Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2007.03.08 0 0 75

Abban viszont gondolom egyetértünk, hogyha valaminek a használatáért fizetni kell, akkor azt ingyen használni nem jogszerű, levezhetjük csalásnak, lopásnak, vagy pimpótöcskölésnek is akár.
Na, pont itt kezdődnek szerintem a gondok a magyar törvényekkel. Ha ugyanis valamit lopsz, akkor - függően attól, hogy az mekkora érték - fenyegetnek ezzel, azzal, amazzal. Senki nem akar keresztre feszíteni azért, mert elloptad a kukát a Polgármesteri Hivatal elől teszemfel. Kivéve, ha szoftveret lopsz, mert azt egy az egyben átemeltük a teljesen más logikájú USA szabályokból, és lóg a magyar Btk-ban mint tehénen a gatya.

Akkor ugyanis nincsenek kodifikált értékhatárok, és az elévülés az utolsó használatnál kezdődik, nem a lopásnál. Tehát, hatályos jog szerint 60 év múlva is felelősségre vonhatnak egy lopott XP-ért, ha 5 éven belül bekapcsoltad a géped, és 5 évet adhatnak érte. Amíg, ha bármi mást lopsz, az 2012 után nem kérhető számon, és azonos értékben tán egy vétség, lényegesen kisebb fenyegetettséggel.

 

ÜdV

Előzmény: ZE (73)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 74
Önmagában nézve lopás, ezt nem vitatom. Hogy technikailag kényszerülök a használatára, és azért kell megvennem, az viszont már az állam sara.

De még inkább legyen így ahogy most van, mintsem hogy minden adófizetésre kötelezett háztartásba állami pénzből vegyenek egy Windows XP-t, ahogy Magyarisztánban ezek a dolgok történni szoktak --- már ha kilátás nyílik egy kiadós közbeszerzésre hogy elköltsenek pár tíz milliárdot valami ökörségre.
Előzmény: ZE (73)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 73
A más rendszeren történő működés biztosításával teljes mértékben egyetértek én is, az apeh-es magyarázkodással (menjen könyvelőhöz, teleházba (vagy az anyja 3.14csájába...)) nagyon nem. Abban viszont gondolom egyetértünk, hogyha valaminek a használatáért fizetni kell, akkor azt ingyen használni nem jogszerű, levezhetjük csalásnak, lopásnak, vagy pimpótöcskölésnek is akár.

A probléma abból adódik, hogy az apeh a más platformon futtatható a- és ebev témában csak nyög. Merthogy nemakarásnak ugye nyögés a vége...
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (71)
Antisystem Creative Commons License 2007.03.08 0 0 72

Így van. Innen lehet leszedni például:

http://www.j2.com/jconnect/twa/page/download

 

ÜdV

Előzmény: ZE (70)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 71
Igen, de ez csak azért van így mert az apeh csak a számlákat vizsgálhatja.

A lap másik oldalával nem értek egyet egyáltalán. Biztosítaniuk kéne futási lehetőséget más rendszereken is.
Előzmény: ZE (65)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 70
Az viszont bitmap, nem pedig szöveges, de stimmt, az is egy megoldás.
Előzmény: Antisystem (69)
Antisystem Creative Commons License 2007.03.08 0 0 69

Á, legegyszerűbb feltenni egy olyan fax-drivert, mint a jfax, ami kimenetként jpeg-et vagy tiff-et gyárt, az utána totál platform-független, és egy közönséges böngésző is megnyitja.

 

ÜdV

Előzmény: ZE (67)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 68
Hmmm.. ezexerint más is látott már olyat, hogy öt azonos mondatot legalább két féle módon lehet elolvasni... :-))
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (66)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 67
Az is fizetős. Javasolt felvenni egy PostScript nyomtatót, ami fájlba nyomtat, és Ghostscript-tel szépen meg lehet nézni az eredményt. A postscript nyomtató dolgai alap wendóz cuccok, a gs meg ingyenes. Ja, és a full ghostscript csomag része egy ps2pdf progi is, ami a ps kimenetből pdf-et csinál...
Előzmény: Törölt nick (62)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 66
Az a baj tudod hogy ha neked van egy könyvelőd, akinek a birtokában van egy másik cége révén egy állásfoglalás mondjuk az észak-pesti apehtől, és egy másik ügyfelénél felmerül ugyanaz az ügy, de az a másik ügyfél a dél-pesti igazgatósághoz tartozik, akkor a te könyvelőd az észak-pesti állásfoglalással kitörölheti a kis popsikáját, mert a dél-pestiek azt mondanak rá amit jól esik nekik épp aznap.
És innentől ez már ingovány.
Előzmény: kalmarkalman (64)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 65
A pánikot a sajtó csinálja -- szerintem. Nem kell pánikolni, hanem tessen informatikai szakembereket megkérdezni, t. vállalkozók, cégvezetők, hogy hogyan legyen, hogy jó legyen? Mindent meg lehet oldani, lehet fehéríteni, amit muszáj, és más platformra pakolni, amit nem muszáj fizetős rendszert használva csinálni.

