Keresés

Részletes keresés

embim Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14895

Teljesen igazad van. És aki közelről látta ezt aztán netán maga  megélte a rácsúszás veszélyét, joggal fél. én magamból indulok ki. Mértéktartó tapasztalatodat viszont elfogadom. 

Előzmény: Zellem Estelen (14873)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14894

gyomrukba etil-,metil alkoholt gyártanak

Ha végignézted volna, bölcs maradtál volna:  https://www.facebook.com/watch/?v=631100787621095&vanity=ifiinfo&locale=da_DK ...

Előzmény: Paleokrites (14893)
Paleokrites Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14893

egy nő a ludas ebben, egy delejes, halottlátó méfium, akit ők vagy kik, prófétaasszonynak tartanak, ahogy ő vegetáriánus lett, keleti hatásra, úgy rávezette követőit is a frankó eledelésre..., ja és a szeszes dolgokból lettek az eszes, eszeléses dolgok, nehogy bóulttá válljanak, az mindegy, hogy az ő szakácskönyveik telebvannak ételtársítási anomáéliákkal és a gyomrukba etil-,metil alkoholt gyártanak, de nem itták a szeszest, ették a rothadó erjedettet... :)

Előzmény: Törölt nick (14882)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14892

Ebben a topikban ez kifejezetten vicces elképzelés.

:-)

Előzmény: Törölt nick (14889)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14891

sem Neked, sem másoknak nem válaszolok

Tehát másokat "büntetsz", mert én nem kérek bocsánatot tőled - egyébként olyanért, amiért még januáriusban nem kellett bocsánatot kérnem? Ezt a fajta passzív agressziót a hitgyüliből hoztad?

Azt mán korábban megjegyeztem, hogy a felkiáltójelek szignifikánsan intenzív használata megett is valami speciális lélektani állapot húzódhatik?...

Előzmény: vámmentesss (14885)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14890

ebbe a topikba mindaddig nem fogok írni, amíg híg ember nicktársam elnézést nem kér Tőlem egy korábbi, számomra sértő megjegyzéséért (14829 és az előzményei

Olyanért kérjen híg emberecske bocsánatot, mit el sem követett s amit még té sem vettél sértéskint januáriusban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168850245&t=9000651 ...?

Előzmény: vámmentesss (14885)
Törölt nick Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14889

Az Örökkévaló azért tette a nyakunkra azt a bőrbogyót, hogy gondolkozzunk vele.

Előzmény: Törölt nick (14888)
Törölt nick Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14888

"Kijelentem feléd, Isten vitte az italozás mezejére kedves apukádat, mert így szándékozott idő előtt a kebelére ölelni."

Rosszul gondolod, és én nem így gondolom, de példának jó lehet.

Vannak olyanok, akik a piától őszínteségi rohamot kapnak, de erről már én is leszoktam.

Apám masszív alkoholista volt és volt olyan, hogy napi 4liter kevertet bekevert magába....

Egyszerűen akarat gyenge volt sajnos és nem hiszem, hogy az Örökkévaló így szólítgatja Magához a lelkeket, bár én semmit sem tudok erről.

Vannak nem feltétlen hívő barátaim és már nem vagyok térítgetős jól eltudunk beszélgetni pia nélkül is.

Az Örökkévaló azért tette a nyakunkra azt bőrbogyót, hogy gondolkozzunk vele.

Előzmény: Zellem Estelen (14887)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14887

Eleve ódzkodok a hívőkkel való italozós beszélgetéstől...

Mondok egy példát, meg ne bántsalak!

De így érteni fogod:

Kijelentem feléd, Isten vitte az italozás mezejére kedves apukádat, mert így szándékozott idő előtt a kebelére ölelni.

1, Erre leöntesz a boroddal, leversz egy pofont, amiért ilyen komoly ügyben hülyének nézlek.

2, Könnyes szemmel magadhoz ölelsz, itatsz a poharadból, mert magad is így képzelted.

Nos, értheted.

Marad témának az időjárás;-)

Előzmény: Törölt nick (14884)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14886

Szerény véleményem szerint, ha a Jézus mítosz igaz lenne, és ráadásul ott a vízből szőlőlét csiribázott volna, a derék zsidók ott helyben a szőlőlébe fojtották volna...vagy agyonverték volna.

Ami nem jelentené azt, hogy a templomtornyok tetején traubis kád lenne, v. kerítésoszlop, mivel a missziója nem teljesedett volna be, hiába támadt volna fel a lincselés után, hogy nekivágjon a galileai éjszakának, meztelen persze.

Vagy megtörtént, csak a részegek nem emlékeztek rá?

:-O:-P;-)

Előzmény: Törölt nick (14882)
vámmentesss Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14885

Szia,

Bocsánatot kérek Tőled amiatt, hogy azt állítottam a 14797-es írásomban, hogy “hazudsz” azzal kapcsolatban, hogy én írtam-e egy írásomban azt, amit idéztél egy írásomból.

