Keresés

Részletes keresés

skinnetic Creative Commons License 2007.07.27 0 0 184
Én még annyit fűznék hozzá, hogy az nagyon szomorú, hogy egy orvoshoz eleve úgy kellene odamennem, hogy na ez is biztos átver, kókler, stb. Az, hogy vannak ebben a szakmában is szégyenfoltok, engem nem indít arra, hogy eleve bizalmatlan legyek. Én még mindig hiszek abban, hogy orvosnak az megy, aki segíteni akar. A pénzkeresésnek ugyanis vannak sokkal könnyebb útjai is. És úgy gondolom, hogy ez az általános hozzállás az orvosdoktorokhoz.
Szerintem eleve rohadék dolog ezzel a kollektív bizalommal visszaélni, szégyent hozni a szakmára, és mellesleg emberek életébe beletaposni, állatokét meg leszarni.

De az is biztos, hogy ezután a topik után én is jobban megnézem a dokit, és elfelejtem azt a varászmondatot, hogy "végülis orvos, biztos tudja, mit csinál", hanem élek a kételkedés jogával és eszközével, kérdezni fogok, és a válaszokat kierőszakolom.

Adott esetben pedig arányosan emlékeztetem az elmulasztott kötelességére.

Egyébként tényleg: Bp. 13. kerület. Tudtok valakit ajánlani?u.i.: az az eskü nekem sem tetszik.
Előzmény: pdia (183)
pdia Creative Commons License 2007.07.27 0 0 183

Szerintem is így van. cavecat felvetése abban az esetben működhet(ne), ha fajtatiszta, törzskönyvezett állatot (kutyát-macskát egyebet) akarna az ember beszerezni, és van ideje, lehetősége körülnézni, informálódni.

De mi a helyzet azokkal, akik ajándékba kapják az állatot, váratlanul? Vagy befogadják valahonnan? Vagy csak megszólal bennük valami és hirtelen lesz nekik egy újabb családtag?

A megtervezett dolgok egyébként sem olyan jók, mint a spontának. Nekem most úgy lett a harmadik kutyám (három hete), hogy eszem ágában sem volt a beszerzése. De ránéztem és elolvadtam.

Egyébként ezúton üzenem annak a baromnak, hogy megölöm, amiért kidobta ezt a tündér kutyát és köszönöm, mert hozzánk került!

Előzmény: skinnetic (182)
skinnetic Creative Commons License 2007.07.27 0 0 182
Nekünk pl. elég hirtelen lett kutyánk.
Én el is mentem "bemutatkozni", csekkolni az orvost, akit itt legközelebb van, gondoltam, kezdjük ott.
Eddig normálisnak tűnik. De hogy milyen _valójában_, az majd csak akkor fog kiderülni, ha baj lesz...
Előzmény: cavecat (181)
cavecat Creative Commons License 2007.07.27 0 0 181

Hali!

Azért néhány gondolat ébredt bennem a hsz-ed nyomán...

pl hogy ha az embernek igazán fontos a kis kedvence, és igazán jó gazdija akar lenni, akkor keres még az állatka beszerzése előtt (vagy legkésőbb közvetlenül utána) egy szakértő dokit. Végigkérdezi a fajt már tartó embereket, keres szaktopikot, klubot, bármit. Összegyűjti az ajánlott dokik listáját, elmegy megismerkedni velük személyesen, akár az állatkával együtt - az ürügy lehet egy karomvágás, vagy akár meg is lehet mondani, h "jónapot, bemutatkozni jöttünk, mégse akkor ismerkedjünk meg, amikor baj van"

Szóval nem akkor kell nekiállni dokit keresni, amikor már gond van...

 

oké, tudom hogy ez vidéken, meg kocsi nélkül nehezebben megy, mint Budapesten vagy kocsival, de ha az ember előre összeismerkedik az orvossal, gyakran hajlandó házhoz jönni, akár több kilométerről, amit egy ismeretlennek nem tenne meg (vagy 3x annyi pénzért)

 

szóval lehet utólag szidni a béna dokit, de a gazdi felelőssége majdnem ugyanakkora: miért nem keresett még időben egy megfelelő állatorvost?

