Keresés

Részletes keresés

Angiszeged Creative Commons License 2007.02.14 0 0 499

HAhó, köszönöm a mákosguba leírást, közben eszembe jutott, hogy Adri egyszer írt egy kifliset, azt kis módosítással megcsináltam, isteni lett!!

 

Adri féle alaprecept:

kiflifelfújt (maradékhasznosítás témakör)

szikkadt kifliket karikázunk. tojássárgáját, tejet, cukrot, citromhéjat, vanilincukrot (én az aromára esküszöm különben) összekeverünk, meglangyosítunk. tűzálló tálba kifliréteget gyártunk, baracklekvárt pötyögtetünk rá, tört dióval szórjuk, meglocsoljuk a tojásos-tejes öntettel. így rétegezünk, míg van kiflink (ügyelve, hgoy a tál tetején maradjon hely!). mikor minden a tálban van, ráöntjük az összes maradék lötyit. a tojások habját egy kevés cukorral és egy csepp citromlével kemény habbá verjük, és elsimítjuk a tetején. meleg sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a hab megszilárdul és rózsaszínű lesz. (kiflikarikázástól forrón tálalásig kb 20 perc se)

 

Én dió helyett túrót tejföllel kikeverve rétegeztem bele, isteni lett, nagyon finom tényleg! Jah, nem kiflim, hanem fonottkalácsom volt.

Danae Creative Commons License 2007.02.14 0 0 498
Orsótészta.
Előzmény: vickie (497)
vickie Creative Commons License 2007.02.14 0 0 497
partvonalról bekukk, bocs, de mi az a fussili?
Rászoktam mostanában arra, hoyg megfőzöm amit sunyiban itt olvasok, szal lányok asszonyok kreatívoskodjatok:)

mákosguba: leöntöd a pékárút tejjel és vaniliás cukkert öntesz hozzá, bedobod a sütőbe, utána megszórod porcukros mákkal. Én így követem el, de lehet, hogy ez kicsit autodidakta:)
Előzmény: Angiszeged (496)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.14 0 0 496

Kérek szépen tippeket, a lányaim ma Piroskák voltak az oviban, van 2 nagy fonottkalácsunk, de van itthon más kenyérféle is, szal ez így nem fog elfogyni, az biztos.

Van vmi túrós ötletetek erre, hogy rakodva, tejjel, túróval, sütőben sütve mi lehetne ebből?
Vagy csinálhatnék mákos gubát is? Azt hogy kell? Még sosem csináltam.

 

Köszi előre is.

 

Ma a következőt követtem el:

fél kg pulykamellet felkockáztam, hagymán pirítottam kicsit, majd rádobtam egy egész fej szétszedett brokkolit, 2 sárgarépát felkockázva, pároltam sokáig, míg szétesett a brokkoli. MAjd ment rá még egy cukkini felkockázva, fél konzervnyi kukorica, némi fagyasztott borsó. Az egészet összepároltam, majd félrehúztam kicsit a tűzról, m egszórtam szárított rozmaringgal, 1ek liszttel, elkevertem. Öntöttem rá egy pohár vizet, felforraltam. Ráöntöttem 2dl tejszínt, még egy rotty és kész is. Fussilit főztem hozzá, reszelt sajt a tetejére.

 

 

Angiszeged Creative Commons License 2007.02.14 0 0 495

Wow, virslis lángos:). No, feltétlen kipróbálom, meg a receptedet is.

 

Jah, Alice, én is olajos kézzel szaggatom.

Előzmény: tasha (490)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.14 0 0 494
Nagynénéim tepsiben még megpirítják, de tudod, ahány ház, annyi szokás:)
Előzmény: Lovászi (486)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.14 0 0 493
Én zellerkrémleveshez szoktam sütni, vendégvárónak sem utolsó és annyira gyors az egész, h csuda.
Előzmény: AliceCsodaországban (488)
monkat Creative Commons License 2007.02.14 0 0 492

 

 

Az nem a ganca? Túróval ettük, mikor a nagymamám csinált: az volt a Túrósganca.

 

Fogalmam sincs miből és hogyan csinálta, csak az ugrik be, hogy olajos kanállal szaggatta.

Ezért gondoltam.

Előzmény: VKOrsi (481)
Niko1 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 491

Menten éhen pusztulok :)

Még csak a füstölt alaplevet gyártom a sárgaborsó főzelékhez, de neki kell állnom a lángosnak is :):):)

Előzmény: tasha (490)
tasha Creative Commons License 2007.02.13 0 0 490
:))))

olajozd a kezed. És próbáld ki, hogy a nyers lángostésztába virslit csavarsz és úgy sutöd ki, isteni!!!
Előzmény: AliceCsodaországban (484)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.13 0 0 489

 

Sziasztok!

