Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 708
Egy kis adalék a higanyhoz itt, középen.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.22 0 0 707
:-)
Micsináltál Te ott?
Előzmény: Eleon Nóra (705)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 706
Hát igen, végigolvastam a topikot, és amikor valamire nem tudtál válaszolni, akkor mindig tettél egy kitérőt és elintézted egy fikázással. Egyszer azt irod, Te már csak tudod mert Te dolgoztál fenollal, és az-az irinyó pirinyó mennyiség meg sem kottyan. Igy is lehet :-) Lehet hogy én felületesen olvasok Te viszont egyáltalán EL SEM OLVASOD.
Előzmény: Eleon Nóra (705)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 705
Kedvesem. Ilyentén aspektusban nem dolgoztam fenolvegyületekkel, így adatokat nem tudok keresni neked. Keress magadnak, ha jó sok időd van.

További jó felszínes olvasást, és felszínes ismereteket kívánok neked.
Előzmény: Eniko31 (704)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 704

Meg is keresem :-))

 

Lám lám nem akaródzik válaszolni a kérésemre? :-D

Előzmény: Eleon Nóra (703)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 703
Akkor is múlt időben írtam. :)
Előzmény: Eniko31 (702)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 702

Régen irtad, jó fél éve, az hogy múlt idő most, arra már nem emlékeztem :-)

De csak emlékszel a régi adatokra, nem? :-)))

Előzmény: Eleon Nóra (701)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 701
Ennyit arról, ahogyan olvasol.

Azt írtam, dolgoztam fenollal. Meg egyéb mérgező vegyületekkel. Azt nem, hogy most is.

Látszik amúgy az írásaidból a felületes olvasottság is.
Előzmény: Eniko31 (700)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 700

Ezt forditva is irhatnám :-DDD Te elolvastál egyetlen egyet abból amit irtam? Kétlem.

 

Na de más. Irtad hogy fenollal dolgozol. Mennyi a megengedett érték ami emberi testbe kerülve bizonyitottan semilyen károsodást nem okoz?  Illetve ugyanez lenne a kérdésem a higanyra, az aluminium-hidroxidra is? Köszi :-)))) Ja és valami olyan adat kéne ami testsúlyra van megadva, nyilván nem lehet egyforma egy 6 kg-os csecsemőnek meg egy 80 kg-os felnőttnek.

Előzmény: Eleon Nóra (699)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.22 0 0 699
Hagyjad, nem érdemes vele vitázni. Szerintem egy csetrobot. Amit írsz, nem érti meg, csak a sajátját szajkózza.

Kb mint Stoner anno.

Hja, ha magadat akarod idegesíteni, akkor csak hajrá! :DDDD
Előzmény: kkmd (696)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 698
Ja igen, a Hexavac-ot is vissza kellett vonni, túl sok csecsemő meghalt, a Gardasil után is már meghaltak csak még nem elegen ahhoz hogy bevonják :-)) Mig a DPT meg MMR kevesebb számban okozott halált, "csak" autizmust, meg ilyen kisvolumenü betegségeket :-))
Előzmény: kkmd (696)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 697

Olvasgatom a német hireket erről a kanyaróról, de mindjárt hullanak a könnyeim a nevetéstől, bizisten! :-)

 

" A gyerekek csak oltási könyvvel mehetnek be az iskolába vagy laboreredménnyel, ellenkező esetben ápr. 23-ig nem oltott és oltásra nem hajlandó személyek nem léphetik át a kaput" (legalább van potyaszünetük)

 

MIÉRT NEM IRNAK A TANÁROKRÓL?? AZOKBÓL IS VAN EGY KEVÉS EGY ISKOLÁBAN, NEM?

 

Ad abszurdum a gyereknek van nagyszülője, szülője akit megfertőzhet (és aki már nem védett még akkor sem ha korábban oltva volt, bár ez nagyszülőnél nem áll fenn mert akkor nem volt oltás), vagy a szomszédot is megfertőzheti. De csak azt kérik, hogy a gyerekeket vigyék oltásra. Tök vicces :-)))) Hogy a felnőtt valóban belehalhat a szövődményekbe, arról nem irnak!

Előzmény: kkmd (696)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 696
meg különben is, a kanyaró, DiPerTe és társai már jól "bejáratott" oltások. Mint pl. a HPV elleni vakcina beadásával is kivárnék. Pl. mellékhatások, stb miatt....
Előzmény: kkmd (695)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 695
szerintem azért, mert az inkább zárt közösségekben tarol, laktanya stb. és nem annyira agresszívan virulens.
Előzmény: Eniko31 (694)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 694

Na ja akkor még nem olvastam a rémhireket :-))) Mindenesetre észbe kellett volna kapnom, hogy a csak ajánlott oltásokat miért NEM HAJLANDÓ beadni.