Előzmény: skinnetic (180)
skinnetic Creative Commons License 2007.07.26 0 0 180
Sziasztok!

Ha velem olyan történne, mint Krystinnel, az biztos, hogy annak a barbárnak egy életre elvenném a kedvét a felületes munkától.
Az a minimum lenne, hogy visszamennék, és a sárga földig kiosztanám, lehetőleg csúcsidőben, de egy ilyen sztori után nincs az az isten, hogy ne pereljem be.
Az a probléma ugyanis, hogy ha az ember nem balhézik, akkor gyakorlatilag nincs következménye, bármit is csinál, ami az önhittséget csak növeli, ezzel a hibázások valószínűségét is.
Én pl. személy szerint megköszönném a pórul járt gazdiknak, ha evolúciós mechanizmusként működve szórnák az ilyen orvosokat, hiszen ha hullik a férgese, akkor kisebb az esélye, hogy én a saját blökimmel egy ilyenhez kerülök. Ha én ilyennel találkozok (inkább nem szeretnék, de az neki sem lenne jó) biztosan ezt fogom tenni.
Én azt gondolom, hogy orvos-orvos, gyógyító-gyógyító, akár humán, akár állat. Az ember a szerettei egészségét, és életét bízza a tudásukra. Szerintem egy kutya vagy más, az ember szívéhez és életéhez akár évtizedek alatt hozzánőtt állat elvesztése tud úgy fájni, mint egy ember-baráté, és ha ez valakinek a felületes, pénzéhes, szakbarbár, lusta, önhitt stb. hasonló hozzáállása miatt következik be, meg lehetett volna akadályozni, csak ő nem figyelt oda, annak én kitekerem a nyakát. Szakmailag legalábbis.
Anett&Milton Creative Commons License 2007.07.17 0 0 179
De én elkezdtem előről olvasni a topicot :D
2003 februárnál járok...:)

_______

Volt szó 3. kerületi állatorvosokról. Lehet már írtam, de ha nem akkor ideje.
A mi Dokink (nem véletlenül nagybetűvel) is III. kerületi, mindenkinek nagyon ajánlom!
Itt vannak bővebb infok: www.allathomeopatia.hu
Előzmény: pdia (178)
pdia Creative Commons License 2007.07.17 0 0 178
Onnan is lehet, bár már rég jártam ott... :-)
Előzmény: Anett&Milton (177)
Anett&Milton Creative Commons License 2007.07.17 0 0 177
Sajnos hallottam már olyat, hogy a "falu állatorvosa" egy tűvel végigoltotta a falu kutyáit, aztán persze jött a tömeges elhullás. :(
Nógród megyében a körzeti főállatorvos hónapokig szemcseppet adott egy kölyökkutyának (én kutyám testvére), majd kiderült hogy a mi Dokink jár arra, és megszerveztük hogy meg tudja nézni a tesót, mert valószínű volt, hogy nekik is ugyanaz a bajuk mint nekünk, a szemhéja be van fordulva. Így is volt. De nekik sokkal csúnyábban jelentkezett a befordulás és mindkét szemen.
Ez nem tűnt fel a körzeti főállatorvosnak.
És ott ő a legjobb :(((


pdia, jól sejtem hogy a gyerekszáj topicból ismerős a neved?:)
Előzmény: pdia (176)
pdia Creative Commons License 2007.07.17 0 0 176

Átolvasva a topicot azt látom, hogy zömmel bp-i állatorvosokról van szó.

Hát én tudok szar orvoscsokrot is debreceni állatorvosokból is! Meg környezőkből is (némelyikkel csúnyán össze is vesztem a szakbarbárságuk miatt...)