A lap másik oldala pedig az, hogy ha valaki valamit használni akar (igen, akarja, hiszen a könyvelést, adóbevallás elkészítését egyben és külön-külön is veheti szolgáltatásként, tehát nem muszáj, hogy a cég saját gépén legyen microsoft termék!), amiért fizetni kell, akkor fizessen érte -- ha valamiért, amiért fizetni kell, valaki nem fizet, az lopás.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (60)
kalmarkalman Creative Commons License 2007.03.08 0 0 64
Nagy cégek így csinálják.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (59)
Antisystem Creative Commons License 2007.03.08 0 0 63

A parkoló kft-k legalább önkormányzati cégek, amíg a BSA meg egy kutyaközönséges civil "közhasznú" szervezet, pont olyan, mint a vadászgörény-barátok egylete.

 

ÜdV

Előzmény: HangyaTS (51)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.08 0 0 62
Ez könnyen megoldható. Van az adobe-nak egy olyan szoftvere, amivel pdf-be lehet nyomtatni
Előzmény: Willie (11)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 61
Lehetni lehet, mert demokráciában oda fordulsz, ahova akarsz, (de abszurdisztánban leginkább fel...) csak értelme nem sok... Volt olyan apeh-es kimagyarázós szöveg, hogy akinek nincs számítógépe, az mehet a teleházba adóbevallást csinálni meg felküldeni az apeh-be... Persze, nyilvános sehogyan sem karbantartott (tisztelet a kivételnek) gépen adóbevallást...
Előzmény: kalmarkalman (57)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 60
Én nem védem a történteket, félreértés ne essék. Csak butaságnak tartom a pánikkeltést.
Előzmény: ZE (55)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 59
Ahogy azt te elképzeled.
Előzmény: kalmarkalman (56)
pert1 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 58
Mitől nőne 30 milliárddal az adóbevétel, ha az illegális szoftverhasználat 42%-ról 35%-ra javulna? Szvsz a szoftvereladók az 58% után összesen nem fizetnek 30 milliárd társasági adót, nemhogy a plusz 7% után, a 20%-os áfának meg tökmindegy, hogy milyen termék után szedik be.
Előzmény: sashimi (25)
kalmarkalman Creative Commons License 2007.03.08 0 0 57

A durva az az egészben, hogy először kötelez kvázi mindenkit arra az állam, hogy eBEV-et hasnzáljon, ami kizárólag Windows-on érhető el,

 

Emiatt nem lehet az AB-hez fordulni? Nem lenne hülyeség.

Előzmény: ZE (55)
kalmarkalman Creative Commons License 2007.03.08 0 0 56
Erre találták aki az állásfoglalás kérését. Utána a  továbbiakban ez már kötelezi az apehet.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (52)
ZE Creative Commons License 2007.03.08 0 0 55
Ismerős cég, kb. féltucat gép. Egy gépen Linux, egyen OEM XP, a többin Win 98, mert az is elég az ótvaros nyalvántartóprogram használatához. Az XP-s gépen van egy Office minima edition, illetve az összes gépen OpenOffice.org. A Win98-ak lassan tíz évesek lesznek, elég régiek ahoz, hogy max. a leltárban kelljen szerepelniük, nem pedig a könyvelésben, hogy mikor és mennyiért... Ha jól tévedek...

A durva az az egészben, hogy először kötelez kvázi mindenkit arra az állam, hogy eBEV-et hasnzáljon, ami kizárólag Windows-on érhető el, majd pedig a futtatására használatos OS jogtisztaságát is elkezdi firtatni... Gondolom azért, mert a Microsoft XP eladások nem ugrottak meg annyival, amennyi vállalkozónak át kellett állnia a papírról az eBEV-re...

