten elkezdi a munkálatokat, a szomszédos telken keresztül feltölti a lyukakat (hiszem, ha látom…). A beruházó tulajdonosa vasárnap érkezik vissza külföldről, és a jövő héten elvileg várható valami konkrétum, mert beszélni akar a lakókkal. De, ugye még műszakilag át kell venni a beruházónak a társasházat a kivitelezőtől, és ki kell fizetnie őket.

Összességében nagyon tetszik nekünk a társasház, főleg örültünk annak, hogy kerítés is lett építve, ami egyébként nem volt tervbe, de nagyon jó, hogy megépült (ha jól tudom, a kivitelező ajándéka), mert feldobj az egészet.
Mondjuk, azt sajnálom, hogy nem lett kialakítva legalább egy közös tároló féleség lent, ahová majd a bicikliket, stb. be lehetett volna tenni a lakóknak. De ez már a legkevesebb…
Végezetül lenne egy-két kérdésem, amire, ha valaki tud valami érdemleges választ, megköszönöm:

- a hátsó kert mikor lesz kialakítva, ill. mit foglal magában a parkosítás, mert amikor erre rákérdezünk, általában kitérő válasz érkezik?
- Le lesz-e festve a hátsó kert melletti (szembeni) tűzfal? Mert nekünk anno SZK ezt ígérte, de nem lett belőle eddig semmi, mondjuk nekünk a hátsó kertre nem néz ablak, de azért szeretnénk ha ez megvalósulna, de gondolom, akinek arra néz az duplán igényelné a dolgot.
- Még egyik üzlet sem lett eladva? Mert úgy hallottuk az egyik már igen, ha igen, nem tudja valaki, hogy mit tervez ott a tulaj?

Remélem, hogy minél előbb eljön az a nap, amikor mindenki beköltözhet és reméljük kialakul egy jó lakóközösség.

Kitartás mindenkinek!
bubu021 Creative Commons License 2008.09.28 0 0 688
Szerintem teljesen mindegy hogy ki mit választ,hiszen ez lakásonként változhat.Mi most is társasházban lakunk,de ez a kérdés soha nem képezte egyeztetés tárgyát.Lehet upc is valakinek aki ahhoz ragaszkodik,de az itt Kispesten parabola antennával jár.A Digi tényleg olcsóbb,de mindenki a saját pénztárcája és szokásai szerint választhat.Csak már ott tartanánk!
lathander Creative Commons License 2008.09.28 0 0 687
UPC Direct-je sztem bárkinek lehet ;))

A.
All Blacks Creative Commons License 2008.09.27 0 0 686
Kispest azon kevés pesti kerületek egyike ahol nincs UPC egyáltalán... Egyes helyeken teljes Fibernet monopólium van (pl Kertváros), Kossuth L. utcában nem tudom mi a helyzet...
Előzmény: delphijos (682)
delphijos Creative Commons License 2008.09.27 0 0 685
Természetesen. Dvd-nk is van belőle,majd boltolunk. :)
Előzmény: lathander (683)
lathander Creative Commons License 2008.09.27 0 0 684
szerintem net terén a 20 Mbit/s / 10Mbit/s 2500 Ft-ért sokat nyomhat a latban a digi felé, de majd a közgyűlésen ;)

A.
lathander Creative Commons License 2008.09.27 0 0 683
nah, akkor Dora témában majd "értekezhetünk", mert mi csak nézzük, videóra már csak nem veszem fel ;) előre is köszi

A.
Előzmény: delphijos (682)
delphijos Creative Commons License 2008.09.27 0 0 682
Köszi a választ.Én azért nem bánnám a UPC-t, mert azért a digitális csomagjuk nem rossz. A család is megszokta a piszok egyszerű felvételt ( tele vagyunk Noddy és Dóra a felfedező felvételekkel) én meg a HD adásokat szeretem. És nem utolsó sorban simán csak át kéne köttetnem a mostani előfizetésemet. De azt hogy nem a legolcsóbb ezt elismerem.
Előzmény: lathander (681)
lathander Creative Commons License 2008.09.27 0 0 681
a környéken a volt emktv, most már digikabel szolgáltat tv-t és netet is (www.digikabel.hu) általában, de úgyis a társasásházi közgyűlés dönti majd el hogy ki húzzon be madzagot, hisz akár upc is lehet (ha drágán szart akarunk, mert ez legalább olcsó)

