Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Teo papa Creative Commons License 2018.02.20 0 0 2047

Szerintem totál az "erdőben" vagy. Nem azért gondolta hét viccének, mert nincs gyárilag színre fújt lökhárító, hanem azért, mert az ára közelébe nincs a 30-60e ft-nak :o

 

Teo >

Előzmény: pizo (2046)
pizo Creative Commons License 2018.02.20 0 0 2046

"FÉNYEZETT LÖKHÁRÍTÓK

Egy eredeti alkatrész, mely a megfelelő színben 48 órán belül rendelkezésre áll – egy olyan szolgáltatás, mely rendkívüli módon segíti és felgyorsítja javítási munkát. Az ügyfél elégedett, a műhelymunka egyszerűbbé vált, mivel rengeteg probléma előzhető meg azzal, hogy az alkatrészek felszerelésre készen érkeznek meg.

Kényelmes megoldás

Ez a kényelmes megoldás már két éve valóság a Ford fényezett lökhárítók esetében. Bár a fényezett lökhárítók kezdetben csak a 97-es és a 2001-es Ford Mondeohoz voltak rendelhetők, most már a Ford Fiesta és Ford Fusion esetében is elérhetők.

A Fusionhoz az egész színválaszték rendelkezésre áll, a “Panther black”-től a “Diamond white”-ig a fényezett lökhárítók esetében – összesen 11 változatban. A Ford Mondeohoz öt szín rendelhető, a Fiestahoz négy. A Fiesta lökhárítók színválasztéka olyan körültekintően lett kiválasztva, hogy statisztikailag a javítások háromnegyedét lefedi. Ez azt jelenti, hogy a Fiesta tulajdonosok túlnyomó többsége élvezheti a gyárilag fényezett lökhárítók nyújtotta előnyöket.

 

 

Fényezett lökhárítók gyári minőségben

A Fordtól származó fényezett lökhárítók pontosan megegyeznek az eredetivel, mivel ugyanaz a beszállító ugyanazokkal a szerszámokkal készíti őket. A gyártási folyamat és a minőségi előírások 100%-ban megegyeznek. A pontos színárnyalatot természetesen folyamatosan ellenőrzik, így a felszerelt fényezett lökhárító tökéletesen megegyezik a jármű színével.

A fényezett lökhárítók lehetővé teszik a kereskedők részére, hogy gyors, hatékony és megbízható szolgáltatást nyújtsanak, és jelentősen hozzájáruljanak az ügyfél elégedettségéhez. Mivel a fényezett lökhárítókat a Ford a megrendeléstől számított 48 órán belül kiszállítja, ezért a javításra történő várakozási idő gyakran jelentősen lecsökkenthető. Az eredmény: az ügyfél a tökéletesen kijavított járművét sokkal gyorsabban visszakapja. A megrendelt fényezett lökhárítók kiszállítása – MLI 730 – olyan gyors, akár az IVO rendeléseké a RAPID-on keresztül. Nincsenek járulékos költségek, mivel a sürgős kiszállítással ellentétben a Ford nem számol fel semmilyen Rush/IVO rendelési költséget ezekért az alkatrészekért.

 

Dátum:

04.11.2003"

 

Hogy mekkora hülyék ezek az autógyártók! Jó röhögést rajtuk mindenkinek!

 

Zoli

Előzmény: pizo (2045)
pizo Creative Commons License 2018.02.20 0 0 2045

Akkor röhögj kurva nagyokat:

 

A Fordnál már 2000 óta rendelhető gyárilag fényezett műanyag pótalkatrész, és ezt azóta több gyártó is bevezette.

 

Ford kérdőív 2003-ból:

 

"23      Egy fényezett lökhárító megrendelésétől számítva legfeljebb mennyi idő telik el a kereskedésbe történő kiszállításig?

A       24 óra.

B       48 óra.

C       60 óra.

D       72 óra.

          Válasz B (Forrás: Kényelmes megoldás)

 

25      Az alábbi színek közül melyikben rendelhető fényezett lökhárító?

A       Panther white.

B       Diamond black.

C       Panther black.

D       Diamond grey.

          Válasz C (Forrás: Kényelmes megoldás)

 

32      A Fordtól származó fényezett lökhárítók ...?

A       ... mint ‘Urgent Express‘ vannak kiszállítva, némi felárral.

B       ... pontosan megegyeznek az eredetivel, mivel ugyanaz a beszállító ugyanolyan minőségben készíti őket.

C       ... a minden karosszériaszínben rendelhetőek.

D       ... minden modellhez rendelhetőek, kivéve a Transitot.

          Válasz B (Forrás: Kényelmes megoldás)"

 

Jó röhögést kívánok továbbra is. 