 

Brokkolit delikátos vizben kb10percig főzni,a tepsi aljára,rá bacon,csirkemell,kis fűszer,ki mit kedvel,és fóliával lefedni 20perc sütőbe.aztán rákenni tejfölt,és sajtot majd 10percre vissza a sütőbe.hihetetlenül finom,és laktató.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.02.13 0 0 488

Én úgy mint Lovászi, vizestálba nyúltam előtte, de úgy látszik nem eléggé... :-))) De ez az olajos ötlet is jó!

 

Eldöntöttem, hogy rutinszerűvé teszem a lángossütést, mert olcsó és nagyon finom, és sokmindenféleképpen lehet enni, én szeretem simán sóval, zúzott fokhagymával is, de tejfellel megkenve is, a férjem tett rá sajtot, meg párolt hagymás gombát, tök úgy mintha pizza lenne , meg mittudomén... és mindenki mondta, hogy óriási a különbség a vasárnapi és a mai lángos között, a mai akkoráara duzzadt mint egy lufi, kisütve kívül picit ropogós, de belül fuha, omlós, szivacsos lett, amit még hidegen is meg lehetett enni, akárcsak egy friss zsemlét...

Előzmény: 4tissimo (487)
4tissimo Creative Commons License 2007.02.13 0 0 487
Én napraforgóolajjal bekenem a kezem, (épp, mint babamasszázs előtt:), és úgy formázom a lángosokat. Bőrápolásnak sem utolsó!
Előzmény: AliceCsodaországban (484)
Lovászi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 486
Ááááááá, Zalában nem tepsiben csinálják (én is onnan, he-he), hanem eszméletlen mennyiségű zsírban pirított hagymára szaggatják kanállal a krumplit, amitől a lábos aljára ezsméletlenül rágyógyul a zsír+hagyma+krumpli egy része :-) OLyan lesz mint a beton. Nnna én AZT a részét imádtam mindig :-) Most meg már ha rágondolok is görcsöl a gyomrom, pedig imádom :-)
Előzmény: Angiszeged (483)
Lovászi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 485
Én egy tálban szoktam magamnak odakészíteni vizet, abba mártom a kezem, mielőtt a tésztából vennék ki.
Előzmény: AliceCsodaországban (484)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2007.02.13 0 0 484

Tasha, ma megcsináltam a lángos a te recepted szerint, és isteni volt csodás, nem találok jelzőket!

Aki finom lángost akar sütni, az ezt a keveréket csinálja, ha jót akar!

A másik a mindmegettéről, az inkább kenyérlángos, vagy pompos vagy hasonló.

Viszont tippeket kérek: hogyan lehet a megkelt lángostésztát formázni anélkül, hogy jómagam nyakig ne legyek ragadós-tésztás? Mert bevallom, nagyon ügyetlennek éreztem ma magam...

Előzmény: tasha (438)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.13 0 0 483

Na, így már ismerős:)))

 

Csak ezt "felénk" (Zalában, apám származik onnan) dödöllének hívják. Annyi a különbség az Orsi féle leírástól, h a megfőtt lisztes krumplit kis galuskákká szaggatva tepsibe teszik, olajban párolt hagymás sorokat húzva közé. Még sütőben megsütik, majd tejföllel szoktuk enni:)

 

Előzmény: Lappantyú (480)
mizseiszilvi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 482
Esetleg nem lisztes tercnek, vagy istercnek ismeritek?
Előzmény: Lappantyú (480)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 481
a dödölle ugyanez, csak azt kiszaggatják zsíros kanállal egy tálba és beteszik még kicsit sülni.
de utána ugyanilyen zsírszegény kolbász-hagyma-szalonna kerül rá... persze és csak 20%os tejföllel jó :D :D :D
minek megspórolni már azt a maradék 8%ot ?? :D :D :D

(na jó vannak ám még bűneim :D pl. a friss meleg kenyér tejföllel és sóval :D :D)
Előzmény: Lappantyú (480)
Lappantyú Creative Commons License 2007.02.13 0 0 480
jaja, ezek a dögállat parasztkaják arról híresek, hogy valamennyi lowcalory, szénhidrátot és zsírt tekintve. :))) biztos azért van nekem ilyen szénhidrát-függőségem, amilyen van, mert az őseim nem francia grófok voltak, na végre kiderült, meg is nyugszom akkor bele. :)

ezt a krumplikását felénk is csinálják, de máshogy hívják, csak most nemtom, hogyan is.
Előzmény: VKOrsi (479)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 479
na, akkor leírom Neked a tutit :D

a krumplit meg kell főzni, és viszonylag sok lével összenyomni, majd nemtom mennyi liszt megy bele és ezt sűrű keverés mellett főzni... puffogni fog.
(az a tuti benne, hogy a szájpadlásodra ragad evés közben és marha laktató)

szóval ez megy a tányér aljára szétterítve
rá sok tejföl
és rá : v.hagymát barnára kell pirítani, kolbásszal és szalonnával, a végén fokhagyma mehet bele még... és ez a legtetejére.