 

Ja amúgy agyhártyagyusziba is bele lehet halni akkor miért vagy ellene? :-) Pedig arra nagyobb eséllyel pályázunk mint polio-ra vagy diftériára :-)

Előzmény: kkmd (693)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 693

Világméretű influenzáról is szólnak a hírek, hogy lesz; majd jól meg fogom szívni, ha én is elkapom. Ha minden igaz, tipikus influenzám talán gyerekkoromban volt utoljára. Viszont volt helyette vagy 10-15 éve arcüreggyulladás sorozatom.

 

Nekünk spec. a gyerekorvosunk, aki a gyereknek beadta a kötelezőket,

és mégis beadattad a gyereknek a kötelezőket, mikor minden ellene szól????

 

mondta, hogy ha nem fogy az oltóanyag akkor kell egy kis reklám hogy itt-ott felbukkant egy kis agyhártyagyulladás, meg miegymás :-))

Az ellen sem oltatok...

 

 

Előzmény: Eniko31 (692)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 692

"Németország-Ausztria most retteghet egy kanyarójárványtól"

 

Na ja, valahogy rá kell birni a sok csúnya osztrákot meg németet, hogy vegyék azt a fránya oltóanyagot :-)))))))) Végül is az oltóanyag-kutatók vizsgálják a veszélyt: " Impfstoffexperten führen derzeit in Österreich eine Beurteilung des bestehenden Risikos durch

 

Nekünk spec. a gyerekorvosunk, aki a gyereknek beadta a kötelezőket, mondta, hogy ha nem fogy az oltóanyag akkor kell egy kis reklám hogy itt-ott felbukkant egy kis agyhártyagyulladás, meg miegymás :-))

 

 

"Azért csak elértek valamit." - Ugyan nagyon kevés számadat áll rendelkezésre - direkt vagy véletlen nem tudom -, de az összes fertőző betegség miatti halálozás ill. súlyos szövődmény már az oltások bevezetése előtt jelentősen csökkent. Persze ezt sem lehet reklámozni, mert akkor megint nem fogy az oltóanyag, és szegény gyógyszergyáraknak a végén nem lesz több milliárd-billiárdos nyeresége :-))))))))

Előzmény: kkmd (691)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 691

A diftéria elleni oltás 1928 óta futott Mo-on mégis volt járvány később. Akkor ez hogy van?

Gondolom nem volt 100%-os a lakosság oltottsága.

 

Amúgy nem magával a védőoltással van bajom. Pusztán azzal, hogy nem én dönthetem el hogy akarom vagy sem annak függvényében hogy mérlegeltem a pro és kontrát.

A "nagyobb jó elve" (l! Harry Potter szellemisége) :-)))) a karantént sem Te karod vagy nem. Kényszer az is. Pedig lehet, nem is vagy fertőző, de a karanténba zárva elkaphatod. A többség számít ilyenkor nem az egyén.

 

Egyelőre mérlegelve azt, hogy mennyi az esélyem az egyes  betegségek elkapására illetve inkább annak esetleg szövődményeire, sokkal valószinűbb, hogy kifogok egy asztmát, vagy egyéb nem gyógyitható autoimmun betegséget. VAgy van rá más magyarázatod, hogy ezek miért terjednek járványszerűen?

Kevés az esélyed a fertőződésre, mert a lakosség nagy része oltott. Németország-Ausztria most retteghet egy kanyarójárványtól ( szerintem a linket már betettem ide) épp az aluloltottság miatt. Asztma, autoimmun - pollen, környezetszennyezés, autókipufogó, elektroszmog, nukleáris, élelmiszeradalékok halmozódása, DDT, mely a mi anyáink tejében volt extra magas koncentrációban stb. stb mind okozhatja. A koraszülötteket is jobb az életre az esélyük, ellenben az immunrendszerük lehet sérült. A korosztályomnak is beadták az oltásokat. És nekünk sokkal kevésbé vannak ilyen "divatos"betegségeink, mint a fiatalabbaknak. Pedig akkor még az oltóanyagok is "fapadosak" voltak!