 

Zoli

Előzmény: Airbag. (2038)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 2044

bocs... 6+ évig használta/használja csak 6 év után kérdezte le...

Előzmény: MrTA4 (2042)
csdani19820802 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 2043

Valóban....ez ténylegesen nem fér bele az említett összegbe. Jogos... 

Előzmény: Airbag. (2038)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 2042

"egy első-alsó sérülés is ami megnyomta a vázat" ez egy feltételezés részedről, amit bármely szerviz kiszúrt volna, ráadásul nem 30-60e lett volna a kár. Egy biztosító által regisztrált szerviz sem csinálja azt, hogy 30e Ft-t számol el egy vázsérült autóra helyreállítással. Ráadásul ilyen típusú sérüléseknél a kárszakértő megbontás után is szemlézik. Irracionális gondolatmenetekbe nem megyek bele... A kedves fórumtárs, aki lefikázta a szervizt, mert nem vett észre jelentéktelen és/vagy nem is mérhető/látható sérülést... de 6 évig használta, szervizeltette, vizsgáztatta az autóját, aminek semmi baja. Nyilván az összes szerviz balfasz volt ezek szerint... ne csináljunk már Krisztusból bohócot. Jó autót vett, jó állapotban egy korrekt szerviz bevizsgálás után. Ennyi... 6-8 évvel ezelőtt is egy regisztrált szerviz 8-10e Ft munkadíjat számolt el óránként. Szerinted a tények alapján milyen mértékű sérülése lehetett az autónak? Seggfejkedés részemről? Ne gyerekeskedjünk.... és én vagyok a balfasz... :D:D:D ROFL  

Előzmény: Laowed (2041)
Laowed Creative Commons License 2018.02.19 0 1 2041

"elment a váz"

Senki sem írt ilyet, sérülésről volt szó.

"feltételezgetünk, vagy a tényekből indulunk ki?"

Kérdeztem valamit, amire nem tudsz értelmesen válaszolni. Leírom, hátha nem ment át elsőre:

Honnan lehet tudni hogy ilyen esetben mekkora a sérülés?

Sehol nem említi a biztosító az érintett elemet, csak az irányt. Vagy feltételezgetsz, hogy biztos a lökős szaródott csak el? :D ROFL

Legalább itt a fórumon ne balfaszkodj a válaszadással, hanem cinikus seggfejkedés helyett arra válaszolj értelmesen, amit az ember kérdezett. Ha meg ez nem megy, pápá. Kösz.

Előzmény: MrTA4 (2039)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.19 -2 0 2040

"Aztán 6 évvel később először hallottam erről..." tehát 6 évig hordta szervizbe és használta elment alvázzal, 30 e Ft-os kárral totálkárosan és senki nem vette észre... (hason fetrengős röhögős smile) 

Előzmény: Laowed (2037)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.19 -2 0 2039

ez most komoly? vagy csak mókázunk egymással.... 30-60e Ft összeg a kár és elment a váz, azt még egy ignisnek sem hiszem el, ami inkább lemezkoporsó, mint autó. 30-60e Ft egy nagyon-nagyon olcsó lökhárító fényezés, nagyobb javítás nem is fér bele, és ha ez nyilván van tartva, akkor ezt hivatalos szervizben csinálták. A végén még kiderül, hogy totálkáros az autója, mikor ő is elismeri, hogy hibátlan. nem vitatkozom, mert nincs miről... ilyen jelentékteleln sérülések a legtöbb esetben nem észrevehetők, ha szépen megcsinálták és a szerviz rendesen átnézte... szerintem a szerviz korrekt volt az átvizsgálás alatt, ha motortikusan, szerkezetileg stb rendben találta és a tulaj szerint is rendben van... feltételezgetünk, vagy a tényekből indulunk ki? :D:D:D lehet, hogy az egész autót kicserélték 30-ért :D:D:D

Előzmény: Laowed (2037)
Airbag. Creative Commons License 2018.02.18 -1 0 2038

"vagy akár szintén gyárilag színrefújt újra? "

 

ezt betudom a hét viccének...

:-))

Előzmény: csdani19820802 (2035)
Laowed Creative Commons License 2018.02.18 0 1 2037

Honnan lehet tudni hogy ilyen esetben mekkora a sérülés? Fórumtárs 30-60 közötti összegről beszél több alkalommal, ami lehet törött lökhárító de egy első-alsó sérülés is ami megnyomta a vázat. De nem arról regélnek a fórumokon a szakértők, h a törött és forrasztott lökős már messze nem olyan jól véd? Akkor azért nem mindegy.