Van egy 14 éves törpe schnauzerem (többek között). Több orvosnál is jártunk, mert az ajánlott dokik sem voltak a helyzet magaslatán (van egy enyhe szívbaja, de nem túl komoly). Egyszer, olyan két éves korában rettenetesen hányt, igen rosszul volt. Elvittem az addig rendszeresen látogatott rendelőbe (két doki szokott rendelni, mindig egyhez jártam, hát akkor a másik volt ott). Manuális (!) vizsgálattal "megállapította", hogy bélbaja van a kutyának, adott hashajtót (!) és elhajtott. A kutya még rosszabbul volt. Nem bírtam nézni, elvittem egy másikhoz (azóta is ő a dokink - többé kevésbé), aki igen alaposan megvizsgálta, lázat is mért (!), és kiderítette, hogy mi a baja a dögnek. Semmi köze nem volt a beleihez... Ő maga is fel volt háborodva a kollégája szakbarbárságán... Nem ragozom, rendbe jött. A másikat első dühömben fel akartam jelenteni, de nem tettem. Csak nagy ívben elkerültem és nem ajánlottam senkinek sem. Mások véleménye szerint is inkább csak boncolnia kellenet... Kecskeméti a vezetékneve...

Az a doki, akihez vittem van annyira korrekt, hogy ha valamit nem tud, elküld máshoz, aki tudja. Ezért most ketten vannak, akikben megbízom.

Volt olyan is, aki ügyeletes állatorvos volt, vittem hozzá ugyanezt a kutyámat, de olyan részeg volt, hogy nem engedtem, hogy hozzányúljon a kutyámhoz, eljöttem. De volt olyan is, aki az akkor nyolc éves kutyámnak kábé 3 évet jósolt még, de a kisöreg még mindig velem van, és szarik az állatorvosokra...

 

A szomszédom kutyáját megmérgezték. Az állatorvos ki sem jött, a rohamok miatt a telefonba azt mondta a tulajnak, hogy epilepsziás a kutya... És ő a falu állatorvosa!!!

zsuzsa Creative Commons License 2007.07.12 0 0 175
Én a III. kerületben jártam jópár állatorvosnál és volt köztük igen felületes is... mivel ( emberi eü foglalkozásból adódóan) jól értem az orvosi latint meg az angolt is, ezért én is utána tudok nézni szakirodalomnak , szürövizsgálatoknak, gfenetikai vizsgálatoknak, kutatásoknak és furcsállom, hogyha egy kérdésemre a doki ugy válaszol, mintha fogyatékos lennék....pl csipődiszplázia szüréssel kapcsolatban csak annyit, hogy ó biztos nincs ennek a kutyának semmi baja , pislogóhártya problémára, hogy majd kivágja ( nem szemész, miért nem ajánl egy szemészt ha nem ért hozzá ? ) de nem akarok vádaskodni...

Ahol csak kellemes tapasztalataim voltak, az a Család utcai kisállatrendelő Csillaghegy Duna felőli részén. Nagyon tetszett, hogy a csak oltásra vitt kutyának is megnézik pl a körmét, nem túl hosszu -e, rákérdeznek hogy nem akarnám -e ivartalanitani a szuka kutyát, elkerülendő a nem kivánt kölyköket. Nem akart tápot rámsózni meg szteroidot adni a bezabálós-vakaródzós kutyámnak, hanem normális tanácsot adtak a diétára vonatkozóan ( amin ugyan nem kerestek, de a kutya rendbejött ) Őket tudnám jó szivvel ajánlani a III. kerületben.

Broken Hill kennel Creative Commons License 2007.07.12 0 0 174

Helló Mindenki!

 

Olvasgattam itt pár érdekes történetet.

Mi vidéken lakunk, én is tudnék mesélni érdekes eseteket.

A méhgyulladásról annyit, hogyha időben kerül orvoshoz a kutya, megmenthető, semmi probléma, de minél előbb kerüljön orvoshoz.

