Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5909

 

Tudod mit ,megerte volna,ha olyanokat olvasok,mint te. Azert a bolsevik pimaszsagnak is van hatara.

Előzmény: méregkeverő (5907)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5908
Az akasztás nem jár vérrel, a rendszeredet pedig senki nem akarta megvédeni. Azért a néhány főelvtársért nem fogott volna fegyvert a tömeg. De jobb, hogy így alakult.
Előzmény: méregkeverő (5907)
méregkeverő Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5907

"talan jobb lett volna megis csak  89-90-ben fellogatni"

 

Próbálkozni persze lehetett volna (ha az a volna ott nem lett volna), de akkor rendszerváltoztatás helyett vérfürdő lett volna....

Előzmény: Derek (5902)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5905
Nem kellett volna nagy balhe, csak 1-2 napos, 4-5 kidekoralt lampavas a Nepkoztarsasag utjan....:-)
Előzmény: Derek (5902)
Derek Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5903
Haynau nem idegeneket vegeztetett ki hanem egykori bajtarsait akik ugyanolyan csaszari es kiralyi katonatisztek voltak mint o maga. Kivetel nelkul , Batthyany kivegzese mas ugy volt.
Előzmény: Törölt nick (5900)
Derek Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5902

Na ne , azert ennyire hulye ugye nem vagy?

 

amikor ilyesmit olvasok akkor egyre inkabb arra a kovetkeztetesre jutok azert talan jobb lett volna megis csak  89-90-ben fellogatni par kommunistat a regi rendszer prominensei kozul csak az egyensuly kedveert. es aztan le lehet torulni a tablat. 

Előzmény: méregkeverő (5901)
méregkeverő Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5901

"elképesztő kivégzéssorozattal"

 

IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS!

 

Izlelgesd a szót!

Előzmény: Törölt nick (5900)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5898
Csak finoman jeleztem, hogy nem jelent semmit, ha valaki demokatikus valasztason kerul hatalomra, tehat kicsit santit az ervelesed.
Jelzem nem szoktam visszaolvasas nelkul kotyogni....
Előzmény: PuPu (5894)
makroska Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5896
Kádár meg nagyobb gyilkos volt Haynaunál is .Bár Haynau idegeneket végzett ki addig Kádár a saját testvéreit honfitársait. PL: Mansfeld Pétert akkor végeztette ki ez a halálgyáros amikor éppen hogycsak betöltötte a 18.-ik születésnapját ,és ráadásul a tanácsköztársaság ünnepén 1959 Márc 21.-én. A kommunistákról meg a következö is igaz még:


Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról

“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

solzhenitsyn.jpgAz irodalmi Nobel-díjas, mélyen vallásos orosz író 8 évet töltött a sztálini börtönökben és koncentrációs táborokban. EGYÜTT - Oroszok és zsidók a cári birodalomban című két kötetes hatalmas műve már magyarul is olvasható, melynek jelentősége a Gulág Szigetcsoport című dokumentum regényéhez hasonló.
Mindkét mű kötelező olvasmány!

ADDENDUM - “The Gulag Archipelago, informed an incredulous world that the blood-maddened Jewish terrorists had murdered sixty-six million victims in Russia from 1918 to 1957! Solzhenitsyn cited Cheka Order No. 10, issued on January 8, 1921: ‘To intensify the repression of the bourgeoisie.’” (Alexander Solzhenitsyn, The Gulag Archipelago)
Derek Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5895

"Ennek dacára a hetvenes években nyugati elemzők szerint szabad és demokratikus választásokon is nyert volna."

 

 

 Urban legend .Semmifele ilyen nyugati elemzes nem volt .A legenda alapja amit az akkori partpropaganda felfujt,amiben semmi rossz  nincs az o szempontjukibol vilagos hogy ezt tettek, en is ezt tettem volna. Az egesznek az alapja  egy ujsagcikk amiben MO-rol irtak es ezt  a cikk szerzoje egy ujsagiro jegyezte meg amikor keszitette Mo-on a cikket. Es ez az amit annyiszor emlegettek akkor ez egy ujsagiroi velemeny volt semmifele elemzes nem volt mogotte . az elemzes az mas

Az ujsagiro  a dunaparti 4 vagy 5 csillagos szallodai szobajabol es a drink barbol igy latta es a felszinen igy is latszott de azert senki a hatalombol nem merte volna ki is probalni ezt.

