Legalább 15 éves amerikai, vagy talán kanadai akciófilm, egy vonatról szól ami havas jeges tájon éjszaka megy, szökött fegyencek is vannak benne, a végén a fegyenc fővezér a mozdonyra fagyva süvít tovább a semmibe. :) Hát ez nem sok tudom, de hátha valaki. :)
Sziasztok. Keresek egy 80-as évek vége felé készülhetett filmvígjátékot. Egy lányról szól, akinek van egy rendes komoly középkorú udvarlója, mégis a végén egy komolytalan fiatalabb srácot választ, természetesen csak a templomban dönti el az igen kimondása előtt. A lány egy vizilovat szeretne nászajándékba, és azt a középkorú férfitól meg is kapja, valamilyen szeszélyes Mary felirattal. A középkorú kérőt egy ismert francia színész játsza, valamilyen algériai vagy arab hangzású névvel. Ha valakinek rémlik, megköszönöm. Üdv.
Néhány éve láttam egy filmet a Duna TV-n. Talán 2006 vagy 2007 nyarán. Nagyon úgy rémlik, hogy "Zóna" volt a címe, de nem a mexikói filmre gondolok. Késő este adták, alig tudtam ébren maradni, ezért sajnos csak apró foltok maradtak meg, de talán ebből is rá lehet ismerni.
Egy zongoristáról szólt, aki csak úgy adott koncerteket, hogy a "nézők" ne láthassák, csak hallják. Valamelyik középeurópai városban (talán Berlin) játszódik a cselekmény, ahol a "zóna" volt, ami a városnak egy olyan része, ahová nem lehet bejutni (legalábbis nem egyszerű). Rémlik egy jelenet, amiben valaki (lehet, hogy a zongorista, de már nem emlékszem) odamegy a zóna széléhez, ahol két rendőr áll, és azt mondják, mikor az illető érdeklődik, hogy hogyan lehet bejutni, hogy sehogy, mert csak egy kép. Az egyikük bele is üt a levegőbe a zóna határán a gumibottal, ami nekiütközik annak, és az addig nem is látható határfelület megremeg. Nem emlékszem már hogyan s miért, de valahogy bekerül a zongorista a zónába, ahol egy nővel találkozik, mint később kiderül, a múltjából (akire egyébként egyáltalán nem emlékezett). Ezek után többször is visszamegy a zónába egy a zónában lévő kerekesszékes ember segítségével, aki telefonon instruálja. Emlékszem, hogy egyszer egy szabadtéren elhelyezett mini zongorán kell játszania, hogy bejusson.
Bent egyre többet tud meg a nőről, megtudja, hogy valaha a barátnője (menyasszonya?) volt. Közben egy csomó lehetetlennek tűnő dolgot él meg, sajnos konkrét példára nem emlékszem, csak azt tudom, hogy a film végefelé látja a nőt meghalni is, és kéri a kerekesszékes embert, hogy hozza vissza, a látottak után mondván, hogy "itt mindent lehet". A barátnőjét nem lehet visszahozni, de az események megváltoztatják a zongorista életét. Az addig szürke, érzelemmentes léte és zongorajátéka érzelemmel teli, élő lesz, és az egész hozzáállása a világhoz megváltozik.
Nagyon szeretném újra megnézni, mert nagyon tetszett, de az az érzésem, hogy túl fiatal (és fáradt) voltam ahhoz, hogy teljes mélységében megértsem.
Volt valaha régen, kb a nyolcvanasak évek táján egy olasz zenés film, én a tévében láttam.
Úgy kezdődik, hogy kint a földeken kapál a porban, egy borzasztóan szőrös lábú fiatal nő, aki talán mellé még bajszos is, meg olyan nagyos dús szemöldökű, mint K. Tünde.
Szóval a film folyamán aztán valami Vénus néven hatalmas énekes sztár lesz belőle, aki szőke, gyönyörű és sima bőrű !
Na, ebben a filmben volt pár régi, feelinges olasz dal és ezeknek az eredetijére lennék kiváncsi.
Csak sehogy nem tudok elindulni, mert nem tudom a film cimét, s a szereplőinek nevét sem.
Ha esetleg valakinek beugrana erről valami, azt megköszönném.
Egyébként pont most nézem a feliratos orosz változatot. Szerintem klassz. Ha angol nyelven menne, simán megenném "nyugati" filmnek. A szaharai feldolgozás viszont valami förtelmes volt.
Szívesen. Sajnos nagyon pocsék minőség, nem találtam jobbat. De egy rajongó túl teszi magát rajta. :) Kíváncsi vagyok az orosz feldolgozásra, az úgy láttam jobb minőségben van fenn a neten.
Ez a Merci-autósbolt komoly ? Mert jó eséllyel készülök Mercit venni. :)
Akkor most hány magyarul, vagy magyar felirattal is elérhető filmes 10 kicsi néger feldolgozás van ? Egyik kedvenc krimim a könyv, de én is csak az 1965-ös fekete-fehér filmet láttam, amelynek a végét Hollyvood átírta, bár ettől még a film hangulata jó.
A neten többfajta magyar nyelvű hivatkozás is végül mind az 1965-ös filmhez vezet. Üdv.
Sorry, de itt jönnek-mennek körülöttem, beszélnek hozzám, és már azt se tudom, mit írok le.
P. S.: Elmondaná valaki, hogy mi értelme van a várakozási időnek indexes két hozzászólás között? Azon kívül, hogy ezzel lehet szívatni a figyelmetlen fórumozót, aki sebtiben szeretné kijavítani előző hozzászólása valamilyen hülyeségét...
Mint írtam, nemrég láttam, és minden stimmel, amit írtál: elszeparált ház a havas hegyekben, ahová csak hegyi lifttel (drótkötélpálya) lehet feljutni, halál a zongora mellett stb.
P. S.: Ja, most látom, a Port.hu linkjén nemcsak a kép nem odavaló, hanem a szöveg is az 1974-es filmre vonatkozik. Én eredetileg az IMDB-linket akartam menni, de itt az Indexen ez sosem sikerül. Viszont a Port.hu-n található IMDB-link a megfelelő helyre visz.
Ez nem egyfajta TÍZ KICSI INDIÁN, hanem valóban annak a feldolgozása, de nem az 1980-as évekből, hanem 1965-ből. Éppen nemrég láttam újból. Kicsit poros ugyan, de mégis jobb, mint a sivatagba helyezett 1974-es verzió.
Eszembe jutott egy rég látott film. '80-as évek elejére tippelem. A film alapvetően egyfajta "10 kicsi indián" feldolgozás.
Fönt játszódik a havas hegyekben, egy panzióban. Van drótkötélpálya is. Az egyik szereplő zongorázás közben hal meg ciánmérgezésben. Oszt kb ennyi amire emlékszem.