Illetve akkor van szerencséje egy kutyának a túlélésre, ha elkezd kifolyni a hüvelyén keresztül az egész, akkor a gazdi rögtön észleli, hogy gond van. Mi így jártunk az egyik fiatal szukánkkal és azonnal vittük a Klinikára, ahol meg is műtötték, állítólag háromszorosára volt dagadva a méhe. Megműtötték és utána kapott 2 hétig antibiotikumot. Semmi probléma nem volt vele tovább. Ma is él a kutya és ami a lényeg, jól van.

Szabolcs megyében az egyik legjobb állatorvos Dr. Pelle György Nyíregyházán dolgozik és szuper sebész, hordanak hozzá még Debrecenből is kutyákat.

 

Üdv.

 

egy lelkiismeretes tenyésztő

Leiah Creative Commons License 2007.06.21 0 0 173

Természetesen Ottót nemcsak Krystinnek ajánlom, hanem mindenki másnak is Szeged környékéről. Annyit még hozzátennék, hogy bár a cicákat is tökéletesen ellátja, alapjában véve a doktor úr "kutyás". (Volt olyan eset, hogy miután egy csodaszép ónémetjuhászt félrekezeltek Szegeden, ő visszahozta az életbe, és amikor fizetni akartak, csak annyit mondott: "Ez a kutya megérdemli, hogy éljen." És nem fogadott el pénzt. Hálistennek ilyen orvos is van.)

 

Azt azért örömmel látom, hogy bár a topic szégyentáblának indult, legalább annyian írnak arról is, milyen elégedettek az orvosukkal. Én jelenleg a XVII. kerületben lakom, és az orvosunk Dr Bencze Adrienn. Vele is teljesen elégedett vagyok, ő inkább "cicás" orvos, és szintén akármikor zaklatható. Kerületieknek itt a cím: Péceli út 256. (Hétköznap 16-19-ig, szombaton 9-11-ig rendel.)

Előzmény: Leiah (172)
Leiah Creative Commons License 2007.06.21 0 0 172

Szia Krystin!

 

Ha van autótok, és bármikor még ebben az életben szükségetek lesz állatorvosra, én javaslom, keressétek meg Makón Dr Sebő Ottót. A kedvesem hozzá hordta 10 évig a dobermannját, és én is vittem hozzá a himalájacicámat, amíg Szegeden laktunk. A leglelkiismeretesebb, legjobb szívű állatorvos, akit valaha láttam, mindenben segít, bármikor zaklatható, és nevetségesen olcsó. Volt, hogy éjszaka kellett a segítség, és soha, senkinek nem mondott nemet.

 

Kívánom, hogy találj békére egy új kis kedvenc oldalán, és soha, SOHA többé ne kelljen ezt átélned újra.

Előzmény: Krystin (158)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 171
Írd a neveket, azért van a topik.
Előzmény: canadaaa (163)
naillight Creative Commons License 2007.05.11 0 0 170

bocs, csak most olvasom. Szóval Kómár nagyon közvetlen és megbízható doki.

És persze kell említést tenni Öcsi kutyáról is, aki vele azonos időben rendel;)

Előzmény: cavecat (162)
naillight Creative Commons License 2007.05.11 0 0 169

Vadaskerti út, Dr. Kómár Gyula.

 

Csipőficammal kezeltettük a macskánkat, bevittük hozzá, diagnózis: szőrcsomó a vékonybélbe került, két nap múlva semmi baja nem volt.

Nyuszit vénáz, patkányt császároz. És még jófej is. :)

Nem tudom, volt-e róla szó, nem olvastam vissza, de szerintem jó orvos, nem csalódtunk benne, megbízható.

Előzmény: cavecat (164)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 168

Majdnem elfelejtettem, meg akartam kerdezni toletek, hogy mit tudtok az Anirep-rol? Igaz, 11. keruleti, de nincs olyan messze...

Canada

canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 167

Koszonom az eddigi valaszokat, ki fogjuk probalni a javasolt hely(ek)et. Cavecat, e-mail ment.

Udv mindenkinek, es sok egeszseget a kedvenceknek

Canada

Előzmény: cavecat (165)
borzsarkany Creative Commons License 2007.05.08 0 0 166

Szeva!