Hogy ez mennyire igy van arra jo pelda ,hogy a nagy nepszeuseguk hiteben se mertek reckirozni,hogy netantan a kettos jeloles idejen egy olyan szerezzen jeloltseget aki nem az MSZMP jeloltje . Ettol meg nem lett volna tobbsege annak az egy szem Rajk Laszlonak ha netantan nyer is a korzetben.Inkabb elotte teleultettek joval a kezdes elott a sajat kadereikkel a jelologyules helyiseget. Igy rajtuk kivul mas be se fert.

Előzmény: PuPu (5889)
PuPu Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5894

Nincs és.

Ő állított valamit, én meg cáfoltam.

Ennyi.

Te meg ha belekotyogsz mások beszélgetésébe, akkor olvass egy kicsit vissza, - már ha ugyan...

:O))))

Előzmény: Mblazius (5893)
Mblazius Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5893
Ennek dacára a hetvenes években nyugati elemzők szerint szabad és demokratikus választásokon is nyert volna.

Hitler meg nyitasbol demokratikusnak mondhato valasztasokon nyert.... Es?
Előzmény: PuPu (5889)
PuPu Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5892

Te tényleg ennyire ilyen vagy, vagy ehhez kell még szedned is valamit?

De - csak azért, hogy ne add vissza lelked a Teremtőnek ebben a nagyonilyen állapotában,- elmondanám, hogy Horthy a román csapatok mögött lovagolt be a Stromfeldtől lopott lovon Budapestre, a Parlament, amelynek a megválasztása nemigen hasonlított a mai választásokra meg úgy választotta meg, hogy Prónay és Héjjas Iván vérben fürdő különítményesei ott álltak fegyveresen a Parlament padsorai között.

Demokratikusan, persze...

:O)))))

Előzmény: korieander (5891)
korieander Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5891

"Az olyan hüjeségekkel meg, hogy Kádár hogyan tudott hazudni meg hogyan nem - hadd ne foglalkozzak, - mellesleg a mai politikusokhoz képest Kádár egy morális gigász volt."

 

tömeggyilkos

 

"Aztán az meg teljes hüjeség, hogy csak Pesten történtek zsidóellenes atrocitások, vidéken is fordult elő ilyen, amikor például a hős forradalmárok zsidó szeretetotthonban randalíroztak, népünk nagyobb dicsőségére."

 

te most a kommunisták szervezte zsidópogromokra gondolsz?? vagy az még 56 előtt volt??


"Kádár meg valóban idegen fegyverek árnyékában jutott hatalomra, csakúgy, mint Rákosi, Szálasi, Horthy, Ferenc József."

 

Horthyt a válsztott magyar parlament tette államfővé


"Ennek dacára a hetvenes években nyugati elemzők szerint szabad és demokratikus választásokon is nyert volna."

nyilván...miután minden potenciális alternatívát kiirtott...

mongyuk erre ne legyél büszke mert 39ben meg Szálasi nyert volna..

Előzmény: PuPu (5889)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5890

Beteszek egy vízálló válltömést és jöhetsz zokogni, amikor nem hogy a harmadik napon, de a harmadik ciklusban is ő lesz az...

 

Jó ember vagy Te a magad módján. Azt akarod, hogy a vitéz úr 100-120 évig éljen... :)

Előzmény: Törölt nick (5884)
PuPu Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5889
Mondjuk ellenforradalmárral lehet vitatkozni és lehet esetenként egyetérteni vele, - ilyen volt például az általad kifogásolt 5863, 5868-as hozzászólása, - ezekhez nem kell semmit hozzáfűzni, - úgy igaz, ahogy leírta, ezekben nincs vita köztünk.
A másik két röffenet a tied, - ezekkel meg azért nem lehet vitatkozni, merthogy nincsen tartalmuk, ezek csak a te szellemi maszturbációd termékei, - miért is kellene kínlódnom velük?
De a kedvedért megteszem, feltéve, ha pl. az 5875-ös hozzászólásodat kissé cizellálnád, és megírnád személyenként, hogy mi is van a rovásukon, ami indokolná az életük elvételét, ami Kádár és Münnich esetében ugyan kissé érdekes lett volna.
Az olyan hüjeségekkel meg, hogy Kádár hogyan tudott hazudni meg hogyan nem - hadd ne foglalkozzak, - mellesleg a mai politikusokhoz képest Kádár egy morális gigász volt.
Aztán az meg teljes hüjeség, hogy csak Pesten történtek zsidóellenes atrocitások, vidéken is fordult elő ilyen, amikor például a hős forradalmárok zsidó szeretetotthonban randalíroztak, népünk nagyobb dicsőségére.
Azok szülei, akik most legutóbb a Nagymező utcánál üvegeket dobálva zsidóztak, ordítva és halálra rémítve az ott szórakozó gyerekeket és felnőtteket, akkor is kitettek magukért...
Kádár meg valóban idegen fegyverek árnyékában jutott hatalomra, csakúgy, mint Rákosi, Szálasi, Horthy, Ferenc József.
Ennek dacára a hetvenes években nyugati elemzők szerint szabad és demokratikus választásokon is nyert volna.
Bizony, az élet bonyolult, nehéz lehet benne jelszó-gyüjteménnyel eligazodni...
:O))))

Előzmény: Törölt nick (5888)
PuPu Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5886

Hát azért ne rendeld meg a győzelmi tortát szvsz...