De, de igen hallottam hogy csak egészséges gyerekeket szabad oltani, már csak arra adj választ, hogy ezt vajon Afrikában is tudja a WHO??? Mert úgy tűnik, hogy ott túl sok egészséges, jól táplált gyerek elég kevés helyen van, mégis beoltják őket?? Remélhetőleg nem a népességszám csökkentésének érdekében??

A nyavalyát! In vivo kísérletezés:-))))

 

2. azt is értem, de nem irtad hogy akkor még nem volt védőoltás csak annyit hogy beteg lett. Mellesleg kb. 1970 óta nem volt természetes fertőződés (polio), az összes ezutáni betegség a védőoltásoknak köszönhető (Európában). Hurrá!

Azért csak elértek valamit. Nem volt természetes fertőződés és az egész lakosságot sújtó járvány!!! Egyébként azok is elkerülhetőek lettek volna, ha az oltási szabályokat betartják.

Előzmény: Eniko31 (690)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 690

Számomra nehéz lesz, valóban. Aki olvasta az Egészségügyi maffiát, nehéz lesz bármiféle pozitivumot felsorakoztatni. A diftéria elleni oltás 1928 óta futott Mo-on mégis volt járvány később. Akkor ez hogy van?

Amúgy nem magával a védőoltással van bajom. Pusztán azzal, hogy nem én dönthetem el hogy akarom vagy sem annak függvényében hogy mérlegeltem a pro és kontrát. Remélem nem akarod azt mondani hogy tőlünk nyugatra a kormányok felelőtlenebbek, mert ugye pl. Németben és Ausztriában NINCS kötelező oltás. Mégsincs járvány. Egyelőre mérlegelve azt, hogy mennyi az esélyem az egyes  betegségek elkapására illetve inkább annak esetleg szövődményeire, sokkal valószinűbb, hogy kifogok egy asztmát, vagy egyéb nem gyógyitható autoimmun betegséget. VAgy van rá más magyarázatod, hogy ezek miért terjednek járványszerűen?

Előzmény: kkmd (688)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.22 0 0 689

De, de igen hallottam hogy csak egészséges gyerekeket szabad oltani, már csak arra adj választ, hogy ezt vajon Afrikában is tudja a WHO??? Mert úgy tűnik, hogy ott túl sok egészséges, jól táplált gyerek elég kevés helyen van, mégis beoltják őket?? Remélhetőleg nem a népességszám csökkentésének érdekében??

 

2. azt is értem, de nem irtad hogy akkor még nem volt védőoltás csak annyit hogy beteg lett. Mellesleg kb. 1970 óta nem volt természetes fertőződés (polio), az összes ezutáni betegség a védőoltásoknak köszönhető (Európában). Hurrá!

 

 

Előzmény: kkmd (687)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 688
idézhetnél ebből a könyvből a PRO érveiből is:-)))
Előzmény: Eniko31 (684)
kkmd Creative Commons License 2008.04.22 0 0 687

mert miért nem hallhattam róla???? Mit gondolsz, miért egészséges gyereket szabad csak oltani??? Vagy erről Te nem hallottál?

 

Még egyszer elmondom hátha akkor megérted, hogy az ismerősöm betegsége idején még NEM VOLT VÉDŐOLTÁS!!! Bár lett volna!!!

Előzmény: Eniko31 (683)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 686
Élő (attenuált) oltóanyagok

Az élő oltóanyagok előállításánál vírusokat gyengítenek le (»attenuálnak «) az optimálistól eltérő növekedési feltételek között, melyek ezáltal részben vagy teljesen elveszítik megbetegítő tulajdonságaikat. Viszont szaporodóképesek maradnak, és emiatt az emberi szervezetben hasonló immunológiai reakciókhoz vezetnek, mint egy megbetegedés során. Ezzel a véletlenszerűen megváltozott tulajdonságukkal azonban ismeretlen genetikai elváltozások hordozói is, ugyancsak ismeretlen kockázatokkal (Quak 1999). Egy bármikor bekövetkező visszamutálódás során az oltási vírusból újra megbetegítő vírus alakulhat ki. Az orvostörténelemben az élő oltóanyagok kapcsán mindig is voltak súlyos incidensek, amikor ezek betegségeket idéztek elő. Ilyen volt az agyhártyagyulladás az Urabe-mumpszvírus által (Cizman 1989) és a Sabin-cseppes oltás (OPV) általi gyermekbénulásos esetek (Nkowande 1987). Ijesztőek azok a jelentések is, amelyek egy »felerősődött  « kanyaró oltóanyagról szólnak, melyet a harmadik világ országaiban teszteltek, és ennek során számos csecsemő halálához vezetett, és amelyet 1989 és 1991 között a szülők tudta nélkül az amerikai csecsemőkön is teszteltek (Shirley’s 1999).