 

Hollós János a Géza fejedelem utcában.

Nekem most hozott rendbe tacskóbénult tacskót, azér hozzá vittem, mert már 2 haveromét talpraállította,de más ismerősömnek szkunkot műtött.

Az összes környékbeli állatos haverom ajánlja.

Előzmény: canadaaa (161)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 165

jah még valami!

meséld el a teljes kórelőzményt, ha tudod hogy hol és mit kapott eddig a blöki, azt is - sokat segít a további kezelésben! ;)

Előzmény: canadaaa (163)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 164

sztem írj nyugodtan neveket is, vagy írd privibe, ha ide nem akarod ;)

tényleg érdekelne, kinél jártál már... (én nem megyek máshoz, csak Andrishoz, de én elfogult és protekciós vagyok :DDD)

vagy találgassak?

van a Pasaréti téren egy elég puccos rendelő, de ők azért nem hülyék, csak lehúzósak.

ismerek egy dokit a városmajor utcában, háááát... csak 2x láttam, sok volt belőle.

van a bujdosó közben egy rendelő, őket csak hallomásból ismerem.

szintén hallomásból hűvösvölgyben, lehúzós doki a máriaremetei úton (ráadásul több mint 10 évig nézte, ahogy folyton álvemhes egy szuka, de nem mondta volna a gazdinak, hogy pakolják ki, dehogy. amikor én megmondtam a gazdinak, hogy műtét, de azonnal, akkor benyögött egy irgalmatlan árat - ezek után a gazdi átjött Andrishoz, aki fillérekért megműtött, persze cisztás volt, valsz időben kaptuk még el, hogy ne legyen rákos. és amikor újra előjött a ciszta, még kevesebbért műtötte másodszor.)

asszem több rendelőt nem ismerek a 2. kerületben.

 

Előzmény: canadaaa (163)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 163

Szia, koszonom a valaszt, sajnos rengeteg mindenkivel probalkoztunk mar, de akiket emlitettel, meg nem. Hatha! Kutyusnak kene amugy. Neveket nem tudom mennyire lehet itt emliteni, ha igen, akkor majd azt is leirom (most vagyunk az 5. orvosnal). Egyelore csak annyi, hogy a kutyusnak nem tudjak mi a baja, csak antibiotikummal tomkodi minden orvos. Aki meg nem tomi azzal (pl alternativ gyogyaszat), az nem tud segiteni (mas szerekkel tomi, de semmi hatas).

Udv

Canada

Előzmény: cavecat (162)
cavecat Creative Commons License 2007.05.08 0 0 162

2. kerületben Sütő Andrisnál jártatok? Felsőzöldmáli út

http://www.allatorvosi-rendelo.hu/index2.html

vagy Kómár Gyula, ő a hatósági doki, a Vadaskerti úton rendel. http://www.komargyula.hu/

 

milyen állatnak keresel dokit? (ez sem egy utolsó szempont...;))

 

ki az a sokmindenki, akivel próbálkoztatok? (másoknak okulásul ;))

Előzmény: canadaaa (161)
canadaaa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 161

Sziasztok!

Tud valaki személyes tapasztalat alapján ALAPOS, LELKIISMERETES állatorvost ajánlani a 2. vagy 12. kerületben?

Sok mindenkivel próbálkoztunk, de sajnos egyik állatorvos sem bizonyult elég lelkiismeretesnek, ill. alaposnak. :(