A.
delphijos Creative Commons License 2008.09.27 0 0 680
Bár a költözés mellett eltörpül a kérdés, de nem tudja valaki hogy pl. milyen kábeltv szolgáltató lesz elérhető a házban?
delphijos Creative Commons License 2008.09.27 0 0 679
Előre bocsájtom hogz nem vitázni akarok mert nem értek hozzá, csak amit irsz azt nem nagyon értem. Mert ha ez "A beruházó műszaki átadás után folyamodhat használatba vételi engedélyhez" igaz, akkor mi van akkor ha átveszik, ( mert a beruházónak nincs semmi műszaki kifogása) de a használatba vételi engedély-nél valami műszaki kifogással élnek. Akkor ezt hogy passzolja vissza a beruházó a kivitelezőnek ha már egyszer átvette tőle?
Előzmény: pablito39 (678)
pablito39 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 678
Ezért van, hogy a szerződésekben (jó esetben) elkülönül a műszaki átadás és a birtokba adás. Platánnál ez kicsit ködös, legalább is az én szerződésem szerint, a szerződés egymás szinonimájaként használja a két fogalmat... Pedig a használatba vételi engedély a kettő között van. A beruházó műszaki átadás után folyamodhat használatba vételi engedélyhez, és csak utána adhatja a vevők birtokába.
Előzmény: delphijos (677)
delphijos Creative Commons License 2008.09.26 0 0 677
Ehhez én sem értek, de az azért logikusnak tűnik hogy akkor veszik át műszakilag a házat, ha minden engedélyt megkaptak. Képzeld el, átveszik a használatbavételi elött, utána az önkormányzat beleköt valami műszaki dologba, akkor ha már átvették, nem passzolhatják vissza a kivitelezőnek a problémát.
Előzmény: pablito39 (675)
pROF Creative Commons License 2008.09.26 0 0 676
Hát, ehhez nem értek. Egy másik kételyt azért megfogalmaznék: ugye a használatbavételi engedély is csak 15 nap múlva lesz jogerős, addig még valamelyik kedves ellenérdekelt fél fellebezhet, és akkor jön az újabb csúszás... :( Szóval csak akkor van értelme örülni, ha jogerőre is emelkedik...
Előzmény: pablito39 (675)
pablito39 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 675
Meg tudja valaki pontosan mondani, mit is adott meg ma az önkormányzat? Nem akarok ünneprontó lenni, de a használatba vételi engedélyt megelőzően illene a beruházónak átvennie az épületet... Szóval miről is  folyik majdan a diskurzus hétfőn-kedden...?
Előzmény: pROF (674)
pROF Creative Commons License 2008.09.26 0 0 674
Reméljük, hogy tényleg meg van. Ugye a közművek is már többször is bekötésre kerültek... Az is érdekes, hogy még mindig van egy újabb "már csak" kitétel, amire várni kell... Ki tudja, az meddig fog húzódni? A használatbavételi engedélynél ez ugye 4 hónap volt, akkor ígérték először, hogy a jövő héten meglesz...
Na, remélem kellemesen csalódok végül, de már nem tudok szkeptikusság nélkül hozzáállni az ígéreteikhez...
Előzmény: delphijos (672)
bubu021 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 673

Hurrá!

Szeretnénk ezt már múlt időben hallani!Egyébként nekem is ezt  mondta D.E!

delphijos Creative Commons License 2008.09.26 0 0 672
Na megvan az engedély! Már csak a beruházónak kell átvennie a házat a kivitelezőtől, ami hétfő-kedden megtörténik (állítólag). Vagyis a jövő hét végén elvileg legalább a "hurcolkodást" "szerelgetést" el lehet kezdeni.
monika27 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 671
Sziasztok!
Mondok egy jó hírt. Beszéltem ma D.E-vel, és kérdeztem, hogy mit mondtak az Önkormányzatnál. Erre Ö azt mondta, hogy az Önkormányzat megígérte, hogy holnapra meg lesz az engedély. Nem tudja még, hogy ki mennek-e megnézni a lakást, de közölték vele, ha megvan a csatornázási művektől a papír, amit szerdán benyújtottak, akkor megadják az engedélyt. És ezt holnapra (péntekre) ígérték.

Még azt is mondta, hogy holnap nyugodtan hívjam fel, és elmondja mi tud az engedélyről.