Nem, nem én írtam ezt, de tény, hogy idéztem egy cikkből egy olyan írást, amiben az általad idézett rész is szerepel más szerzőtől.

Ezért annak ellenére is elnézést kell kérnem, hogy tény, hogy nem én írtam ezeket a mondatokat, de attól, hogy az írásomban is világosan leírtam, hogy “Tessék, egy cikkből részeltek”, azaz nem az én írásom, attól még az én írásomon belüli mástól való idézet, azaz az én írásom része.

Tehát nem hazudtál azzal kapcsolatban, hogy az én írásom részeként hangzottak el ezek a mondatok, emiatt elnézést kell kérnem Tőled még akkor is, ha Te azt állítottad eredetileg, hogy ezt én írtam.

Az írásainkba beillesztett, másoktól átvett idézeteket, ha nem kommentáljuk, akkor azokról az valószínűsíthető, hogy egy az egyben egyetértünk azokkal.

Én a 14840-es írásokban a mértékletes alkoholos italfogyasztással kapcsolatban érveltem, és arra hoztam fel érvként ezt a 6 pontot tartalmazó cikket, amely 6 pontból Te az egyikből idéztél.

Én nem arról akartam ezen 6 pontos idézet alapján értekezni, hogy mennyiben igaz ez a 6 pont, hanem csak arra volt ez példa, hogy vannak olyan orvosi, tudományos összegző kimutatások, pl. ez a 6 pont is, amelyek igazolják e hsz-om alap üzenetét, azt, amiért ez anno íródott, azt , hogy

”A mérték tehát lehet érték, a mértéktelenség, már nem.” 

Én ezzel zártam a 14840-es hsz-omat, mert ez volt a lényege ennek az írásomnak, és nem az orvosi, tudományos összegző vélemények elemzése.

Nekem elég az, ha a borivás teljes tiltását vallók látják azt, hogy nem csak olyan orvosi, tudományos összegző vélemények vannak, amelyek az Ő álláspontjukat igazolják, hanem vannak bőven olyanok is, amelyek a bor mértékletes fogyasztását támogatják, vagy engedik.

Az írásom linkje ez, ezt idézed Te is a 14840-es írásodban.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168961462&t=9000651

A lényeg akkor is az, hogy nem volt igazam abban, amikor egy az egyben hazugsággal vádoltalak, még akkor sem, hogy valóban bizonyított az, hogy nem én írtam azokat a sorokat, amelyeket idéztél Tőlem, hanem más személy.

De ettől még az én írásom része, és valóban nem írtam oda egyik ott idézett ponthoz sem a 6 pont közül tételesen, hogy ezzel egyetértek, azzal részben, azzal pedig nem. 

Tehát bocsánatot kérek Tőled!

Üdv,

vm

(U.i.: Ha olvastad a topikot, akkor valszeg tudod azt, hogy én ebbe a topikba mindaddig nem fogok írni, amíg híg ember nicktársam elnézést nem kér Tőlem egy korábbi, számomra sértő megjegyzéséért (14829 és az előzményei). Ez nem történt meg eddig, emiatt sem Neked, sem másoknak nem válaszolok már, annak ellenére sem, hogy véleményem volt, és van, hiszen nem véletlenül írtam több száz hsz-t e téma kapcsán idén itt a fórumon. Kérem ennek is a tudomásul vételét Tőled is!)

Előzmény: llang-ilang (14836)
Törölt nick Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14884

Meg tudlak érteni, többet most ezzel kapcsolatosan nem tudok írni.

Hülyeséget meg minek?

Bár Tafkó koma megérdemelné, hogy szarrá offoljuk a topikját, mert ő ebben nagyon gyakorlott.

Tafkót (aki a  híg) a néni varázsolja.

Látod?

Valakit Sanyibácsi manipulál, valakit meg egy derék öregasszony.

A borivást meg nélküled is tudtam.

Mondjuk apám hülyére itta magát, szegénykém már meghalt 32éve, de tényleg durván tolta.

Előzmény: Zellem Estelen (14881)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14883

Lehetséges, hogy az Íge az egy terhes nő.

Ne nézegesse a bort, de a nőket bátran, hogy lássa minő alakra kell visszaállnia.

Törölt nick Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14882

"Amikor Jézus a Kánaáni mennyegzőn borrá változtatta a vizet, boldogok voltak a vendégek a jó minőségű italon..., persze gondolom, hogy az adventisták itt is jó minőségű szesztelen mustról hadoválnak..., de akkor  nem volt baj, hogy Jézus bort adott?"

Már leírta vámmentesss kolléga is a másik topikban, de híg embernek ezt is sikerült figyelmen kívül hagynia.

Valószínűleg a násznép túl sokat szívott  spangliból, és Jézus az írás szerint a vízből buborékmentes traubiszódát csinált.

Én is csak ismétlem a témát, de mint a falrahányt borsó.

Pedig abban van a legtöbb alkohol a zöldségek közül.

Előzmény: Paleokrites (14738)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14881

Nem szokásom az itt szerveződő találkozásokon sem részt venni.