Előre is köszi a segítséget

Canada

Anett&Milton Creative Commons License 2007.05.07 0 0 160
:((((
hát ez azért meredek :(
Erről komolyan csak egy szó jut eszembe...műhibaper... Csak attól senkinek se lesz jobb.
Talán a következő gazdinak aki oda vinné a kutyuját...?
Előzmény: Krystin (159)
Krystin Creative Commons License 2007.05.07 0 0 159
...bocsáss meg, még egy adalék... nemhogy tapintással, hanem előtte négy nappal ultrahangot is csinált, azt mondta, igaz hogy duzzadt ugyan a méhe.... hmmmm... de nem is tudja, valószínű tüzelni fog azért....?! na, erről ennyit....
Előzmény: Wet RinR (156)
Krystin Creative Commons License 2007.05.07 0 0 158
...Köszönöm leveleiteket, segített... még úgy érzem soha nem tudom feldolgozni.. annyira szerettük őt, hogy az elmondhatatlan.. minden üres nélküle... a lakásunk, az életünk...
...állandóan gyötrődünk mit hibáztunk, hogyan kellett volna másképp... pedig akkor úgy éreztem megtettünk mindent amit emberileg lehetett... itt Szegeden nincs non-stop rendelés sehol... ügyelet van, meghatározott időpontban... és egy-egy orvost el lehet érni Szegeden vagy környékén, de ha nem tudod a mobilszámát, akkor semmit sem tehetsz... három orvosból senkit nem találtam...
...de már nem tudok változtatni semmin... sem az orvos nemtörődömségén sem az én hibámon....
....csak őt kérem bocsásson meg a kis lelke ha vétettem ellene...
Anett&Milton Creative Commons License 2007.05.07 0 0 157
Sajnos sok állatorvos feleannyira se segítőkész és "felkészült" (és még sok jelzőt mondhatnék) mint Te, pedig ők látják az állatot és nekik fizetünk....

És még ha a semmiért fizetnénk, de néha a hibáikért:(

Mi gazdik pedig elhisszük, ha egy orvos mond valamit, felír egy gyógyszert, mert azt hisszük (és ez így is van) hogy ő olyat tud, amit mi sose fogunk. Csak tudni kellene szelektálni, de mivel mi nem tudjuk azt se amit ők, így nehéz. Az ember alapból felnéz az orvosra.

És csak akkor tűnik fel, hogy valami nagyon nem oké, amikor nagy a baj :(((

Az ember meg a saját hibáiból tanul... Csak van amikor ez nagyon fáj.
Előzmény: Wet RinR (156)
Wet RinR Creative Commons License 2007.05.07 0 0 156

Krystin!

Nagyon sajnálom, ami a kutyáddal történt. Ha a hasa puffadását már az ünnepek előtt jelezted a kollégának, akkor egyértelműen komoly hibát követett el. Egy ilyen méretű kutyánál ugyanis már egy egyszerű tapintásos vizsgálattal is ki kellett volna derülnie a pyometrának és még időben el lehetett volna végezni a műtétet. Te csak abban mulasztottál, hogy nem kerestél tovább ügyeletes állatorvost: Bp-en legalább 5 helyen tartanak az év minden napján rendelést, ebből 3 helyen ráadásul non-stop. A műtét után ráadásul hiba volt a kutyát hazaadni is; ha ők nem tudták megoldani az éjjeli ügyeletet (ami esetleg érthető is), akkor kórházi ellátást (folyamatos infúzió, stb) kellett volna ajánlani valamelyik erre alkalmas helyen. Mivel a vese és máj-paraméterek megvizsgálására ebben az esetben nem volt idő (életmentő műtét), így a kutya állapotát csak megbecsülni lehetett: azt, hogy menthetetlen lett volna, egyetlen orvos sem jelentheti ki felelősséggel.  Valószínű, hogy a halálába az is közrejátszott, hogy a szervezete még nem regenerálódott a kullancsfertőzés után.

Zsolt

Előzmény: Krystin (154)
Thorani Creative Commons License 2007.05.06 0 0 155
részvétem! :((
nekem a cicám ment el gennyes méhgyulladás miatt - a műtét sikerült, de öt nappal utána mégis elhagyott, mert a mája és a veséi nagymértékben károsodtak a gyulladás okozta mérgezés miatt... pedig küzdöttünk: ő is, én is és a dokik is...
akkor megtanultam, ha nem akarok tenyészteni egy cicával, akkor minél előbb ivartalaníttatni kell...
Előzmény: Krystin (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!