rettentően alacsony a kalóriaértéke, és a szénhidráttartalma... de én nagyon bírom. :D :D
Előzmény: Angiszeged (476)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 478
de spar van, és az egykutya :D
Előzmény: 4tissimo (475)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.13 0 0 477
Ma kelkáposztafőzeléket főztem, mirelitet sütöttem ki hozzá gyorsan, Bogival most ebédeltünk másodjára:PP
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.13 0 0 476

Csajok! Mi az a krumplikása?? :)

 

4tissimo Creative Commons License 2007.02.13 0 0 475
Köszi, én nyíregyházi, úgyhogy Kaisers nincs, de a DM-ben még nem próbáltam! Úgyis kell popsitörlő is, megyek kuszkuszt vadászni!
Előzmény: H_G (467)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 474
"akkor egy szalámis kenyeret kell fogyasztania desszert gyanánt."
minthacsak a saját férjem látnám :D :D
nála az a kaja, amiben hús van :)

huhh ezeket az egyszerűeket én is bírom.
ugyan a kásák nálam a krumplikásánál kimerülnek (az meg valójában nem is az)... de az összes krumplis diétás kaja jöhet :D :D

na én meg ezek után már nem tudom, mi lesz a vacsi. :)

én a rizskókot is szeretem - ahogy azt felénk mondják :) - igazán meggyszósszal :D :D (de ez egy msik meggyszósz, csak cukorszirup+ meggy +citromlé).

jó éhes lettem, pedig most ettem egy pizzát edébre.....
Előzmény: Lappantyú (473)
Lappantyú Creative Commons License 2007.02.13 0 0 473
ééééééééén is. :)) de a kakaót én se keverem bele. :)

és a tejberizst is szeretem hidegen is, melegen is és kakaóval, fahéjjal, gyümölccsel is, a rizskoch-ot viszont már nem valami nagyon.

azt hiszem, ma este vagy gríz vagy rizs lesz a vacsora, mármint tejben. :)))

mondjuk én szeretem ezt a pempőt kölessel, zabpehellyel, kukoricadarával, genetikailag örökülhetett belém valami őseim parasztgyomrából. :) imádom a puliszkát tejjel (felénk tejeskásának hívják) és juhtúróval is, a hajában sült krumplit, a lepcsánkát, a krumplis lángost, a kenyérlángost, a gombótát (tkp. reszelt tészta szalonnapörccel) és sorolhatnám ezeket a filléres kajákat, bezzeg a(z amúgy ugyanilyen származású :))) pasimnak uraság-gyomra van, ha nem kap húst a vacsorára, akkor egy szalámis kenyeret kell fogyasztania desszert gyanánt. :) néha csinálok magamnak egy sima rántottát, mert úgy megkívánom, ez a pasi csak hagymával és kolbásszal vagy szalonnával bírja elképzelni - pedig amúgy tőlem is olyan messze távol áll a vegetariánusság, hogy nem is mérhető tán. :)
Előzmény: VKOrsi (472)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 472
:D a sóska a 2 öcsém nagy kedvence, anyu sokszor csinálja.

bár épp azon gondolkoztam minap hgy van egy csomó kaja, amit imádok, de mindig csak anyunál szoktam enni.
pl. a krumplikása, tócsi, a meggyszósz is ilyen, talán ha 2szer csináltam, vagy a rakott kel :)

tejbegríz :D persze, hogy csak csomósan jó :D :D :D :D (és én a kakaót nem keverem bele, de tudom ez aztán az igazi vízválasztó minden szakácsnál :D :D :D :D)
(huhhh és ha még azt is elmondom, hogy én hidegen is szeretem..... amikor már keményre összeállt és kicsit megfolyt rajta a kakós cukor :D)
Előzmény: Lappantyú (469)
VKOrsi Creative Commons License 2007.02.13 0 0 471
Angi :D
ez búzadara... és ha jól csinálja az ember, akkor pergős, nem olyan, mint a prósza, amit akár szelni is lehet :D
Előzmény: Angiszeged (470)
Angiszeged Creative Commons License 2007.02.13 0 0 470

Jujj, beugrott, anyu szokott csinálni apukámnak néha, kukoricaprószának hívják, és pfujj, ez borzalmas:DDD

De lehet, h ti búzadarából csináljátok.

Előzmény: VKOrsi (465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!