Semmi személyes. Eltérítő már szervezkedett, és másról is tudok. 

Nem. Pároldal csetelés, h.sz. váltás számomra nem ok.

Nem tudom a hívőknek milyen gyakran tanácsos olvasni a Bibliát...

Én 44 éves koromig 3x kiolvastam, többet nem fogom.

Fogalmam sincsen hol lehetne istenetek ha létezne.

Van hívő, olvastam, aki a tyúkszarban is felfedezi.

Inkább a bor!

De rám nem hallgattok.

Előzmény: Törölt nick (14876)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 0 0 14880

Ne nézzük a bort, se az idegen asszonyt - így az Íge...

Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14879

A herétlen, töketlen az ne nézegesse még a nők alakját sem!

Még hiába megkívánja...

Ahogy a gyengénél még pohár bor is erősebb.

Igya szódával, az olyan, herétlen!

rhénai Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14878

14878

Előzmény: rhénai (14877)
rhénai Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14877

13877 hozzászolás NULLA haszonnal !

Törölt nick Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14876

Borítékolható volt a válasz erre számítottam, jól van ez így.

Viszont lehet most egyesek szemében eretnetséget fogok írni de lehet, hogy néha a biblia helyett a bort kéne nézni.

A borban sincs Isten...

Pontosabban nem ott van.

Előzmény: Zellem Estelen (14875)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 1 14875

Én a hely szelleme szerint (borvidék), a társaság tagjaként (mit isznak)  és a fogyasztott étel fajtája alapján.

Köszi a meghívást, de már csak a kiterjedt baráti körömben, volt kollégák társaságában, vagy szűk családi körben italozok!

Itthon, ha egyedül vagyok, szinte soha.

Azért "szinte" mert nyáron, fűnyírás közben mondjuk egy sör, az kötelező:-)

Előzmény: Törölt nick (14861)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 0 0 14874

Csakhát heába állanak számára "a szükséges, korhű, korrekt, morális és erkölcsös információk rendelkezésre": a lélek kész, ám a gyarló test erételen...

Zellem Estelen Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14873

Egy felnőtt, felelőséggel gondolkozó ember számára eljöhet egy pillanat az életében, amikor el kell döntenie:

- Számára "a borlobbi-finanszírozta manipulatív kutatási eredmények"-nek tulajdonított tények okoztak zsigeri ellenállást egy hasznos ital felé?

- Egy fejbekólintott, tudományhoz hülye, iskolázatlan néni látomásaira alapult szekta Bibliával szembemenő tanításainak hatására, a csatlakozás révén?

- Régen nem hogy nem nézegette, de már a nézegetés előtt is ürítette a boros flaskákat, de leszedték róla, így még néznie is veszélyes?

- látens, kripto alkoholista mert az egész famíliája az volt?

Nem tudhatja senki sem, míg nem írja meg.

Viszont egyik eset sem befolyásoltságtól mentes ahhoz, hogy egy normális, felelőséggel bíró, felnőtt ember ne lenne képes magától dűlőre jutni, eme egyáltalán nem kardinális kérdésben.

Számára a szükséges, korhű, korrekt, morális és erkölcsös információk rendelkezésre állnak.

És a normális ember, a tévedéséből is tanulni képes, meg van az ereje felülbírálni a döntését, a hibát később elkerülve.

Nyilván agyilag zápult, kitalációkra kattant, abnormális dogmákat követő, elvakult egyének, hülyeségének fokozására nem javallott egy csepp bor, de még sör sem.

Meg van a bajuk azok hiányában is.

híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14872

NEM kockázatos és NEM veszélyes [az] alkoholikus szőlőlé [fogyasztása]

Igazolja ezt egymillió magyarországi alkoholbeteg...

Előzmény: elterito (14855)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14871

Akkor ezért ajánlhatja az Íge a nézésit a bornak. Ja, nem...

Előzmény: elterito (14870)
elterito Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14870

Pontosan 

Továbbmegyek!

A sör még az én idegsejtjeim közül is elpusztít egyet néhányat, pár milliót.

Előzmény: híg ember (14867)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14869

Nem a borlobbi és nem a józsi néni 

hanem valami harmadik

Sajtkészítők...?

Előzmény: elterito (14868)
elterito Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14868

nem a borlobbi

Ki más? Józsi néni...?

Nem a borlobbi és nem a józsi néni 

hanem valami harmadik

A hülye egybitesek, hogyha azt mondják nekik, hogy valami nem Y, akkor rögtön  rávágják hogy áhá, szóval akkor X.

Holott lehet az F, Ó, Œ, Į és Q is.

Ilyenek az egybitesek. Elég buták 

Előzmény: híg ember (14864)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14867

Idegsejtölő

Vámmentesnek is, nemcsak kk. onokájának...?

Előzmény: elterito (14865)
híg ember Creative Commons License 2025.02.16 -1 0 14866

Annyi baj van a vörösborral hogy alkoholt tartalmaz

Ez ép elég, hogy ne nézzük - így az Íge...

Előzmény: elterito (14865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!