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 685
Az American Society for Clinical Nutrition az infúzión keresztüli jelentéktelen alumíniumbevitel határértékét naponta testsúly-kilogrammonként 2 mikrogrammban határozza meg (ASCN 1991). Egy hat kilós csecsemő esetében a Hexavac (azóta a piacról visszavont) oltással ezt a határértéket a 25-szörösével lépték túl. A gyermekeknek csak egy része képes arra, hogy az alumíniumot legalább részben kiválassza (Bradstreet 2004). Az alumínium az oltás helyén vagy az ahhoz közeli nyirokpályákban irritációt és gyulladásokat okozhat, vagy akár tályog is kialakulhat. Aktívan beleavatkozik az immunrendszerbe és az immunglobulin E felszaporodása által idült allergiás betegségekhez vezethet (Fujimaki 1984, Lindblad 1997). Az alumínium tartalmú oltóanyagok súlyos következménnyel járó mellékhatása a makrofágos myofascitis – az izmok és idegek autoimmun megbetegedése, amelyet 1998-ban írtak le először, és azóta egyre gyakrabban bukkan fel.

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 684

Kétéves korukig az amerikai gyermekek szervezetébe 237 mikrogramm higany kerül az oltásokból, és ez messze meghaladja az EPA által „biztonságosnak” tartott dózist, ami 0,1 mikrogramm / testtömeg kg naponta. Azaz a mikrogramm egytizede kilogrammonként.

A csecsemők számára 3 nap rendkívül veszélyes:

Születésük után: hepatitis B elleni oltás – 12 mikrogramm higany

a megengedett higanydózis 30-szorosa

4 hónapos korban: DTaP és HiB ugyanazon a napon – 50 µg higany

a megengedett higanydózis 60-szorosa

6 hónapos korban: Hep B, Polio – 62,5 µg higany

a megengedett higanydózis 78-szorosa

15 hónapos korában a gyermek megint 50 µg higanyt kap

a megengedett higanydózis 41-szerese

 

Az oltásokban a higany viszont thimerosal formájában található, ami 50-szer mérgezőbb az egyszerű higanynál, a metilhiganynál. Ennek okai:

  • A beinjekciózott higany sokkal mérgezőbb, mint a lenyelt.
  • A csecsemőknél nincs vér-agy gát.
  • A higany az agysejtekben és az idegsejtekben halmozódik fel.
  • A kisbabák nem termelnek epét, ami szükséges a higany kiválasztásához a szervezetből.

Mivel a csecsemőknél még nincs kialakulva a vér-agy gát, gerincoszlopuk és agyuk ki van téve a higany támadásának. Mihelyst a higany az idegsejtekbe kerül, átalakul szervetlen formájúvá és szorosan kötődik a sejtekhez. Évekig ott maradhat, és az agysejtek folyamatos elkorcsosulását és halálát okozhatja.

Bernard azt is megjegyzi, hogy a test normális esetben úgy távolítja el a higanyt, hogy az epéhez kapcsolja, de 6 hónapos koruk előtt a kisbabák nem termelnek epét. Következmény: nem tudják eltávolítani a higanyt a szervezetükből.

 

A vér-agy-gát - a központi idegrendszer védőfala a méreganyagokkal és kórokozókkal szemben - az újszülötteknél még nagyon áteresztő, ami megkönnyíti az oltási adalékanyagok és oltási antigének behatolását (Uno 1997). Az idegeket majd csak ezt követően fo­kozatosan veszi körbe a védelmet nyújtó velőhüvely. Ez a folyamat a »mi­elinizálódás«, mely a szülés időpontjában indul meg az agytörzsben, a gyermekkor alatt folytatódva fokozatosan átitatja a magasabb agyi területeket is, és csak a tizedik életév után éri el az agykérget (Valerian 2000).

Az olyan heveny oltási mellékhatások spektruma alapján, amelyek az idegrendszert érintik, megállapítható, hogy a korai csecsemőkorban komplexebb, nehezen megfogható zavarok alakulhatnak ki, mint pl. a személyiség megváltozása, tompultság, nyugtalanság, alvási zavarok, fejhangú sírás vagy »rövid ájulás«. Az idegrendszer növekvő érettségével a gyermek idősebb korában körülírtabb, úgymond »érettebb« oltási szövődmények lépnek fel, mint pl. az encephalitis vagy ideggyulladások.