:O)))

Előzmény: Törölt nick (5884)
PuPu Creative Commons License 2008.10.03 0 0 5885

Bocsi, de valószínűleg eltévedtél, szokás szerint, - ez nem egy helyretevő-fórum, hanem egy vitafórum.

Itt az nem nagyon működik, hogy kinyilatkoztatsz, oszt nincs mögötte semmi, - itt érvelned kellene, ha lenne hozzá ismereted, némi kis elemzőkészséged meg egy hangyafaxnyi korrektséged.

Depersze én nem várok azért tőled csodát, és ha neked ez a jó, hát böfögj ide bátran, - időnként hozhatsz egy boát is, - nem nagyon foglak zavarni, te meg engem ab ovo nem lennél képes zavarni, - nemde?...

:O))))

 

Előzmény: Törölt nick (5883)
PuPu Creative Commons License 2008.10.02 0 0 5882

Hát barátom, igen sok ostoba/vitaképtelen emberrel találkoztam már itten a fórumon, de légy büszke: te benne vagy az első ötben, és szerintem a másik négy nick tulajdonosa is te lehetsz...

:O))))

Előzmény: Törölt nick (5881)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.28 0 0 5873
tarzan olvasni előző oldalakat is. külömnben nem talál rá Jane Havaseva !
Előzmény: heiler (5872)
heiler Creative Commons License 2008.09.28 0 0 5872

Ó , be szellemes tetszik lenni ! - érvek helyett.

Előzmény: Törölt nick (5871)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5871

Habár olvasó majmot még nem láttam,

 

 

ezen könnyű segíteni. nu, nézz bele !!!

 

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/10121252

Előzmény: PuPu (5861)
Mblazius Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5870
Talán csatold a dokumentumot, amelyik igazolja, hogy neked lett adományozva a történelmi kérdések eldöntésének joga.

Wazze, ezt pont te mondod??? LOL

Tok mind1, hogy te milyen egyeb tortenelmi esemenyeknek ohajtanal emleket allitani, egyik sem zarja ki es teszi masodranguva a katynnak allitando emlekmuvet. Allj neki es szervezd a tobbit...

Erről beszélgetünk, és számomra emellett kurvára mindegy, hogy te mit tartasz helyén kezeltnek és mit nem...

Egyreszt arrol beszelgetunk hogy szonja naccsasszony miert olyan mint egy bizonyos polyporus tipusu gomba, masreszt reszemrol detto.
Előzmény: PuPu (5844)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5869

Talán Bajusz...elfogadható forrás, az 56-os célkitűzések mián..

 

Pongrácz Gergely 1982-ben Chicagóban kiadott, majd itthon 1989-ben megjelent "Corvin köz 1956" c. könyvének 16. oldalán azt olvasom:
"Nem akartunk a múltból visszahozni egyetlen társadalmi rendszert sem, hanem kiválasztani mindazt, ami a nemzet érdekét és javát szolgálja. A szocializmust teljes értelmében, eredeti formájában akartuk megvalósítani."

 

"....A forradalom alatt kinyilatkoztatott politikai kovetelesek kozt benne volt az kikotes, hogy a magyar politikai epulet alapjaul a demokratikus szocializmust ismerik el....." (222. old)
1956
Az ENSZ Külonbizottsag jelentese.
ISBN 963 01 9444 9

Előzmény: ellenforradalmár (5866)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5868

"Nézd,  amit írsz, az egyszerűen nem igaz."

 

Szerinted.

 

"Ez egy ilyen politikai helyzet volt, ehhez kellett az országnak alkalmazkodni..."

 

Ennyi. A többit kár is volt leírnod. Nyilván nem az itt üdülő szovjet kiskatona jelentette a meghatározó erőt, hanem a mögötte álló nagyhatalom. A Szovjetunió összeomlása eredményezte a szocialista tábor széthullását és a rezidensek hatalomvesztését.