A dolog másik oldala persze az, hogy sokan azért panaszkodnak, hogy egy OEM Windows közel harmincezer Ft. Kérem tisztelettel ez így ebben a formában nem... HA utólag, alkatrészhez kapcsolva, vagy alkatrészenként összepakolt géppel veszi valaki, akkor igen. HA normális gyártó gépével, akkor ott a bruttó végfelhasználói árból mintegy kilenc-tízezer Ft az, amit az operációs rendszerre jut, nem több. Ha hozzáveszem, hogy könyvelési szempontból sem mindegy, hogy alkatrész vagy komplett számítógép, talán érthető, ha azt mondom, tessen komplett vasat venni, OEM oprendszerrel, legalább egyet, ott fusson az APEH f0st@licsk@ a- és ebevje, meg ha nagyon kell, akkor a Microsoft Office egy plédánya (az is minimál verzióban), a többi gépre meg mehet Linux, vagy akár valamilyen abandonware (némi leltárkozmetika után, ha szükséges), plusz OOo, és kész.
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (24)
puzdra Creative Commons License 2007.03.08 0 0 54
… Ezzel kapcsolatban közli az APEH, hogy felállította a III.-as ügyosztályt.

A III./I-es alosztály a hazai illegális szoftverek felderítésével, a III./II.-es az egyéb gyártású szoftverekkel, a III./III.-as pedig kizárólag a Microsoft termékek illegális használatával fog foglalkozni….
Előzmény: sashimi (-)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 53
Jesszus, remélem se apehos se centrumos nem olvassa ezt :)
Előzmény: HangyaTS (51)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.03.08 0 0 52
Még az APEH-hel se volt dolgod sose, ugye?

Az apeh hajlamos arra hogy egyik igazgatóságuk át mondjon, a másik meg bét, ugyanarra. Aztán ha szerencsés vagy, te át csinálsz és az apeh át vár. Ha nem, akkor át csinálsz, de az apeh épp bét vár, és bírságol, aztán mehetsz a sóhivatalba.

Vagy, véletlen inkassszálnak, mert valamit elnéztek, és a céged onnantól már nem fog hitelt kapni sehol.

Ezek a dolgok nem a törvény betartásáról szólnak.
Előzmény: Marque11 (47)
HangyaTS Creative Commons License 2007.03.08 0 0 51
Én jobb példát mondok (magamtól idézem).

Mit szólnál ahhoz, ha a Centrum Parkoló Kft. társadalmi célú hirdetésben hívná fel a figyelmet a hasraütésszerűen kiküldött pótdíjfizetési felszólítások befizetésének szükségességére, aztán nem nyilvános szerződést köt az APEH-hel, hogy részt vegyen ennek behajtásában, mivel hatalmas nemzetgazdasági kárt okoz a büntetések be nem fizetése (pl. ÁFA).

Ez is tetszene?
Előzmény: Marque11 (47)
kábelbúvár Creative Commons License 2007.03.08 0 0 50
Lesz még FBI-leányvállalat is.....
Előzmény: sashimi (-)
dvmsf Creative Commons License 2007.03.08 0 0 49
Látszik, hogy nem értessz az informatikához ... Itt arról van szó, hogy az APEH egy külföldi multikból álló gittegylettel kötött szövetséget, mely ( nem mellesleg ) csak és kizárólag őket képviseli.
Előzmény: Marque11 (47)
doncike Creative Commons License 2007.03.08 0 0 48

"csak már szúrja a szemem"

 

Akkor biztos ezért nem tudsz olvasni ...

Előzmény: Marque11 (47)
Marque11 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 47
A szar törvény miatt meg nem az Apeh-t meg a BSA-t kell szidni, nem?
Nem mintha ott dolgoznék, csak már szúrja a szemem ez a sok felháborodás, amikor valakinek a törvények szerint kell csinálnia valamit és erre rá is próbálják kényszeríteni. Lásd pl. amikor idejön fröcsögni valaki, hogy gyorshajtásért megbüntették a rendőrök.
Előzmény: Antisystem (46)
Antisystem Creative Commons License 2007.03.08 0 0 46

Az ördög mindig a részletekben van elásva. Pl azért, mert szar törvényeket ótvar módon igyekeznek betartatni éppen.

 

ÜdV

Előzmény: Marque11 (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!