Előzmény: MrTA4 (2036)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 2036

30-60e Ft az nem kár, hanem vacsora egy vagy két személyre egy jobb helyen... maximum a műanyag lökhárító sérülhetett ennyiért, azt javították-fényezték. Azért nem vették észre, mert nem volt értékelhető sérülés az autón, tehát a szerviz nagyon is jó tanácsot adott neked a szemrevételezés után :)

Előzmény: Mindenkititkolja (2034)
csdani19820802 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 2035

Nem lehet, hogy ezek a sérülések a műanyag elemeket érintették és azokat valóban nem javították, hanem egy színben az eredetivel megegyező bontottra cserélték, vagy akár szintén gyárilag színrefújt újra? Így hacsak a csavarok fejéből nem derül ki, hogy már voltak leszerelve az elemek, nem feltétlen derül ki a dolog a szerivzben, hogy bármi történt az autóval. Ha meg valóban csak a műanyag cuccokat érintette, akkor végképp nem is számít. 

Előzmény: Mindenkititkolja (2034)
Mindenkititkolja Creative Commons License 2018.02.03 0 1 2034

Nem személyeskedés de a szervized szart sem ér és tök mindegy hova viszed felmérni,csak azért mondom hogy mindenki tanuljon a dologból.A cspból is az folyik hogy legyen átvizsgálva ami rendben lenne,ha a szervizek rendes munkát végeznének és nem csak összecsapnák az egészet.

Az én Wagonom is át lett nézetve,rétegvizsgálóval kutyafülével és nagyon dicsérték.Aztán 6 évvel később először hallottam erről a kárelőéletes lekérdezésről és megnéztem poénból(az a 2e Ft nem volt sok),4 azaz négy alkalommal törték meg a kocsi elejét 30-60e közötti kárral.Jó mi?Pedig még ott a papírom a szerviztől hogy a kocsinak nincs hibája és minden eleme eredeti.Ja,talán kívülről javítások után.

Erre se ott se az eredetiségvizsgán se az utána jövő 2 műszakin nem jöttek rá,leszarták,nem nézték,nem értettek hozzá.Szerencsém van mert a kocsi nem egy roncs és kopón kívül semmi se volt cserés rajta 6 év alatt,de ez nem a szervizen múlt hanem azokon akik a törések után rendesen megcsinálták valszeg cascora.Vagy nem.Lutri.

Lehet rajtam röhögni hogy háhá lúzer miért nem nézted meg korábban a kártörténetet,megtettem volna ha tudok is a szolgáltatásról.Így jártam.Eladó sumákolt,nyert,én benéztem.

A nagyképű miértnemtudtadeztelőre-szöveg meg addig igaz amíg téged át nem vág a gázszerelő vagy bármelyik szaki mert nem érthet az ember mindenhez és minden jogi szarsághoz.Nem azt kellene ütni még akit átvertek hanem azt aki átver másokat.Ha a jog nem szarna a vevőre és az adásvételi nem tartalmazná alapból azt hogy a vevő már minden sérülésről tud aláíráskor akkor nem létezne ilyen gond.

Ha az eladónak kötelező lenne csatolni INYGENESEN LEKÉRHETŐ kártörténetet  akkor nem lenne esélye trükközni és reménykedni hogy a kedves vevő nem vesz észre semmit DE NEM,AZÉRT IS PÉNZT KÉRNEK!

De megszokhattuk hogy mindig a vevő a barom és aki átveri az az ügyes és tapsneki.Abszurdisztánban.Aztán menjél perre,előlegezd a százezreket ügyvédúrnak és talán nyersz de inkább nem mert aláírtad hülye vagy,le van tudva.

Előzmény: Hasznald_A_Netet (1938)
MrTA4 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 2033

Nnna megint találkoztam egy AAA Autóból származó Mondeoval... motorcserés lesz :):):)

WebNeo Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2032

Valszeg igen :)

Előzmény: MrTA4 (2031)
MrTA4 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2031

nem lehet ennyi zombi még itt sem, hogy ott vegyen koporsót... hmm vagy igen?

Előzmény: WebNeo (2030)
WebNeo Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2030

Nem értek veled egyet, és ha telepet bővítenek :D

Előzmény: MrTA4 (2029)
MrTA4 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2029

Arra tudom a választ, vannak akinknek elég volt ebből... a többieket kérdezem, miért csak ennyi :)

Előzmény: WebNeo (2028)
WebNeo Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2028

A kérdés másik oldala miért kell ennyi ember egyszerre? :D

Előzmény: MrTA4 (2027)
MrTA4 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 2027

már kopácsolom is az önéletrajzot :D:D:D

 

milyen lelki-, és/vagy önismerete van annak, aki egy hétnél tovább tud ottmaradni?

