Bár van már Pentax Fan Club topic, de úgy gondoltam, hogy ez a gép megérdemel egy újat.
Úgy tűnik, hogy kegyetlen árharc résztvevője lesz. Rengeteg 10 megapixeles masinát dobálnak a közeljövőben a piacra (vagy már kaphatóak is), de az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a K10D nagyon finom gép lesz. Főleg ha 999$ lesz valóban az indulóára. Ennyiért jelenleg nem kap az ember időjárásálló 10 megapixeles DSLR-t CCD mozgatásos képstabival. És ott van ugyi a jó nagy pentaprizmás kereső, és a 9 keresztszálas érzékelős AF ( kettő nem az:) )
Szóval várjuk hát tűkön ülve a Photokinát...
szóval azért van választási lehetőség :) én abstart a k200d-ről sem beszélnélek le, talán az egyik legkevésbé meghibásodásra hajlamos gép a pentaxtól, tulajdonképpen egy k100d vázba gyömöszölt k10d. jó kis gép. néha felbukkan egy-egy k-m is... keresgélj ezeken az oldalakon, és előbb-utóbb tuti lesz olyan, ami tetszeni fog.
expók tekintetében a középmezőny valahol 10 és 30ezer között van, ki lehet persze fogni ezek alatt és felett is gépvázat, de nem az a jellemző. hogy mennyivel érdemes megvenni? kis túlzással talán bármennyivel. múltkor írt a pfc-be egy erdélyi magyar srác, aki x év hivatásos használat után túladott az ist ds vázán: 378 ezer (!!!) expóval, és a gép még hibátlanul működött ekkor. én még nem hallottam, hogy valakinek a pentaxa megadta volna magát zárhiba miatt.
amúgy mostanság a k20d-ket adogatják el erre mifelénk. a k10d-k már ritkábbak, azok tavaly ilyenkor özönlötték el a használt piacot.
Igazad volt a pasit illetőleg. Tegnap este hirtelen leállitotta az aukciót és közölte, hogy más oldalon is hirdetett és eladta. Hát ennyit erről. Köszi a linkeket, át fogom tanulmányozni, amig várok egy újabb nagy lehetőségre. Amugy mennyi expoig érdemes (lehet nyugodt szívvel) megvenni egy ilyen gépet?
ezen a két oldalon alapvető infókat szedhetsz össze az obik jelöléséről, és hogy mindez mit is jelent a gyakorlati használatuk során.
amúgy igen: az af-es obival működik az autókókusz, ezek tehát, amik kvázi kompromisszum nélkül használható üvegek. de történetesen a belinkelt tamront nem ajánlom megvételre: ezek a 28-80-asok low-end, műanyag konzumer zoom-ok voltak az olcsóbb filmes pentaxok mellé. a képminőségük, olyan, hogy inkább hajjaj... ugyanennyi pénzért (de ha szerencsés vagy, még 1-2 ezer forinttal olcsóbban is) megveheted használtan a standard 18-55 smc kitobit, és máris egy klasszissal feljebb vagy. ha még több ropit tudsz kiköhögni, akkor a pentax 16-45 bestbuy - különösen azért a 40-45e forintért, amiért manapság vesztegetik...
a k10d, ha jól sejtem az lehet, amit a vaterán hirdetnek. a fotók alapján nagyon jó kondiban van, de mindenképp személyesen vedd át, és tüzetesen nézd át, keress rajta sérülésnyomokat, ütődéseket, kopást, horzsolást, stb. az ember, aki hirdeti, rendszeres pentax nepper a vaterán, személyes tapasztalatom még nincs vele, így nem tudom, mennyire megbízható. a 10e expó egy k10d esetében azt jelenti, hogy kb még bejáratós... meg hát amúgy sem vagyunk mi canon-osak, akik azért verejtékeznek éjjelente álmatlanul, nehogy a zár széthulljon maholnap 40-50ezer expó környékén ;-)
Elodáztam a vásárlást, én ugy dötöttem, inkább kivárom, mig akad egy jó állapotú használt váz, amihez majd veszek objektívet. Csak sajnos azzal nem vagyok tisztában, hogy a régi obik közül melyiket érdemes megvenni. Ami AF jelzésű azzal megy az autofokusz is, tehát minden nehézség nélkül tudom használni? Pl. ez jo lenne nekem a k10d-re?
állapotfüggő a dolog. egy megkímélt k10d, kevés expóval simán megér 70-et. igen, használható a régi, A-s obikkal, sőt az M-esekkel is, bár ezekkel több a kényelmetlenség :))
(azt hittem, már rég túl vagy a vásárláson :) amikor a hk-n válaszoltam neked, még a k-x volt partiban, nem?)
Sziasztok! Szerintetek mennyi lehet ennek a gépnek a jelenlegi ára. 70 körül egy váz reális? Igaz, hogy az A jelű régebbi fix objektíveket tökéletesen lehet vele használni? Köszi.
Pentax Remote Assistant v3.51 (frissítve a v3.0-ról)
Felismeri a gépet, vezéreli, exponál, mindent állít, csak épp képet nem mutat, nem ment :-((
A "viewfinder display" mindíg fehér :-(( az AF-es pontokat ráteszi, az éppen használtat "pirosítja", de egy kép nem sok nem megy át a gépből :-((( sem mentve, sem preview-el, semmiképp.
Próbáltam már két PC-n, ugyanezzel az eredménnyel :( firmware v1.3.
szia Balázs! háááát... nem túlzottan jellemző, hogy k10d-t osztogatnék, úgyhogy azt tőlem aligha kaphattál :) a szoftvereket viszont nagyon szívesen. remélem bevált!
Sziasztok ! Nekem Samsung GX-10-em van, de hátha tud valaki segíteni. Elment a gépem 10.000 expot és a fájlnevek újrakezdődtek. Nálam SG100000 -tól elment SG109999-ig és utána újra SG100000 lett. Én arra számítottam, hogy SG110000 lesz a következő filenév. Megoldható ennek módosítása ? Ágoston
ez a fókusz állítgatás szervízmenüben egy obihoz történik vagy ez opcionálisan bekapcsolható? mert ha msot egy front fókuszos obihoz állítom akkor értelemszerűen nem lesz jó. vagy ez nem az obi által okozott fókuszhibára nyújt megoldást?