Előzmény: PuPu (5867)
PuPu Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5867

Nézd,  amit írsz, az egyszerűen nem igaz.

Az MSZMP álláspontját már 56 decemberében kiallakította az eseményekkel kapcsolatvan és meghatározta az okokat is, meglehetősen önkritikusan.

A munkás egyébként nem a társadalmi formáció ellen lázadt fel, hanem a tapasztalható visszásságok, a szovjet minta szolgai másolása és az alacsony életszínvonal ellen, de kapitalizmust vagy a Horthy rendszer restaurációját nem követelte.

Ha valamit, akkor jugoszláv-tipusú munkás-önigazgatást akart, - kár, hogy nem lett belőle semmi.

És ami azt illeti, 56-ban bizony-bizony feltüntek Horthy és Szálasi emberei, és kedvenc Wittneretek úgy járt házról házra összegyüjteni a kommunistákat, mint ahogy 44-45-ben a nyilasok tették a zsidókkal, csak annyi időre állt meg, míg kifosztott egy cipőipari szövetkezetet felturbózott honleányságában.

És hát bizony történtek zsidóellenes atrocitások is, - miért kellene tagadnunk?

Egyébként az, hogy volt konkrét katonai jelenléát vagy nem, csak neked fontos, merthogy- teljesen tévesen - ennek jelentőséget tulajdonítasz.

Nem kell a szülőnek a lakásban lennie ahhoz, hogy a gyerek úgy viselkedjen, ahogy elvárja, - ha meg nem úgy viselkedik, akkor  legfeljebb elveri.

Ez egy ilyen politikai helyzet volt, ehhez kellett az országnak alkalmazkodni, itten meg néhányan, akik hetente hatszor gazsuláltak a párttitkátrnak olyan hüje álláspontot képviselnek, amivel épeszű ember nem tud mit kezdeni, legfeljebb sajnálgatja az elkövetőt...

:O)))

Előzmény: ellenforradalmár (5866)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5866

"Egyébként csak azért érdeklődtem, mert próbáltam kis szösszeneted a beszélgetés menetéhez kötni, de nem volt rajta fül..."

 

Havasnak (és miután ő ehhez fiatal, az ötletadó kádári propagandának) nyilasok kellettek 1956-hoz, mert másképpen nem tudták megmagyarázni, hogy a munkás fellázad a neki szánt, ideálisnak hirdetett társadalmi formáció ellen. Te ugyanezt a szálat szövöd tovább azzal, amikor nicktársadra mutogatsz (ti akartátok), mert ésszel ugyan felfogod, de a lelked tiltakozik ellene, hogy a kedvenc formációd életképtelennek bizonyult a gyakorlatban. Az utolsó pillanatig szovjet jelenlét kellett a működtetéséhez, ma pedig egy parlamenten kívüli párt őrzi a lángot... :DDD

Előzmény: PuPu (5865)
PuPu Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5865

Nem kellene komolyan venned ezeket a dumákat, a politikus végsősoron nem azt csinálja, amit akar, hanem azt, amit lehet.

Orbán három napig sem lenne miniszterelnök, ha nekiállna visszaállamosítani - jelze, remélem egy napig sem lesz...

Egyébként csak azért érdeklődtem, mert próbáltam kis szösszeneted a beszélgetés menetéhez kötni, de nem volt rajta fül...

:O))))

Előzmény: ellenforradalmár (5863)
PuPu Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5864

Hát bizony a lágerekben éhendöglött volna, aki ezt teszi, de azért lássuk be, Magyarországon az elhízás népbetegség volt a hetvenes években...

És nam a napi kenyéradagról van szó, hanem a jó munka elismeréséről, - jutalomról.

Egyébként meg azt hiszel, amit akarsz, - mostanában nem tervezem Dunának menni a magas erkölcsi piedesztálról kinyilatkoztatott érveid olvastán, - nem ráz meg a véleményed.

Megrázóbb lenne, ha egyetértenél velem...

:O)))

Előzmény: evil1023 (5862)
ellenforradalmár Creative Commons License 2008.09.27 0 0 5863

Kádár és a többi elvtársad vívmányait most éppen 0rbán akarja eladni ismét a népnek ... a (vissza)államosítás már a terveik része... :(

 

A nickem pedig ne tévesszen meg, Te is csak képletesen vagy teve...

 

Nem Wittner, Göncz, Antall stb. döntötték meg a szocialista tábort, önsúlyától roskadt az össze ... természetesen rúgtak rajta egyet-kettőt kapitalistáék is.

Miért ne tették volna?

Előzmény: PuPu (5860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!