A csecsemők és kisgyermekek éretlen idegrendszere az első időkben nagyon alkalmazkodóképes - emiatt az idült károsodások gyakran hosszúideig rejtve maradnak. A legújabb kutatási eredmények azonban arra engednek következtetni, hogy az elölt (inaktivált) oltóanyagok adalékanyagtartalmuknál fogva, valamint az élő oltóanyagok, mint p1. a kanyaró elleni oltóanyag az arra hajlamos csecsemőknél és kisgyermekeknél olyan lappangó, diffúz fejlődési rendellenességeket idézhetnek elő, amelyeket majd csak a későbbi évek során lehet beazonosítani. Az autizmust, a tanulási nehézségeket, a figyelemzavart és a viselkedési zavarokat már évek óta és mostanában újra az oltások következményeként taglalják (Coulter 1990b, Bradstreet 2004, Waly 2004).

 

A most idézett részletek a "Védőoltások pro és kontra" című könyvből (46-47 oldal) származnak."

Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 683
Gondolom, arról sem hallottál akkor, hogy sok esetben maga az oltóanyag váltotta ki a betegséget (polio). Ezért vezették be - mivel 5 éve nincs polio  Európában - az elölt sejtes verziót. Tehát ezt nem tudhatja az ismerősöd sem, hogy nem a védőoltásban lévő élősejtes vakcina váltotta-e ki nála a betegséget (vagy valakiről átkerülhetett akit oltottak korábban). HOlnap majd megirom pontosan hogy is van ez :-))
Előzmény: kkmd (680)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 682

"Az összes oltás az immunrendszer elnyomásán alapul, céljuk a szervezet immunfunkcióinak csökkentése. A vakcinákban található vegyi anyagok és hordozók elnyomják a szervezet saját immunrendszerét, a bennük lévő vírusok elnyomják az immunfunkciókat, és az állati szövetekből származó idegen DNS/RNS elnyomja a szervezet immunitását. Az orvosok helyénvalónak találják, hogy ezt a „kis általános immunális elnyomást” elcseréljük egyetlen betegség elleni immunitásra. Mindamellett ez a csere egyáltalán nem lesz senkinek ínyére, ha megfontoljuk azt a tényt, hogy az összes ismert betegség ellen védelmet nyújtó immunrendszerünk teljes elnyomásával fizetünk az egyetlen betegség elleni ideiglenes immunitásért. S ekkor még optimistán értékeltük a helyzetet, hiszen sok oltóanyag egyszerűen nem hat, és egyáltalán nem nyújt védettséget.

Az oltások helyett léteznek más, mérhetetlenül biztonságosabb védekezési módszerek magunk és gyermekeink megóvására a betegségekkel szemben. Kezdjük például az egészséges táplálkozással. A gyógyszergyártók és az általuk befolyásolt kormányzatok természetesen nem akarják, hogy elhiggyük: az ételeink és az életmódunk jelentik az elsődleges megoldást a betegségekkel szembeni immunitás megszerzéséhez és a hosszabb, egészséges élethez. "

Előzmény: kkmd (681)
kkmd Creative Commons License 2008.04.21 0 0 681
Ha az immunrendszer aktiválva van az adott kórokozóra, hamarabb képes ellene ellenanyagot generálni, mintha sohasem látta volna. A baj általában akkor szokott (oltás ellenére bekövetkező megbetegedés) megtörténni, ha eleve legyengült, beteg szervezet beegszik meg. De még így is az oltott esélyei a jobbak.
Előzmény: Eniko31 (678)
kkmd Creative Commons License 2008.04.21 0 0 680
"De egyelőre még Nálad nem láttam kontrát....?"

Minek kontrázzak, arra itt vagy Te:-))))

Kontra: influenza ellen nem vagyok hajlandó oltatni. Kullancs ellen sem.

Pro: nem szeretném, ha az én gyerekemen jönne elő először újra a polio. Nem egy munkatársam elkapta, túlélte, de ilyen áron??? Ezerszer inkább szenvedtek volna az oltás mellékhatásaitól, mint magától a gyerekbénulástól.
Előzmény: Eniko31 (679)
Eniko31 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 679
A tanulmányok azt mutatják, hogy a mellékhatásokra jóval nagyobb az esélyem, mint a gyerekbénulásra. Meg kell nézni, pro és kontra. De egyelőre még Nálad nem láttam kontrát....?
Előzmény: kkmd (677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!