Most már tényleg remélem, hogy nem vernek át "sokadszorra"!!!
Bár hiszem ha látom!!!
delphijos Creative Commons License 2008.09.24 0 0 670
Én úgy tudom hogy ez az utolsó "huzavona" már tényleg nem az ő saruk. A CSM és a Tüzoltóság is húzta a papír kiadását mint a rétestésztát. Az önkormányzathoz is már mentek volna, de a CSM is folyamatosan hitegette őket újabb időpontokkal mint ők minket. Még egyszer hansúlyozom hogy nem védeni akarok senkit, mert rengeteg hibát követtek el ők is ez egy percig sem kétséges, de akkor gondolnám hogy sumákolnak, ha a ház sem épült volna még fel. Akkor el tudnám képzelni hogy pl. nincs pénz befelyezni, és a lakókat kifizeni sem és ezért húzzák az időt.De mivel - ha számunkar örjítően lassan is - de a ház elkészült, ezután egyszerűen nincs ok az időhúzásra. Mert nekik is az az érdekük hogy minél hamarabb költözzünk (és főleg fizessünk).
badonya Creative Commons License 2008.09.24 0 0 669

Már elég rég óta mi is csak akkor hiszünk nekik, ha a kezünkben a kulcs!!!

Azért titokban mindig reménykedünk, hátha most az egyszer igazat mondanak ... eddig feleslegesen.

pablito39 Creative Commons License 2008.09.24 0 0 668

Nem annyira bürokrácia, inkább színtiszta taktika... Ez a cég most már fűnek-fának tartozik, arra van legkevésbé szüksége, hogy még köbéreket is kifizessen. De az sem célja, hogy a vevők elálljanak a vásárlástól, ezért lebegteti az átadási időpontot (nem is nagyon erőlteti mondjuk senki az elállást, mert 1) annak az összegnek a kifizetése is bizonytalan, és mert 2) mindenkiben benne van, hogy lehet, hogy egy-két-három héten belül talán mégis... és mostanra már mindenki nagyon beleélte magát a költözésbe). Neki tehát az a legjobb, ha senki nem száll ki, de amire a kulcsot kézbe kapja, már kedve és ereje se legyen veszekedni, csak költözni akarjon...

Persze az is lehet, hogy csak paranoiás vagyok...

Előzmény: All Blacks (667)
All Blacks Creative Commons License 2008.09.24 0 0 667

Hát én ennek a pénteknek ennyire tudok hitelt adni:

demonka73
válasz | megnéz
2008.08.12 08:15:57 © (579)
yoreggelt hölgyek, urak,
tegnap írtam Katalinnak érdeklődő levelet az átadással kapcsolatban, az alábbi infót kaptam:

"Augusztus végére várhatóan meglesz a használatbavételi engedély.
Úgy tudom aug. 26.-án mennek ki az önkormányzattól az épületre és amennyiben mindent megfelelőnek találnak megadják az engedélyt.

delphijos
válasz | megnéz
2008.08.26 16:52:13 © (602)
"Úgy tudom aug. 26.-án mennek ki az önkormányzattól az épületre és amennyiben mindent megfelelőnek találnak megadják az engedélyt"

Ma rákérdeztem, szinte "temészetesen" az volt a válasz hogy majd pénteken jönnek. Ma állítólag a tüzoltóság volt kint, meg ma kötötték be a gázt. Na persze, ha annyiszor bekötötték volna ahányszor mondták, akkor innen inportálnának gázt az oroszok. Holnapra megtudom ez is igaz volt-e.
Előzmény: demonka73 (579)

monika27
válasz | megnéz
2008.09.02 19:14:42 © (618)
Ma beszéltem SZK-val, és azt mondta, hogy 3 dolog ami hiányos. Az egyik a kémény, másik a tűzoltóság, harmadik pedig a garázs.
Az első kettőre azt mondta, hogy engedélyeztek mindent, csak a papírokat kell megszerezni, ami a héten meg fog történni. A garázsra annyit mondott, hogy nem lesz emelőszerkezetes, a héten betemetik, lebetonozzák, majd a jövő héten valamikor megkérik az engedélyt az önkormányzattól.

badonya
válasz | megnéz
2008.09.16 09:25:06 © (637)

Sziasztok!

Tegnap beszéltünk a Pl... -sokkal, DE-vel. A nóta ua. volt, mint amit írtatok: szerdán nyújtják be az önkormányzatnak..., már megint, ez volt az elmúlt héten is, nem? Őszintén, van képük hónapok óta hitegetni?

A kerítés tényleg jó, csak már szeretnénk a belső oldalán lakni...

bubu021

2008.09.24 12:10:38 © (665)

Sziasztok!
Ma beszéltem D.E.-vel.Azt mondta hogy úgy néz ki,hogy pénteken megy az önkormányzat a házhoz!

Előzmény: bubu021 (665)
pROF Creative Commons License 2008.09.24 0 0 666
Ezen a héten is? Már mentek 2 hete, meg 1 hónapja is. Legalábbis D.E. ezt mondta akkor is.
Előzmény: bubu021 (665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!