Előzmény: WebNeo (2026)
WebNeo Creative Commons License 2018.01.24 0 0 2026
Szaddam6010 Creative Commons License 2018.01.10 0 0 2025

Az tiszta sor :)

Előzmény: pizo (2024)
pizo Creative Commons License 2018.01.09 0 0 2024

Ok, de egy taxi 85-90%-ban városban megy. Tudod mit? Elhiszem hogy 3700000 km-et ment a taxi az eredeti kettőstömegű lendkerékkel.

 

Zoli

Előzmény: Szaddam6010 (2023)
Szaddam6010 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 2023

Nekem 1.9 PD-ben 240e-t ment el a kettőstömegű, mondjuk 60%-ban pálya, 40%-ban város.

Előzmény: pizo (2019)
a45 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 2022

VIsszakanyarodva a használtautópiachoz MRTA4 nek abba a kintrőlbehozott audival igaza van hogy 4 millióért újba itthon értelmes autót aligha kapna DSGvel meg pláne nem

NEKEM mondjuk négyért itthon újba egy vitara vagy astra bőven megfelelt volna de ezért normálisat a vw től aligha lehetne kapni még octaviát sem újat

 

EZ a példa is mutatja hogy a kereskedések kínálata az új és a használt között mekkora szakadás van 

Óriási

Vannak a nagyon gáz autók 500 ezerig ennyiért nem nagyon van értelmes autó

aztán 500 tól másfélmillióig 10 éves és fölötte ami nálam felejtős mert megint csak költhetsz rá bőven a magas futásteljesítmény miatt

1.500000 ár felett meg meg már el lehet gondolkodni hogy hozol egyet kintről vagy beszállsz valami noname újba ha nem fontos a márka csak azért mondom mert itt már egy kisebb szervíz is százezreket vihet kinyomócsapágy ötvenezer stb

csak MAGYARORSZÁGON az emberek körültekintés nélkül beleugranak mindenféle kereskedőnél kitett kocsiba

amire a végén apránként egy új árát költik 

dehát ki mire vesz autót én nem helyezném előtérbe egy új autó vásárlását egy majdani következő vásárlásnál mert én is használtautó párti vagyok de a hat nyolc éves magyarországi lehangoló kínálatot elnézve az új autók térhódítása egyre jobban előtérbe kerül szerintem sok embernél LADA DACIA térhódítása az alacsony bevezető ár miatt

pizo Creative Commons License 2018.01.02 0 0 2021

Taxisok szeretnek nagyokat mondani:)

 

Zoli 

Előzmény: MrTA4 (2020)
MrTA4 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 2020

nekem mindegy, ezt a variációt is elhiszem :) én most cserélek szettet, bár nekem a kuplung kezd kilenni kicsit, de kidobom a kettőstömegűt is, én nem szedetem szét mégegyszer :)

Előzmény: pizo (2019)
pizo Creative Commons License 2018.01.02 0 0 2019

"de ismerek taxist akinek 370e km-nél még gyári a kuplung-kettőstömegű szett a vw-ben, bár nem ez a jellemző..."

 

Hazudik. A kettőstömegű lendkerék, ha sokat váltasz, indulsz, megállsz - és ez városban elkerülhetetlen - általában 160000-200000 km-t bír nagy átlagban. Én szinte csak városban megyek, motorindításnál és leállításnál is kinyomom a kuplungot, normálisan váltok, nem alapjáraton megyek 5-ben 50 km/h-val, de 170000-nél már nem volt odázható a csere.

 

https://www.autonavigator.hu/cikkek/mi-oli-meg-a-kettos-tomegu-lendkereket/

   

https://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2014/09/18/hasznalt-auto-amitol-rettegnek-a-vevok/

 

 

Szóval ez a taxiban 370000 km-es kettőstömegű lendkerék olyan, hogy mint hogy ugyanez az autó 3 litert fogyaszt városban... (nem hibridként).

 

Zoli  

Előzmény: MrTA4 (2014)
a45 Creative Commons License 2018.01.01 0 0 2018

FŐLEG ha TAXIZOL nekem nem is lenne kérdés az új autó mert bizony aki taxizik annak kell igazán jó paripa

és bírnia a strapát főleg nagyvárosokba én kizárólag újat vennék de hogy milyet nem tudom főleg hogy a törvény miatt is sok mindennek meg kell felelned akinek ez munkaeszköz egy használt prémiummal sem orosz rulettezhet mert ezzel tartjael magát tartja fenn a szervízt stb és ha menni kell nem állhat a aszervízben öt percet sem taxisoknál nem kizárt az évi 85 90 ezres futásteljesítmény sem és ezt atortúrát bíni kel főleg a kuplungnak városi csúcsba

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!